سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۷

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

طلاق بریتانیا، آتشفشان سوریه، زلزله در اروپا

وقتی که "جو کاکس" نماینده پارلمان در انگلستان با تیر یک نفر ناسیونالیست افراطی ترور می شود، وقتی که کسی مثل "دونالد ترامپ" در آمریکا با شعارهای رعب آفرین ضد مهاجران سیاست های حزب محافظه کار خود را کنار گذاشته و با حمایت افکار عمومی نمایندگی خود را به حزب خویش تحمیل می کند، اینها همه بازتاب های جانبی تاثیرات شرایطی در جهان امروز می باشند.

پس از اعلام نتایج رفراندم بریتانیا جهت ماندن، یا ترک اتحادیه اروپا، نمایندگان اسکاتلند، ایرلند شمالی و حتی ویلز اعلام می کنند که آینده خود را در درون اتحادیه اروپا می بینند. این به معنای این می باشد که خود بریتانیا از درون در خطر تکه پارچه شدن قرار خواهد گرفت. هنوز ساعتها از اعلام نتایج رفراندم نگذشته است که اسکاتلند رسما اعلامی می کند که با اروپا بطور مستقل وارد مذاکره خواهد شد، و در راستای رفراندم جدائی از بریتانیا حرکت خواهد کرد. برنده اصلی در این ماجراها کی می باشد؟

نتیجه رفراندم انگلستان که منجر به ترک بریتانیا از اتحادیه اروپا گردید، عموتا ناشی از هجوم پناهندگان شمال افریقا و سوریه به اروپا که ناشی از ادامه جنگی فرسایشی در خاورمیانه بطور عام و سوریه بطور خاص می باشد. بازتاب این مساله گرچه در درجه اول تاثیرات هجوم میلیونی پناهندگان کشورهای جهان سوم به اروپا می باشد. این مساله از یک طرف موجب تقویت نیروهای ناسیونالیستی افراطی در کشورهای اروپائی گردیده و از طرف دیگر کردارهای غیر فرهنگی و غیر انسانی اقلیّتی از این پناهندگان در خیلی موارد، علیرغم تلاش های انسان دوستانه نیروهای طرفدار حقوق پناهندگان و حقوق بشر موجب ایجاد ترس و وحشت در میان مردمان عادی کشورهای اروپائی گردیده است. این مساله موجب ایجاد دیوارهای بلندی در ایجاد سیستمی دفاعی و حفاظی در مقابل تاثیرات سوء این هجوم همه جانبه گردیده است.

این “قوم دیگری که به مملکت ما هجوم آورده، از امکانات ما استفاده و سوءاستفاده می کنند، به دختران ما در خیانان ها تجاوز می کند، شغل های ما را از ما می گیرند” بستری برای تبلیغات ناسیونالیسم راست افراطی گردیده و بصورتی متداول در حال رشد و تقویت می باشد. گرچه موج اول مهاجرانی که از اروپای شرقی به غرب آمدند، عمدتا موجب رونق اقتصادی این کشورها گشتند، سیل جدید هجوم پناهندگان بیشتر بارسنگینی بر دوش اروپا میباشند، تا اینکه باعث رونق اقتصادی گشته باشند.

 وقتی که “جو کاکس” نماینده پارلمان در انگلستان با تیر یک نفر ناسیونالیست افراطی ترور می شود، وقتی که کسی مثل “دونالد ترامپ” در آمریکا با شعارهای رعب آفرین ضد مهاجران سیاست های حزب محافظه کار خود را کنار گذاشته و با حمایت افکار عمومی نمایندگی خود را به حزب خویش تحمیل می کند، اینها همه بازتاب های جانبی تاثیرات شرایطی در جهان امروز می باشند که بطور ویژه ای متاثر از بازتاب های فرسایشی جنگ خاورمیانه و بطور خاص جنگ سوریه می باشد. دیگر در اروپا جریان های قدرتمندی شعارهایی مانند “زنده باد شاه” را جایگزین سرود اروپای متحد، “ای انسانها با هم باشید” می کنند و در این راستا شمشیرهای پوسیده خود را سیقل می دهند.

بازتاب سیاسی این مساله دو قطبی شدن سیاسی اروپا بصورت “راست افراطی در قالب باریس جانسون در انگلستان” از یک طرف و “جرمی کوربن از جناح چپ حزب کارگر” از طرف دیگر می باشد. در آمریکا “دانولد ترامپ” در مقابل پدیده ای به نام” برنی سندرز” قرار می گیرد. این مساله در کشورهای اروپائی دیگر هم از یک طرف بصورت تقویت روزانه ناسیونالیسم افراطی از یک طرف، و تقویت جناح های طرفدار حقوق بشر، اتحاد انسانی و عدالت اجتماعی از طرف دیگر می گردد. در این میان حتی کسان و جناح هائی از لیبرال دموکراسی که با ناسیونالیسم افراطی محافظه کار فاصله زیادی گرفته اند، مثل دیوید کامرن انگلستان و انگلا مرکل آلمان در نگهداری سکان احزاب لیبرال دموکرات با مشکلات جدی مواجه می گردند.

این مقدمه ما را به علت ریشه ای این بحران در اروپا و تاثیرات فرسائشی احتمالی آینده آن از یک طرف می اندازد. از طرف دیگر نکته محوری و اساسی یا سوالی که باید در درجه اول مطرح کرد این می باشد که چه کسانی جنگ خاورمیانه بطور عام و سوریه، عراق و شاخ آفریقا بطور خاص را راه انداخته، میلیشیاهای اسلامی افراطی را در آنجا ها سازمان داده، از نظر مالی و نظامی تجهیز و تقویت کرده و بصورتی فرسایشی این جنگ را ادامه می دهند؟ تاثیرات سنگین اقتصادی این مساله در کنار هجوم متداول پناهجویان به اروپا تا کی می تواند کاسه تحمل مردم اروپا را لبریز نکند؟

من در مقاله یک ماه پیش خود تحت عنوان “حمایت از دو سوی جبهه جنگ”، با این مساله اشاره کرده و به ناراضی بودن آمریکا از شکل گیری بلوک قدرتمند اقتصادی سیاسی اروپا و قدرتمند تر شدن “یورو” در مقابل “دلار امریکا” پرداخته و به همین تاثیرات جانبی و بلند مدت این جنگ فرسایشی در منطقه بطور عام پرداخته بودم. طلاق انگلستان از اتحادیه اروپا یکی از بازتاب های خاص این جنگ فرسایشی می باشد. باید اروپا زیر سایه این جنگ آمریکائی که با میلیارها دلار تزریقی جبهه عربستان و شرکایش بصورتی فرسایشی به پیش برده می شود، باید انتظار زلزله ها و پس لرزه های این زلزله ها باشند.

تبلیغ ترساندن مردم، ایجاد رعب و وحشت در مورد کردارهای “غیر خودی” یا طرف مقابل یکی از شیوه های خیلی موثر تبلیغات انتخاباتی می باشد. مردم بصورتی غریضی از این مساله که خطری متوجه خانواده آنها باشد و یا کار و معاش خود را از دست بدهند در هراس خواهند بود و نسبت به آن در صندوق های رای بازتاب نشان خواهند داد. این موضوع همیشه بستر مناسبی برای تبلیغات راست محافظه کار و راست افراطی بوده است و خواهد بود. آنچه که در اینجا در درجه اول نظر شخص را به خود جلب می کند، افکار عمومی و عکس العمل غریضی مردم نسبت به تبلیغات بربستر ایجاد رعب و وحشت می باشد. ولی اگر کمی سطح مساله را بکاویم و به ته آن نگاه کنیم، متوجه می شویم که جنگ نرم قدرتمندی بر علیه اتحادیه اروپا در جریان می باشد که مردم عادی خودشان هم از وجود آن خبردار نیستند.

 

تاریخ انتشار : ۴ تیر, ۱۳۹۵ ۲:۳۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴