پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی
قمارباز
در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها... اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

تأثیرات و نتایج خصوصی سازی بر تولید و بر زندگی کارگران و زحمتکشان ایران

مهمترين خواست کارگران همواره بهره مندی آنان از يک قانون کار مترقی و دمکراتيک که در آن حقوق بنيادين کارگران به رسميت شناخته شده باشد و با کنوانسيونهای سازمان بين المللی کار، منشور جهانی حقوق بشر و منشور حقوق سنديکائی جهانی مغايرت نداشته باشد، بوده است.

در روز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه هزاران نفر از کارگران در شهرهای مختلف کشور به بهانه سالگرد تصویب قانون کار و در اعتراض به پایمال شدن حقوق کار و اعلام مخالفت با سیاستهای فلاکت بار اقتصادی و اجتماعی رژیم که تحت عنوان خصوصی سازی تا کنون پیش برده شده است، از فرصتی که بدست آورده بودند، سود جسته و در استادیوم های شهرهای مختلف کشور گرد آمدند.
طی ماههای گذشته علیرغم افزایش کم سابقه اختناق در کشور و با وجود ممنوعیت فعالیتهای سندیکاهای مستقل و آزاد کارگری، اعتصابات و اعتراضات کارگری و اجتماعی نه تنها کاهش نیافتند، بلکه سیر فزاینده خود را همچنان طی نمودند.
در طول این مدت اعتراضات کارگران، پرستاران، معلمان و فرهنگیان، کارمندان و کشاورزان در شهرهای مختلف و در ابعادی کم سابقه ادامه یافتند. 
آنچه اهمیت این رویدادها را افزایش میدهد و به آن ویژگی می بخشد، این مسئله است که جو خفقان تا کنون نتوانسته است حرکتهای اعتراضی زحمتکشان را مرعوب و مهار نماید.
نزدیک به یک و نیم دهه از آغاز به اجرا گذاردن سیاست خصوصی سازی در ایران که با تعرض به بدیهی ترین حقوق کارگران در طول این مدت و گسترش مداوم دامنه این تعرضات همراه بوده است، میگذرد. در طول این مدت مجالس پنجم و ششم و هفتم و دولتهای حاکم هر کدام به سبک و سیاق خویش کوشیدند تا با تصویب قوانین و لوایح رنگارنگ تمام دستآوردهای جنبش کارگری و سندیکائی را از آنان باز ستانده و با حاکم نمودن بی قانونی در محیط های کار، روابط برده داری را احیا نموده و آن را جایگزین مناسبات قانونی بین کارگران و کارفرمایان گردانند.
تعرض به حقوق کارگران و مزدبگیران که با سرکوب احزاب و سازمانهای چب، دمکراتیک و سندیکا، شوراها و اتحادیه های مستقل کارگری بوسیله رژیم زمینه آن مهیا شده بود. علیرغم اعتراضات گسترده کارگران و مزد بگیران تا کنون بوسیله حکومت سرمایه سالار اسلامی ادامه یافته است.
افزایش فقر و فلاکت، ناامنی اجتماعی، روسپی گری، کودکان خیابانی، بزه کاری، اعتیاد به مواد مخدر، قاچاق از یکسو و رکود یا ورشکستگی هزاران کارگاه، کارخانه، موسسه صنعتی، کشاورزی و خدماتی دولتی و خصوصی که تا پیش از به اجرا نهاده شدن سیاست خصوصی سازی علاوه بر تولید بخش مهمی از فرآورده های مورد نیاز مردم، زندگی صدها هزار نفر از کارگران و شاغلین و خانواده های آنها را تامین میکردند، از سوی دیگر که این روزها با تغییر در اصل ۴۴ قانون اساسی با هدف تسهیل واگذاری صنایع کلان ملی از جمله صنعت نفت به بخش خصوصی و در واقع به شرکتهای چند ملیتی وارد مرحله نوینی شده است، همه و همه از پیآمدهای سیاست خصوصی سازی مطلوب رژیم هستند. 
بی جهت نیست که کارگران و مزد بگیران سیاست اقتصادی رژیم را سرمنشا فقر و فلاکت، بیکاری و سلب امنیت شغلی خود دانسته و آن را مستقیم و غیرمستقیم آماج اصلی پیکار خود قرار داده و ادامه و اینده این سیاست را حداقل به شکل و کیفیت کنونی با دشواری مواجه کرده اند.
ادامه مقاومت و مخالفت شدید کارگران با این سیاست و مجریان آن نشان میدهد که هیچگونه سیاست کلانی در کشور بدون رضایت و مشارکت کارگران و مزدبگیران که اکثریت جامعه را تشکیل میدهند، نمیتواند به پیش برده شود و نتیجه مطلوب ببار آورد.
مهمترین خواست کارگران همواره بهره مندی آنان از یک قانون کار مترقی و دمکراتیک که در آن حقوق بنیادین کارگران به رسمیت شناخته شده باشد و با کنوانسیونهای سازمان بین المللی کار، منشور جهانی حقوق بشر و منشور حقوق سندیکائی جهانی مغایرت نداشته باشد، بوده است.
اعتصابات و اعتراضات کارگران، پرستاران، معلمان و فرهنگیان و تهی دستان تا زمانی که بهبود اساسی در وضعیت معیشتی و اجتماعی آنان پدید نیآمده باشد، ادامه و حتی آهنگ این اعتراضات پرشتاب تر و ابعاد آن نیز گسترده تر خواهد شد.
زحمتکشان بیش از پیش به اهمیت تشکل مستقل و نقش تعیین کننده آن در مبارزات روزمره خویش به ضرورت هم پیوندی با سایر جنبشهای اجتماعی آگاه خواهند شد و مبارزات صنفی با گذشت زمان بیشتر و بیشتر رنگ و بوی سیاسی بخود خواهد گرفت. کارگران و مزدبگیران که تا کنون توانسته اند علیرغم سرکوب شدید رژیم در مقابل آن مقاومت کنند، توانائی سازماندهی تشکلهای مستقل و مطلوب خویش را نیز خواهند داشت.
اپوزیسیون رژیم نیز نمیتواند بدون جلب مشارکت کارگران و مزدبگیران تحول چشمگیری در جامعه بوجو آورد. اما جلب مشارکت کارگران تنها در صورتی میسر خواهد شد که اپوزیسیون از خواستها و مطالبات حق طلبانه کارگران و مزد بگیران به صراحت در برنامه و در عمل دفاع نماید. 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۴ دی, ۱۳۸۳ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟

چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟