سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۸ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۸:۳۷

دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۷

خورە استقلال

تحقیرهای تاریخی می توانند زخمهای عمیق در روح یک ملت ایجاد کنند، اما نمک پاشیدن مستمر بر این زخمها ربطی بە خود این تحقیرها ندارد آنقدر کە دال بر وجود یک بیماری روحی در حاملان آن است، بیماری کە هنوز تیمار نشدەاست و بیمار هم اصرار عجیبی دارد کە تیمار نشود!

از میان شعارهای اصلی انقلاب بهمن “استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی”، ظاهرا استقلال بیشتر از دیگران مورد توجە قرار گرفت. رژیم بە تازە قدرت رسیدە در تمامی این سال‌ها بشیوە عجیب و غریبی در عمل و در گفتار اصرار دارد کە بگوید استقلال آن هستە اصلیست. کیست نداند کە دو مورد دیگر بوضوح قربانی مورد اول گردیدەاند.

جمهوری اسلامی کە تاکید دارد وارث نفرت و مبارزە تاریخی مردم ایران علیە دخالتهای دولتهای خارجی در کشور، از جملە انگلیس و آمریکاست، سعی دارد در همە شئون طوری عمل کند کە دارد درست در جهت عکس این دولتها، در همە وجوە ممکنە رفتار می کند؛ از سیاست و اقتصاد گرفتە تا فرهنگ.

بعنوان نمونە اقتصاد ایران بطرز عجیبی از طرف حاکمان جراحی شدە و شیوە غریبی از مالکیت و مدیریت در مملکت غالب شدە کە نظیر آن کمتر دیدە می شود. تسلط نظامیان و نهادهای ایدئولوژیکی بر بخش مهمی از اقتصاد و نهانی بودن نوع فعالیت و درآمدهای آنان شهرە چین و ماچین است. و گویا کل فلسفەای کە پشت چنین منشی قرار گرفتە قضیە اثبات استقلال کشور در زمینە اقتصادیست تا نشان بدهد کە مدل اتخاذشدە برگرفتە از مدلهای خارجی و از جملە مدل غربی نیست.

در زمینە سیاسی و مدل قدرت هم، اصل بر ضدیت با لیبرالیسم قرار گرفتە کە در آن عنصر فرد، عقلانیت و سکولاریسم عناصر غالب اند. نظام بە هر طریق ممکن می خواهد اثبات کند کە استقلال یعنی نفی لیبرالیسم و از اینجا نفی هرگونە ایسمی کە منبع آن از غرب است.

اما جالب اینکە با رژیمهای مانند چین و کوبا و ونزوئلا کە حاصل اندیشەهای غربی اند کاملا مایل بە همکاریست و این شاید از این جهت کە نتیجە این ایدئولوژیها در اینگونە کشورها مسلط کردن نظام تک حزبی و سیستمهای بستە سیاسی بودەاست. (فارغ از سوسیالیستی بودن یا نبودن اینگونە کشورها)

بخش تندرو نظام اصرار دارد کە مدل “امام / امت” همان مدلیست کە ریشە در تولید داخلی دارد. مدلی کە اساس آن دین اسلام است. درست است مدل امام امتی ویژە تشیع است و اکثریت مسلمانان کە سنی هستند از آن مبرا، اما ریشە اسلامی آن باز روایت از این دارد کە این مدل هم وارداتیست! وارداتی از نوع ابتکار در یک ایدئولوژی خارجی، اما با روح ایرانی.

حال سئوال این است کە چرا نمی شود در ایسمهای خارجی هم بە همین منوال عمل کرد و از آن مدلی ایرانی بیرون کشید و بە این ترتیب عقدە استقلال را در رابطە با غربی ها هم حل نکرد!؟

تاکید بیمارگونە بر امر استقلال کە حتی تا تحمیل شکنجەهای بی سابقە بر ملت کش دادە می شود، نشان از آن دارد کە اربابان کشور درک درستی از رابطە استقلال با ایدەهای موجود در جهان و حتی ایران هم ندارند. آنان تاریخ را فراموش کردەاند، و بە گمان خود دارند کاملا بر بستر مستقل اندیشیدن عمل می کنند.

تحقیرهای تاریخی می توانند زخمهای عمیق در روح یک ملت ایجاد کنند، اما نمک پاشیدن مستمر بر این زخمها ربطی بە خود این تحقیرها ندارد آنقدر کە دال بر وجود یک بیماری روحی در حاملان آن است، بیماری کە هنوز تیمار نشدەاست و بیمار هم اصرار عجیبی دارد کە تیمار نشود!

 

تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن, ۱۳۹۹ ۹:۵۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

لامرد؛ فاجعه‌ای که در سایه ماند

احمدی‌نژاد، ترامپ و نتانیاهو؛ سه «قهرمان» برای یک سناریو!

اسلام به‌مثابه ایدئولوژی دولت: پژوهشی بر اساس مفهوم قدرت، فرهنگ و ایدئولوژی نزد گرامشی

گاهنامه زنان شماره ۲ – زمستان ۱۴۰۴

تلاش و دغدغهٔ نسل پنجاه و هفت و نسل زد! دیکتاتوری و فقر عمومی و بشکه‌های ثروت