دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

گذر و نظری بر چند رویداد بین المللی در هفتە گذشتە

وضعيت کنونی عراق و ديگر کشورهائی که "نسيم اجباری دمکراتيزه کردن کشور" در آنها وزيده شد، تائيدی اند بر اين امر که: نمی توان از وسيله کثيف جنگ و ويرانی، در جهت رسيدن به هدف نيکو ی صلح و دمکراسی در يک کشور، استفاده کرد.

سالگرد «میدان تقسیم»

شنبه گذشته هزاران نفر از مردم ترکیه در سالگرد تظاهرات میدان تقسیم در استانبول گرد هم آمدند تا ضمن بزرگداشت سالگرد این سرکوب خونین، عزم خود را در تداوم اعتراضات به فساد و سرکوب در دولت رجب اردغان، ابراز دارند. هرچند این تظاهرات با سرکوب نیروهای پلیس ضد شورش مواجه گردید، اما روند طی شده در یکسال اخیر ، نشان از تداوم چالشهای سخت چه در دوایر حکومتی و چه در درون جامعه، دارد. افشای ارتباط مقامات حکومتی ترکیه و نزدیکان رجب اردوغان با پرونده فساد مالی در ایران، اعتراضات به وضعیت زندگی کارگران و دیگر اقشار و طبقات زحمتکش در ترکیه، از یکسو ، و نیز شکست سیاست ترکیه در سوریه، از سوی دیگر، چشم اندازی نه چندان روشن از آینده سیاسی ترکیه را ترسیم می کنند. ترکیه ای که تا چندی پیش، در زمره کشورهای “موفق” در منطقه ارز؟یابی می شد.

——————-

بحران در عراق و تشنجات مرزی میان پاکستان و افغانستان

رویدادهای نگران کننده درعراق همچنان در صدر اخبار این کشور قرار دارند. نبردهای سهمگین میان ارتش عراق و نیروهای گروه داعش، که در تداوم خود به حمله گروه داعش به دانشگاه انبار در استان رمادی، منجر گشته است؛ و نیز روند رو به افزایش تعداد انفجارات و عملیات تروریستی در عراق، هیچ نشانی از آن سیاستی که وعده یک زندگی خوب و آرام در صلح و دمکراسی را به مردم عراق پس از سقوط صدام وعده داده بود را با خود به همراه ندارند. وضعیت کنونی عراق و دیگر کشورهائی که “نسیم اجباری دمکراتیزه کردن کشور” در آنها وزیده شد، تائیدی اند بر این امر که: نمی توان از وسیله کثیف جنگ و ویرانی، در جهت رسیدن به هدف نیکو ی صلح و دمکراسی در یک کشور، استفاده کرد.

در روزهای اخیر از افغانستان نیز، اخبار نگران کننده ای بگوش می رسند. تداوم جنگ میان نیروهای ارتش پاکستان و طالبان مستقر در مناطق مرزی میان پاکستان و افغانستان، که در تداوم خود کشانده شدن دامنه جنگ به روستاهای مرزی افغانستان و کشته و زخمی شدن مردم عادی در این مناطق را به همراه داشت، از یکسو، و از سوی دیگر حمله انتحاری به اتوموبیل حامل عبدالله نامزد انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان، که از شانس پیروزی بالائی نیز برخوردار است، نشانگر تلاشیهائی اند که از جانب جنگ طلبان و مخالفین بازگشت صلح و آرامش به این کشور، صورت می گیرند. از جمله خبرهای هفته گذشته در ارتباط با افغانستان، معاوضه ۵ زندانی افغانی گروه طالبان از زندان گوانتانامو بود با یک سرباز آمریکائی که گفته می شود داوطلبانه در “اسارت” نیروهای طالبان قرار داشته است. ۵ زندانی آزاد شده از گوانتانامو به قطر اتتقال یافته و تحویل دفتر طالبان در قطر شدند. در برابر این حرکت، طالبان از طریق اینترنت، یک ویدئو در سطح جهان پخش کردند که در آن جزئیات مزبوط به تحویل سرباز آمریکائی به مقامات نظامی ارتش آمریکا، نشان داده می شود.

در بزرگداشت ۷۰ امین سالگرد گشایش جبهه دوم  در «نرماندی»

۶ ژوئن سال جاری مسیحی، برابر بود با ۷۰ امین سالگرد، گشایش جبهه دوم نیروهای متفقین در جنگ با آلمان هیتلری و نیروهای متحد این کشور.

ضرورت گشایش «جبهه دوم » نخستین بار از جانب استالین رهبر وقت شوروی در ماه ژوئیه سال ۱۹۴۱ در نامه ای به چرچیل نخست وزیر وقت انگلستان، طرح گردید، اما تنها در جریان کنفرانس تهران در ماه نوامبر ۱۹۴۳ بود که رهبران متفقین در مورد تاریخ و کلیات آن به توافق رسیدند.

تفسیرهای بسیاری در ارتباط با علت تاخیر ۲ ساله در اتخاذ این تصمیم از جانب آمریکا و انگلیس وجود دارند، که بررسی آنها در این چند خط امکانپذیر نیست؛ اما آنچه که مهم است، تاثیر گشایش این جبهه در ادامه جنگ بود که پس از شکستهای پیاپی ارتش آلمان از ارتش سزخ در جبهه شرقی، روند بزانو در آوردن فاشیسم در اروپا سرعت گرفت و به تسلیم بدون قید و شرط آلمان هیتلری در ۹ ماه مه سال ۱۹۴۵ انجامید.

تائید و یا نفد تاخیر در گشایش جبهه دوم توسط وقت آمریکا و انگلستان، نباید و نمی تواند موجب نادیده گرفتن جانفشانی های دهها هزار سرباز نیروهای متفقین باشد، که با آگاهی از مرگ حتمی، پا به سواحل نرماندی نهادند تا با تن خویش پلی باشند برای عبور از میادین عظیم مین گذاری شده و نیز ضربات سهمگین توپخانه و آتشبارهای نیروهای آلمان از زمین و هوا. جهان و جهانیان وظیفه دارند که در برابر این جانفشانی ها چه در جبهه شرقی و چه در جبهه غربی ، سرتعظیم فرود آورند و با چنگ و دندان، این دستاورد بزرگ تاریخ بشریت، یعنی پیروزی بر فاشیسم هیتلری را همچون مردمک چشم در برابر هر گونه تلاشی از جانب ارتجاع وفادار به فاشیسم، در بی ارزش نشان دادن این جانفشانی ها و دستاوردهای آن، مصون نگاه دارند.

در حاشیه مراسم ۷۰ سالگی گشایش جبهه دوم، نکاتی وجود داشتند که برای بسیاری از تحلیلگران سیاسی، چه بسا همسنگ و شاید هم مهمتر از خود علت برگزاری این سالگرد، ارزیابی می شدند. از جمله مهمترین مسائل حاشیه ای می توان و باید به مذاکرات پوتین با مرکل صدر اعظم آلمان و نیز رولاند، رئیس جمهور فرانسه اشاره داشت. در این دیدار ها تلاشهای جدی در جهت حل معضل اوکرائین صورت گرفتند.

یک نکته مهم دیگر نیز که چه بسا بتوان از آن به عنوان ضعف بزرگ مراسم، یاد کرد، عدم دعوت از رئیس جمهور روسیه سفید بود. دعوت از پورشنکو رئیس جمهور جدید اوکرائین و عدم دعوت از لوکاشنکو به عنوان نماینده مردم روسیه سفید، با هر انگیزه سیاسی نیز که صورت گرفته باشد، بی احترامی است به یاد و خاطره تابناک میلیونها سرباز و شهروند روسیه سفید که در جبهه شرقی در برابر عفریت فاشیسم ایستادگی و جانفشانی کردند.

تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد, ۱۳۹۳ ۹:۰۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴