جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱

جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

اشتباه بزرگ استراتژیک پوتین

روسیه می داند که نمی تواند تا زمانی طولانی, با اقتدار نظامی در کنار همسایگان خود در آرامش زندگی کند.با حمله روسیه به اوکراین, کشورهای همسایه به روسیه روی خوش نشان نخواهند داد و روسیه برای همیشه از اشتباه بزرگ استراتژیک پوتین جان سالم در نخواهد برد. پس از حمله روسیه به اوکراین, حتی کشورهای" خنثی" مانند فنلاند و سوئد نیز نگران امنیت خود شده اند و علیرغم علایق دیرینه اقتصادی و روابط مرزی و همسایگی , زیر سایه ترس رفته و خود را به شرکت در ناتو, مهیا می کنند. ولادیمیر پوتین و سرگئی لاورف و هواداران جنگ طلب و طرفداران مداخله روسیه به اوکراین, باید جواب بدهند که آیا, روسیه باید همچنان به همسایگان دیگر خود که به ناتو خواهند پیوست حمله کند و آن ها هم همچنان از آن پشتیبانی خواهند کرد؟

 

دولت روسیه از برانگیزاندن ناسیونالیسم روسی,در میان اقشار وسیع روسی, چه در بخش های سکولار جامعه و چه در میان ارتدوکس ها, طرفی نخواهد بست. به ویژه بنا بر همان دلایل خویشاوندی تاریخی که خود ولادیمیر پوتین از آن دم می زند, نمی تواند مردم این کشور را  نسبت به حمله به کشور اوکراین, هم آهنگ کند و نظر پشتیبانی آن ها را به دست آورد. این حمله از همان آغاز, با دلایل بسیار سستی از طرف دولت روسیه تئوریزه شد, و علاوه بر اینکه نتوانست نظر مردم کشور روسیه را جلب نماید,در جامعه جهانی نیز, بازتابی منفی از خود به جا گذاشت و واکنش های زیادی را علیه خود برانگیخت.و هر چه از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین می گذرد, روسیه, پشتیبانی های نسبی را هم از دست خواهد داد.

رهبران روسیه می دانند که مداخله آن ها در امور اوکراین, امکان بازگشت به شرایط پیش از جنگ را برای آن ها نا ممکن خواهد کرد

با ادامه موشک باران ها و تخریب شهر های اوکراین, همراه با تبلیغات رسانه ای روسیه, مخالفت های بیشتری نسبت به روسیه شدت گرفته است، دیگر بحث صرفا  بر سر فعالیت ناسیونالیست ها در ارتش اوکراین و مخالفان آن نمی تواند باشد, بلکه بحث بر سر خانه خرابی میلیون ها مردمی است که در میان کشور های اروپایی, از کمترین درآمد ماهیانه, حدود ۱۲۰ دلار برخوردارند و حال, باید از خانه و کاشانه شان هم آواره شوند و در کشور های مختلف, به سرنوشت های نامعلوم دچار شوند, که کمترین هزینه آن, همان توهین و تحقیری است که نصیب همه مهاجرین گشته و می شود. آنچه مسلم است که دولت های روسیه تا به امروز, بعد از فروپاشی شوروی,علیرغم میلیارد ها درآمد نفتی, قادر به نوسازی کشور نشده و ساختار شهر ها و به ویژه مناطق دور دست این سرزمین پهناور,رها شده  و به ویرانه هایی خالی از سکونت تبدیل گشته اند, که عملکرد منفی از خود به جا گذاشته اند و در زمینه های حقوق شهروندی و آزادی های فردی و اجتماعی,نوشتاری و رسانه ای,تشکل های مخالف و از جمله حضور دگرباشان در فعالیت های عمومی,با خشونت و حذفی عمل کرده اند. و دقیقا به همین دلایلی که سال ها است که توسط رهبران روسیه اعمال می شود, نسبت به ویرانی های به جا مانده از بمباران ها و موشک باران ها و  تجاوز به خاک کشوری که بیش از ۳۰ سال است آن را به رسمیت شناخته اند و در آن, سفارت خانه, دفتر های کنسولی و صد ها کارمند دیپلماتیک داشتند و بین آن ها مناسبات اقتصادی دائر بود و با همه دشمنی های که از خود به جا گذاشته اند, قادر به مشارکت در بازسازی آن ها نخواهند بود, رهبران روسیه می دانند که مداخله آن ها در امور اوکراین, امکان بازگشت به شرایط پیش از جنگ را برای آن ها نا ممکن خواهد کرد. و.بی سبب نبود که از طرف دولت روسیه, هر گونه اعلام مخالفت شهروندان این کشور با جنگ و مداخله روسیه در خاک اوکراین را تا به ۱۵ سال زندان تهدید نمودند. و حتی, طرفداران صلح و فعالیت گروه های حقوق بشری را هم ممنوع  اعلام نمودند تا از بازگویی هر گونه انتقاد مصون بمانند و مثل همه کشور های دیکتاتوری, همه چیز, شامل مرور زمان گردد و بدون پاسخ بماند و  بگذرد.

حال, به گزارش تایمز, فنلاند و سوئد از تصمیم خود برای پیوستن به ناتو در تابستان سال جاری میلادی خبر دادند.این اقدام را می‌توان نتیجه واکنش حمله پوتین به اوکراین عنوان کرد که به تقویت ائتلاف غرب انجامید. این همان موضوعی است که تایمز به نقل از یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا به آن اشاره کرده و نوشته است: ” اگر به افکار عمومی در فنلاند و سوئد نگاه کنید و چگونگی تغییر دیدگاه‌های آنها در طول هفته‌های اخیر را ببینید، نمونه دیگری از شکست روسیه را مشاهده خواهید کرد”.موضوع پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو در حالی مطرح شده که پیش از این مسکو به این دو کشور در خصوص پیوستن به ناتو هشدار داده بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، منجر به عواقب نظامی و سیاسی جدی از سوی روسیه شده و مسکو نسبت به این مسئله واکنش نشان خواهد داد. در همان زمان، سوئد نیز به تهدیدهای مسکو واکنش نشان داد. نخست‌وزیر این کشور عنوان کرد که سوئد کشوری است که برای خودش و به طور مستقل خط‌ مشی سیاست‌های امنیتی خود را تعیین می‌کند.

اما هم ولادیمیر پوتین و هم وزیر خارجه اش سرگئی لاوروف می داند که موقعیت روسیه به هیچ وجه به گذشته بر نمی گردد و روسیه می داند که نمی تواند تا زمانی طولانی, با اقتدار نظامی در کنار همسایگان خود در آرامش زندگی کند.با حمله روسیه به اوکراین, کشورهای همسایه به روسیه روی خوش نشان نخواهند داد و روسیه برای همیشه از اشتباه بزرگ استراتژیک پوتین جان سالم در نخواهد برد. پس از حمله روسیه به اوکراین, حتی کشورهای” خنثی” مانند فنلاند و سوئد نیز نگران امنیت خود شده اند و علیرغم علایق دیرینه اقتصادی و روابط مرزی و همسایگی , زیر سایه ترس رفته  و خود را به شرکت در ناتو, مهیا می کنند. حلقه ناتو پس از حمله روسیه به اوکراین, تنگ تر می شود و روسیه می داند که با ترساندن و تهدید همسایگان, به استفاده از سلاح اتمی هم جرم است و هم, کاری از پیش نخواهد برد.و تا به امروز نیز, میلیارد ها دلار از سرمایه کشور را بر باد داده اند و برای ده ها سال, مردم این کشور را به عقب کشانده و متضرر کرده اند.ولادیمیر پوتین و سرگئی لاورف و هواداران جنگ طلب و طرفداران مداخله روسیه به اوکراین, باید جواب بدهند که آیا, روسیه باید همچنان به همسایگان دیگر خود که به ناتو خواهند پیوست حمله کند و آن ها هم همچنان از آن پشتیبانی خواهند کرد؟

جمعه ۲۶ فروردین ۱۴۰۱- ۱۵ آوریل ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین, ۱۴۰۱ ۰:۱۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی