Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴

پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴

موج دستگیری های جدید در ترکیه
عایشه بریم در پشت صحنه دنیای سینما و تلویزیون ترکیه تلاش می کند تا نا شناخته ها  و مسائل پشت پرده را به جامعه نشان دهد. می شود گفت که او...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

“مادر همه‌ی جنگ‌ها” پانزده ساله شد

در کشور هاى عقب مانده دولت مداران براى بزرگ جلوه کردن سعى بر کوچک نشان دادن حريف ميکنند ولى در آمريکا براى موجه نشان دادن قدرتمندى خود کوچکتر ها را عمدا بزرگتر جلوه ميدهند اين تفاوت در فرهنگ بسيارى از مواقع کارکردى چون ضد خبر دارد و حريف را به گمراهى ميکشاند

مدتى قبل از حمله عراق به کویت موضوع احتمال این حمله به رسانه هاى خبرى آمریکا کشیده شد. درست مثل اینکه همین چند روز پیش بود که “آلن سیمپسون” سناتور با نفوذ جمهوریخواه در برنامه‌هاى تلویزیونى با حالتى نگران اعلام میکرد: اگر صدام حسین بخواهد کویت را تسخیر کند از کسى کارى ساخته نیست. آنروز ها چند هفته‌اى به دوم اگوست سال ١۹۹٠ روز حمله صدام به کویت مانده بود. تمام صحبت ها بر حول محور قدرت افسانه‌اى ارتش عراق دور میزد. از چپ و راست ژنرال و سناتور بود که اظهار نظر “کارشناسانه” میکرد: عراق داراى چهارمین ارتش بزرگ جهان با هشت سال تجربه جنگى میتواند در مدت کوتاهى کویت را تصرف کند و ما جز تماشا نمیتوانیم کارى انجام دهیم.
آنقدر صدام حسین را باد کردند که آن بیچاره خودش هم باورش شده بود که چهارمین ارتش بزرگ جهان با هشت سال تجربه جنگى را زیر نگین دارد. آنقدر ضد خبر به خورد عراقى ها دادند تا دوم اگوست همانسال فرا رسید. سپاهیان “سردار قادسیه” به سادگى کویت را به “امپراتورى بابل” اضافه کردند. صدام حسین در اوج آسمان مشغول غارت کویت بود و لازم بود تا رسیدن آمریکائى ها همانجا بماند. بیرون رفتن صدام حسین از کویت قبل از حمله آمریکا تمام طرح هاى واشنگتن را به هم میریخت.
در مدتى که صدام کویت را در تصرف داشت سازمان ملل بار ها از او خواست به اشغال کویت پایان دهد. در همان روز ها که “بوش پدر” خود را براى رفتن به کویت آماده میکرد باز هم سر و کله‌ی متخصصان امور نظامى در رسانه هاى جمعى آمریکا پیدا شدند. اینبار صحبت‌ها بر سر میزان قدرت نظامى، تانک‌هاى عجیب و غریب “تى ۵۵” روسى، موشک هاى روسى “اسکاد” و…… پایدارى ارتش صدام حسین بود تا تصاویرى غیر واقعى ازارتش عراق را به صدام حسین و مردم عراق القاء کنند. قرار بود در عراق تجربه‌ی “ویتنامى“ دیگر “امپریالیسم” آمریکا را قدرى مشت و مال بدهد. براى اینکه او در کویت بماند شوهاى تلویزیونى با شرکت ژنرال ها به راه افتادند. همه آنها جنگ سختى را پیش بینى میکردند. صحبت از یک جنگ طولانى با حداقل سى هزار تلفات براى ارتش آمریکا میشد. ضد خبر ها چنان کارساز شدند که دامان یاسر عرفات را هم گرفت. یادم هست در یک مصاحبه تلویزیونى پس از دیدار او از عراق و ملاقات با صدام حسین به گفتگوى خود با صدام اشاره کرد و گفت: از صدام حسین پرسیدم فکر میکنى میتوانى با آمریکا به جنگى؟ صدام حسین از من پرسید به اعتقاد تو ما چقدر در مقابل آمریکا میتوانیم مقاومت کنیم و من به او پاسخ دادم شش ماه و صدام در پاسخ گفت سه سال.
وقتى جنگ آغاز شد با کنار رفتن ضد خبر ها واقعیت هاى تلخ آشکار کرد که “چهارمین ارتش بزرگ جهان” قدرت پایدارى براى چهار روز را هم نداشت. ارتش صدام حسین که تا چند روز پیش از شانزدهم ژانویه ١۹۹١ این همه در موردش عمدا غلو شده بود در جریان جنگ “مادر همه‌ی جنگها” درست وسط بیابان و جلوى چشم میلیونها تماشاچى در سراسر جهان به طور اسفبارى فرو ریخت و فقر و حماقت و بیچارگى را به نمایش گذاشت. واقعیت به‌جاى خود، حتى در فیلم هاى سینمائى نیز کمتر جنگى یک‌سویه مانند “مادر همه جنگ ها” تا کنون به تصویر کشیده شده است.
امسال “مادر همه جنگ ها” پانزده ساله شده است و ما در سال ٢٠٠۶ بسر میبریم، ضد خبرها غوغا میکنند و از قدرت مهیب نظامى جمهورى اسلامى با موشکهاى شهاب یک تا سه که میتوانند اروپا و آمریکا را هدف قرار بدهد صحبت میکنند. ضد خبر ها میگویند “ایران باعراق فرق دارد، چند برابر عراق جمعیت و وسعت دارد”، “تأسیسات اتمى حکومت ایران در عمق بیست مترى زمین با دیوار و سقف هاى بتونى را جز با سلاح هسته‌اى نمیتوان نابود کرد”، “در صورت حمله آمریکا رژیم تهران قویتر خواهد شد و تمام خاورمیانه به‌هم میریزد.”
وقتى “ویلیام آرکین” طى مقاله اى با عنوان “اخطار هاى پیش ازموقع” در واشنگتن پست هفدهم آوریل بخشى از این ضد خبر ها را اینگونه تصویر میکند که: “تمام مباحثى که میگویند جنگ با ایران جنگى کثیف، که ایران بطور مرگ آورى در تصمیم خود جدى است، که بطور یقین ۵٠٠٠٠ آمریکائى در جنگ با ایران کشته خواهند شد، که جنگ محدود، محدود نمى ماند، واقعیاتى آشکارند…”. من جنگ اول آمریکا و عراق را به یاد مى آورم. براى تمیز دادن خبرها از ضد خبر ها هوش و استعدادى غریب لازم نیست و کسانی‌که هفته‌هاى منتهى به حمله صدام حسین به کویت را فراموش کرده اند کافى است مرورى بر آن روز ها داشته باشند.
“ویلیام آرکین” در همان مقاله این سوال را مطرح میکند: “آیا ما در آستانه‌ی جنگ با ایران قرار داریم؟ اعتقاد من بر این است که در صورتى که ایران در محاسباتش اشتباه کند ما در آستانه جنگ قرار گرفته ایم”.
ضد خبر ها وظیفه دارند همانگونه که در مورد عراق دیدیم این‌بار طرف ایرانى را به اشتباه محاسبه وادارند. این اندیشه که جمهورى اسلامى در صورت حمله آمریکا قویتر یا پایگاهش در میان مردم محکمتر میشود ضد خبر است. هر چه جمهورى اسلامى در مقابله با غرب و خصوصا آمریکا اعتماد به نفس بیشترى پیدا کند به پرتگاه جنگى که به‌طورمرگ آورى یک‌سویه خواهد بود نزدیک‌تر شده است.
مانور نظامى اخیر حکومت ایران که بیشتر مانور تیر و کمان بود تا مانور ارتش هاى مدرن عمدا از طرف بنگاه هاى ضد خبر سازى بزرگ نمائى شد و البته سخنگویان جمهورى اسلامى در این مسیر از دیگران پیشى گرفتند. تمام توان نظامى نیروهاى جمهورى اسلامى اگردر مقابل توان فوق مدرن و مخرب آمریکا قرار بگیرد تنها براى یک جنگ چند ساعته کفایت میکند ونه بیشتر. در کشور هاى عقب مانده دولت مداران براى بزرگ جلوه کردن سعى بر کوچک نشان دادن حریف میکنند ولى در آمریکا براى موجه نشان دادن قدرتمندى خود کوچکتر ها را عمدا بزرگتر جلوه میدهند این تفاوت در فرهنگ بسیارى از مواقع کارکردى چون ضد خبر دارد و حریف را به گمراهى میکشاند.
نشانه هاى زیادى وجود دارد که جمهورى اسلامى تفاوت خبر با ضد خبر را درک نمیکند وبا پاى خود به سوى قتلگاه رفته کشور ومردم را نیز همراه با خود بدانسو می‌کشد. هنوز براى عقب نشینى فرصت هاى کافى موجود است. با توجه به این واقعیت که جمهورى اسلامى اجازه‌ی اتمى شدن را نخواهد یافت طبعا اگر کسى خواهان رفتن رژیم اسلامى به هر قیمتى باشد باید از شعار هاى بى محتواى حکومت ایران در حق کسب تکنولوژى هسته‌اى حمایت و حاکمان را براى ساخت سلاح اتمى با توسل به “حق” و… تشویق کند. تمام شواهد غیر قابل انکار نشان میدهند که جمهورى اسلامى قبل از اتمى شدن به گونه‌اى بسیار پرهزینه براى ایران، به تاریخ خواهد پیوست. روشنگرى درمورد مناقشه اتمى جمهورى اسلامى با جهان بهتر است روى الک کردن و بیختن گزارشات متمرکز شود. فضاى خبرى درمورد مناقشه اخیر بسیار آلوده و مالامال از ضد گزارشات است.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین, ۱۳۸۵ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

موج دستگیری های جدید در ترکیه

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!