جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰
در این شماره: مجازات‌های جایگزین حبس، خدمات عامالمنفعه در مجازاتهای جایگزین حبس و امکان استثمار زندانیان، کاهش جمعیت کیفری زندان در پرتو مجازاتهای جایگزین حبس، تاثیر اجتماعی مجازات جایگزین حبس...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب
روزا رویزیونیسم را اندیشه ای مکانیکی و غیردیالکتیکی میدانست...او در کنار کارل لیبکنشت پایه گذار سازمان اسپارتاکوس بود که نطفه اصلی تشکیل حزب کمونیست آلمان در سال 1918 میلادی گردید....
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
یگانه چارهٔ ما
در جهان مدرنی که به جای نزدیکی، دیوارهایی بلندتر میان انسان‌ها ساخته‌اند، چگونه می‌توان به آینده امید داشت؟
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

“مانیفست برای صلح” نه ساده لوحانه است و نه غیر اخلاقی

زهرا واگن کنشت و آلیس شوارتزر در "مانیفست برای صلح" خود, نسبت به تشدید جنگ اوکراین به دلیل تحویل تسلیحات از غرب هشدار می دهند. در عوض، تاکید دارند که طرفین مناقشه باید فورا در پشت میز مذاکره بنشینند و از گسترش جنگ جلوگیری کنند و به آن خاتمه دهند. در آخرین گزارش ها، تا امروز بییش از یک میلیون نفر در یک نظر سنجی، با امضاء خود، به این مانیفست اعتبار داده اند. اما نویسندگان آن نیز از طرف برخی از احزاب، نهاد ها و افراد، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته اند.

یک میلیون امضاء و تومار برای صلح و توقف جنگ

این روزها انگشت اشاره هزاران نفر به سوی آلیس شوارتزر و زهرا واگن کنشت نشانه رفته است. آن ها  یک مانیفست برای صلح را نوشته اند که با گذشت یک هفته، توسط بیش از  یک میلیون نفر در آلمان امضاء شده است. ۶۹ نفر اول افراد امضاء کننده، شامل افراد متفاوتی مانند پیتر گوویلر از حزب سوسیال مسیحی آلمان CSU و پیتر برانت مورخ از حزب سوسیال دموکرات، مارگوت کیسمن رئیس سابق شورای کلیسای ایوانگلیش آلمان، آنته وویلر استاد الهیات از حزب سبزها، معاون سابق رئیس پارلمان، به علاوه راینهارد می، موسیقیدان و گونتر ورهوگن سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات، معاون سابق کمیسیون اتحادیه اروپا می باشند. مانیفست برای صلح به همه  آن دسته از سیاستمدارانی که به تشدید جنگ اوکراین پا فشاری می کنند، نسبت به بحرانی شدن جنگ و لغزش به سوی جنگ جهانی دیگر و در نهایت بروز غیر قابل کنترل یک جنگ هسته ای “هشدار می دهد و از پایان دادن به جنگ در پشت میز مذاکره حمایت می کند. “مانیفست برای صلح” از صدر اعظم آلمان می خواهد که “خود را در راس یک اتحاد قوی برای آتش بس و ایجاد فضایی برای تامین یک صلح پایدار قرار دهد”.

هاینریش بل، نویسنده صلحجو و مبارزی جدی علیه خشونت نظامی بود، داما او رویا پرداز نبود! و می دانست که نباید برای یک دیکتاتور دعا کرد. اما همچنین می دانست که نیروی نظامی هرگز صلح را به ارمغان نمی آورد. تانک ها، توپ ها، نارنجک ها و موشک ها می توانند از تهدیدات مرگبار جلو گیری کنند، می توانند جلوی گسترش جنایت های ناشی از جنگ را بگیرند و به استبداد خاتمه دهند. اما آن ها نمی توانند صلح را به ارمغان بیاورند. باید تاکید نمود که کارشکنی های حزب سبز های آلمان در برگزاری تظاهرات صلح در برلین، نشانگر جهتی است که ایستاده اند.

هاینریش بل با بازدارندگی مخالف بود، زیرا اهرم بازدارندگی بر پایه هایی استوار است که اطمینان بخش نیست و هیچ کسی نمی تواند کنترل کند. بنابر این او نسبت به تشدید مارپیچ  های گذار به یک صلح پایدار هشدار می داد. آن چه که توصیه می شد، در فضای نیمه بحرانی جنگ سرد بود، اما اکنون در بازار داغ جنگ روسیه و اوکراین، می باید تمهیدات به غایت بیشتری در جهت تامین صلح اعمال گردد. هاینریش بل  در آن زمان باید انتقادات زیادی را تحمل می کرد. در مراسم اهدای جایزه نوبل ادبیات، او در سخنرانی خود به این نکته اشاره کرد که: از میان “انبوه انگشتان اشاره آلمانی ها” و بسیاری از ناباوری ها گذر کرده است و این امر برای ۵۰ سال پیش، نتیجه ای مثبت داشت. اما امروز بنیاد حزب سبز ها که  نام هاینریش بل را یدک می کشد، میدان بازی جنگ طلب ها، صدور اسلحه و مخالفان  صلح شده است.

مانیفست برای صلح” تلاش می کند تا عدالت را در قانون اساسی رعایت کند

به طور خلاصه؛ “مانیفست برای صلح”، تلاش می کند تا قانون اساسی را رعایت کند، در واقع قانون اساسی، بر مدار یک قانون اساسی صلح طلبانه تنظیم شده است. یعنی جهت فرمان آن، تعهد و خدمت به “صلح جهان” است و همه حقوق اساسی، از جمله آزادی های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، به خاطر صلح به وجود آمده است. بنابراین، اگر کسی صلح را جدی می گیرد، باور دارد که در راه رسیدن به آرامش قدم برداشته است، 

بحث در مورد مسائل اساسی مانند صلح به شدت مورد نیاز زمانه است

مانیفست آلیس شوارتزر و زهرا واگن کنشت توسط کسانی که خواستار تحویل بیشتر و سریع تر تسلیحات نظامی به اوکراین هستند به شدت مورد سرزنش و انتقاد قرار گرفته است. منتقدان “مانیفست برای صلح” مدعی هستند که هیچ جایگزینی برای تحویل تانک های لئوپارد، هواپیماهای جنگی و موشک های دور برد وجود ندارد. در واقع وانمود می کنند که کلید واژه و راه حل حقیقت در دست آن ها است. و بر همین اساس هم تمایل به گفتگو ندارند و در راه صلح سنگ اندازی می کنند. اما باید بحث کرد، باید برای یافتن راه درست مبارزه کرد، زیرا مسائل اساسی امروز و آینده ما در خطر افتاده اند و اکنون، هنگام مبارزه جدی برای برون رفت از بحران موجود است. نباید اجازه داد تا صدای ویرانگر جنگ افروزان، در لفافه های دیپلماتیک  پنهان بماند.

کسی که به تشدید تنش هشدار دهد، احمق  و ترسو نیست

بحث های ما باید با منطق استبداد و تسلط ، تلقین بدخواهانه و تحقیر نفرت انگیز مخالفان، متفاوت باشد. عجیب است که لفاظی های عملا جنگ طلبانه ایدئولوژیک، برای برخی از گروه های اجتماعی بیانگر اخلاق و نمایانگر ایستادن در جبهه درست تاریخ است! اما لفاظی های  صلح طلبانه، به عنوان بیان بی اخلاقی و عدم توجه به منافع ملی تعبیر می گردد. وقتی به افرادی که تشدید تنش را ترویج می کنند، با هوش و شجاع و کسانی را که نسبت به خطر تشدید مارپیچ  راه صلح هشدار می دهند، احمق و بز دل می گویند، نشانه های خوبی برای تامین صلح نیست. زمانی هم که کلماتی مانند سازش، آتش بس و مذاکرات صلح، به عنوان ابراز همدردی با پوتین تلقی شوند، فضای روابط فی مابین، مسموم و کشنده است. به عقیده مخالفان، مذاکره و مفاد “مانیفست برای صلح”، بعید و دور ازذهن است. زیرا طرف های متخاصم حاضر به مذاکره نیستند. این سرنوشت گرایی، خطرناک است. می توان و باید در مورد تمایل به مذاکره ، مذاکره کرد. این طرح بسیار امید وار کننده تر از طرح بمباران صلح است.

منبع:
 
der “Süddeutschen Zeitung

دو شنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱- ۶ مارس ۲۰۲۳

 

تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند, ۱۴۰۱ ۱۱:۴۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰

روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

یگانه چارهٔ ما

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)