بمناسبت چهل و ششمین سالگرد حماسه سیاهکل برنامه ای از طرف سازمان فداییان خلق ایران – اکثریت درتورنتو کانادا در ۱۱ مارچ برگزار شد. علیرغم هوای سرد تعداد قابل توجهی از دوستداران جنبش فدایی در این مراسم شرکت نمودند.
در ابتدا مجری برنامه، مریم، ضمن خوشامدگوئی خلاصه ای ازچگونگی واقعه ۱۹ بهمن ۱۳۴۹ را بازگو نمود.
چریک های فدایی در ۱٩ بهمن ۴٩ با حمله به پاسگاه سیاهکل اعلام موجودیت کردند و ضربات سنگینی را متحمل شدند. علیرغم این ضربات آنها ” توانستند به مبارزات خود ادامه دهند و در مدت کوتاهی در سطح جامعه و کشور به عنوان نیرویی مخالف دیکتاتوری شاه مطرح شوند.و به سرعت حمایت بخش وسیعی از روشنفکران و دانشجویان و حمایت معنوی بخشی از نیروهای سیاسی و مردم را جلب کنند. رفقا در ادامه مبارزات خود توانستند تأثیرات گسترده ای را در جنبش روشنفکری ایران به جای نهند و نسلی را به مبارزه قاطع با مناسبات حاکم به میدان آورند. باور به توده ها، مبارزه صادقانه در راستای خواسته های آن ها و مقاومت دلیرانه رفقا، فرهنگ مبارزه انقلابی را در جامعه بازتولید نمود که وحشت سردمداران رژیم را در آن سال ها بوجود آورد
ما امروز گرد هم آمدهایم تا یاد یارانی را گرامی داریم که در راه آرمانهای مشترک و والای آزادی، عدالتاجتماعی، حاکمیتی مبتنی بر رأی آزادانه و آگاهانهٔ مردم از هیچ گام و اقدامی و از هیچ چیز خود دریغ نکردند و نامی خوش از خود در عرصهٔ روزگار به جای گذاشتند.”
سپس بیاد همه مبارزان راه آزادی وعدالت اجتمایی، بخصوص شهدای سیاهکل همه بپا خواستند و یک دقیقه سکوت نمودند.
آنگاه نوبت به سخنران اول برنامه، اقای مجید عبدالرحیم پور، از اعضای رهبری سازمان چریکهای فدایی خلق ایران بعد از حمید اشرف و عضو سابق شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران – اکثریت شد
نامبرده در اغاز سخنرانی، هشتم مارس را به زنان و مردان حاضر در مراسم و همچنین به زنان کشورمان تبریک گفت و موضوع سخنرانی خود را در رابطه با این نکته ایراد کرد که توسعه اقتصادی و اجتماعی، حفظ محیط زیست و تامین زندگی بهتر در ایران ما با هیچ نوع حکومت و حکمرانی دیکتاتوری میسر نیست؛ چه از نوع سکولار دیکتاتور باشد، چه نوعی از حکومت مسلکی و بدترینش البته نوع دینی آنهم درقالب الگوی ولایت فقیه!
سخنران سپس با توجه به فرارسیدن انتخابات سال ۹۶ با نگاه گذرایی به جهتگیریهای فعلی قوای سیاسی در نظام، حول غلبه بر بحران در اقتصاد کشور پرداخت.
متن سخنان آقای مجید عبدالرحیم پور را در لینک زیر بخوانید.
http://www.kar-online.com/node/11855
درادامه پیام هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)خوانده شد. درقسمت هایی ازپیام امده است: “جنبش فدائی به فاصله کوتاهی پس از پیدایش، توانست اعتماد و حمایت بخش اعظم هواداران سوسیالیسم را در ایران به دست آورد. این استقبال گسترده اجتماعی ثمره ثبات قدم و وحدت کلام و عمل فداییان بود. این که از بهمن ۴۹ تا بهمن ۵۷ تقریبا همه فدائیان نسل نخست در مبارزه و زندانها و میدان اعدام جان باختند، در جریان و پس از انقلاب ده ها هزار از جوانان ایرانی با شور و شوق به صفوف فدائیان پیوستند.
امروز، با تکیه بر بیش از چهار دهه تجربه جنبش فدایی، وظیفه مقدم خود می دانیم که برای تشکیل سازمان واحد از نیروهای چپ که نزدیکی برنامه ای و سیاسی دارند، گام برداریم. ما همراه با این نیروها برای فرا روییدن این همگرایی برنامه ای و سیاسی به وحدت تشکیلاتی می کوشیم. هدف ما ایجاد سازمانی واحد با مضمون حزبی است که از آزادی، دمکراسی، حقوق بشر، عدالت اجتماعی، سوسیالیسم، محیط زیست سالم، برابری جنسیتی و همبستگی دفاع کند. جای این نیرو در صحنه سیاست ایران خالی است. در شرایطی که حکومتی استبدادی کماکان به سرکوب مبارزات مردم ایران برای این اهداف انسانی ادامه می دهد، در شرایطی که دولت دست راستی آمریکا ایران را تهدید به جنگ می کند، نیروهای چپ و دمکرات ایران باید به برآمدی متحد علیه وضع موجود و خطراتی که تداوم این وضع ایجاد می کند، دست یابند. تلاش سیاسی امروز ما متوجه این هدف است. ما در این راه، دست همکاری به سوی همه رفقا و دوستانی دراز می کنیم که مانند ما دغدغه آزادی و عدالت و همبستگی دارند و می خواهند مردم ما فراتر از بد و بدتر، گزینه های دیگری نیز پیش رو بیابند.”
سپس پیام شورای هماهنگی پروژه وحدت چپ در شمال آمریکا متشکل از اعضای سازمانهای اتحاد فداییان خلق ایران طرفداران پروژه وحدت، فداییان خلق ایران – اکثریت و کنشگران چپ خوانده شد. در پیام آمده است: “با درود بر آفتابکاران جنگل که در دل شب تیره استبداد نوید بخش روشنایی و پویایی و امید شدند و با احترام به تمامی جانباختگان راه آزادی و عدالت اجتماعی، گرامیداشت این نقطه عطف تاریخی نمود وفاداری به آرمانهای والایی است که ما را به هم پیوند می زنند. مبارزه در راه استقلال، آزادی، صلح، عدالت اجتماعی و سوسیالیسم مبارزه مشترک ماست و امروز در این مقطع تاریخی حساس از حیات سیاسی میهن مان و در شرایط بغرنج داخلی و بین المللی که وظایف خطیری در مقابل همه نیروهای مترقی و آزادی خواه قرار داده است، ضرورت وحدت، همکاری و همراهی ما برای رسیدن به اهداف مشترکمان بیش از همیشه احساس می شود. پراکندگی نیروهای مترقی و دمکرات چپ یکی ازبزرگترین معضلات جنبش ماست. امید که امروز یادآوری شهامت و جانباختگی پیشگامان جنبش فداییان، شهامت پذیرش تنوع نظر برای رسیدن به اهداف مشترکمان را در ما تقویت کند و زمینه ساز مشارکت فعال تر و مؤثر ما در جنبش مردم میهنمان برای احقاق حقوق انسانی شان باشد.”
سپس پیام حزب کمونیست کانادا خوانده شد. در این پیام می خوانیم: “ما ۴۶ سال مبارزه شما را علیه دیکتاتوری و امپریالیسم تحسین می کنیم. با توجه به رویداد های پس از نشستن دونالد ترامپ بر مسند ریاست جمهوری امریکا ضرورت هبستگی نیروهای چپ و کمونیست در مبارزه علیه امپریالیسم و برقراری صلح و سوسیالیسم بیش از پیش احساس می شود.”
سپس پیام شورای هماهنگی کومله در کانادا توسط نماینده کومله خوانده شد. در بخشی از پیام آمده است:
“۴۶ سال از مبارزه قهرمانانه رفقای فدایی می گذرد. انها نوری بودند که در تاریکی درخشیدند. در دوران سیاه پهلوی شجاعانه رزمیدند و توانستند وسیع ترین نیروهای اجتماعی را بخاطر همین از جان گذشتگی ها در فردای انقلاب در کنار خود داشته باشند. در دوران سیاه جمهوری اسلامی ایران٬ چپ و نیروهای سوکولار بیش از گذشته باید در جبهه ای واحد در کنار هم برزمند.”
پیام سازمان حزب توده ایران واحد کانادا نیز توسط نماینده حزب خوانده شد. دراین پیام آمده است: “لطفاً تبریکات صمیمانه سازمان حزب توده ایران در کانادا را به مناسبت چهل و ششمین سالگرد بنیانگذاری جنبش فدائیان خلق ایران پذیرا باشید. در فاصله زمانی نزدیک به نیم قرن پیش جوانان ازخودگذشته ای دست به عمل قهرمانانه ای زدند که پژواک آن بعد از این فاصله زمانی همچنان زنده و پرقدرت است. این نمی تواند به علتی غیر از مطرح کردن نیازهای زمان خود و جامعه ایران در هدفی که در برابر خود گذاشته بودند، یعنی استقلال و رهایی میهن از چنگال امپریالیسم، آزادی از دیکتاتوری رژیم سلطنتی، دمکراسی و عدالت اجتماعی برای ایرانیان و سرانجام سوسیالیسم باشد. ولی تصدیق می فرمائید که بعد از گذشت این زمان نسبتا طولانی هنوز راه به پایان نرسیده و شما رفقای عزیز در ادامه این راه پای می فشارید.”
سپس نوبت به سخنران دوم برنامه خانم مرضیه شفیع (شمسی) رسید.ر.شمسی به علل و عوامل رشد و گرایش مشی مسلحانه دربین جواناان وروشنفکران درزما ن شاه پرداخت.
مشروح سخنان خانم مرضیۀ شفیع را در لینک زیر بخوانید.
http://www.kar-online.com/node/11856
درانتهای قسمت اول برنامه گروه موزیک سرودهای ماندگار و خاطره انگیز “زندانی ای اوج فریاد”، “یک جنگل ستاره” و “دایهف دایه وقت جنگه!” را به اجرا درآوردند که مورد استقبال حضار قراگرفت.
در قسمت دوم، برنامه با پرسش از رفقا مجید و شمسی ادامه یافت که نامبردگان به سوالات حضار پاسخ دادند.
برنامه با اجرای چند ترانه زیبای سنتی که مورد استقبال حاضرین قرارگرفت به پایان رسید.