سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۴

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۴

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

امسال هم میلیون‌ها کودک و نوجوان از تحصیل بازمی‌مانند!

امسال هم بسان سال‌های گذشته هم‌زمان با این شور و اشتياق، در آن‌سوی دیوار مدارس هزاران کودک آرزومند تحصیل با حسرت و با چشمانی گریان، در چهارراه‌ها و کارگاه‌ها، برای لقمه نانی به‌اجبار از دنیای کودکی جداشده و بسیار زود و نابهنگام وارد بازار کارشده و مورد استثمار قرار می‌گیرند. کودکان کار و کودکان خیابانی بی‌پناه‌ترین و آسیب‌پذیرترین گروه اجتماعی را تشکیل می‌دهند.

اول مهر زنگ‌های مدارس و دانشگاه‌ها به صدا درمی‌آیند و با خود طنین صدای شادمان کودکان، نوجوانان و جوانان میهن برای تحصیل و فراگیری علم و دانش را به ارمغان می‌آورند. 

 در سال تحصیلی جدید، بیش از 12,5 میلیون دانش‌آموز، بیش از یک‌میلیون معلم و ۴ میلیون دانشجو با شور و امید در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند. ما این روز خجسته را به همه دانش آموزان و دانشجویان، خانواده‌ها، معلمین و استادان دانشگاه‌ها تبریک می‌گوییم.

امسال هم بسان سال‌های گذشته  هم‌زمان با این شور و اشتیاق، در آن‌سوی دیوار مدارس هزاران کودک آرزومند تحصیل با حسرت و با چشمانی گریان، در چهارراه‌ها و کارگاه‌ها، برای لقمه نانی به‌اجبار از دنیای کودکی جداشده و بسیار زود و نابهنگام وارد بازار کارشده و مورد استثمار قرار می‌گیرند. کودکان کار و کودکان خیابانی بی‌پناه‌ترین و آسیب‌پذیرترین گروه اجتماعی را تشکیل می‌دهند.

قریب به چهار دهه است که  تاریک اندیشان  بر آموزش‌وپرورش تسلط یافته‌اند. آن‌ها با  نشاندن خرافه به‌جای علم، ارائه تصویری مخدوش از تاریخ ایران به دانش آموزان، سرکوب خلاقیت‌های هنری کودکان و نوجوانان، جدایی دختران و پسران و بسیاری اقدامات  دیگر،  نظام آموزش کشور را با مشکلات عدیده روبرو ساخته‌اند.  ریشه این برخورد  در نگرش ایدئولوژیک، دخالت دین و  حوزه‌ها  در امر آموزش نهفته است در جمهوری اسلامی مراکز آموزشی همواره کانون چالش بین نیروهای تاریک‌اندیش و روشنگر بوده است. نگاه تاریک اندیشانه و خرافاتی، همچنان بر امر آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها سنگینی می‌کند. , معلمین معترض و دانشگاهیان منتقد یا به بند کشیده شدند و یا اخراج و بازنشسته گردیدند.  .

  بحران اقتصادی، فقر و طبقاتی شدن نظام آموزشی، به  بی‌سوادی میلیون‌ها کودک و نوجوان، ترک تحصیل بیش از هفت میلیون کودک و نوجوان زیر هیجده سال انجامیده است،  خانواده این کودکان  قادر نیستند هزینه آموزش و دفتر و قلم و کتاب آن‌ها را تأمین کنند . در شهرهای بزرگ ایران، آموزش عمومی روزبه‌روز بیشتر جنبه کالایی می‌یابد و شکاف سطح تحصیل بین مدارس دولتی و غیر دواتی افزایش می‌یابد.

 حق آموزش به زبان مادری یک حق انسانی و حقوق بشری است که در اسناد و معاهدات حقوق بشری ازجمله اعلامیه جهانی حقوق زبانی، منشور زبان مادری، اعلامیه حقوق اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی، زبانی، مذهبی، کنوانسیون حقوق کودکان، منشور بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و …  بر آن تأکید شده است. این حق طبیعی و انسانی در جمهوری اسلامی ایران نادیده گرفته می‌شود. امسال هم بسان سال‌های پیشین تعداد  قابل‌توجهی از فرزندان این کشور را که به ملیت‌های ترک، کرد، بلوچ، عرب، ترکمن و غیره تعلق دارند از حق ابتدایی آموزش به زبان مادری محروم هستند .

 در جمهوری اسلامی، بهاییان حق تحصیل در دانشگاه‌ها و استخدام دولتی را ندارند و اگر هم دست به ایجاد ” دانشگاه‌های مخفی و یا خانگی ” بزنند به‌شدت با آن‌ها برخورد شده و دست‌اندرکاران آن‌ها را به زندان می‌اندازند. در ایران میلیون‌ها افغان و یا افغان تبار زندگی می‌کنند.  فرزندان آن‌ها  از حق آموزش حتی آموزش ابتدایی محروم‌اند. 

 ما بر این باوریم که اکنون بیش از هر زمان دیگر،  توجه ویژه به امر آموزش، حذف امر پرورش از وزارت آموزش‌وپرورش، اختصاص بودجه لازم برای مراکز آموزشی، بازنویسی کتاب‌های درسی و حذف نگرش واپس‌گرا و خرافاتی از کتاب‌ها، تغییرات در کادر وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش و آموزش عالی، توجه اکید به کودکان کار و کودکان خیابان، باید در اولویت کارهای دولت آقای روحانی قرار گیرد. ما بر تأمین برنامه زیر در امر آموزش تأکیدداریم:

 ـ بهره‌مند شدن همگانی از حق تحصیل رایگان؛

– تأمین ایمنی مدارس و اماکن آموزشی؛

– مبارزه با پدیده‌ ننگینی به نام «کودکان کار» و «کودکان خیابانی»؛

– استقلال مدارس و نظام آموزشی از حوزه‌ها و مراکز دینی؛

– ایجاد فضای سالم و امن برای تحصیل و اندیشیدن در مدارس و محیط‌های آموزشی؛ 

 ـ آموزش به زبان مادری؛  

ـ  پایان دادن به بی‌عدالتی نسبت به ثبت‌نام و آموزش شهروندان بهایی  و نیز کودکان مهاجر افغان و  برداشتن همه موانع تحصیل آنان در مدارس ایران؛ 

–  ارتقای کیفی کتاب‌های درسی و امکانات آموزشی 

 ما ضمن آرزوی موفقیت برای دانش آموزان و دانشجویان میهنمان در این سال تحصیلی، امیدواریم که سال آینده شاهد حضور همه کودکان و مشتاقان به تحصیل در مدارس باشیم. 

گروه کار جوانان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۳۱ شهریور ۱۳۹۶ برابر با  ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۷

 

تاریخ انتشار : ۳۱ شهریور, ۱۳۹۶ ۳:۰۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی