جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۰

جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۰

بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی

ملاحظاتی در باب انتخاب نماینده معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان

...نباید زمینه ای برای شراکت و حل شدن در مناسبات قدرت برای تشکل ها و فعالان صنفی شود. تشکل ها باید وظیفه دیدبانی و نظارت بر احقاق حقوق صنفی و آموزشی را اصلی ترین برنامه راهبردی خود قرار دهند و بر سر دفاع از حقوق صنفی مماشاتی نداشته باشند.

بنا بر اخبار منتشرشده قرار است دو نفر نماینده و یک بازرس در هیئت‌امنای صندوق ذخیره  فرهنگیان از سوی معلمان انتخاب شوند در مرحله اول معلمان عضو صندوق بارأی اینترنتی، نماینده استانی را انتخاب می‌نمایند و در مرحله دوم نمایندگان استان‌ها این سه نفر را انتخاب خواهند نمود. با توجه به وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان ورود تشکل‌های صنفی فرهنگیان به این عرصه بایستی همراه با ملاحظاتی باشد.

صندوق ذخیره فرهنگیان یک صندوق باسابقه فساد است که هنوز پرونده این فساد و اختلاس روشن و شفاف نشده است فسادی ساختاری که مسئولان صندوق از دولت خاتمی تا احمدی‌نژاد و روحانی در شکل‌گیری آن نقش داشته‌اند پس ورود به این عرصه بدون تأمل و دوراندیشی برای تشکل‌های صنفی می‌تواند تبعات منفی در آینده در پی داشته باشد در همین راستا بایستی به نکات زیر توجه نمود :

۱.افرادی که به‌عنوان نماینده معلمان وارد هیئت‌امنا می‌شوند باید “تعیین تکلیف دزدی و اختلاس از صندوق” را به‌عنوان اولین اقدام خود در دستور کار خود قرار دهند و مرتب به معلمان در این زمینه گزارش دهند اگر فرد منتخب از اعضای و موردحمایت تشکل‌های صنفی باشد بایستی این مسئله یکی از شروط حمایت تشکل از کاندیداها باشد.

۲افرادی باید از طرف تشکل‌های صنفی معرفی گردند که دارای سلامت نفس بوده و مستقل از باندها و جناح‌های درون صندوق و به نفع منافع معلمان عمل نمایند و خود را ملزم به پیگیری تشکیلاتی حقوق معلمان در صندوق بدانند. افرادی که به دنبال منافع فردی هستند یا می‌کوشند از رهگذر عضویت در هیئت‌امنای صندوق ارتباط فردی شکل دهند نمایندگان مناسبی برای معلمان نخواهند بود پس بررسی سوابق عملکرد کاندیداها در انتخاب فرد مناسب مؤثر خواهد بود

۳ازآنجایی‌که نمی‌توان به فرآیند رأی‌گیری به خاطر پیشینه فساد و باندهای درون وزارتخانه اعتماد نمود باید فرآیند رأی‌گیری برای تمام معلمان عضو صندوق و تشکل‌های صنفی، شفاف و روشن باشد تا اعمال‌نفوذ و رأی سازی صورت نگیرد. اگر برنامه اعلام‌شده موردانتقاد تشکل‌هاست باید انتقادات خود را مکتوب نموده و به مسئولین اجرایی ارائه نمایند.

 

۴ازآنجایی‌که درگذشته برخی مدیرکل‌ها و مدیران ادارات در استان‌ها و شهرستان‌ها و مسئولین صندوق رفاه ادارات در انتخابات صندوق رفاه اداره با مکانیسم‌های مختلف ازجمله عدم دعوت از تمام اعضا در مجمع عمومی باعث شکل‌گیری یک هیئت‌مدیره فرمایشی شده‌اند احتمال استفاده از این ترفندها منتفی نیست و تشکل‌ها درصورتی‌که می‌خواهند تشکیلاتی عمل نمایند باید به‌صورت دقیق این مسئله را با مسئولان برگزاری انتخابات صندوق مطرح و از عدم اعمال‌نفوذ مطمئن گردند.

۵هر نوع همسویی و ائتلاف تشکل‌های صنفی با تشکل سیاسی منتسب به معلمان که ادامه باندها و جریانات سیاسی در درون معلمان هستند به منافع بلندمدت تشکل صنفی که می‌خواهد مستقل بماند آسیب خواهد زد

۶ نباید بحث نظارت بر صندوق محدود به انتخاب نماینده معلمان باشد مستقل از اینکه در انتخاب نهایی نماینده معلمان، فرد موردحمایت تشکل‌ها باشد یا فردی دیگر. باید بر صندوق و عملکرد آن بخصوص بخش غیر منتخب آن مانند عملکرد وزیر به‌عنوان رییس هیئت‌امنا نظارت مستمر داشت. با ورود سه معلم به ساختار هیات امنا نباید انتظار معجره از یک نهاد فاسد داشت و تغییر نیاز به مشارکت بیشتر معلمان دارد پس باید سهم بخش منتخب را افزایش داد.

در پایان باید بر این نکته تاکید نمود که مشارکت در تصمیم گیری هایی که با منافع عینی معلمان و دانش آموزان در ارتباط است نباید زمینه ای برای شراکت و حل شدن در مناسبات قدرت برای تشکل ها و فعالان صنفی شود. تشکل ها باید وظیفه دیدبانی و نظارت بر احقاق حقوق صنفی و آموزشی را اصلی ترین برنامه راهبردی خود قرار دهند و بر سر دفاع از حقوق صنفی مماشاتی نداشته باشند.

 

۸/ بهمن/۹۶

 

جعفر ابراهیمی – فعال صنفی معلمان

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۸ بهمن, ۱۳۹۶ ۹:۰۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر بال خیال

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟