یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۶

یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۶

جایگاه تحولات سوریه در سیر تطورات منطقه...
در ملاقاتهایی هم که در واپسین روزهای حکومت اسد بین بشار اسد با مقامات ایرانی از جمله عراقچی و ولایتی و لاریجانی انجام شده بود، وی با اعتماد به نفس...
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: م. نوید
نویسنده: م. نوید
به مقابله جدی با فاشیست های سلطنت طلب برخیزیم!
ما باید انفعال را کنار گذاشته و بار دیگر تاریخ را برای مردم و بویژه جوانان توضیح دهیم، ما باید علیه تحریف و واژگون کردن واقعیت های تاریخی که از...
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!
غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!
...اگر کشته شدن باعث تقویت می‌شود، چرا برای قوی‌تر شدن نباید خودمان را به کشتن بدهیم؟ چرا برای تقویت ارتش‌مان، آن را به ارتش یک کشور دیگر تبدیل نکنیم تا...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ا. م. شیری
نویسنده: ا. م. شیری
نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!
همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!
پدیده ممنوعیت از پرواز در غرب موردی آشناست و عمدتا بعد از عملیات القاعده در سال ۲۰۰۱ به سپهر عمومی راه یافت. بویژه در ایالات متحده لیست هایی بوجود آمد...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

نگاهی غایب در تحلیل‌های ایرانیان

موضوع عراق حداقل تا پايان رياست جمهورى بوش، در مرکز توجه آمريکا باقى خواهد ماند. اين براى ايران فرصت خوبى است که وارد روندى بشود که به عادى شدن رابطه‌اش با آمريکا بيانجامد. اما هرگز نبايد فراموش کرد که اعتماد به نفس بيش از حد و دل‌خوش بودن به مشکلات آمريکا در عراق و پيروزى دموکرات‌ها در انتخابات، نابخردانه است. جاى خوشبختى است که حداقل آزادى‌خواهان ايرانى بر گزينهء نظامى از سوى آمريکا در مقابل جمهورى اسلامى دست رد می‌زنند و خواهان عادى شدن رابطهء دو کشور هستند

پیروزى دموکرات‌ها در انتخابات میاندوره‌اى ۷ نوامبر براى مجلس نمایندگان و سناى آمریکا (کنگره جدید از ژانویه آینده شروع به کار خواهد کرد) به حق توجه همه را بر انگیخت. اینک لازم است تا نگاه دقیق‌ترى به نتایج انتخابات در سناى آمریکا داشته باشیم. نگاهى که در قریب به اتفاق “تحلیل‌هاى ایرانیان“ تاکنون غایب بوده است. ترکیب ۴۹ دموکرات و ٢ مستقل، جمهوریخواهان را با ۴۹ سناتور در سنا از اکثریت انداخت. ولى سوال اینست که آیا مواضع جمهوریخواهان نیز در سنا از اکثریت افتاده است؟
یک نگاه سطحى به لیست سناتورهاى منتخب میتواند تا حدودى این مسئله را براى ما روشن کند. “جو لیبرمن” (لیبرمن پیرو دین یهودیت است) سناتور سابقا دموکرات و اکنون مستقل از ایالت “کنتیکت”، قبل از انتخابات اخیر به علت حمایت‌هاى آشکارش از جنگ عراق و دیگر سیاست‌هاى بوش و کلا سیاست‌هاى جمهوریخواهان در سنا، باعث ناراحتى و خشم جناح لیبرال‌تر دموکرات‌ها شده بود. بسیارى بر این اعتقاد بودند که “لیبرمن” یک جمهوریخواه طرفدار بوش در لباس دموکرات‌هاست. به همین علت “لیبرمن” از حمایت حزب متبوعش در انتخابات مقدماتى حزب دموکرات‌ها محروم و کنار گذاشته شد. “لیبرمن” تصمیم دموکرات‌ها براى کنار رفتن خود را نپذیرفت و به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات شرکت و با شکست دادن کاندیدای دموکرات‌ها مجددا براى شش سال دیگر انتخاب شد. شایعاتى مبنى بر احتمال پیوستن او به حزب جمهوریخواهان وجود داشت. ولى لیبرمن پس از انتخاب مجدد که به‌علت راى جمهوریخواهان به او ممکن شده بود، اعلام کرد که با دموکرات‌ها باقى خواهد ماند ولى در راى‌گیرى‌ها اصل را بر مواضع خود قرار میدهد. اگر “لیبرمن” در راى‌گیرى‌ها همانگونه که سابقا نشان داده است، جانب جمهوریخواهان را بگیرد، با تقسیم ۵٠ به ۵٠ راى‌ها در سنا، “دیک چینى“ معاون بوش که بر طبق قانون اساسى آمریکا ریاست سنا را نیز به عهده دارد میتواند (تنها زمانى که راى ها ۵٠ به ۵٠ باشد) راى یکصد و یکم را به نفع جمهوریخواهان صادر کند. در چنین صورتى دموکرات‌ها در عین حال که اکثریت سنا و ریاست تمامى کمیسیون‌هاى سنا را در اختیار دارند، راى کافى براى تصویب لوایح مورد نظر خود را نخواهند داشت. برخلاف مجلس نمایندگان، برترى دموکرات‌ها در سنا قاطع نیست. جمهوریخواهان با آگاهى از مواضع “جو لیبرمن” می‌توانند از فشار دموکرات‌ها بکاهند.
فردا ۵ دسامبر گزارش کمیسیون عراق (بیکر ـ هامیلتون) انتشار خواهد یافت. به هوش زیادى نیاز نیست تا بدانیم این گزارش تمام گزارشى که در اختیار مقامات تصمیم‌گیرنده آمریکا قرار میگیرد نخواهد بود و نمیتواند مبناى یک تحلیل واقعى از سوى ایرانى‌ها باشد. فردا ۵ دسامبر سناى آمریکا موضوع بررسى و سپس تائید یا رد صلاحیت “رابرت گیتس” براى احراز پست وزیر دفاع را نیز آغاز میکند.
از هم اکنون پیداست که اختلافات دموکرات‌ها و جمهوریخواهان پروسه بررسى صلاحیت “گیتس” را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
مصاحبهء دیروز برنامهء “دربرابر ملت” در “سى بى اس” با “استفان هدلى“ از مشاوران بوش روندى را که فردا سناى آمریکا طى خواهد کرد، تا حدودى نشان میداد. صحبت‌هاى “هدلى“ در مورد پیشنهادهای “رامزفلد” وزیر قبلى دفاع که گوشه‌هائى از آن به بیرون درز داده شده است، نشان میداد که پذیرش تمامى آنچه که کمیسیون “بیکر ـ هامیلتون” پیشنهاد کرده است در دستور کار دولت بوش نخواهد بود. “هدلى“ در مورد آنچه “رامزفلد” پیشنهاد کرده است گفت: نامه رامزفلد که بخش‌هائى از آن درز کرده آلترناتیوى در مقابل سیاست کنونى در رابطه با جا به جائى نیرو هاى آمریکا در عراق، سازنده [مفید] است، ولى یک پیشنهاد و سیاست رسمى نیست.
نامه رامزفلد میگوید که نیروهاى آمریکائى با خروج از برخى شهر ها عمدتا در محل‌هاى نزدیک به مرزهاى عراق با ایران و سوریه مستقر بشوند. این موضوع با توجه به بسیارى از فاکت‌ها میتواند درست باشد. اگر کویت، عربستان سعودى، اردن و ترکیه بتوانند مرزهاى خود با عراق را زیر کنترل دقیق‌ترى داشته باشند، آمریکا این امکان را پیدا میکند که با تخلیه برخى شهرهاى عراق نیروهاى خود را در نزدیکى مرزهاى سوریه و ایران مستقر سازد و به این ترتیب شیعیان عراقى را محاصره کند.
در رابطه با وضعیت عراق و سیاست‌هاى بوش، سناتور دموکرات خانم “دایان فینستین” از ایالت کالیفرنیا دیروزدرمصاحبه با “سى ان ان” گفت: چیزى عوض نشده است. بوش میگوید که منعطف باقى خواهد ماند، ولى واقعیت این است که او هرگز منعطف نبوده است. او نه به جمهوریخواهان و نه به دموکرات‌ها، بلکه تنها به گروه کوچکى که در اطراف خود دارد گوش میدهد.
با توجه به ترکیب جدید سناى آمریکا میتوان باور کرد که صحبت‌هاى سناتور کالیفرنیا چندان دور از واقعیت نباشد. بوش میتواند شوک انتخابات اخیر را در سنا تا حدودى کنترل کند.
موضوع عراق حداقل تا پایان ریاست جمهورى بوش، در مرکز توجه آمریکا باقى خواهد ماند. این براى ایران فرصت خوبى است که وارد روندى بشود که به عادى شدن رابطه‌اش با آمریکا بیانجامد. اما هرگز نباید فراموش کرد که اعتماد به نفس بیش از حد و دل‌خوش بودن به مشکلات آمریکا در عراق و پیروزى دموکرات‌ها در انتخابات، نابخردانه است. جاى خوشبختى است که حداقل آزادى‌خواهان ایرانى بر گزینهء نظامى از سوى آمریکا در مقابل جمهورى اسلامى دست رد می‌زنند و خواهان عادى شدن رابطهء دو کشور هستند. 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۵ آذر, ۱۳۸۵ ۵:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جایگاه تحولات سوریه در سیر تطورات منطقه…

به مقابله جدی با فاشیست های سلطنت طلب برخیزیم!

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!