جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲

جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

نام و یاد رفیق جهانبخش بنی‌بایرامی (رفیق جهان) را گرامی می‌داریم!

با اندوه فراوان مطلع شدیم که یکی دیگر از رفقای عزیز سازمانی خود را به علت ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌ایم. رفیق جهانبخش بنی‌بایرامی (رفیق جهان) از رفقای قدیمی سازمان، که توانسته بود در سال‌های سیاه دههٔ شصت از یورش گزمگان جمهوری اسلامی جان سالم به در ببرد، متاسفانه از یورش کرونا در امان نماند و سحرگاه روز سه‌شنبه، ششم آبان ماه ۱۳۹۹ (۲۷ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی) در یکی از بیمارستان‌های شهر کرج برای همیشه چشم از جهان فرو بست. پیکر رفیق هفتم آبان ماه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا با حضور خانواده و تعدادی از دوستان رفیق در گورستان بهشت سکینهٔ کرج به خاک سپرده شد. با اندوهی سنگین در جان، یاد رفیق ارزشمندمان، رفیق جهان را گرامی می‌داریم و فقدانش را به همسر وفادار او، حبیبه خانم و فرزندانش مسرور، کاوه و نگار تسلیت‌ می‌گوییم.

با اندوه فراوان مطلع شدیم که یکی دیگر از رفقای عزیز سازمانی خود را به علت ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌ایم. رفیق جهانبخش بنی‌بایرامی (رفیق جهان) از رفقای قدیمی سازمان، که توانسته بود در سال‌های سیاه دههٔ شصت از یورش گزمگان جمهوری اسلامی جان سالم به در ببرد، متاسفانه از یورش کرونا در امان نماند و سحرگاه روز سه‌شنبه، ششم آبان ماه ۱۳۹۹ (۲۷ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی) در یکی از بیمارستان‌های شهر کرج برای همیشه چشم از جهان فرو بست. پیکر رفیق هفتم آبان ماه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا با حضور خانواده و تعدادی از دوستان رفیق در گورستان بهشت سکینهٔ کرج به خاک سپرده شد.

رفیق جهان از  جوانی و زمانی که در سال‌های ۵۳ تا ۵۷ در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول تحصیل در رشتهٔ شیمی بود با اندیشه‌های سیاسی آشنا و با هواداری از سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران به مبارزه سیاسی روی آورد. عشق به توده‌های زحمتکش و باور به مبارزه در راه رهایی آنان از مظالم و ستم طبقاتی نظام سرمایه‌داری، که خود رفیق و خانواده‌اش نیز نمونه بارزی از این زحمت‌کشان دربند بودند، راهنمای عمل رفیق تا آخرین روزهای زندگیش بود. او این عشق و باور را بعد از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ با پیوستن به تشکیلات سازمان چریک های فدایی خلق ایران و در ادامه به سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) مبنای زندگی خود قرار داد.

رفیق جهان در اردیبهشت سال ۱۳۳۰ در روستای «کوته کومه» از توابع بخش لوندویل شهرستان آستارا چشم به جهان گشود. خانوادهٔ رفیق در زمرهٔ خانواده‌های فقیر روستایی بود؛ پدر خانواده کارگر فصلی و مادر بانویی خانه‌دار. کودکی رفیق در چنین شرایطی سپری شد و او از سنین پایین برای کمک به معیشت خانواده مشغول به کار در شالیزارها شد. با این حال مخصوصا بنا بر توصیه و حمایت‌های معنوی مادر، به تحصیل نیز پرداخت و تحصیلات خود را تا پایان مقطع دیپلم ادامه داد و پس از آن به خدمت سربازی اعزام شد. عشق به تحصیل او را در کنار کار در نیروگاه لوشان به شرکت در کنکور سراسری دانشگاه‌ها کشاند. رفیق جهان از رشتهٔ شیمی دانشگاه فردوسی مشهد پذیرش گرفت و به دانشگاه رفت.

حضور در دانشگاه فصل نوینی را در زندگی رفیق گشود. جهان که فقر و ستم طبقاتی را با پوست و گوشت خود لمس کرده بود، رهایی زحمت‌کشان و کارگران کشور را در سیمای سیاسی و برنامه‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران دید و به هواداری از سازمان پرداخت. هم زمان با گسترش حرکات انقلابی منجر به انقلاب بهمن، رفیق جهان ما نیز آرام و قرار نداشت. او در اولین فرصت پس از راه‌اندازی تشکیلات سازمان در آستارا به آن پیوست و به عنوان عضوی فعال مشتاقانه مسئولیت‌های سازمانی را بر عهده می‌گرفت و با شایستگی به سرانجام می‌رساند.

سال‌های سیاه دههٔ شصت، رفیق جهان را نیز هم‌چون هزاران عضو و هوادار سازمان تحت تعقیب گزمگان رژیم اسلامی قرار داد. رفیق مجبور به خروج از زادگاه خود شد و به مبارزهٔ مخفی روی آورد. برای سر و سامان دادن به گروه تحت مسئولیت خود، توانست با تشکیلات مخفی آذربایجان تماس بگیرد و قراری را با رفیق زنده یاد مجتبی مطلع سرابی اجرا کند. متاسفانه دستگیری رفیق مسئول تشکیلات مخفی آذربایجان ارتباط رفیق جهان را با سازمان قطع کرد و هم‌زمان سال‌های در به دری و زندگی مخفی او در شهرهای مختلف میهن نیز شروع شد. او در نقاط مختلف کشور زندگی و کار کرد و در نهایت در یکی از شهرک‌های شهرستان کرج ساکن شد.

این وضع اما نتوانست در عزم رفیق برای ادامهٔ مبارزه کوچک‌ترین خللی وارد سازد. رفیق جهان از جملهٔ رفقایی بود که تا لحظهٔ آخر زندگی انقلابی خود به برقراری سوسیالیسم و نجات زحمت‌کشان و کارگران از یوغ نظام سرمایه‌داری باورمند باقی ماند و لحظه‌ای از مبارزه برای تحقق آرمان‌های انسانی خود دست نکشید. او در کنار فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی، در ارتباط با رشتهٔ تخصصی خود نیز تحقیقات و تألیفاتی را به سرانجام رسانید. رفیق عزیز ما در موضوع «شیمی رنگ‌ها» نه کتاب آموزشی تالیف کرد و نشر نمود. تحقیق ارزشمند چند ساله‌ای را تحت عنوان «تبارشناسی مردم کوته محله» به پایان برد و لحظه‌ای از مبارزه در راه تحقق آرمان‌های خود گام پس نکشید.

روحیهٔ انقلابی رفیق تا روزهای آخر زندگی خود علیرغم شرایط سنی‌اش، هم‌چون یک جوان پرشور انقلابی بود و با این روحیه به زندگی خود معنا می‌بخشید. جهان همواره از دوران دانشجویی ‌و عرصه‌های مبارزاتی خود به عنوان بهترین دوران حیاتش یاد می‌کرد. او در زمرهٔ فداییانی بود که با آرمان انسانیش زندگی کرد و به آن نیز تا به آخر وفادار ماند.

یکی از دغدغه‌های اصلی رفیق، که مشغلهٔ ذهنی او بود و آن را همیشه بیان می‌کرد، پراکندگی نیروهای چپ میهن‌مان بود. رفیق جهان از وحدت و هم‌گرایی نیروهای چپ و بویژه خانواده فداییان استقبال می‌نمود. از همین رو تشکیل «حزب چپ ایران (فداییان خلق)» را به عنوان رویداد و تحولی مثبت در جنبش چپ ارزیابی می‌کرد و همواره آرزوی گرد آمدن نیروهای چپ در یک «حزب» یا در یک «جبههٔ چپ» را آرزو می‌نمود. تکیه کلامش، آرمان سوسیالیستی ‌و انسانیش بود و همواره به سعادت و نیک‌بختی زحمتکشان می‌اندیشید.

متاسفانه تحقق آرزوهای انسانی رفیق جهان در زمان زندگی انقلابی و پربارش میسر نشد و این فدایی خلق با آرزوهای نیک و انسانیش در جان، رفقا و سازمان خود را ترک کرد. اما نام و یاد رفیق جهان عزیز ما در دل رفقای سازمانی و زحمتکشان کشور زنده خواهد ماند.

با اندوهی سنگین در جان، یاد رفیق ارزشمندمان، رفیق جهان را گرامی می‌داریم و فقدانش را به همسر وفادار او، حبیبه خانم و فرزندانش مسرور، کاوه و نگار تسلیت‌ می‌گوییم.

نام و یاد او بلند و مانا! 

شنبه، ۱۰ آبان ۱۳۹۹ (۳۱ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی)

دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۱۱ آبان, ۱۳۹۹ ۴:۰۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی