پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۹

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۹

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور

لیبرالها و بن بست کاپیتالیسم – دمکراسی

لیبرالها شکایت می کنند که سیاست دچار بیگانگی شده است. رای دهندگان علاقه شان را به سیاست از دست نداده اند بلکه سیاستمداران علا قه شان به مردم را از دست داده اند. والتر بنیامین کاپیتالیسم را دین بت و شخصیت پرستی نامید، یعنی فوق العاده ترین و متعصب ترین نظام اجتماعی، چون بجای دگم و الهیات، بت پرستی حاکم شده، به دین برتر ادیان بدل و بر دوئالیسم ایده آلیسم و رئالیسم غالب گردیده است.

 

 

در غرب به لیبرالهایی که به انتقاد از بعضی جنبه های سرمایه داری عریان می پردازند، لیبرال چپ می گویند. گروهی از آنان می پرسند: “چرا میان دمکراسی و کاپیتالیسم یکی را باید انتخاب کرد؟ آیا برای انسان دمکراسی مهم است یا سرمایه داری؟”

کولین کروچ از پست دمکراسی زمان حال می گوید. رسانه های جنجالی و مبتذل این گونه جوامع طبقاتی، ارگان مرکزی فلسفه روزمرگی شده اند. نئولیبرالها، همچون نیچه، خواهان تغییر ارزشها هستند. اندیشمندان بورژوایی می گویند از ثروتمندان باید حفاظت کرد و بی پولها را آرام نمود.

گروه دیگری مدعی اند که کاپیتالیسم نیازی به دمکراسی ندارد. مردم باید رای بدهند و بعد هم ساکت باشند. بخشی از لیبرالها اشاره می کنند که سرمایه داری چنان رشد کرده که با آزادی سازگار نیست. در دمکراسی هر چند سال از مردم بعنوان حیوانات انتخاباتی استفاده می شود و بعد خواسته هایشان فراموش می شود. مارکس می گفت که تاریخ سرمایه داری تاریخ بحرانهای آن است.

روزا لوکزمبورگ بیش از ۸۰ سال پیش رفرم کاپیتالیسم را غیرممکن دانست. او می گفت که دمکراسی یک کالای صادراتی نیست. امروزه باید گفت که راه نجاتی در دمکراسی رسانه ای وجود ندارد. هر شهروندی می داند که حق رای او تاثیری در اوضاع و نتایج ندارد. اینها بخشی از انتقاد لیبرالی از دمکراسی کاپیتالیستی است.

یک زمان در غرب روی زمین نشستن در تظاهرات ممنوع بود. امروزه آنارشیستها روی ریل های خط قطار دراز می کشند تا اقتصاد کشور را دچار وقفه و فلج کنند. در بعضی از این کشورها در حالی که ورود به چمن پارک و خیابان ممنوع است ولی خود به کشورهای دیگر جهان سوم لشکر کشی می کنند و می گویند در دمکراسی نقد و انتقاد باید در چهارچوب قانون باشد و شکایت می کنند که در انقلاب بجای تحلیل و تئوری، رومانس و خشونت حاکم است و بجای تئوری، ادبیات جوانی سروده می شود.

روسو در کتاب امیل می نویسد که شهرها مانند اژدها انسانها را می بلعند. او بازگشت به دامن طبیعت و روستاها را توصیه می کرد. بعد از ورشکستگی سوسیالیسم بوروکراتیک استالینیستی پیروزی نئولیبرالیسم نیز ظاهری و موقت است، چون دچار ورشکستگی اخلاقی است.

اقتصاد نئولیبرالی از نیمه دهه ۸۰ قرن گذشته شروع شد. ضرب المثلی می گوید کسی که شروع به تفکر و چاره اندیشی کند نصف راه عمل را پیموده است، چون کاپیتالیسم دیوی نیست که به این سادگی قابل راندن باشد. در مکتب فرانکفورت گفته می شد که مقاومت حق قانونی هر فرد در دمکراسی است و دموکراسی همیشه ایدئولوژیک است. گروه دیگری مدعی اند که مقاومت صلحجویانه وجود ندارد و سلاح لازم است.

لیبرالها شکایت می کنند که سیاست دچار بیگانگی شده است. رای دهندگان علاقه شان را به سیاست از دست نداده اند بلکه سیاستمداران علا قه شان به مردم را از دست داده اند. والتر بنیامین کاپیتالیسم را دین بت و شخصیت پرستی نامید، یعنی فوق العاده ترین و متعصب ترین نظام اجتماعی، چون بجای دگم و الهیات، بت پرستی حاکم شده، به دین برتر ادیان بدل و بر دوئالیسم ایده آلیسم و رئالیسم غالب گردیده است.

مورد هابرماس نشان می دهد که یک بدبینی روشنفکرانه در جوامع غرب وجود دارد. در حالی که آنها از مدرنیته گلوبال می گویند، آینده شان بشکل منفی اشغال شده و انحصار قدرت و استفاده از خشونت در اختیار دولت است. در حالی که لیبرالها، تروریسم و خرابکاری را جزو جنون جوانی می دانند، آنارشیستها می گویند که خرابکاری و تروریسم نیز یک فرم فعال سرکشی و نافرمانی مدنی است.

لیبرالها مدعی اند که انسان در جستجوی برابری نیست، بلکه خواهان عدالت در نابرابری است. عدالت یک تقوای مطلق است، در حالی که برابری فقط یک صفت عقلگرایانه است. ضرب المثلی می گوید ابتدا خوردن و جویدن و سپس اخلاقی بودن. تمام تفکر سیاسی بدلیل نابرابری انسانها شروع شد. روشنگری در فرانسه بر پایه نظرات روسو خواهان برابری انسان گردید که طبیعت نیز خواهان آن است.

مارکس می گفت که در شرایط آب و هوای مختلف منطقه ای نیازهای طبیعی نیز مانند غذا و لباس و مسکن و گرما گوناگون اند. فقر ارزشی آماری نیست بلکه وضعیتی است سیاسی. لیبرالهای چپ اشاره می کنند که نظرات آدام اسمیت امروزه با فلسفه اخلاق در سرمایه داری هماهنگی ندارند. بازار رقابت خود فاقد کیفیت اخلاقی است و در جامعه بدون اخلاق انسان مثل جانور می شود.

لیبرالهای سنتی مدعی اند که نئولیبرالها ایده لیبرالیسم را وارونه معرفی می کنند. ضرب المثل دیگری می گوید که فاجعه ها هر قدر قابل پیش بینی باشند، غیرمنتظره می ایند و بمبی را که منفجر شده دیگر نمی توان خنثی کرد.

ارسطو عدالت را تقوای کامل می دانست که شامل تمام تقواهای دیگر می شود. ژان راول عدالت را مهمترین تقوای هر سیستم اجتماعی می داند؛ مانند حقیقت که بهترین تقوا در سیستم فکری است. برای ارسطو عدالت نه موضوع خدایان و نه مسئله طبیعت، بلکه مشکل انسانهاست.

لیبرالها می گویند که غیبت و نبود بیعدالتی خود نشانه عدالت است.هاینس باور، جامعه شناس، می نویسد که احساس بیعدالتی یکی از قویترن احساسات انسان اجتماعی است. در خود کشورهای غربی هر دو شاخه مسیحیت، یعنی کاتولیکها و پروتستانها، به انتقاد از گلوبالیسم می پردازند و خواهان یک رفرم اجتماعی و ساختاری بازار آزاد اجتماعی اند، گرچه صلیب در مسیحیت به معنی ادامه زندگی ابدی است.

در ادیان ابراهیمی، ایوب می پرسد چرا خدانشناسان به زندگی ادامه می دهند و پیر می شوند و تعدادشان مرتب زیاد می شود؟ او می گوید که انسان از خدا بهتر است و می تواند بهتر عمل و رفتار کند. ارنست بلوخ در این رابطه می نویسد: “ایوب به دلیل سرخورد گی از عدالتخواهی خدا، در باره چگونگی اداره جهان، به بحث و جدل با او پرداخت”.

بخش دیگری از لیبرالها توصیه می کنند که نباید مبارزه کرد، چون هر مبارزه ای دشمنان جدیدی را بوجود می آورد. آنها پیش بینی می کنند که اگر در چین فعلی کاپیتالیسم نتواند دمکراسی و لیبرالیسم را تحمل کند، حکومت دوباره بدست کمونیستهای سابق می افتد.

اسکار نگت می نویسد که فقط اتوپیها هنوز واقعیت دارند. خرابکاران ارتجاعی اند و نه انقلابی. آنارشیستها شعار مرگ بر پول و وام و شغل و پلیس و نظم و سندیکاها و بوروکراتی خردشان را سر می دهند. مارکوزه می گفت که اقلیتها حق مقاومت و دفاع از خود را دارند. سازمان چریکی ارتش سرخ آلمان حین فعالیتش میان سالهای ۲۰۰۰- ۱۹۷۰ حدود ۲۱ قربانی داد و ۳۳ نفر از مقامات و سرمایه داران آلمان غربی را بقتل رساند و بعد از سقوط شوروی منحل شد.

گروهی از لیبرالهای به اصطلاح چپ اشاره می کنند که سنت گرایان و ارتجاعیون فاقد سیستم ارزشی اند که بخواهند از آن دفاع کنند. غالب آنهایی که با سیاست کاری ندارند یا سیاسیون غیرسیاسی و یا غیرسیاسیون سیاسی نام گرفته اند.

در دهه ۵۰ قرن گذشته جنبش چپ دچار ۲ تحول شد: استالین زدایی و سوسیال دمکرات گرایی. اختلاف میان کمونیسم و سوسیال دمکراسی توسط مارکس در سال ۱۸۷۵ در کتاب “نقد برنامه گوتا” یایه گذاشته شد و بقول ریچارد ژنت شروع برادرکشی رسمی گردید. تراژدی تجزیه جنبش چپ بیش از ۱۵۰ سال است که ادامه دارد. وحدت چپ مهمترین موضوع هر انقلاب اجتماعی در آینده است، گرچه انگار قانون درونی جنبش چپ، فره گرایی و تجزیه است.

 

منبع.

تاریخ انتشار : ۵ مهر, ۱۳۹۲ ۸:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…

با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم