پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲

پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲

خوزه موخیکا رئیس‌جمهوری که سادگی را سیاست کرد، خاموش شد‎
موخیکا نه‌تنها در گفتار، که در کردار نیز وفادار به آرمان‌های عدالت‌خواهانه‌اش باقی ماند. در دوران ریاست‌جمهوری، کاروان تشریفاتی ریاست‌جمهوری را لغو کرد، میزبان یتیمان سوری شد و حتی به...
۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
سقوط آزاد زنان از نردبان اقتصاد
فاطمه موسوی‌ویایه: مشارکت پایین اقتصادی و نرخ بالای بیکاری زنان در سال‌های اخیر این واقعیت را نشان می‌دهد که زنان همچنان برای داشتن شغل و برخورداری از استقلال مالی مشکلات...
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه موسوی‌ویایه
نویسنده: فاطمه موسوی‌ویایه
انرژی هسته‌ای و خطر جنگ
حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران (عضو رسمی جبهه ملی ایران): بحث آزاد جمعه ها: وضعیت ایران انرژی هسته‌ای و خطر جنگ (بخش نخست) -
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران؛ سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران؛ سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
فرار مغزها در راه است - جنگ ترامپ علیه دانشگاه‌ها می‌تواند نوآوری در آمریکا را نابود کند 
نویسنده: رافائل ریف- برگردان: رضا فانی یزدی: اکنون چین در بسیاری از حوزه‌ها با آمریکا هم اندازه شده و تنه به تنه با این کشور در حال پیشروی است. در...
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
فقر مهار نشود، می‌تواند این سرزمین را به نابودی بکشاند
اکبر رجبی خطاب به مسعود پزشکیان رئیس جمهور: هر چه سریع‌تر برای ایجاد یک سازمان ملی جهت رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی اقدام شود. امروز زمان به سرعت می‌گذرد و اگر...
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: اکبر رجبی
نویسنده: اکبر رجبی
انتظار ایران از مذاکرات
این که آقای ترامپ می گوید «فقط می خواهم ایران سلاح هسته ای نداشته باشد» نباید ما را گمراه کند. هر توافقی با امریکا، چه برجامی چه فرابرجامی، غیرممکن یا...
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
سوسیالیستی که می خواهد حزبش را به یک برند تبدیل کند
شوردتنر از چپ می خواهد که در آینده به گونه ای متفاوت و اساسی تر درباره چنین پرسش هایی صحبت کند. او به حزب خود توصیه می کند که واژگان...
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی

حبس خودسرانه و آزار قضایی آقای سعید مدنی

به گزارش جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر)، برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در دفاع از آقای سعید مدنی فراخوانی را به شرح زیر منتشر کرده و از حکومت ایران خواسته است به آزار او پایان دهند و او را آزاد کنند.

 

فراخوان فوری ـ برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر

اطلاعات تازه

IRN 001 / 0214 / OBS 015

ایران: حبس خودسرانه/آزار و اذیت قضایی

۲ اسفند ۱۳۹۲

(۲۱ فوریه ۲۰۱۴)

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، اطلاعات تازه ای دریافت کرده و از شما درخواست می کند فورا در باره مساله زیر در ایران اقدام کنید.

شرح وضعیت

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) از حبس خودسرانه و آزار و اذیت قضایی آقای سعید مدنی، جامعه شناس و فعال حقوق بشر مطلع شده است.

بنا به اطلاعات دریافتی در ۱۹ فوریه ۲۰۱۴ (۳۰ بهمن ۱۳۹۲)، شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر در بهمن ماه، حکمی را که دادگاه بدوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی در خرداد ماه ۱۳۹۲ صادر کرده بود تایید کرده است. بنا بر این حکم، آقای مدنی به شش سال زندان و ۱۰ سال تبعید محکوم شده است. در این حکم همچنین مقرر شده که دوسال از حبس او در زندان اوین تهران و چهارسال آن در زندان بندرعباس سپری شود، با وجود این که حکم زندان در تبعید در قانون ایران وجود ندارد. علاوه بر این، او به ۱۰ سال اقامت اجباری در تبعید در شهر بندرعباس، در ۱۵۰۰ کیلومتری شهر تهران که محل سکونت اوست، محکوم شده است. آقای مدنی در حال حاضر در بند ۳۵۰ زندان اوین در حبس به سر می برد (نگاه کنید در پایین).

آقای مدنی به خاطر همکاری با سازمان هایی مانند کانون مدافعان حقوق بشر ـ که دفتر آن در سال ۱۳۸۷ بسته شد ـ و نشر کتاب ها و مقاله هایی با هدف سیاه نمایی وضعیت اجتماعی کشور محکوم شده است.

آقای مدنی در ۱۷ دی ۱۳۹۰، به احتمالی به بهانه محکومیت پیشین او در سال ۱۳۸۱ برای گذراندن بقیه حبس (نگاه کنید در پایین) دستگیر شد و یک سال را در بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات در تهران به سر برد. او مدتی طولانی در حبس انفرادی ماند و از تماس با خانواده و وکیلش محروم بود. آقای مدنی به مدت یک روز در تیر ماه ۱۳۹۱ و پنج روز در آبان ماه ۱۳۹۱ به بند ۳۵۰ منتقل و سپس به بازداشتگاه ۲۰۹ بازگردانده شد. او در تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۹۱ برای سومین بار به بند ۳۵۰ منتقل شد و تا دی ماه ۱۳۹۲ در آنجا حبس خود را به پایان برد. با وجود این، از آن پس نیز او را گویا به خاطر محکومیت تازه که در بالا اشاره شد، در همان بند در حبس نگه داشته اند.

آقای سعید مدنی از سال ۱۳۷۳ به بعد چند بار به خاطر فعالیت خود به عنوان جامعه شناس و همکاری با سازمان های حقوق بشری دستگیر شده است. او در زمستان ۱۳۸۱ به شش سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی محکوم شد ولی شعبه ۲۹ دادگاه تجدید نظر حکم زندان را به سه سال و نیم کاهش داد و محرومیت ۱۰ سال را تایید کرد. آقای مدنی یک سال از این محکومیت را در سال ۱۳۷۹ در حبس پیش از محاکمه گذرانده بود و باقی آن را نیز از آذر ۱۳۹۱ تا دی ماه ۱۳۹۲ گذراند.

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر نگرانی خود را از حکم دادگاه تجدید نظر در تایید محکومیت شش سال زندان و ۱۰ سال تبعید آقای مدنی ابراز می کند زیرا این محکومیت به قصد تنبیه او به خاطر فعالیت های حقوق بشری او صادر شده است.

برنامه نظارت این حکم را که با نقض آزادی بیان در ایران و در مغایرت با حقوق بین المللی صادر شده، محکوم می کند.

اقدام های درخواستی:

برنامه نظارت از همگان می خواهد با نوشتن نامه به دولتمردان ایران از آنها بخواهند:

• تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی آقای سعید مدنی و تمام مدافعان حقوق بشر در ایران را تضمین کنند؛
• آقای سعید مدنی را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند زیرا حبس او خودسرانه و به قصد تنبیه او به خاطر فعالیت های حقوق بشری او انجام شده است.

• به هرگونه اقدام تهدیدآمیز و آزاردهنده، ازجمله در سطوح قضایی، علیه آقای سعید مدنی و تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند؛

• در هر شرایطی اعلامیه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را، که در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۷۷ (۹ دسامبر ۱۹۹۸) در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، رعایت کنند، به ویژه: ماده ۱ آن که می گوید: «همه افراد حق دارند به صورت فردی یا گروهی در سطوح ملی و بین المللی برای حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی و تحقق این حقوق و آزادی ها فعالیت کنند،» و ماده ۲ـ۱۲ آن که می گوید: «دولت باید کلیه تدبیرهای لازم را به کار گیرد تا حمایت مراجع ذیصلاح از همه افراد به صورت فردی و گروهی در برابر خشونت، تهدید، اقدامات تلافی جویانه، تبعیض منفی عملی و یا قانونی، فشار یا هرگونه اقدام خودسرانه دیگر در پی استفاده مشروع و قانونی این افراد از حقوق مذکور در اعلامیه حاضر، تضمین گردد.»

• به طور کلی، در هر شرایطی تضمین کنند که حقوق بشر و آزادی های اساسی مطابق با موازین بین المللی حقوق بشر و عهدنامه های بین المللی که ایران نیز متعاهد آنهاست رعایت خواهند شد.

**********

نامه ها را به مقام های زیر ارسال کنید:

• رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله سیدعلی خامنه ای: info_leader@leader.ir

• ریاست جمهوری، آقای حسن روحانی: فکس: ۵۸۸۰ ۶۴۹ ۲۱ ۰۰۹۸

• ریاست قوه قضاییه، آیت الله صادق لاریجانی: info@dadiran.ir; info@bia-judiciary.ir & info@dadgostary-tehran.ir;

  فکس: ۶۵۶۷ ۳۳۱۱ ۲۱ ۹۸+/۶۶۷۱ ۸۷۹ ۲۱ ۹۸+

• +۹۸-۲۱-۶۶۷۴۳۱۴۹ وزیر امور خارجه، آقای محمد جواد ظریف: فکس:

 matbuat@mfa.gov

• دبیر ستاد حقوق بشر، آقای محمد جواد لاریجانی info@humanrights-iran.ir

• سفیر محسن نظیری اصل، نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، سوئیس

Permanent Mission of the Islamic Republic of Iran, Chemin du Petit-Saconnex 28, 1209 Geneva, Switzerland, Fax: +41 22 7330203

Email: mission.iran@ties.itu.int

• سفارت ایران در بروکسل، بلژیک

Embassy of Iran in Brussels, 15 a avenue Franklinsecreteriat@iranembassy.be

 

لطفا به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشورخودتان نیز نامه بنویسید.

**********

پاریس ـ ژنو، ۲ اسفند ۱۳۹۲

لطفا ما را از هرگونه اقدام انجام شده با ذکر شماره این درخواست مطلع فرمایید. تماس با برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر:

E-mail: Appeals@fidh-omct.org

• Tel and fax FIDH + 33 (0) 1 43 55 25 18 / +33 1 43 55 18 80

• Tel and fax OMCT + 41 (0) 22 809 49 39 / + 41 22 809 49 29

تاریخ انتشار : ۵ اسفند, ۱۳۹۲ ۰:۴۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خوزه موخیکا رئیس‌جمهوری که سادگی را سیاست کرد، خاموش شد‎

سقوط آزاد زنان از نردبان اقتصاد

انرژی هسته‌ای و خطر جنگ

فرار مغزها در راه است – جنگ ترامپ علیه دانشگاه‌ها می‌تواند نوآوری در آمریکا را نابود کند 

فقر مهار نشود، می‌تواند این سرزمین را به نابودی بکشاند

انتظار ایران از مذاکرات