سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۷:۳۸

شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۳۸

دور جدید درگیری های نظامی در سوریە

درگیری های اخیر میان نیروهای نظامی ایالات متحدە آمریکا و نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریە کە منجر بە کشتە و زخمی شدن تعدادی از طرفین شد، سطح تشنج میان دو کشور را بالا برد. درگیری کە امروز هم ادامە داشت و حملە دیگری بە نیروهای آمریکائی صورت گرفت. این درگیری ها در زمانی صورت می گیرند کە اخیرا واشنگتن، ایران را بە حملە نظامی در صورت غنی سازی بالای شصت درصدی و تلاش برای تولید بمب اتمی تهدید کرد.

بی گمان تشدید سطح تنشها بشدت خطرناک است، و در نگاە نیروهای صلح طلب و ضد جنگ تحت هیچ عنوانی قابل پذیرش نیست. بویژە اینکە دولت ائتلافی بشدت راستگرای کنونی اسرائیل بە رهبری ناتانیاهو، مترصد فرصتی برای حملە است. جنگی کە کسی نمی داند عواقب و تاثیرات آن تا بە کجا خواهدرسید. جنگی کە کل امنیت و ثبات خاورمیانە را با تشنجات عظیم و غیرقابل پیش بینی روبرو خواهدکرد.

اما چگونە است کە درست در بحبوحە نزدیکی ایران و عربستان، چنین حرکاتی از سوی نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریە صورت می گیرد؟ آیا تندروهای ایران با چنین عملی می خواهند سینگال بدهند کە اساسا خبری از احیای برجام نیست؟ یا اینکە طبق معمول با متشنج کردن بیشتر منطقە در صدد تاثیرگذاری بر روند نزدیکی ایران و عربستان هستند؟

البتە دولت دمکراتها در واشنگتن با احتیاط در رابطە با ایران حرکت می کند، و تحت هیچ عنوانی برنامەای جهت بالا بردن سطح تشنجها تا مرحلە برخورد نظامی، البتە تحت شرایط خاصی کە همانا احتیاط جمهوری اسلامی در رابطە با برنامە اتمی خودش است، ندارد. دولت بایدن با بمباران نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریە، جواب تحرکات نظامی شبەنظامیان وابستەای را می دهد کە علیە نیروهای آمریکائی وارد عمل شدەاند. همچنین دولت بایدن بعنوان ادامەدهندە راە و نگاە دولت اوباما بە مسائل منطقەای در خاورمیانە، برخورد با جمهوری اسلامی در اولویت استراتژیکی آنان نیست. چین و روسیە نگاە و توان ایالات متحدە را کاملا بخود مشغول کردەاند. ضمنان تورم و بحران اقتصادی در آمریکا و نیز بحرانهای مالی کە در پی آن تعدادی بانک اعلام ورشکستگی کردند، رمق این کشور را برای بازکردن جبهەهای متعدد گرفتەاست.

اما از طرفی دیگر اگر اظهارات سناتور تندروی آمریکائی ‘تد کروز’ را مبنا بگیریم کە در توئیتی بایدن را بە دروغگوئی و صدور مجوز برای پرداختهای نقدی تازە بە ایران متهم کردە، بە نظر می رسد کل صحنە پیچیدەتر از آنی می شود کە تصور آن می رود. بە این ترتیب ایالات متحدە از طرفی تهدید می کند و از طرفی دیگر تسهیل! واقعیت این است کە نوعی سردرگمی در سیاست دمکراتها در قبال ایران مشاهدە می شود کە توضیح آن دشوار است.

در رابطە با تحرکات نظامی نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریە علیە آمریکائی ها باید گفت کە در خوش بینانەترین حالت، تحلیل می تواند این باشد کە سران رژیم در شرایط نیاز ایالات متحدە بە ایران برای دورشدن از روسیە و نیز احتیاط واشنگتن در قبال تهران، دست بە تحرکات نظامی از طریق نیروهای نیابتی خود می زنند تا صدای جناحهای تندروی درون خود کە بویژە بعد از آشتی با عربستان بلندشدە را بخوابانند.

بهرحال هرچە هست، آمریکا فعلا نە نگاە حذفی بە جمهوری اسلامی دارد، و نە نیاز بە برپائی حتی یک جنگ محدود. نوع برخورد غرب بە تجربە خیزش چند ماهە اخیر مردم ایران هم بدرستی اثبات کرد کە آنها بە سرنگونی نظام مستقر در ایران نە تنها فکر نمی کنند، بلکە تنها در پی فشارآوردن بر آن و خنثی کردن مواضع آن در قبال روندهای تغییرات کلانی است کە دنیا را در بر گرفتەاست.

 

تاریخ انتشار : ۵ فروردین, ۱۴۰۲ ۵:۳۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وقتی «فقر» چهره زنانه پیدا می کند / زنان اولین قربانیان شوک‌های اقتصادی پی‌در‌پی

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام، سوسیالیسم احساسی

محاکمه مجدد احمدرضا حائری هم‌زمان با ادامه حبس او در قزل‌حصار

زادروز دکتر محمد مصدق؛ کابوس جاودانِ مستبدان، وابستگان و دشمنانِ حاکمیت ملت ایران، گرامی و مبارک باد

پیش به سوی اتحاد گسترده «چپ»:  برای میهن، نان، کار، خانه؛ برای کودک، مرد، زن، زندگی، آزادی

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران