چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۹

چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۹

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسراییل و آمریکای جهان‌خوار به کشور و خواست ازادی زندانیان سیاسی، عقیدتی و عادی!
ما وارثان اعدام شدگان سیاسی، عقیدتی دهه ۶۰ و‌ تابستان خون‌بار ۱۳۶۷، با محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسریئیل و آمریکای جهان‌خوار به کشورمان، و‌ در دفاع از تمامیت...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های دادخواه خاوران
نویسنده: جمعی از خانواده‌های دادخواه خاوران
زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!
ما خانواده‌های خاوران که دهه‌ها رنج از دست دادن عزیزان خود را کشیده‌ایم و مدت‌هاست با درهای بستۀ گلزار خاوران روبه‌روایم و از حضور بر خاک عزیزانمان محروم شده‌ایم، نگران...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران
اکنون، با روشن‌تر شدن ابعاد هشداردهنده‌ی آن ۱۲ روز، این نوشتار در پی بازتعریف روایت موسوم به „جنگ ترکیبی ۱۲ روزه“ است؛ روایتی که با بهره‌گیری از تجربه‌های منطقه‌ای و...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌
تخریب اساسی بخش‌های نگهبانی، اداری، بند نسوان، کتابخانه بند چهار، ساختمان بهداری و سالن ملاقات و ۷۹ کشته به گفته سخنگوی قوه قضائیه که سربازها، مددکاران و تعدادی از زندانیان...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نیلوفر حامدی
نویسنده: نیلوفر حامدی
دادخواهی، رویکرد اخلاقی به جنگ و جمهوری اسلامی، و همبستگی اجتماعی
به نظرم قدم‌هایی که برای رسیدن به هدف برمی‌داریم جزیی از آن هدف است. تمرین دموکراسی در بین فعالان و محق دانستن خود برای آزادی، دموکراسی و عدالت هم در...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر

«حقوق بشر»، اهدائی نیست

بايد توجه داشت که سياست‌مداران کشورهای غربی که اين روزها از ايران بازديد کرده و يا در صف بازديدکنندگان آتی قرار دارند، منافع کشور و يا موسسات بزرگ اقتصادی متبوع‌شان را نمايندگی می کنند، و مهمترين اهرم تاثير گذاری بر آنان، افکار عمومی و رسانه‌های همگانی، در اين کشور ها‌ اند

به دنبال دستیابی به توافق هسته‌ای میان ۱+۵ و ایران، و پیدایش چشم‌انداز آغاز پایان تحریم‌ها، و سفر نمایندگان دولت‌ها و نیز شرکت‌های بزرگ تجاری اروپائی به ایران، موجی از شادی و سرور، آحاد مختلف مردم را در بر گرفت. با فروکش کردن شادی و پایکوبی ها، رفته رفته بحث‌ها حول این توافق و پیامد‌های احتمالی آن، آغاز گردیدند و در کنار پرسش‌های مربوط به بخش فنی و تخصصی این توافق، سئوالات و نیزانتظارات گوناگونی طرح می گردند که در راس همه آنها امید به تغییر قرار دارد. تغییر در زندگی و وضعیت معیشت مردم چه در اقشار و طبقات میانی که هر چه بیشتر در مسیر زوال و سقوط به بخش تحتانی جامعه، حرکت می کنند؛ و چه در اقشار و طبقات زحمتکش و پایین جامعه که به دلیل سیاست‌های غلط اقتصادی و نیز فساد مالی وسیع در میان دولتمردان، هر چه بیشتر در فقر فرو می روند.

اما جدا از انتظارات در عرصه بهبود وضعیت اقتصادی، بخش دیگری از جامعه که جزو الیت جامعه ایران به حساب می آید، پرسش‌ها و انتظاراتی دیگر را در برابر دولت روحانی قرار داد؛ که آنهم ادامه نادیده گرفته شدن وضعیت وخیم حقوق بشر و تداوم اعدام‌ها و بگیر و ببندها و سرکوب اقلیت‌های دینی و نیز عدم برآورده شدن یکی از انتظارات مهم رای دهندگان به روحانی، یعنی پایان دادن به حصر رهنورد- موسوی- کروبی است. هر چند که در روزهای اخیر خبر آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی – عقیدتی، آنهم پس از پایان مدت محکومیت نخست‌شان، انتشار یافت، اما فاکت‌ها و شواهدی وجود دارند که موجب نگرانی هر چه بیشتر و التهاب در جامعه می‌شوند.

صدور حکم اعدام برای محمدعلی طاهری نویسنده و پژوهشگر عرفان که در دادگاه بدوی صادر شد؛ نگرانی عمیق از وضعیت جسمانی نرگس محمدی و مهوش ثابت که اولی به جرم فعالیت حقوق بشری و دومی فقط به جرم بهائی بودن در زندان است؛ افزایش احکام اعدام‌ که نه فقط مجرمین اجتماعی، بلکه زندانیان سیاسی و عقیدتی را نیز شامل می‌شوند؛ ادامه تعطیل کردن نشریات، انجام حکم قطع دست و پای ۲ زندانی در مشهد، فشار و سرکوب علیه نمایندگان معترض کارگران و نیز حرکت اعتراضی اخیر معلمان، و … همگی نشان از موجه بودن نگرانی ها از نادیده گرفته شدن مسائل مربوط به حقوق و آزادی‌های اولیه انسان‌ها در ایران است.

در اینجا پرسش‌هائی طرح می شوند با این مضمون که:

– براستی اهرم تاثیر گذاری بر وضعیت حقوق بشر در ایران چیست؟

– آیا در بررسی امکانات تاثیر گذاری بر وضعیت حقوق بشر در ایران، می توان به فاکتور فشار دیپلماتیک و یا «یکی از موضوعات مورد گفتگو» در دیدار با نماینگان دولتها و نیز موسسات بزرگ اقتصادی که این روزها به ایران سفر می کنند، امید بست؟

– آیا توده‌های وسیعی از مردم که در جشن و پایکوبی پس از توافق هسته‌ای شرکت داشتند، نقض حقوق بشر در ایران را موضوعی برای طرح مطالبات می دانند یا خیر؟

و …

در پاسخ به این سئوالات می توان گفت: واقعیت این است که در وضعیت کنونی جامعه ایران، بخش اعظمی از مردم، با موازین و پایه‌های ابتدائی حقوق بشر نا آشنایند. دستیابی به تغییر واقعی در وضعیت حقوق بشر در ایران، در گرو رشد آگاهی و نیز اراده و خواست آحاد مردم در طرح و دفاع از حقوق اولیه شان، در همه عرصه های مربوط به آزادی از جمله: وجدان، دین، قلم، بیان و در شکل عالی آن تحزب است. بدون وجود اراده‌ای نیرومند که تجلی آن در رشد آگاهی و ارتقاء کف مطالبات جامعه از طریق روشنگری و رسانه‌های مستقل و آزاد است، نمی توان چشم انتظار “اهدای” آزادی از بالا بود.حداقل آنچه که از “بالا” می توان و باید انتظار داشت، تحقق آن موادی است که در قانون اساسی کشور، قرار بود تامین کننده امکانات برای روشنگری و کسب آگاهی توده‌ها، باشند. یکی از این قوانین که از وعده‌های اصلی روحانی نیز بود، آزادی انجمن‌های صنفی و فرهنگی است که تا کنون به فراموشی سپرده شده است.

نیز باید اذعان داشت که طرح دائم موارد نقض حقوق بشر در ایران که توسط سازمان ها و فعالان حقوق بشری و در مجامع و جلسات بین المللی و همراه با آکسیون‌های مختلف صورت می گیرند، هرچند که با موفقیت‌هائی در محکومیت جمهوری اسلامی همراه بوده‌اند، اما بنظر می رسد که با توجه به موج فزاینده «بهبود مناسبات اقتصادی» با غرب، این تلاش‌ها در سایه مانده و مورد بی توجهی مقامات این کشورها قرار گرفته‌اند. به این موضوع نیز باید توجه داشت که سیاست‌مداران کشورهای غربی که این روزها از ایران بازدید کرده، یا در صف بازدیدکنندگان آتی قرار دارند، منافع کشور یا موسسات بزرگ اقتصادی متبوع‌شان را نمایندگی می کنند، و مهمترین اهرم تاثیرگذاری بر آنان، افکار عمومی و رسانه‌های همگانی، در این کشور ها اند. با توجه به این ویژگی است که نقش و اهمیت سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای حقوق بشری و پیوند و ارتباط دائمی آنها با سازمان‌ها و فعالین حقوق بشری در ایران و نیز خارج از ایران دو چندان می شود.

 

تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد, ۱۳۹۴ ۱۰:۴۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی

محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسراییل و آمریکای جهان‌خوار به کشور و خواست ازادی زندانیان سیاسی، عقیدتی و عادی!

زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!

۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران

وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌