سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۰ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۲:۳۹

چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۹

شاعر لحظه‌هاى مقاومت! پل الوار Paul Eluard 1895 – ۱۹۵۲

الوار شعرش را نه تنها درخدمت مبارزه با فاشيسم بلكه در راه مبارزه با بورژوازى خودى نيز قرار داد. شوق و شور شعر مبارزاتى او، در كيفيت شعر آراگون؛ در زمان اشغال فرانسه ارزشيابى ميشود. تجربه‌هاى شركت او درجنگ داخلى اسپانيا و ساير حوادث زمان، باعث شدند كه او هميشه براى محرومان و آزاديخواهان موضع‌گيرى نمايد

تهیه و مونتاژ مقاله از: علیشاد لربچه

به نام مردانى که در بند‌اند.
به نام زنانى که تبعید شدند.
به نام یاران‌مان همه،
که جان باختند و کشته‌گان؛
ز آنرو که تن به تباهى ندادند! 

پاول الوار، اسم مستعار اوژن گریندل (Eugene Grindel) شاعر سوررئالیست و مبارز فرانسوى است. اشعار مقاومت پل الوار درحین اشغال فرانسه توسط فاشیسم آلمان و اشعاربعد ازجنگ جهانى دوم او، درنظر شعرشناسان، از بهترین سروده‌هاى مدرن قرن بیستم درجهان هستند. منقدین چپ مینویسند که او گرچه شاعرى سوررئالیست بود ولى زیر تاثیر تجربه‌هاى تاریخى – اجتماعى، احساس آگاهانه سیاسى درشعر نمود. او با برتون و آراگون از پایه‌گذاران مکتب ادبى سوررئالیسم در فرانسه بود. درغالب اشعار پل الوار موضوعاتى مانند عشق- سیاست- و مبارزه- باهم تقاطع مى‌یابند. تا سال ۱۹۳۶ بهترین اشعار وى زیر تاثیر عشق نوشته شده‌اند. خواننده در شعر او با اعتراض به بى‌عدالتى‌هاى اجتماعى آشنا میگردد.
در طول سال‌هاى اشغال فرانسه، الوار شعرش را نه تنها درخدمت مبارزه با فاشیسم بلکه در راه مبارزه با بورژوازى خودى نیز قرار داد. شوق و شور شعر مبارزاتى او، در کیفیت شعر آراگون؛ در زمان اشغال فرانسه ارزشیابى میشود. تجربه‌هاى شرکت او درجنگ داخلى اسپانیا و سایر حوادث زمان، باعث شدند که او همیشه براى محرومان و آزادیخواهان موضع‌گیرى نماید. الوار در رابطه با جمهوریخواهان اسپانیایى با گارسیا لورکا، در جنگ آشنا شد. شعر او با کمک محتواى قوى انسان‌دوستانه و توصیف احساسات عمیق و پرشور، تاثیرى فراموش نشدنى روى تمام اقشار خلق گذاشت. او بهترین شاعر نسل خود شد. شعر الوار کوتاه – فشرده – و مخاطبه‌اى، است. اولین شعر او در سال ۱۹۱۷ زیر تاثیر عقیده “روح جمعى“ سروده شد.
پل الوار در سال ۱۸۹۵ درفرانسه به‌دنیا آمد. پدرش کارمند جزء ومادرش خیاط بود. او در سال ۱۹۲۴ سفرى طولانى به کشورهاى محروم آسیاى شرقى نمود، و گرچه ازسال ۱۹۲۷ با کمونیست‌ها رابطه داشت ولى درسال ۱۹۴۲ در حین اشغال فرانسه و در رابطه با شوراى ملى مقاومت، وارد حزب کمونیست فرانسه شد. پل الوار پیش از عضویت در حزب کمونیست، درسال ۱۹۳۰ در کنگره انترناسیونال دوم نویسندگان انقلابى جهان در شوروى سابق شرکت نموده بود. او بعد از جنگ جهانى دوم به‌دلیل اشعار اجتماعى و فعالیت‌هاى سوسیالیستى مشهور شد. بدون اینکه مطیع حزب کمونیست شود. بعد از سال‌ها ارتباط با تسارا، شاعر دادائیست؛ و آراگون، شاعر سوررئالیست؛ الوار در سال ۱۹۳۸ از آن‌دو جدا گردید. در اشعار الوار نشانه از سبک تمام شاعران سوررئالیست دیده میشود. به نظر مورخین ادبى، پل الوار بیش از دیگران شعر بین دو جنگ جهانى در فرانسه را تحت تاثیر خود قرار داده است. او بعد از جنگ جهانى دوم، یکى از رهبران و نمایندگان جنبش صلح‌خواهى فرانسه نیز شد.
از جمله اشعار و کتاب‌هاى مشهور پل الوار: وظیفه و شورش – بمیر و بشو! -عشق و شاعر – آزادى – هفت شعر عاشقانه در جنگ – اشعارى براى صلح – ما و درد – پیروزى در گاف – جریان طبیعى – سرودى کامل – کتابى باز- و زندگى مستقیم- هستند. در کتاب مجموعه شعر “زندگى مستقیم”، الوار مینویسد که مبارزه با نظم بورژوازى باید زیر شعار اتحاد صورت گیرد. سه کتاب: آزادى – ۷ شعر عاشقانه – شعر و حقیقت – از جمله آثار او پیرامون مقاومت در شرایط ناگوار هستند. اشعار آغازین او مانند: وظیفه و شورش – اشعارى براى صلح – بمیر و بشو – آثارى ضد جنگ، خرابى و آدم‌کشى، هستند.

Berlen83@web.de 

تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد, ۱۳۸۵ ۴:۴۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وقتی انسانیت از تمدن عقب می‌ماند!

تجدید نظرطلبی یا بازاندیشی در مفهوم امپریالیسم و ضد امپریالیسم

فناوری بهتر فقط می‌تواند در یک سیستم پساسرمایه‌داری توسعه یابد

شلیک موشک‌ها؛ آغاز جنگ یا آخرین فرصت برای مذاکره؟

جنگ که می آید همه شکست می خورند

بیانیه اعتراضی حزب اتحاد ملت نسبت به تداوم روند اعدام‌ها