سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

بحران اتمی، معرفی و ارایه نیرو و سیاست بدیل نیاز جامعه ما

ضرورت ارايه سياست آلترناتيو و گستردگی طيف نيروهای مدافع اين سياست نياز چامعه در شرايط کنونی است. اپوزيسيون دمکرات ايران قادر است چنين سياست الترناتيوی را ارايه دهد. بايد کوشيد از طریق اطلاعيه ها، سمينارها؛ سخنرانی ها؛ مصاحبه ها و ... اين همسويی سياسی را عرضه کرده و برای پيشبرد آن اعمال فشار کرد.

پس از پایان یافتن مهلت سازمان ملل و عدم رعایت مصوبه شورای امنیت توسط جمهوری اسلامی، بحران اتمی ایران به مرحله نوینی گام نهاد. هر چند اعضا دایمی شورای امنیت در چگونگی برخورد با ایران و گامهای بعدی بتوافق نرسیدند ولی همه شواهد حاکی از آنست در صورتی که مسیولین جمهوری اسلامی سیاست کنونی خود را ادامه دهند و از پذیرش پیشنهاد جدید اروپا امتناع کنند؛ آمریکا و کشورهای اروپا همگام با روسیه و چین و یا بدون آنان اعمال فشار علیه ایران را افزایش خواهند داد.
هر چند تنش در روابط ایران با اروپا و آمریکا که در رابطه با برنامه اتمی ایران بحالت بحرانی رسید، ریشه در اختلافات عمیقتر این کشورها دارد ولی امروز خود بحران اتمی و چگونه حل این بحران بمساله مرکزی سیاست ایران تبدیل گردیده است 
آمریکا و اروپا حاکمیت بنیادگرایی که به تعادل نیروی کنونی در جهان بی اعتنا بوده و قراردادهای بین المللی را که طبیعتا از این توازن نیرو تاثیر میگیرد نمی پذیرد، برعلیه منافع خود دانسته و همواره کوشیده اند که با بکار گیری تاکتیک های مختلف یا چنین رژیمی را حذف نمایند (عمدتا آمریکاییها) و یا آنرا وادار کنند که الزامات این تعادل نیرو را بپذیرد (عمدتا اروپاییها). در مخالفت با سیاست خارجی حمهوری اسلامی آمریکاییها و اروپاییها همواره هم نظر بوده اند ولی در چگونگی مواجه شدن با آن روشهای متفاوتی را پیش برده اند.
مسیولان رژیم سیاست خود را برمبنای ارزیابی معینی از تعادل نیرو و امکانات اروپا و آمریکا در منطقه پایه گذاری کرده اند. آنها تصور میکنند که امکاناتی در اختیار دارند که براساس آن قادرند در برابر فشارآمریکا و کشورهای اروپایی مقاومت کرده و آنان را به عقب نشینی وادارند. مهمترین امکانات و امتیازاتی که مسیولان رژیم این سیاست خود را بر پایه آنها تنظیم کرده اند عبارتند از:
– دشواریهایی که آمریکا ییها در عراق با آن مواجه اند و در نتیجه گزینه نظامی مجدد علیه یک کشور دیگر را برای آنان دشوار میسازد
– حمایت افکار عمومی کشورهای اسلامی از سیاست های مسیولان رژیم اسلامی که رهبران کشورهای غربی را به محاسبه دشواریهایی که مسیولان رژیم اسلامی میتوانند برای آنان در صورت اعمال فشار شدید بخصوص گزینه نظامی در این کشورها پدید آورند وادار میسازد
– تضاد منافع روسیه و چین با آمریکا و اروپا در خاورمیانه. روسها که در گذَشته در این منطقه نفوذ داشته و رقیب آمریکاییها بودند امروز اکثر پایگاههای خود را از دست داده اند ولی امیدوارند باتکا نفوذ گذشته و در نتیجه امکاناتی که در برخی از این کشورها برای خویش ساخته اند بتوانند مجددا در این منطقه بعنوان یک نیروی مطرح نقش ایفا کنند.
– افزایش قیمت نفت و امکانات ارزی که ایران از این طریق بدست آورده و برای ایران امکانات وسیعتری برای مانور در صورت فشارهای اقتصادی غرب پدید آورده و همچنین تواناییهای رژیم را برای بکارگیری این امکانات در جهت تخفیف نارضایتی ها افزایش داده. 
این امتیازات هرچند واقعی است ولی همه قراین نشان میدهد که کشورهای غربی حاضر نیستند به شرایطی که رژیم ایران بتواند با اتکا به تهدید تولید بمب اتم و یا از طریق عقب نشاندن کشورهای غربی به حیات خود با همین سیاست های کنونی خود در منطقه و علیه غرب و آمریکا ادامه دهد، گردن نهند. ارزیابی مسیولین جمهوری اسلامی از امکاناتشان خطاست و این خطا میتواند کشور ما را با فاجعه مواجه سازد. کشورهای غربی از امکانات متعدد سیاسی، اقتصادی و نظامی برای به عقب نشاندن ایران برخوردارند. وزن کشورهایی چون چین و روسیه د رمعادلات بین المللی غیر قابل قیاس با آمریکا و اروپاست. چنین سیاستی تا همین امروز نیز لطمات جبران ناپذیری به ایران وارد ساخته و هر روز تداوم آن میتواند کشور ما را با صدمات و مخاطرات باز هم سنگین تری مواجه سازد. در شرایطی که با توجه به قیمت نفت امکانات بزرگی برای جهش اقتصادی ایران بوجود آمده اقتصاد ما امروز با بحران مواجه است که یک بخش آن ناشی از همین سیاست نابخردانه و ماجراجویانه مسیولین کشور است. 
در درون رژیم نیروهای تندرو تا بامروز موفق گردیده اند باتکا حمایت قاطع خامنه ای با محاسبه امتیازات ذکر شده به سیاست سرسختانه خود ادامه داده و این خطر که آخرین پیشنهادات اروپاییها نیز از طرف ایران رد شود واقعی است. 
این سیاست کشور ما را بسوی فاجعه سوق خواهد داد. چنین سیاستی در صورت تداوم کشور ما را با تحریم های اقتصادی که میتواند نتایج آن بر اقتصاد کشور ما ویران کننده باشد و حتی اقدامات نظامی مواجه سازد. کشورهای غربی حاضر نخواهند بود ایرانی که آمادگی دست یابی به سلاح اتمی را دارد بپذیرند و قدرت آنرا دارند که در صورت لزوم به وسایل مختلف ایران را تحت فشار قرار دهند.
بخش بزرگی از نیروهای درون و پیرامون حاکمیت به سیاست های جاری کشور انتقاد دارند ولی آنان هم بدلیل ملاحظات امنیتی و هم بدلیل مشکلات سیاسی فکری قادر نگردیده اند که یک سیاست آلترناتیو روشن ارایه داده و خود را در جامعه بعنوان نیرویی که در اساس با سیاست های حاکم کنونی مخالفند معرفی نمایند. آنان هرچند اینجا و آنجا نارضایتی خود را از سیاست های حاکم بیان میکنند ولی حاضر به مرزبندی پایه ای و ارایه یک سیاست آلترناتیو نیستند. سخنرانی های آقای رفسنجانی که در بسیاری از موارد با همان ادبیات نیروهای غالب انجام میشود و رقابت مشارکتی ها در سهیم شدن در افتخارات عنی سازی اورانیوم نمونه هایی از این تزلزل و ناپایداری است.
به جز بحش هایی از نیروی اپوزیسیون که حمله نظامی به ایران و سرنگونی رژیم به هر قیمتی را توصیه و از آن جانبداری میکنند و میکوشند در موضع آلترناتیو مورد پذیرش غرب بالاخص آمریکا در چنین شرایطی قرار گیرند بخش عمده نیروهای اپوزیسیون رژیم در داخل و خارج از کشور در برخورد با بحران حاکم برکشور همسویی دارند. مهمترین سمت گیری های مشترک این نیروها چنین است:
– مخالفت و نگرانی از حمله نظامی و تحریم همه جانبه اقتصادی ایران. گزینه هایی که کشور ما را بسوی فاجعه سوق خواهد داد.
– معرفی مسیولین جمهوری اسلامی و بالاخص خامنه ای بعنوان مسیول اصلی خطراتی که کشور را تهدید میکند
– مخالفت با سیاست مسیولین رژیم در رابطه با پروژه های اتمی و تاکید بر ضرورت توقف غنی سازی اورانیوم و یافتن راه حل هایی که بتواند اعتماد جامعه بین المللی را کسب کرده و موقعیت بحرانی کنونی را خاتمه دهد 
– ضرورت تغییرات بنیادین در سیاست خارجی کشور و اتخاذ سیاستی مبتنی بر همکاری با جامعه بین الملل
– تاکید بر اعمال فشار جامعه بین الملل در رابطه با نقض حقوق بشر درایران
در طی سالهای گذشته کمتر پیش امده که در رابطه با یک مساله اساسی و تعیین کنند در صحنه سیاسی کشور چنین همسویی مابین این مجموعه وسیع از نیروها در داخل و خارج از کشور بوجود امده باشد.
هر چند این نیروها در ارزیابی از سیاست امریکا و اروپا در گذشته و حال در فبال ایران ، در رابطه با نحوه برخورد با منتقدین سیاست حاکم در پیرامون و درون رژیم؛ و در رابطه با اینکه آیا اساسا انرژی اتمی برای ایران از نظر اقتصادی مفید است یا خیر و … تفاوت نظرهایی دارند که در یک شرایط قطبی شده میتواند به سیاست های کاملا متفاوتی بیانجامد. تمایزاتی که باید آنانرا جدی گرفت و کوشید که از طریق دیالوگ و بحث مانع آن شد که چنین تمایزاتی در شرایط بحرانی به ارایه سیاست هایی متضاد مابین این نیروها منجر شود. ولی مهم آنکه این تمایزات مانع از همسویی در برخورد با شرایط کنونی نیست. 
مقابله و اعمال فشار به مسولان رژیم نیاز به ارایه سیاست بدیل و تبلیغ و پیگیری در اجرای آن دارد. در شرایطی که مسیولین رژیم با استفاده از اهرم های حکومتی میکوشند در چهره دفاع از منافع ملی امکانات مقاومت در برابر سیاست های خود را تضعیف کنند ضرورت ارایه سیاست آلترناتیو و گستردگی طیف نیروهای مدافع این سیاست نیاز چامعه در شرایط کنونی است. اپوزیسیون دمکرات ایران قادر است چنین سیاست الترناتیوی را که پایه های آن همان موارد ذکر شده است ارایه دهد. باید کوشید از طریق اطلاعیه ها، سمینارها؛ سخنرانی ها؛ مصاحبه ها و … این همسویی سیاسی را عرضه کرده و برای پیشبرد آن اعمال فشار کرد.

مهدی فتاپور
۶ خرداد ۱۳۸۵ 
fatapour@gmx.de www.fatapour.de 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۶ خرداد, ۱۳۸۵ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴