سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۳:۴۵

چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۵

گزارشی از برگزای روز جهانی کارگر در دانمارک/ کپنهاگ

امسال اولین غرفە در این گروه، از آن سازمان ما بود کە با استقبال گرم مواجە شد. گفت و گوبا مراجعە کنندگان ایرانی و دانمارکی در پیوند با مواضع سازمان ازوضعیت کشور و جهان، جنگ و نگاه ما بە پدیدە پناهندگی و مهاجرت، قرارداد هستەای ایران و ...،از جملە موضوعات بحث در مقابل چادر سازمان ما در دانمارک بود. و همچون سال گذشتە رفقای سازمان ما و اتحاد فدائیان، رفقای حزب تودە، هوادران و دوستان کرد احزاب و سازمانهای کردی و عراقی، و ترکیە و سوریە نیز در بخش همبستگی و محوطە چادر سازمان گرد آمدە و فضای بسیار گرم و دوستانەای ایجاد کردە بوند.

Getting your Trinity Audio player ready...

این روز گرامی را باید روز سرخ رنگ شدن شهرهای بزرگ جهان نامید.

در جهان سرمایە داری و لیبرالیسم نوین، تاریخ و جامعە شناسی از نونگاشتە شدە است. رنگ سرخ و سوسیالیسم، اتحادیە و سنیکاهای صنفی و اقتدار طبقە کارگر را اختناق و بهرە کشی می نمایانند. درکتب مدارس دیگر از جنبشهای کارگری جهان ومبارزات طبقاتی نامی بردە نمی شود. سرمایە داری و امپریالیسم نو یکە تاز گردون شدە اند و جوانان را در فرهنگ مصرفی مسخ می کنند. جنگ و تجاوز، بهرە کشی و بحران بیکاری، انبوه مهاجرت های جهانی، فاصلە طبقات وچینهای اجتماعی ژرفتر از گذشتە شدە و پلهای عدالت اجتماعی را در خود فرو می برد.

اما روز اول ماه می شهرهای بزرگ و کوچک جهان جامە سرخ بە تن کردە و بە چالش با سازندگان این نانظم نوین جهانی بر میخیزند.آواز و فریاد کارگران، زحمتکشان و مزدبگیران در این روز شهرها را درمینوردد و امیدی نو در پویندگان راه زحمتکشان ایجاد می نماید. از ۳۶۵ روز سال تنها در این روزگرامی است کە زحمتکشان، مزدبگیران، اتحادیە و سنیکاهای امکان نشان دادن پتانسیل جهانی و پرتوان خود را پیدا می کنند.

همانند دیگر شهرهای جهان، امسال نیز در کپنهاگ این مراسم، با شکوه فراوانی برگذار شد و بار دیگر ‌فیلە پارک میزبان انبوه راه پیمایان و پرچمهای سرخ گشت. پس از سر کار آمدن دولت دست راستی ولیبرال و پستیبانی نیرومند حزب نژاد پرست ”مردم دانمارک-   ”DF بسیاری از دست آوردهای مبارزات بیش از صد سال اتحادیە های صنفی همچون قوانین نسبتا مترقی عدالت اجتماعی پس راندە واز مزدبگیران باز پس گرفتە شد.

پاشنە آشیل سخنرانی های نمایندگان و سخنگویان اتحادیە های صنفی و سندیکایی، حزب اتحاد چپ دانمارک EL، حزب سوسیالیستی مردم  SFو کمابیش سوسیال دمکراتهاS ، کە ایراد شد، از جملە بیکاری و ژرفتر شدن فاصلە دارا و ندار، ناتوانی دولت در مهار بحران پناهندگان و مهاجرین وهمسان کردن یا اینتگراسیون این گروه در جامعە وپروژە خرید جنگندەهای مدرن F35 از شرکت بوئینگ وجایگزینی آنها بە جای F16 کنونی می باشد. در این پیوند سازمان ناتو نیز بە دولت دانمارک هشدار دادە است کە این کشور در صورت خرید این هواپیماها، نخواهد توانست از عهدە هزینە نگهداری آنها برآید. چرا کە عمر پرواز این هواپیماها ۳۰ تا ۴۰ سال بر آورد شدە است کە تنها هزینە پرواز و نگهداری اینها در طول عمر ۴۰ سالە شان، بیش از ۴میلیارد و۸۴۰ میلیوین یوروخواهد بود. واین جدا از هزینە خرید کە ۶۹/۲ تا ۴ میلیارد یورویی آنها است.

هزینە ۸۰۰۰ ساعت پروازو نگهداری هواپیماهای F35 نزدیک بە ۱۷/۲۳۵ملیون یورو در سال ارزیابی شدەاست. و این در حالی است کە همان هزینە ۸۰۰۰ ساعت پرواز و نگهداری هواپیماهای ,F16 ۳۹/۱۰۹ میلیون یورو در سال ۲۰۱۴ بودە است، یعنی نزدیک بە ۱۲۱ میلیون یورو در سال کسری بودجە نظامی دولت خواهد بود کە الزاما بە قیمت کاستن از تامین هزینەهای اجتماعی خواهد شد.

موضوعات بالا بخشی از سخنرانیهای این روز بود کە در رسانە ها بازتاب بسیار گستردە ای پیدا کرد. اما برآیندهای آن هنوز روشن نیست.

باز در بخش همبستگی جهانی سازمانها و احزاب کشورهای خاورمیانە، آفریقا چادرهای خود را بر پا کردە بودند. امسال اولین غرفە در این گروه، از آن سازمان ما بود کە با استقبال گرم مواجە شد. گفت و گوبا مراجعە کنندگان ایرانی و دانمارکی در پیوند با مواضع سازمان ازوضعیت کشور و جهان، جنگ و نگاه ما بە پدیدە پناهندگی و مهاجرت، قرارداد هستەای ایران و …،از جملە موضوعات بحث در مقابل چادر سازمان ما در دانمارک بود. و همچون سال گذشتە رفقای سازمان ما و اتحاد فدائیان، رفقای حزب تودە، هوادران و دوستان کرد احزاب و سازمانهای کردی و عراقی، و ترکیە و سوریە نیز در بخش همبستگی و محوطە چادر سازمان گرد آمدە و فضای بسیار گرم و دوستانەای ایجاد کردە بوند.

غرفە ما مملو از کتاب و پوستر و سی دی سرودها و شعارها و اطلاعیە اول ماه می، بود. و همچون گذشتە چای و قهوە و کیک نیز برقرار. رفقا امسال تلاش بسیاری برای هر چە بهتر پیش بردن مراسم اول ماه می از خود نشان دادند. و باز دوستان بازدید کنندە متاثر از دیدن عکس رفیق زندە یاد خلیل مومنی، بە یادآوری خاطرات گذشتە پرداختە و تلاشهای او را ارج مینهادند.

 

سازمان فدائیان خلق ایران اکثریت واحد دانمارک

 

تاریخ انتشار : ۱۵ اردیبهشت, ۱۳۹۵ ۱۱:۳۹ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

استر سلومان: نتانیاهو در پرونده ایران خود را پیروز جنگ معرفی می‌کرد، اما اکنون ترامپ در حال رفتن به سمت توافقی با ایران است. این یعنی به جای روایت نتانیاهو از «پیروزی کامل» باید «تحقیر شدن در جبهه ایران» را جایگزین آن کرد. حال اما ترامپ ظاهراً می‌خواهد با ایران به توافقی برسد که جنگ را متوقف کند، تنگه هرمز را باز کند و پرونده هسته‌ای را به یک روند مذاکراتی بعدی بسپارد. این نوع توافق، از نگاه نتانیاهو، ایران را نابود نمی‌کند؛ بلکه آن را از مرحله بقا وارد مرحله تثبیت می‌کند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بازتولید خشونت و رویکرد حذفی در سپهر سیاسی ایران

بیانیه حزب اتحاد ملت در استقبال از تفاهم و پایان جنگ: توفیق در میدان، مسئولیت در حکمرانی

مطالعه‌ای جامعه‌شناختی در نگرش انسان‌محور و توسعه‌گرای هدی صابر

«عظمت دوران پهلوی»، بازسازی یک دروغ!

نقش عوامل غیرعقلانی در تصمیم‌گیری‌های نظامی آمریکا: شواهدی از ویتنام، عراق، لیبی و ایران