سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۷

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

شبکه های اجتماعی چقدر اجتماعی هستند؟

ما کاملاً در منطق سرمایه ادغام شده ایم - آنچه در آنجا انجام می شود چیزی است که برای اپراتورها سود می آورد. و تصمیم گیری در مورد این زیرساخت های جهانی در نهایت در دست مالک چند" کنسرن" و نمایندگان آنها است. ما در حالیکه در خانه هایمان نشسته ایم, به طور دسته جمعی فروخته می شویم. همانطور که در هفته های اخیر همراه با توییتر به تسلا فروخته شدیم . در این گیر و دار۴۰ میلیارد دلاری, می بایست بر ما روشن می بود که آن چنان در این سیستم ادغام شده ایم که در حد کالا یا یک بسته پستی قابل انتقال هستیم.

شبکه های اجتماعی چقدر اجتماعی هستند، ما و آنها چگونه در ارتباط با هم قرار می گیریم ؟  البته برای ما روشن است که  در هر صورت آنها همه جا هستند و ما هم نمی توانیم  زندگی روزمره خود را بدون آنها تصور نماییم. میلیاردها نفر از همه نسل ها و طبقات اجتماعی از آنها استفاده می کنند. ظاهرا باید بپذیریم که آن ها از ما فاصله ای ندارند, آن ها به سیستم مرکزی اعصاب ما متصل شده اند. آنها، راه‌های ساده و کاملاً جدیدی را برای گفتگو با یکدیگر و مخاطبین خود، در شرایط زمانی واقعی برای اطلاع‌رسانی و سرگرمی ارائه می‌دهند. آنها به خصوص در بحران ها و زمان های جنگ، مانند اکنون در اوکراین، خدمات مهمی انجام می دهند. 

با این حال، با بررسی دقیق تر و با توجه به تجربه ای که در طول سال ها به دست آمده است، یافته های ما در کنار هم  متناقض باقی می مانند. حداقل دو بعد ضد اجتماعی در سیستم مدیریت فعلی رسانه های اجتماعی به وضوح دیده می شود. آنها عمدتاً برای اپراتورها و صاحبان آنها اجتماعی هستند!  به تعبیر دیگر, آن ها عمومی اند چون همه به آنها دسترسی داریم. اما خصوصی هستند چون, ما هیچ نقشی در اداره  امور آنها نداریم. اصلی صریح  که جدای از قوانین اساسی کشور ها باید مورد تاکید قرار گیرد همان تفاهم عرفی است که به استقلال و عدم  وابستگی رسانه ها تاکید دارد, به طور آشکارا نقض می شوند و این امر, هم باعث دلسردی  است و هم در تخریب باورها, نقش مهمی بازی می کند و عملاً  منافع کاربران نادیده میگیرد.   در توافق‌هایی که داوطلبانه و همراه برنامه ها، با چند کلیک آزاردهنده منعقد می‌کنیم، معمولاً بدون نگاه دقیق چند قرارداد حقوقی را به امضاء در می آوریم. ما حق داریم تا خود را در حد محصولات قابل پذیرش بازار تغییر دهیم و داده ها و گرفته ها را به عنوان کالا و اصل داد و ستد,در معرض استفاده بیشتر قرار می دهیم. در نهایت آنچه رخ می دهد مصادره انبوه نظارت ها و سلب حق رای است. حتی فهمیدن اینکه چه اتفاقی برای داده‌های ما می‌افتد، و چه حقوقی نسبت به آن‌ها داریم، دشوار و از دید اکثریت قریب به اتفاق مردم پنهان می‌ماند. متوجه می شویم که  به عنوان کاربران این خدمات انحصاری، ما کاملاً در منطق سرمایه ادغام شده ایم – آنچه در آنجا انجام می شود چیزی است که برای اپراتورها سود می آورد. و تصمیم گیری در مورد این زیرساخت های جهانی در نهایت در دست  مالک چند” کنسرن” و نمایندگان آنها است. ما در حالیکه در خانه هایمان نشسته ایم, به طور دسته جمعی فروخته می شویم. همانطور که در هفته های اخیر همراه با توییتر به تسلا فروخته شدیم . در این گیر و دار۴۰ میلیارد دلاری, می بایست بر ما روشن می بود که آن چنان در این سیستم ادغام شده ایم که در حد کالا یا یک بسته پستی قابل انتقال هستیم. 

باید تاکید کرد که روابط اجتماعی متنوع ما توسط  همین رسانه های اجتماعی غالبا مخدوش شده است. واقعاً چه چیزی در اینجا توسط ابزارهای هوشمند به عنوان امکان اعتماد برانگیز اجتماعی تعریف و ترجیح داده می‌شود؟ آنجا که توجه مان را به خود جلب می کنند از مدل تبلیغاتی کسب و کار حمایت می کنند. ما را از یک طرف همراه جمع  های وسیع تر,غرق ایده آل های اغراق آمیز همراه خودنمایی ها, در چرخه سودآوری خود قرار می دهند.  امکان پرتاب کردن خود از این سیستم هیجان انگیز و سازمان یافته را از ما گرفته یا محدود میکنند و در این گردش جمعی مسحور می مانیم.

مثلا در هجوم آمریکا و در مجموع, کشور های غربی در سال ۲۰۰۳ به کشور عراق, تمام تصاویری که از طریق رسانه ها به خورد مردم جهان داده می شد, تقریبا از یک کانال کنترل شده بود. و به همین دلیل, کنترل رسانه ها همیشه و تا حدودی مطلق, در دست کشورهای غربی بود  و هست. این امر در جنگ لیبی, که به طور عمده توسط  فرانسه و آمریکا صورت گرفت  نیز به خوبی قابل بر رسی بود. اکنون نیز در مورد جنگ اوکراین  همان کنترل و روش سانسور گزارش ها و تصویر خبری دارد توسط رسانه های غربی اعمال می گردد. حال اگر همه این صحنه آرایی های هیجان انگیز را بر مبنای سود و زیان ببینیم و محاسبه کنیم, و همه این آوارگی های میلیونی را با فرمول بندی های کسب درآمد تجزیه و تحلیل کنیم  به مشکلات وجدانی زیادی  دچار نمی شویم!  تا ما خود را در یک جهت این بده و بستان ها نبینیم به قوام فکری منسجمی نمی رسیم. ما از جهتی که صدا ها را می شنویم  سازمان داده می شویم.  رسانه ها و شبکه های اجتماعی به نقش خود کاملا واقف هستند و جهتی را انتخاب می کنند که نشانده منافع طبقاتی آن ها است. 

برای پاسخ به پرسش های بسیار خود از جمله پاسخ به لحظات مشاهده نشده و تجربه نگردیده اعتماد به نفس ها را در کنار هم بگذاریم و تصمیم بگیریم که کدام داده ها را به چه کسی و برای چه هدفی ارسال  کنیم. چگونه می توانیم با تناقضات به طور جدی برخورد کنیم و مقهور آن ها نشویم و بپذیریم که همه چیز می‌تواند تغییر کند و این تغییر چگونه ممکن است.  این برنامه ها سرنوشت ما نیستند، آنها متعلق به شرایطی هستند که می توان آنها را تغییر داد.

شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱- ۷ مای ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۶:۲۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴