پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵

پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵

ضرورت چپ وجمهوری خواهی...
برای جریان چپی که می خواهد برای دغدغه های عمومی نسبت به وضعیت وخیم شکاف طبقاتی سیاستهای خصوصی سازی و کاهش نقش دولت در جوامع بازاری معاصر که نولیبرالیسم آنرا...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
چله ی زمستان
یلدا، شبِ قشنگ/ شبِ خاطره ها، و دوران زمان/ دوران دریائی دل،/ و دوستی ها و رفاقت ها
۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید
حکومت جمهوری اسلامی،در این شرایط که در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل منطقه ای با نا کامی روبرو شده و به شدت در بن بست و بحران...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
گسترش مقاومت مردم، زمينه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!
بیانیه جمهوری سکولار دموکرات در ایران: ابداع اشکال جديد مقاومت مدنی به‌ویژه توسط زنان که با شجاعتی کم نظیر و با خلاقیت خارق العاده صورت می گيرد، جهانیان را به تحسین...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
پلیس نیویورک در جریان اعتصاب تاریخی آمازون کارگران را دستگیر کرد!
"اگر بسته شما در تعطیلات به تاخیر افتاد، می توانید حرص سیری ناپذیر آمازون را سرزنش کنید. ما به آمازون مهلت مشخصی دادیم تا به پای میز مذاکره بیاید و...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گودرز اقتداری
نویسنده: گودرز اقتداری
بەیاد رفیق از دست رفتە حامد هنرمند!
ما فقدان رفیق حامد را به خانواده، دوستان و همۀ فداییان و به ویژه  بە همسر گرامی‌اش جمیلە حمزەای و فرزندانش آریا، آرمان و باران از صمیم قلب تسلیت گفتە...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بازی هنوز تمام نشده !
با توجه به شرایط جدید منطقه، نه تنها ایران عمق استراتژیک خود که همان دیوار دفاعی حفظ کشور ما در غربی ترین نقطه سوریه بود را ازدست داد بلکه شکست...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد

انسان دوستی یا احساس شکست در سوریه‌، مشوق حمله‌ به‌ این کشور؟

اما بگذارید بگوئیم که‌ حتی در صورت اثبات این جنایت توسط رژیم سوریه‌، باز مجوز حمله‌ نظامی به‌ سوریه‌ را نمی تواند به‌ شیوه‌ای خودبخود صادر کند. تشدید فعالیتهای سیاسی و برجسته‌ کردن بیشتر نقش سازمان ملل، تنها راههای خاتمه‌ دادن معقولانه‌ به‌ این بحران هستند.

بحث حمله‌ کشورهای غربی (آمریکا، بریتانیا و فرانسه‌) به‌ سوریه‌ در این روزها سرتیتر همه‌ خبرها، روزنامه‌ها و رسانه‌های جهانی شده‌است‌. مردم جهان، نگران، منتظر چگونگی روند حوادث هستند.

در این که‌ رژیم اسد رژیمی دیکتاتور و بشدت نامسئول در قبال مردم و کشور خودش هست تردیدی نیست، اما بهانه‌ کشورهای غربی برای تشدید وضعیت وخامت بار این کشور از طریق برافروختن جنگی دیگر (به‌ جای تشدید اقدامات سیاسی) آنقدر به‌ کمدی می ماند که‌ حتی در درون خود این کشورها با مقاومت شدید روبرو شده‌ است (مورد مجلس عوام بریتانیا را در جلو چشم خود مجسم کنید). بهانه‌ از این قرار است که‌ رژیم سوریه‌ از سلاح شیمیائی بر علیه‌ مردم کشور خودش استفاده‌ می کند، و گویا حس انسان دوستی این کشورها آنقدر بالا گرفته‌ است که‌ تحمل این وضعیت را ندارند، و هرچه‌ زودتر باید اقدامی علیه‌ رژیم اسد انجام دهند!

اینکه‌ رژیم اسد از بمب شیمیائی استفاده‌ کرده‌ باشد، احتمالی بعید نیست. نوع برخورد این رژیم سرکوبگر با مردم خود این احتمال را می تواند به‌ یقین فرابرویاند. باید نشست و منتظر گزارش کارشناسان سازمان ملل شد. اما سخن بر سر این است که‌ این اصل استفاده‌ از مواد شیمیائی نیست که‌ غرب را برافروخته،‌ بلکه‌ موضوع دیگریست که‌ اگرچه‌ به‌ ظاهر پنهان است، اما عیانتر از آن را چیز دیگری نیست!

اما اول بگذارید کمی به‌ این حس به‌ ظاهر انساندوستانه‌ نگاهی داشته‌ باشیم. برای اینکه‌ این حس دروغین انسان دوستی را برملا کرده‌ باشیم و در اساس بهانه‌ (یا منظور) دیگری را که‌ پشت این میل به‌ حمله‌ نهفته‌ است نشان دهیم، کافیست به‌ چند مورد بسیار تازه‌ در تاریخ معاصر اشاره‌ای داشته‌ باشیم:

ـ آمریکا خود در جریان جنگ ایران و عراق کشوری بوده‌ که‌ در پشت حملات شیمیائی رژیم صدام قرار گرفته‌ بوده‌ (از طریق اطلاع رسانی به‌ نیروهای عراقی)، امری که‌ خود بدان اخیرا اقرار کرده‌،

ـ در جریان حمله‌ به‌ عراق و بویژه‌ در جریان یورش به‌ فلوجه‌ و تسخیر آن، سربازان آمریکائی برای درهم شکستن مقاومت در این شهر در سطحی گسترده‌ از فسفر استفاده‌ کرده بودند،‌ که‌ طبق گزارش خود رسانه‌های غربی چنان امراضی را در میان مردم مدنی و بی گناه‌ موجب شده‌ که‌ نسلهای متمادی مردم این کشور شاهد متولد شدن کودکانی خواهند بود با صدمات جدی بر بدنشان،

حال سئوال این است که‌ اگر کشورهای غربی و بویژه‌ آمریکا اینقدر نسبت به‌ استفاده‌ از سلاحهای شیمیائی حساس هستند، چرا خود در این موارد هم مشوق آن بوده‌اند و هم عامل استفاده‌ کردن از آن؟

واقعیت این است که‌ در پشت این ژستهای انساندوستانه‌ امر دیگری قرار گرفته‌ که‌ کاملا با این اومانیسم ظاهری فاصله‌ دارد، که‌ این احساس همانا احساس شکست تدریجی در روند تحولات تراژیک درون سوریه است‌.

در هفته‌های اخیر، بعد از پیشرویهای محسوس و موثر ارتش سوریه‌ و ادامه‌ ناهماهنگیهای نیروهای مخالف در این کشور، این احساس تلخ در میان کشورهای آمریکا، فرانسه‌ و انگلستان بوجود آمده‌ که‌ روند حوادث نه‌ تنها به‌ نفع منافع آنها نیست، بلکه‌ اگر با این کیفیت ادامه‌ پیدا کند غرب به‌ بازنده‌ اصلی تبدیل خواهد شد، مسئله‌ای که‌ خوشایند آنها نیست زیرا که‌ از منظر نفوذ و موقعیت جهانی به‌ معنای افول جدی جایگاهشان خواهد بود. و این افول از طرفی دیگر به‌ معنای برآمد رقیبان، بویژه‌ چین و روسیه‌ خواهد بود. امری که‌ حتی در خیالشان هم پذیرفته‌ نیست و باید بشدت در مقابل آن بایستند. بنابراین نشان دادن زور بازو در چنین شرایطی از طریق تشدید احتمال جنگ، می تواند طرف مقابل را ترسانیده‌ و به‌ دادن امتیازات جدی وادارد (یک تاکتیک، حال اگر به‌ جنگ هم کشیده‌ شد چه‌ باک، زیرا که‌ حفظ موقعیت برایشان از همه‌ چیز مهمتر است). امتیازاتی که‌ درصورت پشت سرگذاشتن بحران کنونی و قوی شدن روندهای سیاسی، می تواند موقعیت آنان را در بده ‌بستانها تقویت کند. بنابراین عربده ‌زدنهای جنگ طلبانه‌ نشان دیگری را برخود دارند.

در این هیچ گمانی نیست که‌ رژیم اسد می تواند عامل حمله‌ شیمیائی اخیر باشد، و البته‌ به‌ همان اندازه‌ نیروهای مخالف آن هم. برای پیداکردن عامل اصلی اگر معتقد به‌ روندهای قانونی در سطح جهان باشیم، ناچارا باید منتظر گزارش کارشناسان سازمان ملل بشویم که‌ قراراست روز شنبه‌ گزارش خودشان را به‌ بان کی مون تحویل بدهند. و هر اقدامی اگر صورت بگیرد باید در اساس بعد از شنیدن این گزارش باشد.

اما سئوال این است آیا عجله‌ کشورهای فرانسه‌، انگلیس و آمریکا برای حمله‌ به‌ سوریه‌ خود نشان از آن ندارد که‌ آنان از ادعاهای خود مبنی برمسئولیت‌ رژیم اسد در قبال این جنایت، نامطمئن هستند؟ آیا نمی شود اقدامات را با سازمان ملل هماهنگ کرد؟

اما بگذارید بگوئیم که‌ حتی درصورت اثبات این جنایت توسط رژیم سوریه‌، باز مجوز حمله‌ نظامی به‌ سوریه‌ را نمی تواند به‌ شیوه‌ای خودبخود صادر کند. تشدید فعالیتهای سیاسی و برجسته‌ کردن بیشتر نقش سازمان ملل، تنها راههای خاتمه‌ دادن معقولانه‌ به‌ این بحران هستند. طرفهای بین المللی درگیر در سوریه‌ باید به‌ این حقیقت اذعان کنند که‌ حل این معضل نه‌ از تقابل بیشتر میان آنان در صحنه‌ جغرافیائی این کشور، بلکه‌ از طریق همکاری و هماهنگی بیشتر آنان از کانال سازمانهای بین المللی میسر است و بس. جنگ فقط وضعیت را دشوارتر می کند، هم برای مردم سوریه‌ و هم برای کل جهان.

 

 

 

 

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۸ شهریور, ۱۳۹۲ ۸:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ضرورت چپ وجمهوری خواهی…

چله ی زمستان

ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید

گسترش مقاومت مردم، زمینه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!

پلیس نیویورک در جریان اعتصاب تاریخی آمازون کارگران را دستگیر کرد!

بەیاد رفیق از دست رفتە حامد هنرمند!