سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ تیر, ۱۴۰۵ ۲۲:۳۵

جمعه ۵ تیر ۱۴۰۵ - ۲۲:۳۵

رابطه جام زهر و نرمش قهرمانانه در انتقامجوئی از زندانیان

برای مقابله با این سرکوبهای وحشیانه قبل از آنکه به انتظار اتفاقات بعدی باشیم، لازم است یکصدا خواهان آمدن احمد شهید به ایران و بازدید وی از زندانها شویم. حتی اگر حکومت زیر بار این خواست نرود طرح چنین درخواستی برایش آزار دهنده است و برای همه گیر نشدن آن تلاش خواهد کرد.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

سال خونبار 1367 که به کشتار چند هزار زندانی سیاسی منجر شد، بازتاب کاربرد سیاست نرمش در خارج از مرزهای ایران و تشدید سرکوب در داخل بود. سرکوب زندانیان سیاسی در سال 1367 زمانی رخ داد که حکومت قعطنامه صلح با عراق را پذیرفت و برای نشان دادن اقتدار خود در داخل دست به کشتار زندانیان دست بسته زد. سیاستی که در نهایت منجر به شکاف در میان راس حکومت شد و آیت الله منتظری از نیابت رهبری به دلیل اعتراض به این کشتار کنار نهاده شد.

از 1367 تا به امروز حدود ۲۶ سال گذشته است، روندی که با کنار نهادن منتظری خود را عیان کرد همچنان بی وقفه ادامه یافت تا انتخابات 1388 ریزش بزرگ! نظام اسلامی را بی یال و دم و اشکم کرد.

نظامی که همیشه مدعی عدالت بود بی آنکه خود را مقید عطوفت بداند، امروز به یکی از بزرگترین کشورهای رانت خواری و بی عدالتی در جهان تبدیل شده است و آنچه می ماند از کودکان خیابانی تا چوبه های دار، بازتاب سیاستهای حکومت اسلامی در این چند دهه بوده است.

آنچه در روزهای گذشته بازتاب خبری آن را در رسانه های گوناگون و دنیای مجازی شاهد بودیم، مشابه همان سیاستی که منجر به کشتار 67 شد. شکست سیاستهای هشت ساله « رهبری- احمدی نژاد» در رابطه با جهان خارج و بحرانهای اقتصادی در کنار بحران حل نشده سیاسی در سال 1388 آیت الله خامنه ای را ناچار به عقب نشینی و به قول خودش نرمش قهرمانانه کرد که تنها در مقابل کشورهای بزرگ جهان قرار بود که نمود یابد. در عین حال که در مقابل قدرتهای جهان بجای شعارهای تو خالی و هزینه دار زمان احمدی نژاد، از زبان دیپلماتیک و نرمش سیاسی استفاده می شود، در همان حال چوبه های دار بی امان قربانی می گیرند و زبانهای معترض و مخالف بسته می شوند.

گوئی قرار است حکومتی که در بیرون از مرزها نرمش از خود بروز می دهد در داخل مرزها قهرمان زندانی کردن و دار زدن و سرکوب باشد.

در نرمش قهرمانانه سال 1367 یا «نوشیدن جام زهر» در مهرماه سال 68 حکومت پذیرفت که در ادامه مذاکرات نیاز است که به گالیندوپل نماینده ویژه سازمان ملل اجازه ورود به ایران و بازدید از زندانها را دهد.

پارامترهایی که حکومت را در آن سالها وادار به پذیرش گالیندوپل کرد امروز به شکل قویتری وجود دارد. یکی از آن پارامترها نیاز روزافزون ایران به برداشتن تحریمهاست. پارامتر دیگری که بسیار قویتر از گذشته عمل می کند افکار عمومی و امکانات استفاده از امکانات دنیای مجازی و ماهواره هاست.

در این شرایط حکومت دست به ضرب و شتم زندانیان سیاسی می زند. اما قبل از آنکه بتواند بخود بجنبد خبر این حمله وحشیانه دنیای مجازی را پر می کند. دو روز پس از این حمله یکی از زندانیان از درون زندان موفق به دادن شهادت این واقعه در بی بی سی فارسی از طریق موبایل می گردد. این همه در شرایطی بود که تا مقامات حکومت از اسماعیلی رئیس زندانها تا دیگران چنین اقدامی را از اساس تکذیب می کردند، تا اینکه پور محمدی یکی از عوامل کشتار 67 خبر را تا حد یک حادثه جزئی تائید می کند.

همه اینها نشانگر آن است که جهان امروز با دنیائی که در سال 67 هزاران زندانی را در خفا کشتند تفاوتهای جدی کرده است. اما حاکمان حکومت اسلامی نتوانسته اند خود را با زمانه وفق دهند.

برای مقابله با این سرکوبهای وحشیانه قبل از آنکه به انتظار اتفاقات بعدی باشیم، لازم است یکصدا خواهان آمدن احمد شهید به ایران و بازدید وی از زندانها شویم. حتی اگر حکومت زیر بار این خواست نرود طرح چنین درخواستی برایش آزار دهنده است و برای همه گیر نشدن آن تلاش خواهد کرد.

وادار کردن حکومت  به قطع اعدامها و آزاد کردن زندانیان سیاسی با گره زدن مسایل داخلی و مذاکرات خارجی  ناممکن نخواهد بود. دعوت از احمد شهید یکی از کلیدهای این پیوند است.

سیامک فرید    28/04/2014

تاریخ انتشار : ۹ اردیبهشت, ۱۳۹۳ ۱۱:۵۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجاه سال پس از هشتم تیر ۱۳۵۵؛ بزرگداشت حمید اشرف و یاران (روز جان‌باختگان فدایی)

چراغم روشن است

پنجاهمین سالگرد جان‌باختن حمید اشرف و یاران | طهماسب وزیری، محمود سیدی در گفت‌وگوبا مهرزاد وطن‌آبادی

تبارشناسی هویت، جغرافیا و ساختار سیاسی در ایران معاصر

وقتی زمین می‌لرزد و نابرابری می‌کُشد!

از قمرالملوک وزیری تا پرستو احمدی؛ یک قرن مبارزه برای شنیده شدن صدای زن