جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۷

جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۷

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز
آمریکا و ایران کشورهای همسایه نیستند. از این رو، نه مشکل مرزی با هم دارند نه ادعای ارضی. طرفه اینکه ایران بر خلاف آمریکا هیچ پایگاه نظامی-تروریستی در مناطق اطراف...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه
بیژن جزنی، از برجسته‌ترین چهره‌های فکری و مبارزان انقلابی ایران، در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، همراه با هشت تن دیگر از زندانیان سیاسی، در حالی‌که در بند زندان اوین بود، به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!
هریت تابمن به‌خوبی می‌دانست که آزادی فقط به معنای فرار از زنجیرهای فیزیکی نیست. او گفته بود: «من صدها برده را آزاد کردم و می‌توانستم صدها نفر دیگر را نجات...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها
در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران
طبق قانون اساسی، دولت مکلف به تأمین امکانات آموزشی است. آموزش باید پیوند دهنده طبقات، فرهنگ‌ها و مناطق مختلف باشد، نه ابزار جداسازی و انحصار. مدارس نباید تجاری شوند؛ بلکه...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱
سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، علی‌رغم ظاهر محاسباتی و فنی، بر پایه ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بهره‌ برداری تبلیغاتی از مفاهیم اقتصادی طراحی شده‌اند. این رویکرد، بیش...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
«علیه جنگ واتحادحداکثری برای دموکراسی»
صحنه سیاسی کشورمادراین لحظه سیاسی صف بندی خاص خودرادارد.صف بندی که همیشه ثابت نیست و به اقتضای موردوشرایط تغییر می‌کند.بخش های رادیکال و بنیادگرایان حکومتی غیرمسئولانه وجاهلانه برطبل جنگ می‌کوبند...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران

انتخابات پارلمانی هلند و احزاب مطرح آن

در صورت پیروزی حزب راست افراطی ویلدرز که تا 10 روز پیش در صدر نظر سنجیها بود، حلقه ترامپ، برکزیت قویتر شده و می تواند تأثیری جدی بر روند جدایی دیگر کشورها از اتحادیه داشته و از طرفی به تقویت ناسیونالیسم و جلوگیری از ورود مهاجران، بویژه آوارگان کشورهای ویران و جنگ زده مسلمان گردد. انتخابات ۱۵ مارس برای مردم هلند آزمون بزرگی است، پیروزی جبهه هردم گسترده مخالف ویلدرز و پیروزی چپها می تواند تاثیری ویژه بر روند انتخابات آتی کشورهای فرانسه و آلمان داشته باشد.

انتخابات پارلمانی کشور هلند در تاریخ ۱۵ مارس ۲۰۱۷، برگزار می شود. گفته می شود که جز در مواقعی که هلند دستخوش طغیانهای بزرگ آب شده، تاکنون هیچ واقعۀ ملی دیگری هلند را تا این میزان در کانون توجه جهانی قرار نداده است. در این باره تقریباً اتفاق نظر وجود دارد که نتایج انتخابات هلند، البته نه با تناسب خطی، شاخصی (اندیکاتوری) از نتایج انتخابات در فرانسه و آلمان، و تا حدودی آیندۀ اتحادیۀ اروپا خواهد بود.

این روزها نه فقط از کشورهای مختلف اتحادیۀ اروپا بلکه حتی از ژاپن نیز خبرنگارانی به هلند اعزام شده اند تا روند و نتایج این انتخابات را گزارش کنند.

 

احزاب حاضر در عرصه انتخابات، سر لیست ها و چکیده برنامه های آنها

در زیر ۷ بزرگترین حزب هلند به اختصار و بر حسب تعداد کرسیهائی که طبق آخرین نظرسنجی ها در انتخابات روز جهارشنبه کسب خواهند کرد، معرفی شده اند.

 

نام: حرب مردمی برای آزادی و دموکراسی  (حزب لیبرالVolkspartij voor Vrijheid en Democratie)

نام رهبر حزب: مارک روته (Mark Rutte)

“حزب مردمی برای آزادی و دمکراسی ” در سال ۱۹۴۸ تاسیس شده است و تا کنون یکی از احزاب اصلی هلند بوده و پس از جنگ دوم جهانی تاکنون ۱۵ بار در ائتلاف حکومتی شرکت داشته است.

آقای مارک روته، متولد سال ۱۹۶۷ می باشد و از سال ۲۰۰۶ تا کنون عهده دار پست نخست وزیری کشور هلند است. شعار انتخاباتی این حزب “قطعا هلند” بوده و بر محورهای مهاجرت، تطبیق مهاجران بر جامعه هلند، تسهیل قوانین بازار کار و تمرکز و سرمایه گذاری در عرصه های امنیت، دادگستری و دفاع متمرکز است.

 

 

 

نام: حزب برای آزادی  (حزب پوپولیست راست  Partij voor de Vrijheid)

نام رهبر حزب: خرت ویلدرز (Geert Wilders)

حزب آزادی در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده است. رهبری این حزب از هنگام تاسیس تا کنون بر عهده آقای خیرت ولدرز بوده است.

ویلدرز متولد سال ۱۹۶۳ است. او از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۰۴ از طرف حزب لیبرال نماینده مجلس بود. در سپتامبر ۲۰۰۴ از حزب لیبرال جدا شد و به چهره ای جنجالی با افکار راست افراطی تبدیل شد.

اکنون آقای ولدرز نه تنها در اروپا بلکه در دنیا بمثابه یکی از رهبران سیاسی اسلام ستیز شناخته شده است. ویلدرز چهره ای جنجالی و گستاخ است. او ریشه اصلی مشکلات هلند را در اسلامیزه شدن هلند می داند.

شعار محوری این حزب دست راستی در انتخابات پیش روی هلند “هلند دوباره از آن ما” است.

ویلدرز برنامه مقدم خود را مقابله با هجوم مسلمانان و اسلام زدایی از هلند، توجه و ارتقاء بودجه در زمینه های تأمین اجتمایی، دفاع و پلیس می داند. سیاست خارجی مقدم آقای ویلدرز، ترک هلند از اتحادیه اروپاست، که برای رسیدن به این هدف، برگزاری همه پرسی الزامی است.

ویلدرز را می توان در زمره آن دسته از بازیگران حوزه سیاست دنیا دانست که بر بستر تبلیغات پوپولیستی و عامه پسند، اما بشدت سطحی و غیر واقعی توانسته است توجه مثبت بخشی از جامعه هلند را بخود جلب کند.

ویلدرز را ترامپ هلند و اروپا می نامند. این نسبت ناروا نیست، اما در عین حال می تواند مشخصه های هلندی پوپولیسم و شخص ویلدرز را ناداده گیرد.

 

نام: حزب دموکرات مسیحی  (Christen-Democratisch Apeal)

نام رهبر حزب: سیبراند بوما (Sybrand van Haersma Buma)

حزب دمکرت مسیحی در سال ۱۹۸۰ پایه گذاری شد. این حزب نیز با ادغام ۳ حزب و سازمان با گرایشهای عدالتخواهانه، محافظه کارانه و مذهبی ایجاد شده است. از آن تاریخ تا کنون این حزب ، و پیشتر از آن نیز “پیشینیانش”، توانسته است بدفعات در ائتلاف های حکومتی شرکت کند.

شعار مرکزی این حزب در انتخابات ۲۰۱۷ “انتخابی برای هلند بهتر” است.

آقای بوما متولد ۱۹۶۵ است و از سال ۲۰۰۲ نماینده مجلس و از اکتبر ۲۰۱۰ رهبر حزب دمکرات مسیحی در مجلس نمایندگان هلند است.

 

 

 

 

نام: حزب سبز چپ (GroenLinks)

نام رهبر حزب: یسه کلافر (Jesse Klaver)

حزب سبز چپ حاصل ادغام ۴ حزب، از جمله حزب کمونیست هلند، در سال ۱۹۹۰ است. در انتخابات پیش رو، رهبری حزب چپ سبز هلند را جوانی آگاه و جسور بنام یسه کلافر هدایت می کند. کلافر از سال ۲۰۱۰ نماینده حزب چپ سبز و از ماه مه ۲۰۱۵ رهبری حزب را بر عهده دارد. او پیشتر مسئول سازمان جوانان این حزب بود.

شعار چپ سبز در انتخابات ۲۰۱۷ “زمان برای تغییر” است. این برنامه بر همبستگی مدرن، توانمندسازی، آموزش و پرداختن به نابرابری درآمدها تمرکز دارد. حزب سبز چپ در عرصه سیاست خارجی از مدافعین اتحادیه اروپا است.

چنان که از نتیجه آخرین نظرسنجی ها پیداست، حزب چپ سبز برای نخستین بار در رده چهارم قرار گرفته و جزو جریانات پیشتاز در انتخابات است.

 

 

 

 

نام: دموکرتهای ۶۶ (Democraten 66)

نام رهبر حزب: الکساندر پختولد (Alexander Pechtold)

حزب دمکرات ۶۶ در سال ۱۹۶۶ تاسیس شده است. این حزب ماحصل جنبشهای دانشجوئی – روشنفکری سالهای دهۀ ۶۰ اروپا در هلند است. حزب دموکراتهای ۶۶ از بدو تأسیس، خود را حزبی دموکراتیزه کردن نظام سیاسی هلند تعریف کرده است. شعار مرکزی این حزب در انتخابات ۲۰۱۷ “با هم قویتر و ایجاد شانس و موقعیت برای همه” است.

رهبر این حزب آقای الکساندر پختولد متولد ۱۹۶۵ است. او از نوامبر ۲۰۰۶، رهبری حزب در مجلس نمایندگان را به عهده دارد. پختولد پیش از ورود به عرصه سیاست، در مقامهای شهردار و وزیر خدمت کرده است.

نگاه و توجه دمکراتهای ۶۶ اساساً بر امر آموزش و اشتغال زایی و مدافع بلامنازع اتحادیه اروپا است.

 

 

 

 

نام: حزب سوسیالیست (Socialistische Partij)

نام رهبر حزب: امیل رومر (ٍEmil Roemer)

حزب سوسیالیست در سال ۱۹۷۲ تاسیس شده است. زمانی دارای برخی تمایلات تروتسکسیتی بوده است. اما اکنون کلاً خود را ایدئوۀوژیک تعریف نمی کند. این حزب مدافع همبستگی اجتماعی، برابری، کرامت انسانی و عدالت اجتمایی است.

رادیکالیزه کردن سازمان بیمه و تامین اجتماعی کشور و برداشتن قانون پرداخت بخشی از هزینه درمانی از جانب مردم، کاهش فقر، افزایش حداقل دستمزد و حقوق بازنشستگی دولتی و جدایی از اتحادیۀ اروپا از اهم رئوس برنامه حزب سوسیالیست هلند اند.

مرسوم است این حزب را حزبی که از حضور در قدرت پرهیز دارد، بنامند. اما به نظر می رسد سوسیالیستها این بار با نگاه به قدرت وارد عرصه انتخابات شده اند.

امیل رومر، رهبر حزب، متولد ۱۹۶۲ است، با سابقه آموزگاری و عضو حقوقدان شهرداری بوکسمیر. از نوامبر ۲۰۰۶ نماینده حزب سوسیالیست و از مارس ۲۰۱۰ رهبر و سخنگوی حزب است.

 

 

نام: حرب کار  (حزب سوسیال دموکرات Partij van de Arbeid)

نام رهبر حزب: اودویک آشر (Lodewijk Asscher)

حزب کار در واقع همان حزب سوسیال دمکرات است. این حزب با ادغام سه حزب و سازمان با گرایشهای سوسیال دموکراتیک، در سال ۱۹۴۶ تاسیس شده است.

برنامه انتخاباتی این حزب “جامعه متحد و منسجم هلند بر پایه های: سهم عادلانه، کار ثابت، زندگی خوب و سالم، آموزش، آزادی و حق کنترل” است.

آقای آشر از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ حقوقدان شهرداری آمستردام و از ۲۰۱۲ یکی از معاونان نخست وزیر و وزیر امور اجتمایی و از ۹ دسامبر ۲۰۱۶ رهبری حزب کار را بر عهده دارد.

 




آخرین نظر سنجی ها

انتخابات روز چهارشنۀ آینده هلند دارای اهمیتی ویژه برای هلند و اتحادیه اروپا است.

برخلاف انتخابات پیشین هلند که اساسا نبرد نهایی بین حزب لیبرال یا دمکرات مسیحی با حزب کار بود، اکنون این انتخابات می تواند به صحنه نبرد ۲ حزب لیبرال و حزب راست افراطی ویلدرز بر سر این که کدام یک قدرتمندترین حزب است، تبدیل گردد. نمای زیر نتایج آخرین نظرسنجی ها را نسان می دهد.

در صورت پیروزی حزب راست افراطی ویلدرز که تا ۱۰ روز پیش در صدر نظر سنجیها بود، حلقه ترامپ، برکزیت قویتر شده و می تواند تأثیری جدی بر روند جدایی دیگر کشورها از اتحادیه داشته و از طرفی به تقویت ناسیونالیسم و جلوگیری از ورود مهاجران، بویژه آوارگان کشورهای ویران و جنگ زده مسلمان گردد.

انتخابات ۱۵ مارس برای مردم هلند آزمون بزرگی است، پیروزی جبهه هردم گسترده مخالف ویلدرز و پیروزی چپها می تواند تاثیری ویژه بر روند انتخابات آتی کشورهای فرانسه و آلمان داشته باشد.

مضاف بر این که به هر حال تا لحظۀ اعلام نتایج هم ممکن است پیش بینی ها درست از کار درنیایند. جزء دیگری از این قسمت می تواند متوجه دشواریهای تشکیل کابینه و سناریوهای ممکن شود. مهمترین وجه، پرداختن به اثرات احتمالی این نتایج در عرصۀ اروپائی و سپس جهانی است: برخیها “آرزومندانه” فروپاشی اتحادیۀ اروپا را در آینۀ پیروزی ویلدرز پیش بینی می کنند، برخیها باز آرزومندانه “آغاز پایان” ویلدرز و گرایش به راست و برآمد چپ را پیش بینی می کنند و برخیها، گزینۀ “ترمز در بسط اتحادیه و روی آوردن به “غلیظ کردن رنگ ملی” در تعادل میان “ملی یا اروپائی؟” را.

تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند, ۱۳۹۵ ۱۰:۳۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز

یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه

هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران

جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱