از اعلام اعتصاب غذای عمومی توسط رسول بداقی، بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی همراه با ٩۵٩ تن دیگر در حمایت از جعفرعظیمزاده را هرچه وسیعتر بهگوش افکار عمومی جهان برسانیم و از هر طریق ممکن حمایت کنیم!
روز سهشنبه ٨ تیر ١٣٩۵، رسول بداقی و اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی همراه با ٩۵٩ تن دیگر از معلمین و کارگران در بیانیهای با عنوان «چو عضوی بدرد آورد روز گار دگر عضوها را نماند قرار»؛ اعلام کردند که روزهای پنجشنبه ١٠ تیر تا شنبه ١٢ تیر در حمایت از جعفر عظیمزاده دست بهاعتصاب غذای عمومی خواهند زد.
متن بیانیه ایشان به این شرح است :
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوهارا نماند قرار
کارگران و معلمان ایران!
برای اعلام حمایت از جعفر عظیم زاده که ۶٠ روز است لب بر غذا فروبسته!
نام خود را در لیست درج نمایید .
تشکل های کارگری، فعالین و رهبران کارگری و معلمان و… در سطح جهانی و بینالملل از عظیمزاده اعلام حمایت کردهاند، آیا سکوت ما جایز است؟
عظیمزاده جوانمردی است که بهخاطر فعالیت صنفی و دفاع از حقوق مظلومترین قشر این سرزمین در رنج است و از جان خویش گذشته است.
جعفر عظیمزاده رییس اتحادیه کارگران آزاد ایران و اسماعیل عبدی دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران در دفاع از فعالیتهای قانونی و حذف اتهامات امنیتی از پروندههای فعالین صنفی و اجتماعی از دهم اردیبهشت دست بهاعتصاب غذا زدند و جان خویش بهخطر انداختند.
جعفر عظیمزاده امروز هفتم تیرماه شصتمین روز اعتصاب غذا را با حالی وخیم در بیمارستان بهسر میبرد و حاضر بهشکستن اعتصابش نیست!
هم اکنون ما معلمان و کارگران ایرانی در حمایت از ایشان به مدت ۲ شبانه روز از سحرگاه پنجشنبه ۱۰/۴/۱۳۹۵ تا سحرگاه شنبه ۱۲/۴/۱۳۹۵ اعتصاب غذا میکنیم.
صبح روز چهارشنبه 9 تیر ۱۳۹۵ – 29 ژوئن ۲۰۱۶ گروه هایی از کارگران، معلمان، دانشجویان و آزادی خواهان ایران، در حمایت از جعفر عظیمزاده و اعتراض بهبیتوجهی حکومت نسبت بهوضعیت او در برابر دفتر ریاست جمهوری تجمع کردند.
بنابر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از گذشت ۶۲ روز از اعتصاب غذای جعفر عظیمزاده، با موج حمایتهای گسترده کارگران و معلمان و سایر جنبشهای اجتماعی در داخل و همبستگی و حمایتهای کمنظیر جهانی، و در اعتراض بهعدم پاسخ و اقدام عملی موثر قوه قضاییه بهمطالبه این کارگر زندانی در جهت خاتمهدادن بهطولانیترین اعتصاب غذایی که هر لحظه بهفاجعه نزدیکتر میشود…
شرکتکنندگان در این حرکت اعتراضی، حدود یکساعت و نیم با سر دادن شعار هایی همچون برخی از شعارهای داده شده در تجمع امروز عبارت بود از: «جای کارگر، جای معلم، زندان نیست – مزد کارگر، شلاق نیست!»؛ «معلم معترض، کارگر معترض، امنیتی نمیشه!»؛ «هر یک ساعت یک فاجعه، جعفر باید آزاد بشه!»؛ «کارگر زندانی، معلم زندانی، آزاد باید گردد!»؛ «۶۲ روز گذشته، جعفر آزاد نگشته!»؛ «غارتگران آزادند، کارگران دربندند!» و…
خواستهای خود را در مقابل دفتر ریاست جمهوری فریاد زدند. نیروهای پلیس و لباس شخصی بهطور گستردهای گرداگرد تجمعکنندگان حضور داشته و تعدادی از آنان بهطور مستمر مشغول عکس و فیلمبرداری بودند. پس از این مدت با ایستادگی و پافشاری تجمعکنندگان برخواستههای خود، فرمانده نیروی انتظامی بهجمع حاضر گفت که صدایتان شنیده و منعکس شد و در جهت پاسخگویی اقدام میشود و از افراد حاضر خواست که محل را ترک کنند.
شرکتکنندگان با اعتراض گفتند که با توجه بهشرایط بحرانی و خطرناک جعفر عظیمزاده، تا بهدست آوردن نتیجه عینی و حصول اطمینان از اقدامی موثر، محل را ترک نمیکنیم و همگی بهروی زمین نشستند. نیروی پلیس و یگان ویژه که با این مقاومت جمعی روبهرو شدند با مشورت مقامات، درخواست تعیین نمایندگان برای گفتگو با مسئولین دفتر ریاست جمهوری را کردند.
در نتیجه یکی از اعضای هئیت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران همراه با دبیر کانون صنفی معلمان و همچنین همسر و خواهر جعفر عظیمزاده از طرف خانواده، بهدفتر مراجعه و با توصیف شرح حال و اولویت خواستههای جعفر و شرایط بحرانیاش، خواستار اقدام فوری در جهت آزادی موقت و اعاده دادرسی پرونده وی شدند.
همانجا گزارشی از طرف این دفتر با توجه بهاظهارات نمایندگان جمع، تهیه و با قید فوریت موضوع بهریاست جمهوری ارسال شد. با توجه بهوخامت حال جعفر عظیمزاده قول پیگیری سریع و فوری داده شد.
پس از ارائه گزارش نمایندگان به شرکت کنندگان در تجمع، این تجمع در ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه پایان یافت و شرکتکنندگان در آن، جهت دیدار و تجدید حمایت از خواسته و آزادی جعقر عظیمزاده بهبیمارستان سینا، بهملاقات وی رفتند.
علاوه بر عظیمزاده اعتصاب غذای چندین زندانی سیاسی در ایران در اعتراض بهوضعیتشان همچنان ادامه دارد و احسان مازندانی، رضوی، محمد عبدالهی، آیت مهرعلی بیگلو، ایوب اسدی و… زندانیانی هستند که در زندانهای اوین، گوهردشت، تبریز، کاشمر و ارومیه دست بهاعتصاب غذا زدهاند، اما مسئولان قضایی و زندانها، تاکنون پاسخی بهخواستههای آنها ندادهاند.
همچنین نرگس محمدی اعتصاب غذا کرده است. نرگس محمدی، فعال حقوق بشر از روز هفتم تیرماه در اعتراض بهنداشتن حق تماس تلفنی با فرزندان خردسالش دست بهاعتصاب غذای تر زده است. همسر خانم محمدی بهکمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفته است: «نرگس بیمار است و با مصرف روزی ۱۵ قرص بیماریش کنترل میشود اگر اتفاقی برای او بیفتد قوه قضاییه و وزارت اطلاعات مسئول خواهند بود.»
امروز پنجشنبه ۳۰ ژوئن ۲۰۱۶، ما نیروهای آزادیخواه، برابریطلب، چپ و کمونیست با فراخوان شورای استکهلم از ساعت ۱۳ در همبستگی با اعتصابیون داخل کشور و با خواست آزادی سریع جعفر عظیمزاده و همه زندانیان اعتصابی در میدان مرکزی استکهلم «سرگل» اعتصاب میکنیم.
در چنین شرایطی، باید خواستهها و مطالبات را عمومیتر کنیم و همزمان با خواست رسیدگی سریع بهوضعیت همه زندانیان اعتصابی، خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی و اجتماعی و لغو هر شکنجه و اعدام، سانسور و اختناق و آزادی بیان و اندیشه و تشکل باشیم!