چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

گرامى باد اول ماه مه روزهمبستگى جهانى کارگران!

کارگران، زحمتکشان، مردم شریف ایران: 
اول ماه مه روز جهانى کارگران، همچنان تکرار مى شود وکارگران سراسر دنیا در این روز بزرگ، با برپایى جشن ها ، راهپیمایى ها و گرد همایى هاى آزاد در خیابان ها و میدان هاى شهرهاى مختلف جهان، خواست ها ومطالبات خودرا با صداى رسا بیان مى کنند، به نفع صلح و علیه جنگ و بى عدالتى جهان سرمایه شعار مى دهند و در زیر پرچم اتحادیه ها و سازمان هاى صنفى – طبقاتى خود به دفاع از منافع خود علیه جهانى سازى سرمایه دارى نئولیبرال مبارزه مى کنند. مهمترین حلقهِ این مبارزات را در خیابان هاى بیشتر شهرهاى فرانسه در هفته هاى اخیر شاهد بودیم که تا حصولِ نتیجهِ دلخواهِ اتحادیهِ کارگران ودانشجویان ادامه یافت، ما این پیروزى پرشکوه را به طبقهِ کارگر فرانسه وفرزندانش و به همه کارگران جهان صمیمانه تبریک مى گوییم.
اما متاسفانه در کشور ما ایران، هنوز جشن هاى اول ماه مه در محیط هاى بسته، بدون حضور سندیکاهاو اتحادیه هاى مستقل وآزاد ونیرومند کارگرى برگزار مى شود. با کمال تاسف در میهن ما هنوز بخش هاى وسیعى از کارگران نسبت به دست اندازى هاى عوامل سرمایه، به حقوقِ شان بى تفاوت و خاموشند، هر روز مدافعینِ کارِ بى قانون، علیه کارگران میدان دارى مى کنند.
کارگران، زحمتکشان ، مردم شریف ایران: 
پس ازروى کار آمدن دولت آقاى احمدى نژاد نه تنها تغییراتى به نفع کارگران نسبت به دولت قبلى داده نشد، بلکه با اعلام مواضع وزیر کار کابینه ایشان علیه قانون کار، تمدید ماده ۱۹۱ قانون کار در خصوص خروج کارگاه هاى زیر ۱۰نفر از شمول قانون کار، اقدام یکجانبه ایشان در تعیین حد اقل دستمزد، تدوین وانتشار کلیات قانون ارتقاى بهره ورى کارگاه هاى کوچک، وضعیت کارگران را نسبت به گذشته بحرانى تر کرده است. بطور مثال قانون ارتقاى بهره ورى در واحد هاى کوچک،این امکانات را براى کارفرمایان فراهم کرد که قراردادها را یکطرفه فسخ کنند، عقد قراردادِشفاهى و کوتاه مدت رسمیت یابد، در کارگاه هاى کوچک طبقه بندى مشاغل اجرا نشود و اساسا همان حداقل دستمزد مصوب نیز با استناد به این قانون اجرا نشود.
وزیر کارکابینه، نسبت به تهعدات بین المللى دولت هاى پیشین و جمهورى اسلامى در برابر کارگران در رابطه با اصلاح فصل ششم قاتون کار منطبق با مقاوله نامه هاى جهانى سازمان بین المللى کار، عامداً بى توجهى نشان مى دهد و با اقدام یک جانبه در انتصاب نمایندگان کارگرى در کانون عالى شوراهاى کار، عملا‎‏ً به تفاهم نامه مورخ ۱۳/۷/۱۳۸۴ که الویت را به اصلاح فصل ششم قانون کار جهت انتخاب آزادانه و مستقلانه نمایندگان کارگرى در سندیکاها و اتحادیه ها وفدراسیون ها وکنفدراسیون ها را مى دهد سر باز میزند.
کارگران شریف وزحمتکش: 
امروز بیش از هر زمان، بخش هاى آگاه طبقه کارگر ایران به ضرورت همبستگى و ایجاد سندیکا ها و اتحادیه هاى آزاد ومستقل و واقعى رسیده اند ودر تلاش براى گسترش وتوسعه این آگاهى ها، اراده آهنین خود را به کار بسته اند، این وظیفه سترگ باید به وسعت تمامى میهن عزیزمان ایران، اهمیت واقعى خود را پیدا کند، کارگران سراسر ایران در کارخانه ها، گارگاه ها،کشتزار ها، مراکز علمى –فرهنگى، مراکزدرمانى و بیمارستان ها، چاپ خانه ها، مطبوعات، بانک ها و همه مراکز تولید و خدمات اجتماعى باید به اهمیت ضرورت برپایى تشکل هاى سندیکایى – اتحادیه اى آگاهى یابند. اگر ناآگاهى، بى تفاوتى وبى توجهى به حقوق قانونى درمیان کارگران رفع نشود، قطعاً تسلیم طلبى، سرخوردگى ومماشات با اقدامات یکسویه صاحبان سرمایه دوام مى یابد. در حالیکه انبوه کارگران نسبت به روابط و مقررات کار بى اطلاع هستند نمى توان انتظار داشت مسوولین، روابطِ کارِ کشور را به طور عادلانه برقرار کنند و به آن پاى بند باشند. امروز بیش از همیشه، کار ِآگا هگرانه در بین توده وسیع کارگران در محل هاى کار و تولید و خدمات اجتماعى ضرورت جدى و کتمان ناپذیر است. هرگاه کارگران نسبت به مواد قانون اساسى و قانون کار و تامین اجتماعى،آگاهى یابند، هرگاه کارگران نسبت به چگونگى دست یابى به حقوق خود که در قوانین کشور آمده است شناخت داشته باشند، آنگاه مى توان اطمینان داشت که طبقه کارگر ایران در راه دست یابى به این حقوق، همبسته ومتحدومتشکل در نهاد هاى صنفی– طبقاتى خودگردمى آیند. نمایندگان خود را بر مى گزینند و در راه رسیدن به خواست ها و مطالبات خود، آنان را بى وقفه حمایت مى کنند.
کارگران وزحمتکشان شریف ایران: 
دیر گاهى است که طبقه ِکارگر ایران بعنوان وسیع ترین جمعیت کشور، وبزرگترین نیروى اجتماعى از حقوقى که در قانون اساسى به او وعده داده شده است محروم است برهمین اساس ماوظیفه خود مى دانیم با توجه به این محرومیت و نسبت به آنچه درایرا ن مى گذرد دقت نظرداشته باشیم، به این وسیله اعلام مى داریم: 
۱- ما خواستار اجراى بى کم وکاست اصل ۲۶ قانون اساسى، به ویژه در تحقق آزادى تشکل یابى کارگران هستیم.
۲- ما خواهان اصلاح فصل ششم قانون کار منطبق با مقاوله نامه بنیادین ۸۷ سازمان جهانى کار هستیم.
۳- ماخواهان احترام و رعایت حقوق کارگران در برپایى سندیکاها و اتحادیه هاى کارگرى واز جمله به رسمیت شناختن سندیکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران وحومه هستیم.
۴- ما خواستار آزادى همه کارگران سندیکایى شرکت واحد اتوبوسرانى وبازگشت به کار آنها با پرداخت کلیه حقوق و مزایاى دوران بازداشت وبلا تکلیفى شان هستیم.
۵- ما از نمایندگان مجلس شوراى اسلامى و مسوولین وزارت کار جداً مى خواهیم که از تدوین وتصویب لوایحى که مخل امنیت شغلى وآرامش خاطر جامعه کارگرى ایران است بپرهیزند. ماخواهان لغو تمدید اعتبار ماده ۱۹۱ قانون کار و حذف این ماده قانونى از روابط کار هستیم.
۶- تنها از راه ایجاد اشتغال بر مدار تولید است که جوانان از بحران بیکارى و سردر گمى و بیهودگى نجات مى یابند. ماخواهان ایجاد مراکز کار وتولید مفید اجتماعى به نفع ایجاد اشتغال جوانان و همه بیکاران هستیم.
۷- واردات بى رویه کالا و وجوداجناس قاچاق، تولیدات داخلى را در آستانه نابودى کامل قرار داده است، واحد هاى کار وتولید در شرف ورشکستگى قرار دارند، هر روز تعداد بیشترى از کارگران و زحمتکشان به دلیل تعطیلى کارخانه ها و واحد هاى صنفى به خیابان ها سرازیر مى شوند. ما خواهان محدود سازى واردات کالا و تقویت بنیه تولیدات داخلى هستیم.
۸- تبعیض ناروا علیه زنان کارگر نسبت به مردان، هر روز افزایش مى یابد و این تبعیض درنهایت منجر به از دست رفتن فرصت هاى مساوى بین کارگران اعم از زن ومرد خواهد شد در عین حال حد مزد کارگران زن در بخش هاى اقتصاد پنهان به میزان نصف مزد کارگرى معمول کاهش یافته است و هیچ گونه نظارتى بر آن نیست. ما خواهان برابر حقوقى مردان و زنان کارگر در سطوح دستمزدى وساعات کار برابر آنان مطابق قانون هستیم.
۹- شرکت ها و موسسات کاریابى عامل استثمار افسارگسیخته کارگران و زحمتکشان شده اند، این موسسات با عقد قراردادهاى اسارت بار و محضرى، علاوه بر اخذ تعهدات سنگین وغیر قانونى از جویندگان کار، از کسانى که این کارجویان را ضمانت مى کنند نیز تضمین هاى سنگین مى گیرند. ماخواهان برچیدن این بنگاه هاى معاملاتى ضدبشرى هستیم.
۱۰- کودکان، بى پناه ترین بخش جمعیت کشورند، در شرایطى که نیاز به کسب تحصیل و رشد وشکوفایى دارند به کارهاى سنگین گمارده مى شوند، ما خواستار رعایت مقاوله نامه هاى بین المللى حقوق کودک در تمامى سرزمین مان هستیم.
۱۱- سندیکا خانه امن کارگران است، قریب ۵ماه است که خانه کارگران نانوا و پناه تاریخى همه کارگران صنوف تهران بنا به حکم دادستانى مهر وموم شده است، ما خواهان رفع محدودیت از سندیکاى کارگران نانوا هسیتم.
۱۲- سال هاست منطقه جغرافیایى که در آن رندگى مى کنیم، در محاصره قدرت هاى سلطه گر ودر راس آنان امپریالیسم آمریکا است و گرداگرد میهن عزیزمان ایران باحلقه اى از تجاوز وجنگ افروزى محاصره گردیده است، مردم ایران به ویژه کارگران ورحمتکشان براى نجات از بحران هاى موجود نیاز به صلح وآرامش دارند، ما هرگونه جنگ طلبى وتجاوز را محکوم ومى کنیم.
۱۳- متاسفانه علیرغم پذیرش روز جهانى کارگر و تعطیل آن در قانون کار، بسیارى از کارخانجات بزرگ کشور، از جمله واحد هاى خودرو سازى، این حق قانونى کارگران رعایت نمى شود. ما خواهان اعلام تعطیل رسمى و عمومى روز کارگر براى کلیه مزد و حقوق بگیران هستیم.
۱۴- ما بار دیگر از همه کارگران آگاه وپیشرو مى خواهیم با توسل به دانش اتحادیه اى، در واحد هاى کار وتولید، آستین همت بالا زده و با اتخاذ شیوه هاى مناسب و تشکیل هیات هاى موسس سندیکایى، همکاران خود را نسبت به حقوق و آزادى هاى سندیکایى ـ اتحادیه اى آگاه سازند و از این طریق به برپایى سندیکاها واتحادیه هاى کارگرى جهت کسب منافع وحقوق شان اقدام کنند. چرا که کارگران پراکنده هیچ و کارگران متحد همه چیزند. 

پرتوان باد صفوف متحد و آگاه ِکارگران
پیش به سوى تشکیل سندیکاها و اتحادیه هاى کارگرى

هیات موسسان سندیکاهاى کارگرى
۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۵

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۲ اردیبهشت, ۱۳۸۵ ۹:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون