حمله اتمی آمریکا به ژاپن
هری اس ترومن سیاستمدار حزب دموکرات آمریکا و سی و سومین رئیس جمهور ایالات متحده از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۳ بود. وی قبلاً برای مدت کوتاهی در سال ۱۹۴۵ معاون رئیس جمهور بود و بین سالهای ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۵ نماینده ایالت میسوری در سنای آمریکا بود. او متولد: ۸ مه ۱۸۸۸، در لامار میسوری ایالات متحده آمریکا بود، و در سال ۲۶ دسامبر ۱۹۷۲،در مرکز پزشکی تحقیقاتی کانزاس سیتی میسوری درگذشت. مهمترین بخش از کارنامه سیاسی هری ترومن، که هرگز فراموش نخواهد شد، بمباران اتمی هیروشیما در ۶ آگوست ۱۹۴۵ و سه روز پس از آن ناگازاکی است. تقریباً دویستهزار نفر در این حملات و در اثر مسمومیت رادیو اکتیویته کشته شدند، اکثر این قربانیان، غیرنظامیان بودند، از جمله چند هزار کارگر کرهای. همچنین، دوازده ملوان نیروی دریایی ایالاتمتحده که در یک زندان در هیروشیما زندانی بودند نیز در این رویداد کشته شدند. هری ترومن در دوران ریاست جمهوری اش در مورد برخی از مهمترین مسایل جهانی تصمیم گرفت. اندکی پس از روز پیروزی در اروپا، جنگ با ژاپن به مراحل نهایی نزدیک می شد. ژاپن حاضر نبود تسلیم شود. ترومن پس از مشورت با مشاورانش دستور داد در دو شهر هیرو شما و ناکازاکی بمب اتم انداخته شود. پس از آن ژاپن بلافاصله تسلیم شد.+
امروز ششم اوت، یاد آور ۷۶ مین سال بمباران اتمی هیروشیما در کشور ژاپن می باشد.که بیش از ۱۴۰ هزار نفر در اولین حمله بمب اتمی به ژاپن جان باختند. یاد این قربانیان در هیروشیما گرامی داشته شد. درخواست شهر برای رعایت یک دقیقه سکوت در طول بازیهای المپیک قبلاً رد شده بود. ساعت ۸.۱۵ صبح در آن زمان ، بمب افکن آمریکایی “Enola Gay” بمب اتمی را در ۶ آگوست ۱۹۴۵ در هیروشیما پرتاب کرد و حدود ۱۴۰ هزار نفر را کشت. یک بمب اتمی دیگر، سه روز بعد بر روی ناگازاکی پرتاب شد.
امروزششم اوت، سال روز بمباران اتمی هیروشیما است
امروز،ششم اوت، سال روز بمباران اتمی هیروشیما است.در این زمان شرکت کنندگان در یک مراسم کوچک در هیروشیما دعای خاموش را انجام دادند. روز جمعه، یاد قربانیان اولین حمله بمب اتمی در۷۶ سال پیش، در آنجا گرامی داشته شد. بازماندگان، بستگان، سیاستمداران و چهره های سرشناس در مراسم اصلی شهر به یاد قربانیان و فراخوان صلح جهانی شرکت کردند. برای دومین سال متوالی، مراسم یادبود به دلیل همه گیری کرونا در مقیاس نسبتاً محدودی برگزار شد. این مراسم به صورت آنلاین پخش گردید.
تصمیم کمیته بین المللی المپیک (IOC)
در همین حال، بازی های المپیک در توکیو ادامه یافت. کمیته بین المللی المپیک (IOC) به ریاست توماس باخ درخواست هیروشیما برای یک دقیقه سکوت در طول بازی ها را رد کرد.
یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن در مراسم یادبود امروز در هیروشیما سخنرانی کرد. وی بعداً بخاطر نادیده گرفتن یا سانسور بخشی از متن سخنرانی خود که ادعا می شود مربوط به حمایت ژاپن از خلع سلاح هسته ای بین المللی است،عذرخواهی کرد. یوکو سادو ۴۳ ساله که به همراه پسر هفت ساله اش در پارک یادبود صلح قدم می زد و از معدود شرکت کنندگان در این مراسم بودبه خبرگزاری فرانسه گفت: بسیار نا امید شدم، این یک فرصت عالی بود، هیروشیما فرصت انتشار پیام صلح را از دست داد.
سازمان دهندگان بزرگداشت قربانیان هیروشیما، قبلاً از نادیده گرفتن مراسم بزرگداشت در بازی های المپیک توکیو ناامید شده بودند. توماس باخ، رئیس IOC قبل از شروع بازیها به هیروشیما سفر کرده بود. با این حال، او متهم شد که از این سفر برای حمایت از برخی مناسبت و اهداف سیاسی استفاده کرده است. مارک آدامز، سخنگوی کمیته بین المللی المپیک گفت که در مراسم پایانی بازی های المپیک در روز یکشنبه آتی، بخشی از مراسم،برای یادبود قربانیان فاجعه هایی مانند هیروشیما اختصاص داده می شود.
۵۰ کشور معاهده ممنوعیت را امضا کرده اند
مراسم امسال در هیروشیما برای بزرگداشت قربانیان حمله اتمی آمریکا، اولین مراسم از زمان لازم الاجرا شدن معاهده بین المللی منع سلاح های هسته ای بود. سال گذشته ۵۰ کشور معاهده ممنوعیت را تصویب کردند: این کشور استفاده، توسعه، تولید و ذخیره سلاح های هسته ای و تهدید استفاده از آنها را ممنوع می کند. با این حال، هیچ کشوری که دارای سلاح هسته ای است امضا نکرده است. ژاپن نیز از امضای این پیمان خودداری کرده و معتقد است که این توافقنامه بدون رضایت دولتهای دارای سلاح هسته ای هیچ وزنی ندارد.
+- ویکی پدیا
جمعه ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۰- ۶ اوت ۲۰۲۱