سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۱

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۱

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

از پیام میرحسین موسوی در راستای تأمین ارادهٔ ‌آزاد و برابرحقوق مردم حمایت می‌کنیم!

بیانیۀ آقای موسوی بر خلاف پروژه‌های رهبرسازی از خارج، یک رهیافت کاملاً داخلی و ایرانی است و بر نیروی مردم و جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» استوار است. ما پیام و طرح کلی آقای میرحسین موسوی در این برهۀ حساس از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در میهن را هم‌راستا با سیاست‌ها و راهبردهای خود یافته و از آن استقبال و از تأمین و تحقق متناظر ارادهٔ آزاد و برابر حقوق مردم پشتیبانی می‌کنیم.

 

از پیام میرحسین موسوی در راستای تأمین ارادهٔ ‌آزاد و برابرحقوق مردم حمایت می‌کنیم!

  جنبش «زن، زندگی، آزادی»، که هر روز دامنه و عمق بیشتری می‌‌یابد، شنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ با بیانیهٔ مهندس میرحسین موسوی از حصر، اوج بیشتری گرفت. آقای موسوی با بیان روشن می‌نویسد ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند و در راستای این تحول بنیادین، به عنوان یکی از آحاد ملت ایران، پیش‌نهادی سه‌بندی ارائه می‌کند. بیانیه بر «… زایش دلهره‌آور فاصله‌های طبقاتی، اثرات سیاست‌های ماجراجویانهٔ دشمن‌محور به جای دوستی و هم‌کاری جهانی و منطقه‌ای، فساد گسترده در نهادهای پولی و مالی، خفقان گستردهٔ فرهنگی، فقدان آزادی‌ها و سرکوب وحشیانهٔ زنان و مردان و حتی کودکان …» تأکید و با اشاره به ضرورت تغییر اساسی در شرایط موجود، نتیجه می‌گیرد «اجرای بدون تنازل قانون اساسی»، به عنوان شعاری که سیزده سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست و باید گامی فراتر از آن گذاشت».

انتقادات موسوی بر فاصله‌های طبقاتی و بی‌عدالتی و نابرابری‌های حاکم بر کشور ما، بر خلاف سیاستی است که مدافعان سرمایه‌داری لجام‌گسیخته، نئولیبرالیسم و رانت‌خواری فاسد تحت مدیریت سازمان‌های نظامی و امنیتی بر اقتصاد ایران حاکم کرده‌اند.

موسوی می‌نویسد «قانونی بهروزی به بار می‌آورد که برآمده از مردم و برای مردم باشد». بیانیه بحران‌های گوناگونی را که جامعه و کشور را در چنبرۀ خود گرفته‌اند برمی‌شمارد و اعلام می‌کند «بحرانِ بحران‌ها ساختار تناقض‌آلود و غیر قابل دوام نظام اساسی کشور است. این قدرت غیرپاسخ‌گو و مسئولیت‌ناپذیر است که روزگار را بر ما تاریک می‌سازد».

موسوی بر پایۀ این ارزیابی به دقت و با زبانی شاعرانه نوشته «ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند، که خطوط اصلی‌‌اش را جنبش پاک «زن، زندگی، آزادی» ترسیم می‌کند. این سه کلمه بذرهای آیندهٔ روشن‌اند؛ آینده‌ای پیراسته از ظلم و فقر و تحقیر و تبعیض. این‌ها سه واژه‌اند که با خود تاریخی از تکاپو و تفکر و مبارزه و آرزو حمل می‌کنند؛ و در میان‌شان «زن» از همه امیدبخش‌تر است، زیرا در بین ما سعادت و خیر عمومی به دست نمی‌آید و مبارزات بزرگ اجتماعی به پیروزی نمی‌رسند، مگر با حضور زنان و مردان در کنار هم.» تأکید مهندس موسوی بر نقش برجستهٔ زنان و نابرابری جنسیتی موجود در قوانین و سیاست‌های جمهوری اسلامی بر شناخت عمیق وی از جنبش حکایت دارد.

موسوی سپس یادآور می‌شود: «همان حقی که شالودهٔ‌ انقلاب مردم در سال ۱۳۵۷ و قانون اساسی فعلی قرار گرفت، برای نسل‌های بعدی نیز محرز است، تا اگر تصمیم پیشینیان منجر به گره‌های کور در زندگی‌‌ جامعه شد، یا ابزار سوءاستفادهٔ‌ قدرت‌طلبان بود، بتوانند جهت عبور از بحران‌ها و گشودن مسیر به سمت آزادی، عدالت، مردم‌سالاری و توسعه دست به تجدیدنظرهای اساسی بزنند و به منظور حفظ امنیت عمومی و پیش‌گیری از خشونت خواستار تغییر نظم موجود یا تدوین میثاقی اساساً تازه شوند؛ میثاقی که پیش‌نویس آن از سوی نمایندگان منتخب مردم، از هر قومیتی و با هر گرایش سیاسی و عقیدتی تهیه شود و در یک همه‌پرسی آزاد به تأیید ملت برسد.». این فراز در واقع شاه‌بیت این بیانیه است که برای اولین بار در داخل کشور و از زبان یک مسئول سابق اظهار شده است.

سازمان ما مبتنی بر برنامهٔ خود و نیز سند چارچوب سیاست‌گذاری‌ مصوب کنگرهٔ نوزدهم، به روشنی در راه گذار از جمهوری اسلامی و «تحقق جمهوری عرفیِ غیردینی و متعهّد به مجموعهٔ مبانی حقوق بشر و اصول دموکراسی و مبتنی بر اراده و آرای آزاد، برابرحقوق و دموکراتیک مردم میهن‌مان مبارزه می‌کند و قاطعانه مخالف حکومت‌های غیرانتخابی، دینی، موروثی و ایدئولوژیک است.» راهبرد سیاسی سازمان برای تحقق این هدف مبارزهٔ پیگیر در راه دگرگونی ساختار سیاسی از طریق تکیه بر مبارزهٔ مسالمت‌آمیز، کنش‌گری و برآمد جنبش‌های موجود در کشور و اِعمالِ فشار جامعۀ مدنی است. از ارکان سیاست سازمان مخالفت با ساختار ولایت فقیه، مخالفت با استبداد و مبارزه در راه تأمین شرایط انتخابات آزاد» و «تغییر در نظام انتخاباتی کشور است».

از این رو ما پیام و طرح کلی آقای میرحسین موسوی در این برهۀ حساس از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در میهن را هم‌راستا با سیاست‌ها و راهبردهای خود یافته و از آن استقبال و از تأمین و تحقق متناظر ارادهٔ آزاد و برابر حقوق مردم پشتیبانی می‌کنیم. بیانیۀ آقای موسوی بر خلاف پروژه‌های رهبرسازی از خارج، یک رهیافت کاملاً داخلی و ایرانی است و بر نیروی مردم و جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» استوار است.

موسوی در این بیانیه طرح مقدماتی خود را به‌صورت «اول- برگزاری همه‌پرسی آزاد و سالم در مورد ضرورت تغییر یا تدوین قانون اساسی جدید، دوم- در صورت پاسخ مثبت مردم، تشکیل مجلس مؤسسان مرکب از نمایندگان واقعی ملت از طریق انتخاباتی آزاد و منصفانه و سوم – همه‌پرسی در بارهٔ متن مصوب آن مجلس به منظور استقرار نظامی مبتنی بر حاکمیت قانون و مطابق باموازین حقوق انسانی و برخاسته از ارادهٔ مردم» توضیح داده است که به شهادت متن یک طرح ابتدایی و دارای ابهامات است و رفع این ابهامات نیاز به تأمل و همکاری دارد. ما نیز با تأکید بر لزوم روشن شدن ابهامات و تدوین راهکاری عملی برای اجرایی شدن طرح، از دعوت مهندس موسوی به هم‌اندیشی در این باره استقبال می‌کنیم.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) بار دیگر بر ضرورت داخلی و ملی بودن هر راهکار برای گذار از جمهوری اسلامی تأکید می‌کند. به باور ما هر گونه تحول و گذار در ایران صرفاً یک وظیفهٔ ملی مردم ماست و ما برای حصول به آن متوسل به هیچ دولت خارجی و نیروی نظامی و امنیتی که امتحان خود را بارها پس داده‌ و خود مرتکب تروریسم دولتی، جنایات جنگی و جنایات عدیده علیه بشریت شده‌اند، نخواهیم شد.

ما به جناب مهندس موسوی برای صدور این بیانیهٔ شجاعانه درود می‌فرستیم و همان‌گونه که بارها به طرق مختلف اعلام کرده‌ایم، تمامی شخصیت‌های سیاسی، مبارزان مدنی، چهره‌های ورزشی و هنری، استادان و دانشجویان، کارگران و زحمتکشان عدالت‌پژوه و همهٔ مردان و زنانی که به خاطر اعتراض به خودکامگی و مبارزه برای رفع تبعیض و به دلیل مبارزه برای برابری و آزادی در حصر و در زندان‌های جمهوری اسلامی اسیرند را شایسته‌ترین و قابل اعتمادترین نمایندگان برای پیگیری مطالبات گروه‌های اجتماعی مختلف می‌دانیم. سازمان ما این مبارزان را از ستون‌ها و سنگ‌پایه‌های هر نهادی می‌شناسد که چالش سترگ مردم در مقابل استبداد حاکم را پیش خواهد برد، نهادی که لزوماً باید با پیوستن نمایندگان مستقیم دیگر تشکل‌های اجتماعی و به‌ویژه نمایندگان کارگران و زحمتکشان، فرهنگیان، دانشگاهیان و نمایندگان جامعۀ مدنی و سیاسی کشور مسئولیت به ثمر رساندن مبارزۀ سرنوشت‌ساز ایرانیان برای گذار از استبداد دینی حاکم را عهده‌دار گردد.

 

بیانیهٔ میرحسین موسوی در خدمت گفت‌وگوی ملی در راه گذار مسالمت‌آمیز به یک جمهوریِ عرفیِ مردم‌سالار و مبتنی بر مبانی جهان‌شمول حقوق بشر است!

 

یک‌‌شنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ (۵ فوریهٔ ۲۰۲۳ میلادی)

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۴۰۱ ۱۱:۰۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴