شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۸

شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۸

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

آیا دولت ترکیه پیام صلح کردستان را خواهد شنید؟

اگر دولت ترکیه با پذیرش پیام صلح و آشتی به سرکوبها و تبعیض ها پایان دهد، هرچند که راه طولانی و دشواری را در بیش رو خواهد داشت اما می تواند آغازگر روند صلح و آشتی در ترکیه باشد و راه را برای ایجاد یک کشور دمکراتیک براساس فدرالیسم هموار کند و از این رو آینده نوید بخشی در انتظار این کشور خواهد بود. حمایت اتحادیه اروپا از این پیام می تواند نقش بسزائی در پیشبرد صلح در ترکیه داشته باشد، ایجاد صلح و آشتی در ترکیه نیز می تواند آثار ثمربخشی در مناسبات سیاسی خاورمیانه در پیشبرد و استقرار صلح و دمکراسی باشد.

خاورمیانه در آتش جنگ بدون جبهه و بیرحمانه ای می سوزد. چهارپاره کردستان نیز هرکدام مسائل و مشکلات خاص خود را دارند. در این شرایط مردم کردستان سوریه، پس از سالها سرکوب و تبعیض که خاندان اسد به آنان روا داشتند و در حالی که از حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز محروم بودند، اما در این برهه از زمان در نبرد تاریخ ساز کوبانی حماسه ای از رنج، مقاومت و ازخودگذشتگی را در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه ثبت کردند و به نمایندگی از سوی آزادیخواهان و عدالت خواهان جهان در برابر آدمخواران خونریز داعش ایستادند و رسالت تاریخی خود را در مبارزه با ظلم و جهل بانجام رساندند. نقش زنان کرد سوریه در این حماسه بسیار تعیین کننده بود. [دیدیم] که چگونه با رشادت و فداکاری نبرد برای آزادی و نپذیرفتن اسارت و بندگی را با عشق به زندگی و سرزمین خود پیوند زدند و مایه مباهات زنان آزاده جهان شدند. نقش اعضای پ ک ک در دفاع از کوبانی نیز فراموش ناشدنی است.

در کردستان عراق، داعش با تهاجم خود قصد تسخیر کردستان عراق و کشتار مردم و فروش زنان را در بازارها داشت که با مقاومت پیشمرگه ها و مردم کردستان مواجه شد. نیروهای مقاومت کردستان عراق هر چند از سلاح سنگین و موثر برخوردار نبودند و در آغاز نیز شهر شنگال را از دست دادند اما با اتحادی یکپارچه در برابر پیام آوران جهل و جنایت و آدم سوزی ایستادند و اجازه تعرض بیشتر را به آنان ندادند. این مبارزه همچنان ادامه دارد.

کردستان ایران هرچند از حمله جنایتکاران داعش مصون است اما همچنان شاهد سرکوب آزادی هاست و موج اعدامها، زندان و شکنجه تداوم دارد.

کردستان ترکیه که سالهای خونین را از سرگذرانده است در چند سال اخیر از آرامش نسبی برخوردار بود. در این سالها گرایشاتی در جهت حل مسئله ملی از طریق صلح آمیز و مذاکره در میان نیروهای فعال کردستان ترکیه قوت گرفته اند. حزب کارگران کردستان ترکیه، یعنی پ ک ک، بارها اعلام کرده است که مسئله کردستان راه حل نظامی ندارد؛ هرچند که این حزب هم چنان با نیروی عظیم و متشکل و کارآزموده خویش و حمایت بیدریغ مردم کردستان از آمادگی لازم برای مبارزه مسلحانه در طولانی مدت برخوردار است.

از سوی دیگر از شیوه های کردستیزانه و شوونیستی دولت ترکیه نیز تاحدودی کاسته شده است، اما هیچگاه یک راه حل مشخص، جدی و پیگیر از سوی دولت ترکیه برای حل این معضل دیرین ارائه نشده است.

اگر پیام عبدالله اوجلان در نوروز امسال خطاب بمردم کردستان و پ ک ک برای برگزاری کنگره و نتایج صلح طلبانه آن مورد پذیرش دولت ترکیه قرار گیرد می تواند فصل نوینی را در تاریخ مردم کردستان پس از ۹۰ سال ستم قومی بسوی صلح و آشتی رهنمون گردد.

تاریخ ۹۰ ساله مبارزات مردم کردستان برای کسب آزادیهای اساسی و علیه ستم و تبعیض سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زبانی همواره با سرکوب خشن و وحشیانه حاکمیت شوونیستی ترکیه روبرو شده است. در این سالها صدها روستای کردنشین ویران شدند، شهرها بارها بمباران گردیدند، دختران و زنان مورد تجاوز قرار گرفتند، پیرزنان و پیر مردان مورد هتک حرمت قرار گرفتند، ده ها هزار نفر کشته یا زندانی شدند و مورد شکنجه های وحشیانه قرار گرفتند. گفتگو به زبان کردی نیز ممنوع بود. در اوائل دهه ۸۰ میلادی عبدالله اوجلان و همفکرانش حزب کارگران کردستان ترکیه را بنیان نهادند. این اقدام به علت سیاستهای کردستیزانه حاکمیت با استقبال جوانان آرمانخواه روبرو شد و گروه گروه جوانانی که از ستم قومی و بیعدالتی بستوه آمده بودند، در کوهستانهای کردستان به صفوف پ ک ک پیوستند زیرا تنها راه کسب مطالبات عادلانه خود را از طریق مبارزه مسلحانه با رژیم کردستیز ترکیه می دانستند. در این مبارزه خونبار که بین ارتش شبه فاشیستی و نژادپرست ترکیه و پیشمرگان پ ک ک روی داد، ده ها هزار نفر جان باختند و مردم تحت ستم کردستان بخاطر حمایت از پ ک ک بیش از پیش مورد ستم قرار گرفتند و رنج های زیادی را متحمل شدند اما همچنان از مبارزات پ ک ک حمایت می کنند.

در پی دستگیری یا در واقع ربودن عبدالله اوجلان در سال ۹۹ که با یک توطئه بین المللی همراه بود، اوجلان به حبس ابد محکوم شد. این توطئه که با همکاری کشورهای اروپائی و احتمالا اسرائیل انجام شد، با سیل اعتراضات عمومی کردها مواجه شد و اعتراضات آزادیخواهان جهان را نیز برانگیخت. شهرهای بزرگ اروپا شاهد تظاهرات گسترده کردها و دیگر آزادیخواهان بود و چندین عضو پ ک ک بعنوان اعتراض به این توطئه خود را به آتش کشیدند و جان باختند.

اکنون کلید صلح و آشتی بین دولت ترکیه و مردم کردستان در دستان حاکمیت ترکیه است که بر سر یک دو راهی سرنوشت ساز قرار دارد: یا باید همچنان سیاستهای کردستیزانه خود را تداوم بخشد و در رؤیای احیای خلافت عثمانی باشد که بدیهی است پیامد چنین شیوه هائی باعث خواهد شد که دیر یا زود مبارزات مردم کردستان برای مطالبات عادلانه خود این بار در ابعادی گسترده تر و مردمی تر آغاز گردد، که مسئولیت تمامی عوارض کشتار، ویرانی و نابسامانی حاصل از آن بعهده دولت ترکیه خواهد بود و افزون بر آن خاورمیانه را بیش از پیش در آتش جنگ فرو خواهد برد. اما اگر دولت ترکیه با پذیرش پیام صلح و آشتی به سرکوبها و تبعیض ها پایان دهد، هرچند که راه طولانی و دشواری را در بیش رو خواهد داشت اما می تواند آغازگر روند صلح و آشتی در ترکیه باشد و راه را برای ایجاد یک کشور دمکراتیک براساس فدرالیسم هموار کند و از این رو آینده نوید بخشی در انتظار این کشور خواهد بود. حمایت اتحادیه اروپا از این پیام می تواند نقش بسزائی در پیشبرد صلح در ترکیه داشته باشد، ایجاد صلح و آشتی در ترکیه نیز می تواند آثار ثمربخشی در مناسبات سیاسی خاورمیانه در پیشبرد و استقرار صلح و دمکراسی باشد.

تاریخ انتشار : ۵ فروردین, ۱۳۹۴ ۹:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…