چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

ریل گذاری های جدید و تکانه های قدرت

می توان گفت که پایه و مایه ی این دور از تشتت و اختلافات در رأس قدرت، جنگ در میان صاحبان اصلی سرمایه های بزرگ در داخل کشور است. جنگ میان لیبرال ها و نئو لیبرال ها، بازار، تکنوکرات ها، بخش خصوصی، ملی گرایان و نیز جنگ بر سر سیاست خارجی پیرامون ارتباط با شرق و یا غرب. سمت گیری رژیم به سوی تغییر ریل گذاری در زمینه ی اقتصاد کشور و سیاست خارجی، آن نقطه ی عطفی است که تکانه های سختی را در پایه های قدرت به وجود آورده است.

آیت الله خامنه ای در روز ۱۳ خرداد سال جاری به مناسبت سی و دومین سالروز فوت روح الله خمینی، سخنانی بر زبان راند که موجب شگفتی بسیاری و از جمله نزدیکان بیت رهبری شد. او پس از اشاره به راز ماندگاری نظام به دلیل همراهی دو کلمه ی جمهوری و اسلامی، همگان را به پای صندوق های رأی دعوت کرد و عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را گناه خواند. خامنه ای در این بخش از سخنان خود اشاره ای به ولایت نداشت و از بیان نقش آن در جمهوریت و اسلامیت نظام خودداری کرد. او با استناد به سخنان و افکار آیت الله خمینی از تقویت مردم سالاری و مبارزه با اشرافی گری ،سخن گفت و خطاب به کاندیداهای ریاست جمهوری تصریح کرد:

“توقع دیگر از کاندیداها این است که در صورت پیروزی، خود را به عدالت اجتماعی، کاهش فاصله ی فقیر و غنی، مبارزه ی بدون ملاحظه با فساد ، تقویت تولید داخلی و مبارزه با قاچاق و واردات بی رویه و افرادی که با پر کردن جیب خود از طریق واردات کمرِ تولید داخلی را می شکنند، بدانند.” او چندی پیش نیز از مافیای واردات سخن گفته بود که موجب نابسامانی های اقتصادی درکشور است.

سخنان ابراهیم رئیسی کاندید سیزدهمین دور ریاست جمهوری نیز در مصاحبه ای با مجری برنامه ی “بدون تعارف” شبکه ی ۲ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ، یک روز پیش از آن، در برگیرنده ی  همان نکاتی بود که در سخنان خامنه ای شنیدیم.

گفته های خامنه ای در موقعیت رهبر و ابراهیم رئیسی در مقام ریاست قوه قضائیه جمهوری اسلامی، بر مبنای برنامه های کاربردی و اجرایی است که سعید محمد ، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا ، پس از رد صلاحیت خود از کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری، در اختیار  ابراهیم رئیسی گذاشته است. این برنامه که در ۴۰۰۰ صفحه تنظیم گردیده و دربرگیرنده ی همه ی حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و بین المللی است، هنوز انتشار بیرونی پیدا نکرده است، اما اشاراتی از آن بنا به برداشت نگارنده، چنین است:

…ورود ایده ها و روش های نو مبتنی بر علم و دانش روز در قالب حکمرانی هوشمند.

…تغییر نگاه مدیریتی در کشور از یک تفکر لیبرال به یک حرکت مبتنی بر اسلام ناب .

…ریل گذاری انقلاب بر اساس تعالیم و آموزه های دینی و دوری از واگذاری انقلاب به دست نا اهلان.

…تغییر ریل گذاری برپایه ی تغییر نسل مدیریتی و تشکیل دولت جوان حزب اللهی.

…عبور از تفکر غرب زده ی لیبرالی ، برقراری عدالت در حوزه ی اقتصادی  بانکداری سلامت .

…مقابله با دشمن در منطقه و تحریم ها، اما با پرهیز از بزرگ نمایی نقش تحریم ها در اوضاع نابسامان نیازمندی های مردم و تکیه بر رفع عوامل بازدارنده ی داخل.

…پرهیز از دیرعملی ، بد عملی و بی عملی مدیرانی که با تفکرات لیبرالی و غرب زده ، ظرفیت های کشور را معطل نگه داشته اند.

جوهر سخنرانی اخیر خامنه ای چیزی نیست به جز اعلام تصمیمات رهبری در طرح و اجرای چنین برنامه ای. بخش شگفت انگیز سخنان او اشاره به جفایی بود که بر برخی از کاندیداها در فرایند تشخیص صلاحیت آن ها رفته است. کسانی که قدرت او را فراجناحی و مطلقه می دانستند از این موضوع دچار شوک سیاسی شدند، زیرا سخن رهبر نشان از آن داشت که دستی بالای دست او قرار دارد و یا حدت و شدت اختلافات به درجه ای رسیده است که حل آن از حیطه ی قدرت ولی فقیه فراتر رفته است.

می توان گفت که پایه و مایه ی این دور از تشتت و اختلافات در رأس قدرت ، جنگ در میان صاحبان اصلی سرمایه های بزرگ در داخل کشور است. جنگ میان لیبرال ها و نئو لیبرال ها، بازار، تکنوکرات ها ، بخش خصوصی، ملی گرایان و نیز جنگ بر سر سیاست خارجی پیرامون ارتباط با شرق و یا غرب. سمت گیری رژیم  به سوی تغییر ریل گذاری در زمینه ی اقتصاد کشور و سیاست خارجی، آن نقطه ی عطفی است که تکانه های سختی را در پایه های قدرت به وجود آورده است. از طرفی، بخشی از بازار – بخوان مافیای قاچاق و واردات – از ریل گذاری جدید اقتصادی استوار بر صنعت و تولیدات داخل ، احساس خطر کرده است، و از طرف دیگر گروه های نئولیبرال دوستدار مراوده با غرب و پرهیز از شرق. بازتاب آن در سیاست همان چیزی است که هم اکنون پیش روی ما است.

تصمیم رژیم بر انقباض حاکمیت و به تَبَع آن یکدست کردن کاندیداهای ریاست جمهوری پیشگیری از تسرّی این تکانه ها در نظام سیاسی کشور است. چنین است که قصد نظام در این دور از رقابت قدرت، فاصله گرفتن  از برخی دیگر از خادمان مُخلص خود می باشد تا بی هیچ مانع احتمالی و تشتت آراء ، ریل گذاری جدید خود را پیش ببرد. سیاستی که با مقاومت سنگین رقبا و رایزنی های مداوم پشت پرده مواجه گشته است.

اما آیا با توجه به پایه های متکثر قدرت اقتصادی نظام ، انقباض حکومتی و سیاسی بدون هزینه های سنگین در روبنای سیاسی جمهوری اسلامی میسر است؟ آیا ریل گذاری های جدید اقتصادی – سیاسی نظام با پیش بینی کافی از خطرات گردنه ی پر پیچ و پر تکانه ای که پیش رو است، همراه است؟ آیا بستن کمربندهای محکم اقتصادی منجر به بازهم محکم تر بستن کمربندهای سیاسی و حل مسئله با تکیه بر حذف و سرکوب نخواهد شد؟ اگرعرصه ی سیاست هر چه تک صدایی تر شود، تَبَعات چنین رویکردی با توجه به شرایط ویژه ی ایران که متأثر از یک انقلاب عظیم توده ای است و هنوز روند که بر که در آن ادامه دارد، در جامعه و در زندگی مردم چه خواهد بود؟        

تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد, ۱۴۰۰ ۱۰:۳۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟