یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۹

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۹

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

یک دیدار، ۲ سؤال و چند چالش

مانند تحريم‌هاي ايران، اغلب تحريم‌هاي وضع‌شده آمريكا عليه کره‌شمالي از سوی کنگره به تصويب رسيده و لغو اين تحريم‌ها نيز به مصوبات کنگره نياز دارد. به عبارت ديگر، همان‌گونه که کنگره در برابر تصميم دولت وقت به رياست باراک اوباما براي تعديل تحريم‌هاي هسته‌اي ايران ايستاد، چه‌بسا قانون‌گذاران آمريكايي نيز به سرعت مقامات اجرائي نتوانند از مرحله تقابل با پيونگ‌يانگ به مرحله آشتي با آن برسند و تحريم‌هاي کره‌شمالي به قوت خود باقي بماند؛ به‌ويژه اينکه اگر در انتخابات 2018 و 2020 حزب رقيب، حزب دموکرات، کنترل کنگره و کاخ سفيد را در دست بگيرد و همان کاري را با ميراث ترامپ انجام دهد که جمهوري‌خواهان با ميراث اوباما در توافق هسته‌اي با ايران انجام دادند.

اگر قرار باشد پنج شگفتی جهان سیاست در یک فهرست نوشته شوند، بی‌تردید دیدار سران آمریکا و کره‌شمالی در سنگاپور یکی از این شگفتی‌های بزرگ خواهد بود. البته جهان بارها شاهد دیدار دشمنان دیروز و دوستان امروز بوده است؛ اما شاید هیچ‌کدام از آنان به اندازه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی، این‌چنین از دشمنان قسم‌خورده به دوستان صمیمی بدل نشده بودند. هنوز از طنین فریادهای ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل که در آن کره‌شمالی را با کلماتی مانند «آتش و خشم» به نابودی کامل تهدید می‌کرد، چیزی نمی‌گذرد. همچنین تا همین چند ماه پیش مردم ایالات هاوایی با زنگ هشدار حمله اتمی از سوی کره‌شمالی به پناهگاه‌ها فرار می‌کردند. جدال لفظی و توهین‌های شخصی ترامپ که کیم را «مرد موشکی کوچک» می‌خواند و کیم نیز که ترامپ را «سگ دیوانه» خطاب می‌کرد هنوز از یادها نرفته است. با‌این‌حال، دو کشوری که در یک قدمی جنگ اتمی قرار داشتند، در مدت زمان کوتاهی به دوستانی نزدیک بدل شدند. دونالد ترامپ، کیم را فردی قابل‌اعتماد خوانده و کیم نیز از پشت‌سرگذاشتن گذشته خبر داده است؛ اما هنوز بعد از نزدیک به دو ماه پس از نخستین اعلام خبر دیدار سران دو کشور آمریکا و کره‌شمالی، به این سؤال پاسخ داده نشده است که ترامپ و کیم چگونه از جنگ به صلح رسیده‌اند؟ البته سؤال مهم‌تر این است که تا چه اندازه صلح وعده‌داده‌شده از سوی ترامپ و کیم، بادوام خواهد بود؟ در ظاهر چنین به نظر می‌رسد که توافق واشنگتن و پیونگ‌یانگ برای خلع سلاح اتمی در شبه‌جزیره کره، عامل اصلی آشتی میان آمریکا و کره‌شمالی بوده است. این نیاز مشترک، رویداد غیرقابل انتظار دست‌دادن رهبران دو کشور را رقم زد. با‌این‌حال، همچنان تردید‌هایی جدی وجود دارد که آمریکا و کره‌شمالی بر سر مصداق خلع سلاح اتمی و نحوه رسیدن به این هدف، به‌راحتی دیدار ترامپ – کیم به توافق برسند. نخستین مشکل، در تعریف خلع سلاح اتمی است که نشان می‌دهد طرفین فاصله زیادی با یکدیگر دارند. آمریکایی‌ها به‌صراحت اعلام کرده‌‌اند خلع سلاح اتمی کره‌شمالی باید شامل نابودی و برچیده‌شدن کامل، قابل راستی‌آزمایی و غیرقابل ‌برگشت‌بودن اتمی و موشکی این کشور باشد. این در حالی است که بر اساس برداشت‌های کلی از مواضع کره‌ای‌ها، خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره باید برداشته‌شدن چتر اتمی آمریکا از سر کره‌جنوبی و ژاپن را نیز در بر گیرد.

دومین مشکل، میزان بی‌اعتمادی عمیق میان دو کشور است که از ۷۰ سال پیش تاکنون برهم انباشته شده است. فارغ از خنده‌های دو رهبر در برابر دوربین‌ها، بی‌اعتمادی آمریکایی‌ها و کره‌ای‌ها به یکدیگر تا جایی بوده است که ترامپ لغو تحریم‌ها علیه کره‌شمالی را به پایان فرایند خلع سلاح اتمی این کشور مشروط کرده است. 
در‌حالی‌که تجربه توافق هسته‌ای با ایران نشان داد هر لحظه امکان نقض قول‌و‌قرارها از سوی آمریکایی‌ها وجود دارد و کره‌ای‌ها نیز قادر هستند با وجود برچیدن بخشی از تأسیسات رآکتور اتمی خود، آن‌گونه که در اوایل قرن حاضر انجام دادند، به مسیر گذشته برگردند. بازیگری بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی در مسیر پیش‌روی آمریکا و کره‌شمالی سومین مشکل به‌شمار می‌آید. دوستی آمریکا و کره‌شمالی گرچه آرامش را به منطقه حساس شرق آسیا بازمی‌گرداند، با‌این‌حال، با رفع تهدیدات امنیتی، زمینه تشدید رقابت‌های منطقه‌ای را نیز فراهم خواهد کرد. ژاپنی‌ها از اتحاد احتمالی دو کره احساس خطر خواهند کرد و چینی‌ها از قدرتمندشدن بلوک غربی به رهبری ژاپن و دو کره. این در حالی است که هنوز خاطرات تلخ جنگ جهانی دوم و سلطه ژاپنی‌ها بر منطقه از یادها نرفته است. از این رو، رقابت بر سر سهم‌خواهی بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی، از آشتی میان آمریکا و کره‌شمالی و تلاش‌های پنهانی آنان برای برهم‌زدن توافق به‌دست‌آمده، دور از انتظار نخواهد بود. سرانجام اینکه در فضای به‌شدت دوقطبی در آمریکا و عزم دشمنان داخلی رئیس‌جمهوری برای به‌زیرکشاندن ترامپ، راه تحقق وعده‌های واشنگتن به پیونگ‌یانگ را دشوار می‌کند. مانند تحریم‌های ایران، اغلب تحریم‌های وضع‌شده آمریکا علیه کره‌شمالی از سوی کنگره به تصویب رسیده و لغو این تحریم‌ها نیز به مصوبات کنگره نیاز دارد. به عبارت دیگر، همان‌گونه که کنگره در برابر تصمیم دولت وقت به ریاست باراک اوباما برای تعدیل تحریم‌های هسته‌ای ایران ایستاد، چه‌بسا قانون‌گذاران آمریکایی نیز به سرعت مقامات اجرائی نتوانند از مرحله تقابل با پیونگ‌یانگ به مرحله آشتی با آن برسند و تحریم‌های کره‌شمالی به قوت خود باقی بماند؛ به‌ویژه اینکه اگر در انتخابات ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ حزب رقیب، حزب دموکرات، کنترل کنگره و کاخ سفید را در دست بگیرد و همان کاری را با میراث ترامپ انجام دهد که جمهوری‌خواهان با میراث اوباما در توافق هسته‌ای با ایران انجام دادند.

تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد, ۱۳۹۷ ۱۱:۱۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک