چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

سبک‌های مختلف حافظه

سبک‌های حافظه در چندین شکل مختلف پیش می‌آیند، که دو نوع معروف آن حافظه اپیزودیک و حافظه معنایی می‌باشند. حافظه اپیزودیک خاطره فرد است از تجربه و وقایع زندگی‌ مرتبط با زمان و مکان مشخص. از سوی دیگر اما، حافظه معنایی ثبتی است از حقایق مجزا و آگاهی‌ که فرد از آن مورد به دست آورده است

 

به هنگام پرسه زدن در خاطرات خویش،چه جزئیاتی را به خاطر میاورید؟ بطور مثال اگر به خاطره سفری خوش به پاریس فکر می‌کنید، آیا جزئیات خاصی‌ همچون نان باگت گرمی‌ که برای یک صبحانه گرفته بودید را بیاد می‌آورید؟ یا حافظه شما برگردانی‌ ارائه می‌دهد از کلیات آنچه که صبحانه لذت بخش می‌نامید، بدون آنکه به جزئیات و گرمی‌ نان و غیره توجه کنید؟ 
شیوه بخاطر آوردن خاطرات افراد با هم فرق دارد. درواقع درست به مانند صفات فردی، انسانها دارای سبک‌های مختلف حافظه می‌باشند. برخی ها برای شکل‌دهی خاطراتشان گرایش دارند به تکیه بروی اطلاعات تفصیلی دریافتی توسط حس‌گرهای مختلف، در حالی‌ که دیگرانی به عوض استفاده از اطلاعات واقعی‌ ترکیبی‌ مختلف را به کار می‌گیرند.
دانشمندان شاید بتوانند با مشاهده مغز فرد حدس بزنند که فرد به کدام یک از این دو گروه تعلق دارد. بنا به نتیجه مطالعاتی که اخیرا انجام شد، محققان کشف کردند که الگوی فعالیتهای متمایز در مناطق مختلف مغزی منجر به روشهای متفاوت تجربه گذشته می‌شود. این تفاوت‌ها حتی هنگامی که افراد تلاشی برای به یاد آوردن گذشته  نمی‌کردند نیز وجود داشتند.
فراتر از تاثیرات نحوه بخاطر آوردن خاطرات بروی شکل دهی‌ حس فرد از گذشته، اختلاف در سبک حافظه ، راهنمای افراد می‌باشد در جهت برنامه ریزی و تخمین آینده،و میتواند به بخشی از شخصیت افراد،ساختار مغزی و دیگر توانایی‌های شناختی فرد ربط پیدا کند.
حافظه در واقع ریشه بسیاری از آنچه است که فرد در زندگی‌ انجام می‌دهد.اینطور نیست که تاثیرات اختلاف در سبک حافظه محدود باشد به صرف اینکه فرد به چه نحوی آنچه که بخاطر سپرده را به بخاطر می‌آورد، بلکه تفاوت فردی در سبک حافظه پی‌آمدهای بسیاری بروی رویکرد افراد در مسائل مختلف و نحوه حل مشکلات به همراه دارد.

سبک‌های حافظه در چندین شکل مختلف پیش می‌آیند، که دو نوع معروف آن حافظه اپیزودیک و حافظه معنایی می‌باشند. حافظه اپیزودیک خاطره فرد است از تجربه و وقایع زندگی‌ مرتبط با زمان و مکان مشخص. از سوی دیگر اما ، حافظه معنایی ثبتی است از حقایق مجزا و آگاهی‌ که فرد از آن مورد به دست آورده است.
خود زندگی‌ نامه یی که فرد در ذهن  خود ثبت می‌کند معمولا هر دو بخش اپیزودیک و معنایی را در خود شامل می‌شود. مثلاً در مورد به خاطر آوردن یک مراسم عروسی ، به خاطر آوردن مهمانانی که حضور داشتند یا بخش موسیقی و رقص آن. ولی‌ در کنار آن و از جنبه معنایی اینکه مراسم عروسی‌ چه ملزوماتی دارد به چه معنا می‌باشد.
تعادل بین این دو مواد تشکیل دهنده خود زندگی‌ نامه اما، در افراد مختلف فرق دارد.برخی‌ از افراد در حافظه اپیزودیک بهتر‌اند. و هنگامی که به موردی در گذشته فکر میکنند خاطره‌ای مملو از تصوایر پر شده از جزئیات حسی و ادراکی را به یاد می‌آو‌رند  و در مقایسه با افراد دارای حافظه معنایی، توانایی بیشتری در احضار تصاویر صحنه‌های پیش آمده دارند. بطور مثال اگر صحبت از خاطره مهمانی یک شام بوده باشد، این افراد قادرند به بیان اینکه در کجا نشسته بودند، چه لباسی به تن‌ داشتند و مزه غذا چگونه بود.
فردی از گروه دیگر نیز ممکن است همان شام را به خاطر بیاورد اما بیشتر از جنبه ای مفهومی. اینکه چه اتفاقی‌ افتاد، اینکه چه کسانی در آن حضور داشتند، و چه برای شام خوردند. اما در مورد جزئیات آن شب چیز زیادی برای گفتن به خاطر نمی‌آورند.
در مواردی استثنا یی، افرادی توانایی یا ناتوانی  خاصی‌ در چار چوب این دو گروه دارند. برخی‌‌ها تعلق دارند به دارندگان حافظه یی فوق العاده قوی. بدین معنی‌ که قادرند به یاد آوردن هر آنچه که در گذشته اتفاق افتاده. اگر پرسیده شود که در فلان تاریخ چه اتفاقی‌ افتاد، قادرند که کل داستان را با ذکر جزئیات تعریف کنند.
اما در بخش پائین گروه دیگر، افرادی قرار دارند با حافظه یی به شدت دچار کمبود. کسانی‌ که در روند زندگی‌ روزمره خود نمی‌توانند حوادث اتفاق افتاده را بازبینی کنند. و اینکه نمی‌توانند از منظر اول شخص به آنچه که در طول روز اتفاق افتاده نگاهی بیاندازند. و غالباً روایت گذشته خود را بر پایه آنچه که از پیرامون می‌شنوند بنا می‌نهند.
و شما به کدام طیف تعلق دارید؟
به منظور آگاهی‌ از جنبه‌های مختلف این مساله مطالعاتی در این رابطه بروی گروهی داوطلب توسط دانشگاه مک گیل در مونترال کانادا انجام شد. 
مغز شرکت کنندگان در این مطالعه در زمان استراحت و به هنگامی که تلاشی برای بخاطر آوردن چیز خاصی‌ نداشتند، به کمک اسکن مغزی مشاهده شد.با در نظر داشت این سوال که آیا فرقی‌ ذاتی در روش اتصال بخش‌های مغزی مرتبط به حافظه وجود دارد و هم اینکه آیا الگوی قابل پیش بینی‌ در رابطه با اشکال مختلف به خاطر سپردن قابل مشاهده است؟
در جریان این مطالعات، لوب تمپورال داخلی‌ مغز افراد شرکت کننده تحت نظر و اندازه گیری قرار گرفت، بخشی از مغز که دارای ساختاری حیاتی است برای پردازش حافظه ، و برای همگام سازی با دیگر فعالیتها در مغز.اندازه گیری برای دانستن اینکه چگونه بخش‌هایی‌ از مغز بطور ذاتی با یک دیگر سخن می‌گویند.
اینکه لوب تمپورال داخلی‌ با کدام بخش‌های مغز سخن می‌گوید بستگی دارد به سبک حافظه فرد. در افراد دارای حافظه اپیزودیک، لوب تمپورال داخلی‌ بیشتر با بخش هایی از مغز ارتباط داشت که درگیر در پردازش و درک تصویری می‌باشد. و در افراد دارای حافظه معنایی، لوب تمپورال داخلی‌ با بخش هایی از مغز که در امر تعیین استراتژی و سازمان دهی‌ اطلاعات فعال می‌باشد، ارتباط می‌گیرد.
این یافته‌ها نشان می‌دهند که تلاش در جهت یادآوری خود زندگی‌ نامه اپیزیک مرتبط است با دسترسی‌ و ساخت تصاویر دقیق از یک خاطره، در حالی‌ که تلاش به یاد آوری خاطره‌ معنایی با سازمان دهی‌ و یکپارچه سازی مراتب بالای اطلاعات مفهومی همراه است.
پژوهشگران تا به اینجا نمی‌دانند که کدام یک از این دو سبک حافظه معمول تر می‌باشد.اما بنا دارند تا در ادامه تحقیقاتی‌ داشته باشند در رابطه با اینکه هنگامی که افراد تلاش میکنند اطلاعات را به خاطر بیاورند ، فرق بین فعالیت مغزی افرادی که دارای سبک حافظه مختلفی‌ هستند  چگونه عمل می‌کند.
بیماری‌های مختلفی‌ می‌توانند منجر به تاثیر بروی سیستم حافظه دارد، بنابر این دانستن اینکه سبک حافظه فرد چگونه است می تواند کمکی‌ باشد در روند معالجه اینگونه بیماری‌ها. اگر معلوم شود مشخصات حافظه این افراد چگونه عمل می‌کند شاید بتوان دخالتی را طراحی کرد که به پیشبرد کمک به این بیماران یاری رسند  و بتوانند دنیای خویش را به یاد بیاورند.

https://www.braindecoder.com/we-have-different-memory-styles-and-you-can…

تاریخ انتشار : ۳۰ آذر, ۱۳۹۴ ۹:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!