سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۰

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۰

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

جنبش ژینا، عبور از جمهوری اسلامی را ناگزیر کرده است

گرچه تلاش می شود بازیگران جنبش ‘زن زندگی آزادی’ را با ترم شورشگران آرمان خواه که پا بر زمین ندارند و تحت تاثیر آرزوهای آرمانی خود به میدان آمده اند، تعبیر نمایند تا سرانجام با این نتیجه گیری برسند که آینده آن نیز همانند جنبش تیر ماه  سال ۱۳۸۸، و یا  اعتراض های دی ماه سال ۱۳۹۶ و آبان ماه ۱۳۹۸ خاموش خواهد  شد و سرنوشتی مشابه خواهند داشت؛ اگرچە از رسانەهای دولتی با تعبیرهای تحقیرآمیز نسبت به آن برخورد کردند، و به ویژه در همان اوائل سعی می کردند آن را امری گذرا و سطحی تعریف نمایند، اما کنترل روند جنبش از دست و قائده ابزار حکومتی ها در آمد و به پدیده ای متحول شد که تمامی کشوررا در نوردید و خیلی سریع به پیامی جهانی تبدیل گردید. جنبش در صدر اخبار و گفتگوهای بین المللی قرار گرفت،

حوزه درخواست های مطالباتی را بسیار بیشتر از پیش گسترش داد و به شعارهای ساختار شکن منجر گردید. امری که طی بیش از چهل سال گذشته، با چنین وسعتی دیده نشده بود. از طرفی دیگر با کشتار بی محابای حکومت از جوانان و حتی کودکان کشور ما، بار دیگر چشم جهان به اعمال ضد بشری حکومت اسلامی خیره ماند و کشتارهای  دهه شصت، که  از طرف نهاد حقوق بشر جهانی به مثابه، نسل کشی و جنایت علیه بشریت محکوم شده است باردیگر حقانیت دادخواهان و بازماندگان آن ها را در مقابل چشم جهانیان به نمایش گذاشت. جامعه ایرانی موفق گردید تا با جنبش پر طنین ژینا، جامعه جهانی، اهل هنر، سیاست و اهل قلم را به خود جلب نماید و اثبات کرد کە دیگر نمی توانند بر این جنبش تنها با نام یا برچسب “اکتویست” های دهه هشتادی، تحلیل های خود را بنا نمایند.

اساسا پدیدەای که پس از قتل جانگداز ژینا – مهسا امینی بر خیابان های کشور ما ایران، به منصه ظهور رسید، از تعاریف کلاسیک به سرعت گذر کرد و آن ها را پشت سر نهاد، و با اوج گیری شعارها نشان داده شد که مبانی مطالباتی جامعه با سرعتی شگفت آور خود را حول  یک شعار، زن زندگی آزادی، خلاصه و تعریف کرد و مورد پذیرش همگان قرار گرفت. حال بهتر است تلاش شود تا بر این حرکت بزرگ اجتماعی که وارد هشتمین ماه خود شده و توانسته است مهر حضور خود را نیز بر جای جای وقایع پر شتاب جامعه  ایران بگذارد، مکثی  کرده و بر آن  نوری انداخته شود.

در آغاز باید دید که نقطه عزیمت و فرارویی جنبش زن زندگی آزادی، در کجا است و اساسا با چه عنوانی می شود آن را مورد خطاب قرار داد تا امکان ارتباط گیری با آن را هموارتر نموده  و اقداماتی را برای هم پیوندی و هم اندیشی بیشتری با آن در دستور کار خود قرار داد. پیشتر از هر چیز می توان به روایت های حکومتی و بخش هایی از طرفداران و دلبستگان آن در داخل و خارج اشاره نمود که آن ها، این حرکت اجتماعی را بر اساس تئوری های  توطئه ارزیابی می کنند، دستگاه تبلیغاتی را روی آن بسیج می کنند تا اعتراض های خیابانی را به خارج نسبت دادە و حامیان این حرکت بزرگ اجتماعی را به ستون پنجم حواله دهند.

و تاکید می کنند که نیروی پیوسته بە آن، اغتشاش گر است و در جهت مخالفت منافع ملی، بنابراین نوع  مواجهه با آن نیز از پیش معلوم می گردد! که ما با هجوم نیروهای سرکوب حکومت، نتیجه آن را به چشم خود دیدیم. به ویژه در کردستان و سیستان و بلوچستان علیه نمازگزاران در شهر زاهدان که بیش از صد نفر کشته به جا گذاشتند و چند صد نفر با شلیک تفنگ های ساچمه ای، برای همیشه چشم های شان را از دست دادند و صد هزار نفردر سطح کشور دستگیر شدند و زخمی هایی که به بیمارستان ها منتقل شده بودند، بر خلاف همه توافقات بین المللی، از بیمارستان ها دزدیده، به محاکمه کشیده و اجساد مثله  شده برخی را دربیابان ها رها کرده اند.همچنین از آمبولانس ها برای انتقال نیروهای سرکوب و یگان های ویژه استفاده نمودند، و صد البته، از همه این همه ددخویی ها هم طرفداران نظام سرکوبگر و حامیانش، پشتیبانی نمودند.

اما با ادامه جنبش، طرح های مطالباتی آن گسترش پیدا کرد و در آغاز که بر رفع  حجاب اجباری تمرکز داشت، با عمومی کردن این شعار و در نتیجه با دسترسی زنان  به اولین خواسته خود، حرکت به سرعت با  تغییر جهت، رو به تعمیق نهاد و از این سو به بعد، شعارهای ساختار شکن، جنبش زن زندگی آزادی، مطالبه  جدیدی را در دستور کار خود قرار داد.

در واقع ادامه جنبش ‘زن زندگی آزادی’ نشان داد که حکومت قادر به حفظ بدنه مستاصل خود نیز نیست و جنبش ژینا، نگرانی های جدی را در آن ها دامن زده و ریزش زیادی از اقشار متصل به حکومت را باعث شده است. هزینه سنگین نیروهای آماده باش و تشویق و تبلیغ آن ها در مقابله با مردم، نمی تواند ادامه پیدا کند، و صدای سرپیچی ماموران از فرماندهان خود به کرات به گوش می رسد و حتی در میان فرماندهان عالی رتبه نیز از تمرد و عدم مشارکت در سرکوب مردم شنیده می شود. صدای اعتراض مردمی که از جباریت حکومت به تنگ آمده اند، و مشکل معیشت زندگی نیز، دشواری ها را برای آن ها به  اوج کشانده است و همه این عوامل که به طور مستقیم از جنبش ژینا  نشات گرفته است،

حکومت را چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی وادار به عقب  نشینی های جدی نموده است. دیگر همه جهان خارج می دانند که حکومت در داخل مرزهای کشور از هیچ پایگاه محکمی برخوردار نیست، و امروز حکومت از سر استیصال مجبور شده است تا  به بازنگری در سیاست منطقه ای و جهانی خود دست بزند. حتی با کشورهایی که تا چندی پیش از آن ها به عنوان دشمنان استراتژیک و ایدئولوژیک خود به جامعه  و دنیا معرفی و تبلیغ می کرد. این تغییرات سیاسی حکومت را باید از عواقب قدرت جنبش اجتمایی کشور ما دانست که عملا همه شعارهای ایدئولوژیک حکومتی را منکوب نمود و آن ها را برسر جایشان نشان و مجبور کرد به این عقب نشینی ها گردن بنهند.

جنبش ژینا پویا است، و شعار زن زندگی آزادی جاری است و نقش زنان را در هدایت و سرنوشت کشور بدیهی کرده است. و پاسخ گویی به حجم مطالبات مردم  در چارچوب قانون اساسی فعلی نمی گنجد و حکومت دینی و قوانین فقهی، مهمترین سد راه رفاه و سعادت مردم به پا خواسته ای است که از انقلاب مشروطیت نسبت به آن پی گیری نموده اند و امروزبا توجه  به همه عوامل گذشته و حال، عبور از جمهوری اسلامی را نا گزیر کرده است.

 

 

تاریخ انتشار : ۱۱ فروردین, ۱۴۰۲ ۱۱:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴