پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۳

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۳

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی

سیاست ورزی به روش مافیا در بیروت

تیراندازی های چند روز گذشته در بیروت نشان می دهد که دادگستری و ابزار مجازات در نظام لبنان مهار شده است. مجرمان خشونت، دلیلی برای ترس از عقوبت و مجازات ندارند، آن ها مجبور به پاسخگویی نیستند.بر خلاف همه تبلیغات و تصور خیلی ها، دولت نه تنها غایب نیست، بلکه درگیر اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است و اجزاء دولت خود در آن ها سهیم هستند. احزابی که بستگان آنها به غیرنظامیان تیراندازی کردند، با نمایندگان پارلمان و وزیران، در دولت نشسته اند.


خشونت در لبنان یادآور جنگ داخلی است. اما واقعیتی است که این جنگ فرقه های مذهبی نیست که به جان هم افتاده  ند، بلکه هشداری است برای همه کسانی که خواهان اجرای عدالت در این کشور هستند. تیراندازی های چند روز گذشته در بیروت نشان می دهد که دادگستری و ابزار مجازات در نظام لبنان مهار شده است. مجرمان خشونت، دلیلی برای ترس از عقوبت و مجازات ندارند، آن ها مجبور به پاسخگویی نیستند. برخلاف همه تبلیغات و تصور خیلی ها، دولت نه تنها غایب نیست، بلکه درگیر اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است و اجزاء دولت خود در آن ها سهیم هستند. احزابی که بستگان آن ها به غیرنظامیان تیراندازی کردند، با نمایندگان پارلمان و وزیران در دولت نشسته اند.

حزب شیعه و شبه نظامیان حزب الله، حزب خواهر آن امل و حزب مسیحی مرادا هفته گذشته به دلیل برکناری قاضی دادگستری تارک بیتار، مسئول تحقیقات در مورد انفجار در بیروت و خواستار بازجویی از وزرا اعتراض کردند. وقتی تظاهرکنندگان خیابانی، او را متهم به تعصب نمودند، تک تیراندازها از پشت بام ها شلیک کردند. حزب الله، نیروهای لبنانی راست و  راست مسیحی را مسئول این امر می داند، در جریان تبادل آتش هفت نفر کشته شدند.

با آغاز این درگیری ها، خاطرات جنگ داخلی و نبردهای فرقه ای خیابانی در سال ۲۰۰۸ به سرعت در ذهن مردم متبادر شد. این بار اما، در مورد اختلافات بین مسلمان و مسیحی نیست. احزابی که مانند شبه نظامیان عمل می کنند، به وضوح می خواهند مانع تصمیم گیری دادگستری لبنان شوند. در واقع اذهان جامعه را با یک مانور انحرافی و به شیوه های مافیایی، از موضوع اصلی دور و منحرف می کنند، مردم لبنان و جهان بیرون از لبنان باید این طورفکر کنند که لبنان گویا دوباره درگیر جنگ داخلی است، بنابراین لبنانی ها از مطالبه دادخواهی و عدالت برای قربانیان انفجار ۴ آگوست ۲۰۲۰ خودداری می کنند.

۱.۵ میلیون پناهنده در این کشور زندگی می کنند

حدود ۶ میلیون نفر در لبنان زندگی می کنند که نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر از آن ها پناهندگان سوری هستند. تاکنون بسیاری از سوری ها توانسته اند از بودجه توسعه استفاده کنند، هم چنین آلمان نیز در پروژه های زیربنایی برای جلوگیری از خروج مردم این کشور، سرمایه گذاری کرده است. اما به دلیل کرونا، خیلی زود، اکثریت کارگران،کارشان را از دست دادند. ساکنین اردوگاه های پناهندگان نیز،امکانات معیشتی خود را از دست می دهند. به همین دلیل است که آنها با پذیرش همه مشکلات و خطر جانی، تلاش می کنند، حتی با قایق های نامطمئن و به عنوان آخرین راه حل، راه دریایی به اروپا را در پیش گیرند. اما این مورد، برای خود لبنانی ها نیز صادق است. بر اساس برآوردهای بانک جهانی، از پاییز ۲۰۱۹ از هر پنج نفر یک نفر شغل خود را از دست داده است. این کشور از پاییز سال ۲۰۱۹ در بحران اقتصادی بی سابقه ای قرار دارد. بانک جهانی غذا تخمین می زند که بیش از نیمی از شش میلیون نفر در لبنان زیر خط فقر زندگی می کنند. پول محلی از اواخر سال ۲۰۱۹ بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده است. کمبود دارو، بنزین و برق وجود دارد. به گزارش بخش ارزیابی بحران دانشگاه آمریکایی بیروت، هزاران نفر از آغاز بحران اقتصادی در سال ۲۰۱۹ کشور را ترک کرده اند و حداقل سه چهارم جوانان لبنانی خواهان مهاجرت هستند.

عدم پاسخگویی

درست دو سال پیش، صدها هزار نفر از مردم لبنان اعلام کردند که از جناح هایی که از ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ علیه هم جنگیده اند و صدها کشته به جای گذاشتند و ساختار کشور را ویران کردند و هنوز در قدرت هستند، بیزار و خسته شده اند. مردم، هفته ها با صلح و آرامش علیه سوء مدیریت رهبران سیاسی تظاهرات کردند و خواستار دولتی شدند که به جای غارت کشور، از منافع شهروندان خود مراقبت نماید، اما آن ها مانند آدامس کهنه شده و قدیمی، به صندلی های خود چسبیده اند.

آنها کشور را با کمک یک سیستم فرقه ای بین خود تقسیم کرده اند و سیستم حقوقی را فاسد می کنند. مردی که در خط مقدم برای عدالت مبارزه می کرد، پس از تبادل آتش مجبور به استعفا شد: “ابراهیم هویت” برادر خود را در این انفجار از دست داده بود و اتحادیه ای از خانواده قربانیان ایجاد کرد که با اعتراضات فراوان علیه سیاست مداران فشار آوردند. حالا او با صدایی لرزان در ویدیویی استعفای خود را از سمت سخنگویی خود اعلام کرد.

ساعاتی پیش او اعتماد خود را به قاضی اعلام کرده بود. احتمالاً او تهدید شده است و باید از جان خود بترسد. برای لقمان اسلیم روزنامه نگار و منتقد حزب الله لبنان نیز، اعتراض و افشاگری و دادخواهی بسیار گران تمام شد: وی در ۴ فوریه سال جاری مورد اصابت گلوله قرار گرفت. هنوز هیچ نتیجه ای از تحقیقات در دست نیست و هیچکس به محاکمه سپرده نشده است.

زیر نویس:

*- خانم”Julia Neumann“،خبرنگار بخش خارج روزنامه تاتز، برای غرب آسیا و مستقر در بیروت فعالیت می کند. او در زمینه روزنامه نگاری و هم چنین تاریخ و جامعه شناسی خاورمیانه تحصیل کرده است. او از لبنان، سوریه ، ایران و عراق گزارش می دهد. به ویژه در مورد فرهنگ و جامعه، جنسیت و مسائل مربوط به عدالت اجتماعی. در مورد بودجه توسعه در لبنان، اردن و مصر تحقیق می کند.

سه شنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰- ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱

منبع:Taz

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر, ۱۴۰۰ ۵:۲۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!