چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

قانون جوانی جمعیت و کنترل زنان به مثابه ماشین‌های تولید مثل در جمهوری اسلامی

همزمان با بگیر وببندهای گشت ارشاد برای حفظ حجاب اجباری٫ گشت‌های بارداری هم به تازگی در بیمارستان‌های کشور مستقر شده‌اند (۱).... به گزارش روزنامه هم‌ میهن (۲)، در مدارس هم فشار بر دختران دبیرستانی برای ازدواج و بچه دار شدن افزایش یافته٫ بطوریکه برای مقاطع دوم متوسطه به بالا مشاوره ازدواج به موقع و پایدار داده می‌شود و آموزش و پرورش هم مخالفتی با آن ندارد.

همزمان با بگیر وببندهای گشت ارشاد برای حفظ حجاب اجباری٫ گشت‌های بارداری هم به تازگی در بیمارستان‌های کشور مستقر شده‌اند (۱). بعد از گذشت هفت ماه از اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، هر چند وقت یک بار خبری از تصمیمات تکمیلی در جهت اجرایی شدن هر چه زودتر آن به گوش می‌رسد. به گزارش روزنامه هم‌ میهن (۲)، در مدارس هم فشار بر دختران دبیرستانی برای ازدواج و بچه دار شدن افزایش یافته٫ بطوریکه برای مقاطع دوم متوسطه به بالا مشاوره ازدواج به موقع و پایدار داده می‌شود و آموزش و پرورش هم مخالفتی با آن ندارد. مضاف بر این “سقط جنین فقط با اجازه قاضی”، “تشویق به ازدواج و فرزندآوری در بیمارستان‌ها” و کاهش مراجعه به مراکز مشاوره ژنتیک” از دیگرنشانه های اجرایی شدن این قانون است (۱).

رژیم جمهوری اسلامی ایران، در تلاش برای افزایش نرخ موالید و در سخت‌تر کردن سقط جنین٫ مقرراتی را وضع کرده و نیز وظایفی را برای نهادهای امنیتی و قضایی جهت برخورد با فروش داروهای سقط جنین و مشارکت در سقط در نظر گرفته است (۳). براساس ماده ۵۱، توزیع دولتیِ یارانه‌ای و رایگان وسایل جلوگیری از بارداری ممنوع و ‌فروش داروهای جلوگیری از بارداری هم نیازمند دستور پزشک شده است. ماده ۵۲ عقیم‌سازی (حتی موقت) را جرم‌انگاری کرده است. طبق ماده ۵۴، آزمایشگاه‌ها باید اطلاعات مراجعه‌کنندگان را ثبت آنلاین کرده و بدین طریق زنان باردار شناسایی و اگر فرزندشان بعدا به دنیا نیاید متهم به سقط خواهند شد (۴).

از جمله پیامدهای این قانون باید از افزایش معلولین و کودکان بی‌سرپرست و کودکان مبتلا به اچ‌.آی‌.وی. “ایدز” و نرخ  بالای سقط‌های غیرقانونی نام برد که بیشترین آسیب جسمی و روحی آن در درجه اول متوجه زنان جامعه خواهد شد. ناهنجاری‌های مادرزادی و بسیاری از اختلالات ژنتیکی می‌تواند در اوایل بارداری شناسایی شوند (۵)، این قانون، زنان را در تنگنا و فشار بیشتری قرار داده و در صورت ناهنجاری جنین و نداشتن مجوز قانونی، ناچار به ادامه بارداری و حفظ جنین معلول شوند و یا اینکه منجر به رویه‌های ناامنی شده که جان آنها را به خطر بیندازد. در حال حاظر از هر دوازده مرگ ناشی از زایمان، یک مورد مربوط به سقط جنین نا امن است (۶).

افزایش جمعیت به هر قیمتی ابعاد تراژیک و غم انگیز وسیعی در بر خواهد داشت، با توجه به بیماری‌هایی نظیر ایدز و اچ‌. پی. وی “زگیل تناسلی” که متاسفانه طبق گفته کارشناسان رو به افزایش است، مخاطرات جدی برای سلامت جامعه به دنبال خواهد داشت. محدودیت‌های ایجاد شده برای توزیع رایگان و ارائه اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری در شرایطی صورت میگیرد که در‌حال‌حاضر اصلی‌ترین دلیل ابتلا به ایدز، ارتباط جنسی محافظت‌نشده است. مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری مبارزه با ایدز در ایران هشدار داده که محدودیت‌های ایجاد شده برای روش‌های پیشگیری از بارداری در ایران با هدف افزایش جمعیت می‌تواند «بارداری‌های ناخواسته و بیماری‌های آمیزشی را افزایش دهد و به افزایش موارد ایدز نیز در کشور کمک کند» و زنان قربانیان اصلی ایدز در ایران خواهند بود (۷،۸،۹).

با وجود شکاف طبقاتی عمیق و گسترده و با توجه به ساختارهای غلط اقتصادی که باعث هر چه فقیر تر شدن خانواده ها می شود، خانم سیمین کاظمی، جمعیت‌شناس و جامعه‌شناس سلامت در ایران هشدار داده که «این اجبارها و فشارها و نقض حریم خصوصی عمدتا دامن‌گیر بخشی از جامعه می‌شود که ثروت و منابع لازم برای عبور از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها را ندارند. سزارین، سقط جنین، پیشگیری از بارداری و غربالگری بیش از پیش به امتیازاتی تبدیل می‌شوند که در اختیار طبقه ممتاز قرار می‌گیرند و فقرا از آن محروم‌تر می‌شوند. تأثیرش بر فرودستان، تولد کودکان ناخواسته و با ناهنجاری‌های کروموزومی و عوارض بارداری و زایمان و سقط جنین ناامن برای زنان خواهد بود. بار اصلی این طرح بر دوش فقرا وبخش آسیب‌پذیر جمعیت است و اگر قرار باشد تأثیری داشته باشد به جمعیت این بخش می‌افزاید و هم‌زمان به بازتولید فقر می‌انجامد». (۱۰)

حق انتخاب بچه دار شدن و زمان آن، حق اساسی وطبیعی هر انسان است. این قانون تنها به خانه نشین کردن زنان اکتفا نکرده وبر اساس کنترل هر چه بیشتر بر بدن زنان شکل گرفته است. تصویب و اجرای  این قانون همراه دیگر قوانین زن ستیز در کشور، زنان را به برده هایی تبدیل میکند که هیچ حق و اختیاری در خصوص چگونه زندگی  کردن خود ندارند و این جامعه مرد سالار است که به جای آنها فکر کرده و تصمیم می‌گیرد و صلاح زندگی آنها را تشخیص می‌دهد.

            منابع

  1. گشت بارداری در بیمارستان‌ها! – زاگاه (zaagaah.com)
  2. روزنامه «هم‌میهن»: فشار به زنان بیمار و دختران دبیرستانی برای بچه‌دار شدن بالا رفته (iranintl.com)
  3. توزیع رایگان یا یارانه‌ای وسایل پیشگیری از بارداری ممنوع شد – همشهری آنلاین (hamshahrionline.ir)
  4. اتهام سقط‌ جنین برای مادران بارداری که فرزندشان به دنیا نیاید | شهرآرانیوز (shahraranews.ir)
  5. آزمایش تشخیصی نمونه برداری از پرزهای جفتی یا CVS (madarsho.com)
  6. سازمان بهداشت جهانی: لغو حق سقط جنین در آمریکا تلفات جانی خواهد داشت | ایندیپندنت فارسی (independentpersian.com)
  7. هشدار در مورد احتمال وقوع «موج» ایدز در ایران در پی محدودیت روش‌های پیشگیری (radiofarda.com)
  8. دیدبان حقوق بشر: طرح حمایت از خانواده، برای زنان ایران خطرناک است – BBC News فارسی
  9. Women’s right to abortion care | MSI Reproductive Choices (msichoices.org)

۱۰. پیامدهای طرح جوانی جمعیت: بازتولید فقر؛ افزایش شکاف ملت- دولت (asriran.com)

   

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۳ مرداد, ۱۴۰۱ ۱:۲۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!