آتش بس بین حماس و اسرائیل موقتا بر قرار شده، اما مخالفان نتانیاهو او را متهم می کنند که او عمدا و صرفا برای نجات خود از محکومیت قضایی که در انتظار او است، اقدام به تحریک و به وجود آمدن در گیری های اخیر در اورشلیم نموده است. ارتش اسرائیل پس از در گیری های ۱۱ روزه بین اسرائیل و غزه، نتانیاهو را “نگهبان دیوارها” نامید، اما گروه های چپگرا، منتقدان او و همچنین روزنامه اسراییلی هآرتص، لقب دیگری برای او در نظر گرفته اند. آنها نخست وزیر را “صاحب اختیاردیوار” خوانده اند! باید گفت به هیچ وجه جای تعارف و پنهان کردن نیست که آشوب های اخیر در اورشلیم با اجازه نتانیاهو صورت گرفت که منجربه یک جنگ ۱۱روزه میان اسرائیل و حماس شد و شرایط اضطراری در شهرهای دارای جمعیت عرب و یهودی به وجود آورد. تا بتواند موضع شکننده خود را تقویت کند.
منظور از مأموریت برای تشکیل دولت چه بود؟ دو هفته پیش بنیامین نتانیاهو نتوانست دولت را تشکیل دهد و مجبور شد حکم تشکیل دولت را به رئیس جمهور برگرداند. سپس وی رهبر مخالفان، یایر لاپید را از حزب آینده مأمور کرد، که به نظر می رسید این کار غیرممکن را ممکن می کند. گفته شد احزاب یهودی از راست افراطی تا چپ میانه تا حزب محافظه کار اسلامی رائام، تا کمی پیش از تشدید در گیری ها، تقریباً به توافق رسیده بودند. توافق نامه دولت باید روز بعد امضا می شد، برای اولین بار در تاریخ اسرائیل، یک حزب عربی مستقیماً وارد دولت می شد و نتانیاهو، پس از مدت دوازده سال رهبری بی وقفه دولت های اسرائیل، از قدرت برکنار می شد. دقیقا بر همین اساس، پلیس اورشلیم اقدام به درگیری هایی در این شهرکرد و به ساکنین فلسطینی و همچنین به نمازگزاران مسجد الاقصی به طور وحشیانه ای حمله کردند که از طرف حماس یک اولتیماتوم صادر شد و اندکی پس از آن اقدام به پرتاب اولین موشک ها در خاک اسرائیل نمود. در ادامه آن اسرائیل، منطقه غزه را به شدت بمباران کرد و بیش از صد نفر کشته شدند که بیشترشان کودکان بودند. در خیابان های شهرهای دارای جمعیت یهودی-عربی، درگیری های شدیدی به وجود آمد و باندهای هدایت شده ناسیونالیست های ضد عرب، در سرکوب فلسطینی ها از هیچ کوششی دریغ نکردند.
منتقدان نتانیاهو، ایتامار بن گویر، متحد افراطی راست گرای نتانیاهو را که در پارلمان اسرائیل انتخاب شده است، برای نفت ریختن روی شعله های آتش و جلوگیری از تشکیل دولت آینده لاپید متهم می کنند. آنها خاطرنشان کردند که چند روز قبل از شروع جنگ، او “دفتر پارلمانی” را در محله مورد مناقشه شیخ جراح در بیت المقدس شرقی ایجاد کرد تا خواستار حفاظت بیشتر پلیس از شهرک نشینانی که در همسایگی خانواده های شرقی بیت المقدس هستند، شود. خانواده هایی که بسیاری از آنها به دلیل ادعای شهرک نشینان، در معرض تخلیه و یا از دست دادن خانه های خود هستند. منتقدان نتانیاهو او را متهم می کنند که آگاهانه اما به طور غیررسمی ایتامار بن گویر، برای گشودن این “دفتر پارلمانی”مامور شده است. مخالفان، همچنین ارتباطات خوبی را که نتانیاهو با پلیس دارد به عنوان نقطه انتقاد عنوان می کنند. تصادفی نیست که آنها در تمام طول ماه رمضان، با شلیک نارنجکهای نورانی به سمت مردم مسلمان و معترضین فلسطینی در مقابل مسجد الاقصی، به تشدید اوضاع و درگیری بین مردم تلاش می کردند.
سرانجام با همه مخالفت ها و کار شکنی های ابوابجمی نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که با حمایت از حزب لیکود، توانستند به مدت ۱۲ سال بر این کشور حکومت کنند، مخالفین او به رهبری آقای یائیر لپید، مامور تشکیل کابینه جدید شده است. در اخبار آمده است که آقای نفتالی بنیت رهبر حزب راستگرای افراطی یمینا رسما اعلام کرد که به دولت ائتلافی یائیر لپید می پیوندد که پیشتر از سوی رئیس جمهور مسوول تشکیل دولت شده بود. آقای یائیر لپید برای تشکیل دولت بدون مشارکت حزب لیکود، باید با طیف وسیعی از احزاب راست و چپ اتلاف نماید، همچنین به رای تمایل نمایندگان عرب پارلمان احتیاج دارند.آنها با سیاست های آقای لپید در ضمیمه کردن بخش هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل مخالف هستند. دولت جدید تا روز چهارشنبه آینده باید معرفی گردد. بنیامین نتانیاهو هم در این فرصت از همه امکانات خود قطعا استفاده خواهد کرد تا کابینه جدید تشکیل نگردد. او متهم به فساد در سه پرونده مالی است و با تمام قوا در تلاش است تا با استفاده از قانون مصونیت، از حضور در دادگاه و محکومیت احتمالی فرار کند.
دو شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰- ۳۱ مای ۲۰۲۱