سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

به خشونت و پاسخ اعتراض مردم با گلوله، پایان دهید!

سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) همانگونه که در اولین روز های پس از انقلاب اولین واحد های کشوری خود را در مراکز کار و زحمت خوزستان تاسیس نمود، امروز نیز با دوستان و هموطنان زحمتکش خود در این استان بزرگ و با اهمیت استراتژیک همراه و هم پیمان است. اتحاد کارگران و زحمتکشان در صنایع مختلف و بویژه صنایع نفت، پتروشیمی و گاز با جامعه مدنی و مردم جان بلب رسیده خوزستان امروز بیش از همیشه ضرورت تاریخی یافته است.

 

آنچه در دو هفته اخیر در خوزستان شاهد بوده ایم، عکس العمل منطقی و ناگزیر ساکنین این استان به بی توجهی های ساختاری و سیاسی حکومت به یکی از ثروتمند ترین و مهم ترین استان های کشور از لحاظ استراتژیک است. جمهوری اسلامی ایران پس از کرنش های دهه اول استقرار خود به خدمات و جان فشانی ساکنین خوزستان در نبردهای دفاعی در جنگ با عراق، نه تنها بازسازی خوزستان جنگ زده را از یاد برد، بلکه با سیاست های نابخردانە و مضر به تعادل طبیعی و با سیاست های دیکته شده اقتصاد نولیبرالی، بدون مشارکت مردم بومی در برنامه ریزی های کلان، زیست بوم منطقه را نیز هدف تخریب و نابودی قرار داد. سدسازی های متعدد بدون توجه به مطالعات موجود زمین شناسی در برخی نقاط از جمله در سد گتوند سرزمین های حاصلخیز را به شورزارهای وسیع تبدیل کرد. پاسخ مردم عاصی و ناراضی از این خسارات زیست محیطی مثل عادت همیشگی جمهوری اسلامی به ملاحظات امنیتی گره زده شد، و شرایط را به اینجا رسانید که دیگر امید کمی به آینده برای مردم این استان و بویژه جوانان مستعد و شایسته آن باقی گذاشته است.

مشکل خوزستان تنها مساله آب نیست، در خوزستانی که کارون، دز، کرخه، زهره، مارون و بهمن‌شیر را دارد؛ در استانی که یک‌سوم منابع آب سطحی ایران در آن جاری است، چرا مردم باید در چنین فلاکتی اسیر و گرفتار باشند؟ پاسخ روشن است! مشکل برنامه ریزی های غیرفنی کسانی ست که سیاست و منافع شخصی و گروهی برایشانبیش از تخصص، حفظ محیط زیست، و منافع عمومی اهمیت دارد. مساله انتقال بی برنامه آب و اختصاص و اولویت دادن به همه چیز بجز زندگی مردم بومی است. مساله تمرکز تصمیمات در تهران، مشهد و قم است برای مردمی که در این تصمیمات کلان کوچکترین نقشی بازی نمی کنند.

خوزستان از دیرباز مرکز صنایع پیشرفته و آغازگر بسیاری از این صنایع در کشور ما بوده است. تاسیسات صنعت نفت از یکصد سال پیش بهترین امکانات علمی، بهداشتی، آموزشی و زیرساخت های مدرن را به خوزستان آورد. تشکل های کارگری نفتگران از نخستین و پر سابقه ترین مراکز کنشگری (صنفی ـ سیاسی)‎‏‏ ایران بوده اند. طبقه کار و زحمت چنان در خوزستان شکل گرفته و در آینده کشور نقش بازی کرد که اعتصاب کارگران نفت را بسیاری از بزرگ‌ترین عوامل وقوع انقلاب و پیروزی آن می دانند. امروز همزمان با اعتراضات مردمی در این استان برای آب و  برعلیه تخریب زیستبوم، اعتصابات کارگران پیمانی نفت و گاز و پتروشیمی نیز همزمان وارد چهلمین روز خود شده است.

پاسخ جمهوری اسلامی به این اعتراضات وسیع مردمی-کارگری، چیزی جز انتساب آن به بیگانگان و وارد کردن اتهامات بی پایه جدایی طلبی قومی در حواب به اعتراضات عمومی نیست. گرچه سطح و نقش سازمان های سیاسی در این اعتراضات مشخص نیست، اما دستگاه امنیتی رژیم سعی دارد با وابسته نشان دادن اعتراضات به سازمان ها و کشور های متخاصم باخود، این اعتراضات حق طلبانه را سرکوب و به خشونت بکشاند و مردم به جان رسیده خوزستان را از چارچوب کنشگری های مدنی بیرون براند. مردم خوزستان که در زیر آتش دشمن به مدت هشت سال آزگار از مام میهن دفاع کردند را امروز نمی توان و نباید به اتهامات واهی ایران ستیزی و جداسری متهم کرد.

نیروهای امنیتی رژیم با بخون کشیدن اعتراضات و تظاهرات مسالمت آمیز مردم راه بجایی نخواهند برد، و ادامه این سیاست بیش از پیش رژیم حاکم را به سراشیب رهنمون خواهد کرد. تبلیغات ضد نژادی و قوم ستیزانه علیه هموطنان عرب زبان خوزستان سابقه صدساله دارد. سیاست های تبعیض آمیز عمرانی و استخدامی دولت، سیاست های توسعه بدون مشارکت نمایندگان مستقیم مردم و عدم تقسیم برابر امکانات، که در استان‌های دیگر کشور نیز تجربه شده، باید متوقف شوند. آب باید بە مردم و دیار تشنە خوزستان بازگردانیدەشود. جمهوری اسلامی باید هرچه زودتر کمیسیون های فنی برای اصلاح پروژه هایی که باعث تخریب زیستبوم شده اند را تشکیل دهد، و برای رفع این صدمات اقدام نماید. تشکل های مردم نهاد جامعه مدنی را باید ایجاد نمود که نقش ناظر برای حفظ محیط زیست، نظارت بر پروژه های عمرانی و توسعه اقتصادی را رسما و بطور ساختاری برعهده داشته باشند. حل معضل کم آبی و بی آبی در کشور، نیاز بە یک پروژە مشترک، بر اساس اجماع و همفکری در سطح ملی دارد، بدون اولویت قائل شدن برای دیاری و اولویت دادن بە دیاری دیگر.

سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) همانگونه که در اولین روزهای پس از انقلاب اولین واحدهای کشوری خود را در مراکز کار و زحمت خوزستان تاسیس نمود، امروز نیز با دوستان و هموطنان زحمتکش خود در این استان بزرگ و با اهمیت استراتژیک همراه و هم پیمان است. اتحاد کارگران و زحمتکشان در صنایع مختلف و بویژه صنایع نفت، پتروشیمی و گاز با جامعه مدنی و مردم جان بلب رسیده خوزستان امروز بیش از همیشه ضرورت تاریخی یافته است.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن محکوم کردن سرکوب مردم خوزستان و کشتار فرزندان این مرز و بوم، از مبارزات، اعتراضات و اعتصابات به حق مردم خوزستان پشتیبانی و حمایت می نماید!

ما به مردم غیور خوزستان،کارگران و زحمتکشان دلیر صنعت نفت و همه اعتصابیون و معترضین روزهای اخیر در سراسر کشور عزیزمان ایران درود میفرستیم.

پیروزی و آینده بهتر از آن شماست!

٩ مرداد ١۴٠٠

 

 

تاریخ انتشار : ۹ مرداد, ۱۴۰۰ ۹:۲۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴