نامزدی یک زن، افتخاری برای تونس است
خانم نجلا بودن در اوایل دهه۶۰ زندگی خویش است، استاد زمین شناسی و از کارکنان ارشد وزارت آموزش و پرورش است. اکنون او قرار است رهبری دولت تونس را بر عهده گیرد و امیدهای زیادی برای او وجود دارد تا کشور تونس را برای عبور از بحران سیاسی و اقتصادی هدایت کند. در تونس، نجلا بودن اولین زنی است که به عنوان نخست وزیر منصوب شده است. دو ماه پس از سلب قدرت کابینه قبلی، رئیس جمهور قیس سعید، از خانم نجلا بودن درخواست کرد که “در اسرع وقت” کابینه دولت خود را تشکیل دهد. با این حال، پس از افزایش اختیارات سعید در هفته گذشته، برخی اختیارات نخست وزیر به عنوان رئیس دولت، به شدت کاهش یافته است.
رئیس جمهور، نامزدی یک زن را “افتخاری برای تونس و به رسمیت شناختن حقوق زنان تونسی” توصیف کرد. وظیفه اصلی دولت آینده این است که “به فساد و هرج و مرجی که در بسیاری از نهادهای دولتی گسترش یافته است پایان دهد”. خانم نجلا بودن، قبل از انتصاب دور از انتظار خود، پروژه اصلاح دانشگاه را رهبری کرد. این پروفسور زمین شناسی، در وزارت آموزش و پرورش مقام برجسته ای داشت، اما تا حد زیادی برای عموم مردم نا شناخته است.
در پایان ماه ژوئیه گذشته، قیس سعید،رئیس دولت قبلی را با کمک یک ماده اضطراری در قانون اساسی برکنار کرد، کار پارلمان را تعلیق و مصونیت نمایندگان مجلس را لغو کرد. او به خود این فرصت را داد تا به تنهایی فرمانروایی کند! ناتوان شدن دولت و تعلیق پارلمان، توانست به بحران تونس دامن بزند.
حزب النهضه، که تا آن زمان حکومت می کرد، رئیس دولت را متهم به “کودتا” کرد. هزاران تونسی علیه اقدامات رئیس جمهور قیس سعید، اقدام به اعتراض های خیابانی کردند. بسیاری از بازگشت مجدد زمان قبل از بهار عربی ۲۰۱۱ می ترسند، که منجر به سرنگونی زین العابدین بن علی، حاکم دیرینه شد. ایالات متحده نیز بارها بر تشکیل دولت جدید اصرار داشت.
خانم آنجلا مرکل خواستار”بازگشت به دموکراسی پارلمانی” شد
خانم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در گفتگوی تلفنی با قیس سعید، بر اهمیت دموکراسی برای ثبات و رفاه کشور تاکید کرد. به گفته سخنگوی دولت در برلین، وی از دستاوردهای دموکراتیک تونس “در گذشته” قدردانی کرد و خواستار “بازگشت به دموکراسی پارلمانی و گفتگو با همه بازیگران سیاسی” شد.
تونس مدتهاست که به عنوان کشوری نمونه برای بهار عربی شناخته می شود. با این حال، حتی بیش از ده سال پس از تغییرات دموکراتیک،هنوز این کشور ثبات سیاسی پیدا نکرده است. از زمان سقوط بن علی، دولت های متعددی تشکیل شده اند که برخی از آنها فقط برای چند ماه دوام بیاورند.
دو شنبه ۱۲ مهرماه ۱۴۰۰- ۴ کتبر ۲۰۲۱