سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۵ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۶:۲۷

دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۷

جلسە ناتو، فاقد دیپلماسی برای استقرار صلح

جلسە ناتو نشان داد کە فعلا ادامە جنگ امری تضمین شدەاست، و حتی در صورت استفادە روسیە از سلاح شیمیایی، این کشورها آمادەاند تا بصورت مستقیم در جنگ دخالت کنند. با این حساب ما یک قدم دیگر بە رویاروئی خطرناک روسیە و ناتو نزدیکتر شدەایم. جلسە ناتو، پیام آور تشدید جنگ و بحران در اوکراین است.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

ناتو کە در دوران ترامپ، بە علت تبعیت او از ناسیونالیسم، پشت کردن بە گلوبالیسم، خروج از سازمانهای بین المللی و میل نزدیکی بە روسیە  با شکافها و مشکلات درونی میان اعضای آن روبرو شدەبود، با آغاز جنگ اوکراین در شرایط کاملا نوینی قرار گرفت. اگرچە در زمان جو بایدن نیز علیرغم سیاست او در بازگشت بە همکاری با متحدان اروپایی خود، اما در جریان دور زدن فرانسە در وادارکردن استرالیا بە خریدن زیردریایی از ایالات متحدە، دور دیگری از تنش را میان اعضای ناتو برانگیختەبود، اما با حملە روسیە بە اوکراین این فرصت طلائی پدید آمد کە این مهمترین سازمان نظامی جهانی هماهنگی درونی خود را بازیابد، و رئیس جمهور آمریکا علنا از بازیابی توافقی میان اعضاء ناتو سخن بگوید کە بە نظر او آنان را بطور بی سابقەای متحد کردەاست.

بی گمان ناتو متحدتر شدەاست، و در شرایطی کە ایالات متحدە آمریکا بیش از پیش برای اعمال هژمونی خود بر دنیا نیاز بە متحدان خود دارد، ادامە جنگ در اوکراین روند اتحاد میان کشورهای عضو ناتو را بیشتر خواهد کرد. اما از طرف دیگر سرگئی لاوروف در سخنانی گفت کە تصمیم ناتو برای حمایت از اوکراین نشانە خواست ناتو برای حمایت از ادامە جنگ است.

تداوم جنگ در هفتەها و ماههای آیندە

نشست سران ناتو و نتایج این نشست در اعلام حمایت از اوکراین، و تقویت نیروهای ناتو در شرق اروپا در شرایط اصرار روسیە بر ادامە تجاوز بە اوکراین، حاکی از تداوم جنگ در هفتەها و ماههای آیندەاست، و بە نظر می رسد کە هیچ کدام از طرفین آمادە نیستند کە بطور جدی برای توقف آن وارد روندهای دیپلماتیک شوند.

از یک سو روسیە کە بر سە مورد اعلام شدە خود، بمثابە شروط اصلی برای پایان جنگ اصرار می ورزد (به رسمیت شناختەشدن استقلال دو جمهوری شرق اوکراین، اعلام موافقت اوکراین در الحاق همیشگی کریمە بە روسیە و تغییر قانون اساسی اوکراین)، بە نظر نمی رسد کە از این شرایط عدول کردە و راە را بشیوە جدی برای آغاز روندهای دیپلماتیک باز کند. چند دور مذاکرات دو جانبە میان هیئت های اوکراینی و روسی، امکان هر گونە پیشروی در این زمینە را بخوبی نشان دادند. از طرف دیگر کشورهای غربی نیز کە رویای شکست روسیە در جنگ را می بینند، و علائم احتمالی آن را در گفتەهای مقامات نظامی و سیاسی خود در خصوص کند شدن روند تهاجمی روسیە و امکان آرایش تهاجمی نیروهای اوکراینی جدی می بینند، تا کنون حاضر بە آغاز روندهای دیپلماتیک برای پایان دادن بە جنگ نشدەاند. در واقع ناتو، از همان خواستهای اوکراین در پایان دادن بە جنگ پشتیبانی می کند کە از زبان زلنسکی اعلام شدند: خروج همە نیروهای روسیە از خاک اوکراین و آغاز مذاکرات برای حل اختلافات.

بهرحال می توان نتیجە گرفت کە اجلاس اخیر ناتو، علیرغم بازگرداندن اتحاد بە صفوف اعضای آن، اما برای پایان دادن بە جنگ اوکراین نە تنها حامل هیچگونە پیام سیاسی و دیپلماتیک نبود، بلکە نشان داد کە ناتوی ها نە تنها از گذشتە خود در خصوص پیشروی بە شرق و تحریک روسیە نیاموختەاند، بلکە جنگ کنونی را فرصتی برای ادامە همان سیاست قدیمی خود یافتەاند.

جلسە ناتو نشان داد کە فعلا ادامە جنگ امری تضمین شدەاست، و حتی در صورت استفادە روسیە از سلاح شیمیایی، این کشورها آمادەاند تا بصورت مستقیم در جنگ دخالت کنند. با این حساب ما یک قدم دیگر بە رویاروئی خطرناک روسیە و ناتو نزدیکتر شدەایم. جلسە ناتو، پیام آور تشدید جنگ و بحران در اوکراین است.

 

تاریخ انتشار : ۵ فروردین, ۱۴۰۱ ۱۱:۴۴ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

استر سلومان: نتانیاهو در پرونده ایران خود را پیروز جنگ معرفی می‌کرد، اما اکنون ترامپ در حال رفتن به سمت توافقی با ایران است. این یعنی به جای روایت نتانیاهو از «پیروزی کامل» باید «تحقیر شدن در جبهه ایران» را جایگزین آن کرد. حال اما ترامپ ظاهراً می‌خواهد با ایران به توافقی برسد که جنگ را متوقف کند، تنگه هرمز را باز کند و پرونده هسته‌ای را به یک روند مذاکراتی بعدی بسپارد. این نوع توافق، از نگاه نتانیاهو، ایران را نابود نمی‌کند؛ بلکه آن را از مرحله بقا وارد مرحله تثبیت می‌کند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

تندروها در دورۀ رهبری سوم: مجری یا معمار؟

جنگ ایران و جهت تحولات منطقه‌ای

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

در حمایت از زنان افغانستان؛ محکومیت سرکوب خشونت‌بار طالبان