چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

بیانیه انجمن قلم ایران ‌(در تبعید)

سازمان عفو بین‌الملل و سازمان «همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام» در سال 2002، روز دهم اکتبر برابر با هجدهم مهر ماه را روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام اعلام کردند. هدف از برگزاری اکسیون‌های گوناگون در این روز، آن است که همگان به ‌تلاش برای لغو مجازات اعدام در همه کشورهای جهان فراخوانده شوند.

به‌کمپین روز جهانی ضد اعدام بپیوندیم!

دهم اکتبر برابر با هجدهم مهرماه، روز جهانی مبارزه با اعدام است. اعدام قتل عمد است که توسط سیستم دولتی علیه شهروند صورت می‌گیرد. این کیفر یکی از موارد پیش‌بینی شده در قانون برخی کشورهاست که در آن به‌‌حکم قانون و بر اساس حکم دادگاه، زندگی یک انسان سلب می‌شود و از همین­­ رو، اقدامی غیرانسانی است و باید شدیدا محکوم شود!

سازمان‌های فعال در این زمینه، در باره جنبه‌های غیرانسانی اعدام می‌گویند؛ وقتی متهمی محکوم به‌اعدام می‌شود، تمام لحظه‌های عمر او در انتظار اجرای حکم و مرگ می‌گذرد. فرد نه تنها به‌‌مجازات جسمی ناعادلانه و رفتاری غیرانسانی محکوم می‌شود، بلکه گذراندن دوران انتظار اجرای حکم، بزرگ‌ترین فرسایش و شکنجه روحی و روانی است. اغلب این محکومان در شرایط به‌‌مراتب بد‌تر و ناگوار‌تر از سایر زندانیان نگه‌داری می‌شوند.

سالانه هزاران نفر به ‌مجازات اعدام محکوم می‌شوند. آنان را به ‌دار می‌آویزند، تیرباران می‌کنند یا با سم می‌کشند. روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، یادآور هزاران نفری است که هم­اکنون در انتظار اجرای حکم اعدام خود روزگار می­ گذرانند.

سازمان عفو بین‌الملل و سازمان «همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام» در سال ۲۰۰۲، روز دهم اکتبر برابر با هجدهم مهر ماه را روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام اعلام کردند. هدف از برگزاری اکسیون‌های گوناگون در این روز، آن است که همگان به ‌تلاش برای لغو مجازات اعدام در همه کشورهای جهان فراخوانده شوند.

به ‌گزارش سازمان عفو بین‌الملل، بیشترینهٔ کشورهای جهان مجازات اعدام را یا از قانون­های خود حذف و یا در عمل از آن چشم پوشیدەاند. دیگر کشورها نیز در این راستا گام برمی‌دارند. اما هنوز هم در ۵۸ کشور جهان مجازات اعدام اعمال می‌شود. تنها کشور اروپایی‌ای که در آن هنوز به بادافرهِ گناهی اعدام می­کنند، بلاروس است. از همین­رو، امسال نیز تمرکز بسیاری از سازمان‌های پشتیبان حقوق بشر، مانند عفو بین‌الملل، بر روی مطرح کردن لزوم لغو مجازات اعدام در این کشور است.

بیش‌ترین شمار اعدام‌ها در چین، ایران، کره شمالی، عربستان سعودی، پاکستان و آمریکا صورت می‌گیرند. این کشورها مسئول اجرای ۹۳ درصد احکام اعدام در جها‌ن‌اند.

به‌خاطر بالا بودن آمار اجرای حکم اعدام در ایران، سازمان‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حقوق بشری، بارها با اکسیون‌ها و اطلاعیه‌هایی به ‌حکومت اسلامی ایران اعتراض کرده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، شمار اعدام‌ها در ایران به‌‌طور کلی و اعدام‌های در ملاء‌عام به‌طور خاص، از سال ۲۰۱۰ به‌‌شکل قابل ‌توجهی افزایش پیدا کرده‌اند. هم‌چنین، ایران بالاترین آمار اعدام نوجوانان را دارد.

ایران پس از چین، بیش‌ترین مجازات اعدام را هر سال اجرا می‌کند و به‌‌گفته عفو بین‌الملل، آمار درست و قابل اتکایی هم از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی، منتشر نمی‌شود. بسیاری از این اعدام‌ها به‌‌صورت پنهانی انجام می‌شوند. بیشتر حکم­های اعدام در ایران، افزون بر این که مخالفان سیاسی حکومت را دربرمی­گیرند، برای متهمان قاچاق مواد مخدر یا متهمان به‌تجاوز جنسی نیز، صادر می­شوند.

دولتمردان حکومت اسلامی، هرگز به‌‌درخواست‌های مکرر سازمان‌های حقوق بشری برای توقف مجازات اعدام، واکنش مثبتی نشان نداده‌اند. آنان براین باورند که مجازات اعدام، یکی از اساسی‌ترین راه‌های موثرِ مهارِ جرم در سطح جامعه بوده که همخوان با دستورهای دینی است.

سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه ۳۰ تیر، ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۶، با صدور بیانیه‌ای در لندن اعلام کرد که تصاویر ویدئویی منتشر شده از آخرین اعدام‌های در ملاء‌عام در ایران، نشان‌‌دهنده برخوردهای بی‌رحمانه با محکومان و مصداق ترویج بی‌رحمی در سطح جامعه و در میان کسانی است که به‌‌تماشای مراسم به دار آویختن آنان آمده‌اند که حتا کودکان نیز، در میان‌شان به‌ چشم می‌خورند. این سازمان ناظر بر وضعیت حقوق بشر، مجازات اعدام را مجازاتی بی‌رحمانه خوانده که ایران، پس از چین، در اجرای آن بالاترین رتبه را داراست.

بر مبنای آماری که از «مرکز مطالعات استراتژیک مرجع تشخیص مصلحت نظام» داریم، ۳۰ درصد جوانان ایرانی، صفر درصد درآمد دارند. بنا به‌‌گفته جامعه‌شناسان، در جامعه‏ای که ۳۰ درصد از جوانانش، صفردرصد درآمد دارند، طبیعی است که اینان، خطر رفتار مجرمانه را برای بقای خود، می‏پذیرند.

از سوی نیز در پیِ توافق هسته‌ای با حکومت اسلامی، برخی از چهره‌های سیاسی و دولت‌های غربی نسبت به‌آینده روابط با ایران، ابراز خوش‌ینی کرده‌اند، اما بسیاری از کارشناسان، روابط غرب با ایران را در شرایطی که در دولت حسن روحانی، وضعیت حقوق بشر در ایران رو به ‌وخامت گذاشته، نوعی «تناقض» می‌دانند. در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، اعدام‌ها، ‌بیش از سه برابر افزایش یافته­اند. بنابراین خواستِ لغو مجازات مرگ و تغییر این قانون، باید در صدر مذاکره­های جامعه جهانى با ایران قرار بگیرد.

مجازات اعدام اصول سوم و پنجم اعلامیه جهانی حقوق بشر را نقض می‌کند. این مجازات که در حقیقت به‌‌معنای کشتن قانونیِ انسان، به‌ حکم دولت‌هاست، هم به‌‌منزله نقض «حق زندگی» است‌‌ (اصل سوم) و نیز، به‌‌مثابه نقض این حق است که «احدی را نمی‌توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه یا برخلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد».‌ (اصل پنجم)

اعدام، مجازاتی­ست بی‌رحمانه، انسان­ستیزانه و خوار کننده و نیز، قتل عمد به شمار می­آید. کشتن آدمیان از سوی دستگاه قضایی، امنیتی، اجرایی و قانون‌‌گذاری حاکمیت، هرگز نمی‌تواند عملی عادلانه باشد. هرگز به‌‌اصلاح جامعه یاری نمی­کند، بل برعکس، خشونت و بی‌‌رحمی را در جامعه بازتولید می‌کند. هیچ توجیهی برای اعدام وجود ندارد.

تا به ‌امروز، اعدام هم‌چون ابزاری در دست حکومت‌های ارتجاعی و مستبد، برعلیه اَزادی‌خواهان، ستم‌دیدگان و برابری­خواهان و تنها برای حفظ خود و حاکمیت­شان،‌ به‌دلخواه به کار گرفته شده است.

انجمن قلم ایران در تبعید، در راستای اهداف و منشور خود در دفاع از آزادی بی ‌حد و حصر بیان و اندیشه برای همگان، خواهان این است که سانسور و اختناق، زندان و شکنجه و اعدام متوقف شوند. همه زندانیان سیاسی و اجتماعی باید آزاد شوند. این‌ها، خواست قلبی اکثریت مردم ایران است.

ارتکاب جرم، پدیده‌ای اجتماعی است و مجرم نیز، محصول جامعه‌ای است که در آن رشد کرده است. اما حکومت، به‌ جای آن ‌که مسئولیت خود را در قبال جامعه بپذیرد، سعی دارد با کشتن عامل نمادین جرم، به ‌نوعی خود را تطهیر کند. بی‌‌تردید حق زندگی، بنیادین‌ترین حق هر انسانی ست و دیگر حق­های فردی و همگانی و آزادی‌ها، پیروِ تامین این حق است. از این‌رو، بر هر فرد و جریان انسان‌دوست و آزاده است که بی‌قید و شرط از حرمت و موجودیت انسان پشتیبانی کند!

در روز جهانی لغو اعدام، به‌‌این کمپین بین‌المللی به‌پیوندیم و خواهان لغو فوری اعدام در ایران و سراسر جهان باشیم!

 

نهم اکتبر ۲۰۱۶

تاریخ انتشار : ۱۹ مهر, ۱۳۹۵ ۱۲:۱۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!