چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

شیلی و دو آزمون نو

آلنده در سال۱۹۷۱ از محقق انگلیسی استافورد بیر Stafford Beer که از دو دهه پیش بر روی یک سیستم سایبرنتیکی به نام "مدل سیستم با بقا" با پنج سطح کنترل کار می کرد، دعوت کرد که به شیلی آمده تا در مدیریت اولین «انقلاب سوسیالیستی انفورماتیکی» به او کمک کند.

تهیه قانون اساسی جدید

در تاریخ ۴ جولای خانم الیزا لونکونElisa Loncón  حقوقدان و از فعالین سیاسی خلق ماپوکه Mapuche با اکثریت قاطع ۹۶ درصدی به مدیریت مجلس موسسان شیلی انتخاب شد‌، و مسئولیت ارشد بازنویسی قانون اساسی شیلی را به عهده گرفت.

در سال ۱۹۹۰ مردم شیلی توانستند برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه را به پینوشه تحمیل کرده و با توسل به چنین ابزار دمکراتیکی بطور خشونت پرهیز این دیکتاتور نظامی را مجبور به ترک قدرت بکنند.

علارغم برقراری حکومتی دمکراتیک در شیلی مردم این کشور هرگز فکر نمی کردند که باید برای دهها سال شدیدترین نابرابری اقتصادی نئولیبرالیستی جهان سرمایه داری، این بازمانده حکومت پینوشه را تحمل کنند! 

خلاصه طی مبارزاتی سخت و طولانی به پرچم داری جنبش چپ و سندیکایی و حمایت دیگر اقشار اجتماعی در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۰ طی یک همه پرسی  مردم در پای صندوق ها با ۷۸ درصد آرای خود به طرح اصلاح قانون اساسی “ آری “ گفتند.

خانم الیزا لونکون بعد از انتخاب شدن به ریاست مجلس موسسان در سخنرانی خود به همه «زنانی که بر علیه هر گونه تبعیض» مبارزه کرده اند، درود فرستاده و از آنها تشکر کرد. وی در ادامه قول داد که قانون اساسی جدید، شیلی را به یک کشور “چند ملیتی و چند فرهنگی” تبدیل خواهد کرد.

مجلس موسسان از ۹ تا دوازده ماه وقت دارد تا قانون اساسی جدید را تهیه  کرده تا برای تائید عمومی به رفراندم گذاشته شود.

اولین شهردار کمونیست شهر سانتیاگو

در ۲۸ ماه جون خانم ایراسی هاسلر Iraci Hassler، جوان سی ساله، اقتصاددان کمونیست، کار خود را به عنوان شهردار شهر سانتیاگو پایتخت شیلی شروع می کند.

او علاوه بر عضویتش در حزب کمونیست، دارای سابقه مبارزات دانشجویی و فمینیستی نیز است. پیروزی او در انتخابات شهرداری نشان از در جریان بودن تحولات بزرگی در جامعه شیلی دارد.  

آلنده اگر زنده بود از این خبر خیلی خوشحال می شد. شیلی اولین ‌کشوری بود که یک کمونیست، دقیق تر اگر بگوئیم یک  “سوسیالیست دمکراتیک” موفق می شد که توسط شرکت در رقابت های انتخاباتی پیروز شده و به عنوان رئیس جمهور بەسمت پایه ریزی اولین کشور سوسیالیستی دمکراتیک پیش رود. او شاید  چند گام جلو تر از زمانه خود ، معتقد بود که توسط علم و فلسفه نو ظهور زمانه خود یعنی “سایبرنتیک” می تواند جامعه ای سوسیالیستیی مدرن و دمکراتیک بر پا کند.

آلنده در سال۱۹۷۱ از محقق انگلیسی استافورد بیر Stafford Beer که از دو دهه پیش بر روی یک سیستم سایبرنتیکی به نام “مدل سیستم با بقا” با پنج سطح کنترل کار می کرد، دعوت کرد که به شیلی آمده تا در مدیریت اولین «انقلاب سوسیالیستی انفورماتیکی» به او کمک کند.

بعد ها “بیر” تعریف می کرد که چگونه رئیس جمهور آلنده مداوما بر تشدید جنبه های «غیر متمرکز و ضد بوروکراتیک که شرکت وسیع حقوق بگیران را میسر سازد» تاکید داشت.

وقتی “بیر” به آلنده جایگاه مرکزی این سیستم را می نمایاند که به نظر وی متعلق به رئیس جمهور بود، آلنده سوال می کند: «پس مردم چه می شوند!»

در سال ۷ ژانویه ۱۹۷۳ نشریه بریتیش ابزرور The British Observer در تیتر اصلی اش می نویسد: «شیلی توسط رایانه ها اداره می شود»

در ۱۱سپتامبر همان سال هواپیماهای جنگی نیروی هوایی کاخ “لاموندا” را بمب باران می کنند و سالوادور آلنده خودکشی می کند.

 

بیوگرافی شهردار جدید کمونیست شهر سانتیاگو:

• در تاریخ ۶ نوامبر ۱۹۹۰ از مادری برزیلی و پدری شیلیایی سوئیسی تبار با گرایشان سیاسی راست متولد می شود. با اتمام دبیرستان سوئیسی در دانشکده اقتصاد نام نویسی می کند.

• در تاریخ ۲۰۱۱ در تظاهرات دانشجویی برای اصلاحات بر علیه رئیس جمهور دست راستی وقت “سباستین پینه”  شرکت کرده و در ادامه در سازمان جوانان حزب کمونیست شیلی نام نویسی می کند.

•در اکتبر ۲۰۱۶ به عنوان عضو شورای شهر سانتیاگو انتخاب می شود. دو سال بعد نام خود را در حزب کمونیست شیلی می نویسد.

•در دسامبر ۲۰۲۰ در انتخابات داخل حزبی پیروز شده و به عنوان کاندیدای حزب کمونیست شیلی برای انتخابات شهرداری شهر سانتیاگو معرفی می شود.

• ماه مه ۲۰۲۱ در انتخابات شهردار  دست راستی شهر سانتیاگو آقای “فلیپ الساندری” را شکست می دهد، و تبدیل به اولین شهردار زن کمونیست تاریخ شیلی می شود.

برای چپ دمکراتیک شیلی بیرون آوردن شهرداری پایتخت از دستان احزاب راست فقط یک پیروزی محدود در یک منطقه کشوری محسوب نمی شود.

امکان این بوجود آمده است که بتوان امیدوار بود که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۱ نوامبر  نیز پیروز شد. امسال آقای دانیل جادو Daniel Jadue  کمونیست و شهردار فعلی شهر رکولتا Recoleta که در حزب کمونیست بخاطر موفقیتش به عنوان شهردار محبوبیت دارد بتواند در رقابت های درون حزبی پیروز شده و به عنوان کاندیدای حزب کمونیست برای رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری معرفی شود.

 آقای “جادو“ در شهرش مبتکر اقدامات مثبتی بوده که مورد استفاده دیگر شهرداری ها دیگر قرار گرفته اند .

از جمله این اقدامات  رایگان کردن داروخانه و عینک طبی و اجرای پروژه های مسکن مردمی برای نیازمندان بی بضاعت بوده است.

اخیرا ایراسی هاسلر شهردار جدید سانتیاگو در مصاحبه ای گفته است: «پیشداوری ها در مورد کمونیست ها کم تر شده اند و آنها هر روز بیشتر در بحث های سیاسی در جامعه حضور دارند… یک مدیریت شهرداری توسط کمونیست ها می تواند زندگی انسان ها را متحول کند»

——–

الیزا  لونکون
رئیس مجلس موسسان شیلی

 ایراسی هاسلر
شهردار شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی

تاریخ انتشار : ۲۱ تیر, ۱۴۰۰ ۹:۰۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!