سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۷

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

یک قرن پس از کودتای سید ضیا, باید منتظر یک کودتای روسی باشیم ؟

آیا ما باید بعد از تقریبا به فاصله یک قرن از کودتای سید ضیا, این بار منتظر یک کودتای روسی باشیم ؟ آنچه مسلم است که سرسپردگی سپاه و حکومت به روسیه, برای مردم ایران مسلم شده است و حتی بخشی از واکنش های ضد روسی در جامعه ایرانی, نتیجه همین نزدیکی حکومت به روسیه است. اگر حاجی میرزا آقاسی صدراعظم محمد علی شاه قاجار, در یک تعارف مخلصانه گفته بود: مگر قطره ای آب شور ( دریای خزر) چه اهمیتی دارد که فی مابین دولت فخیمه روس و دولت بهییه همایونی کدورتی باشد, در عوض جمهوری اسلامی در یک برنامه جنایتکارانه و کاملا ضد ملی, از سهم ۵۰ درصدی آب های دریای خزر که در توافق دولت های شوروی وایران امضاء شده بود, فقط ۱۱ درصد را برای ایران واگذاشت و همه ما شاهد بودیم که چگونه محمد جواد ظریف, با چه چه زبان بازی مزورانه ای آن را توجیه و نزدیک به ۴۰ درصد از دریای خزر را به دولت روسیه واگذار کرد

دیگر صدای همه, از مداخله نیرو های امنیتی و سپاه پاسداران در آمده است, مردم از حضور آن ها به ستوه آمده اند. این جریان مافیایی, مانند اختاپوس, بر همه ارکان کشوری و لشگری و امنیتی و بود و باش مردم, آب و برق و خاک و کشت و برداشت , خورد و خوراک, تا مناسبت های خصوصی آحاد ملت چنگ انداخته و باعث انزجار عمومی شده است. و امروز، مردم آن را به چشم دشمن و مانع پیشرفت و آزادی و منافع ملی کشور می بینند و به همین دلیل به زبان های مختلف, خواستار بازگشت این نهاد سرکوبگر و به شدت فاسد،  به پادگان ها  و یا  حتی انحلال آن در تشکیلات ارتش هستند.

مردم ایران, به شدت نگران  وضعیت موجود هستند و به ویژه از تحقیر و تبعیض و حضور ناکارآمد امنیتی ها در تمامی عرصه های اجتماعی, در کنار همه مصائب معیشتی در حال انفجار هستند و بی گمان دیر  یا زود به خیابان ها خواهند ریخت و بساط فاسد و ضد ملی آن ها را خواهند برچید. همین امروز هم در تظاهرات روزانه اقشار مردم و از جمله معلمان کشور دیدیم که اخطار می دهند که ادامه شرایط موجود را با قیام پاسخ خواهند داد. امروز همه اقشار جامعه  علمی, فرهنگی ایران به این نتیجه رسیده اند که دستگاه قرون وسطایی جمهوری اسلامی, هیچ قرابتی با رشد خواسته های فرهنگی تقریبا موزون مردم کشور ندارد و به همین دلیل ادامه شرایط  موجود, موجب باز هم خسارت های جبران ناپذیری خواهد بود. مردم ایران از حضور امنیتی ها در حیات سیاسی و فرهنگی و اقتصادی جامعه, به شدت  منزجر شده اند, و مدت ها است که صدای آن ها هر روز بلند تر از روز پیش می شود و نسبت به تسلط و انحصار آنان, خود را متشکل ترمی نمایند. و هر بار با اعلام مطالبات خود, قدم های محکم تری به جلو می گذارند. تا با اقدامات  روشن تری دست به اعتراض های خیابانی و اجتماعات حقوقی بزنند. 

آیا ما باید بعد از تقریبا به فاصله یک قرن از کودتای سید ضیا, این بار منتظر یک کودتای روسی باشیم ؟

 واقعیتی است وقتی که سید ضیا به قدرت رسید، جز سرسپردگی اش به انگلیس و چند جمله  ناقص به زبان انگلیسی که دقیقا برای همین امر, یکسالی را در انگلیس گذرانده بود, چیز دیگری در چنته نداشت ! او خیلی نسبت به خودش امیدوار بود که طی اقامت یکساله در فرنگ، دیگر به مترجمین نیازی نخواهد داشت، تا به طور کاملا خصوصی و به دور از چشم و نظر هر گونه شاهدی, با اجنبی، هم بدوزد و هم بپوشد, اما, بیشتر از همه, همان سرسپردگی اش به بیگانه و مشخصا به انگلیسی ها به کارش آمد و برایش  کارساز شد, و توانست با حمایت ژنرال آیرون ساید انگلیسی  و به کمک رضا خان میرپنج, در سوم اسفند ماه سال ۱۲۹۹ دست به کودتا بزند و سرانجام به نخست وزیری برسد.

 اما  انقلاب بهمن ۱۳۵۷ هم نشان داد که آقای خمینی حتی بدون دانستن زبان خارجی به رهبری انقلاب اسلامی رسید, ولی  مترجمین حضرت آقا, در نهاد های قدرت باقی ماندند ,از جمله در شورای انقلاب, که که توانستند تیغ بر صورت علم و دانش و دانشگاه  بکشند و بیش از چهار سال دانشگاه ها  را به تعطیلی بکشانند و هزاران دانشجو, استاد و پژوهشگر را  یا سر به نیست کنند و یا از کار بی کار و یا مجبور به خروج از کشور نمایند. و سرانجام, هزاران نفر را به چوبه دار بسپارند تا انتقام مشهور ترین چهره مرتجع تاریخ مشروطه، فضل‌الله نوری مازندرانی معروف به شیخ فضل‌الله نوری را از جامعه  فرهنگی ایران بگیرند.حال, بر خلاف سید ضیا بیچاره!، همه امکانات یک کشور ۸۵ میلیونی در اختیار مافیای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته است: از مجلس و دولت و بودجه گرفته ، تا آب و هوا و زمین و بنادر و حمل و نقل و صادرات و واردات، تا  امنیت و اطلاعات و دادگستری و زندان ها.

آیا ما باید بعد از تقریبا به فاصله یک قرن از کودتای سید ضیا, این بار منتظر یک کودتای روسی باشیم ؟ آنچه مسلم است که سرسپردگی سپاه و حکومت به روسیه, برای مردم ایران مسلم شده است و حتی بخشی از واکنش های ضد روسی در جامعه  ایرانی, نتیجه همین نزدیکی حکومت به روسیه است. اگر حاجی میرزا آقاسی صدراعظم محمد علی شاه قاجار, در یک تعارف مخلصانه گفته بود: مگر قطره ای آب شور ( دریای خزر) چه اهمیتی دارد که فی مابین دولت فخیمه روس و دولت  بهییه همایونی کدورتی باشد, در عوض جمهوری اسلامی در یک برنامه جنایتکارانه و کاملا ضد ملی, از سهم ۵۰ درصدی آب های دریای خزر که در توافق دولت های شوروی وایران امضاء شده بود, فقط ۱۱ درصد را برای ایران واگذاشت و همه ما شاهد بودیم  که چگونه محمد جواد ظریف, با چه چه زبان بازی مزورانه ای، آن را توجیه کرد و نزدیک به ۴۰ درصد از دریای خزر را به دولت روسیه  واگذار کرد, تا رضایت ولادیمیر پوتین را برای حمایت از برنامه های تجاوزکارانه و برون مرزی سپاه قدس فراهم نماید. در آخر بد نیست برای عبرت گیری از گذشتگان و آنچه که همین وابستگان به اجنبی, چه بر سر کشور و مردم آورده اند, به نکته ای از زنده یاد حسین مکی از جلد اول صفحه ۱۹۷تاریخ بیست ساله اش اشاره ای داشته باشیم:

” ولی مردم مطلع  و صاحب نظر به حقیقت آشنا بودند و غالبا پیش بینی می کردند که فردا فلان کار و پس فردا فلان تحول صورت خواهد گرفت. پس کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ که مهمترین حادثه در تاریخ اخیر ایران است، طبعا  پیوستگی کاملی با سیاست عمومی خاورمیانه و مخصوصا روش کلی انگلیسی ها در این منطقه جهان دانست. این مطلب یکی از ارکان تاریخ معاصر ایران است که باید مورد نظر دقیق و کامل محققین آینده و جوانان امروز و فردا باشد.”

جمعه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱- ۲۲ آوریل ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۲ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۳:۵۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴