یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴

یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴

چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!
پاتریک اشنایدر عادت داشت با ماشین برقی خود جلب توجه کند. در ژانویه ۲۰۲۴، اشنایدر... یک خودروی مدلY از تسلا خرید. از آن زمان تاکنون، دوستان، آشنایان و حتی رهگذران,...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
تحولات ایران مابین دو کنگره
اخیراً کنگره بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در شرایط بغرنج کشور، منطقه و جهان با موفقیت برگزار شد و اسناد مصوب کنگره در «دفترچه کنگره بیستم» منتشر گردید. این...
۲۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سيدى
نویسنده: محمود سيدى
اعتراضات سراسری بازنشستگان در روزهای یکشنبه و دوشنبه هر هفته
تجمعات اعتراضی کارگران باز نشسته سازمان تأمین اجتماعی ایران و شرکت مخابرات ایران در روز های یکشنبه و دوشنبه هر هفته در استانهای سراسر ایران برگزار می‌شوند. این اعتراضات اغلب...
۲۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید سلطانی
نویسنده: حمید سلطانی
زنان و مجازات اعدام در ایران: دریچه‌ای به آسیب‌شناسی جنسیتی مجازات مرگ
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۴، دو سال پس از آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی»، جمهوری اسلامی بالاترین آمار سالانه اعدام زنان در ۱۷ سال اخیر را ثبت کرد...
۲۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نه به اعدام! برای پخشان و تمام کسانی که صدایشان خاموش شده
این حکم با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شده است. کمپین حقوق بشر ایران صدور این حکم را نشانه تشدید سرکوب مخالفان سیاسی، به‌ویژه زنان، در ایران ارزیابی کرده و خواستار لغو...
۲۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
فوکوس
بوی اسپند در هوا پیچیده و دود غلیظی فضا را فرا گرفته است. صدای دایره‌ زنگی خودش را سُر می‌دهد وسط شلوغی جمعیت. آن وسط یک نفر دارد برای شادی...
۲۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

آمریکا و بازگشت گام به گام به توافق هسته ای با ایران

باراک راوید نویسنده اکسیوس از اسراییل گزارش میدهد که به گفته ۱۰ مقام اسرائیلی، دیپلمات های غربی و کارشناسان آمریکایی مطلع از این پیشنهاد، دولت بایدن در هفته های اخیر با شرکای اروپایی و اسرائیلی خود درباره پیشنهاد توافق موقتی با ایران که شامل برخی رفع تحریمها در ازای توقف بخش هایی از برنامه هسته ای تهران خواهد بود، بحث کرده است.

رویکرد جدید دولت بایدن نشان می دهد که آمریکا چقدر نگران پیشرفت های اخیر در برنامه هسته ای ایران است. اهمیت این موضوع از آنجاست که آمریکا دیپلماسی رسیدن به توافق برای بازگشت به قرار هسته ای سال ۲۰۱۵ را گرچه رد نکرده بود اما سال گذشته آن را بر سر کمک های نظامی ایران به روسیه و سرکوب اعتراضات ضد دولتی در ایران از دستور کار خارج نمود.

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی از اواخر ماه فوریه، ایران ۸۷٫۵ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا غنای ۶۰٪ را جمع آوری کرده است. کارشناسان می گویند اگر همین مقدار اورانیوم تا درجه ۹۰ درصد غنی شود، برای تولید حداقل یک بمب هسته ای کافی خواهد بود.

مقامات اسرائیلی اخیرا به دولت بایدن و چند کشور اروپائی تذکر دادند که ایران وارد محدوده خطرناکی خواهد شد که در صورت غنی سازی اورانیوم بالاتر از سطح ۶۰ درصد، می تواند باعث حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته ای آن کشور شود.

هر نوع درگیری مستقیم نظامی ایران و اسراییل بلافاصله آمریکا و متحدان اروپایی اسراییل را در موقعیت قرار خواهد داد که برای دفاع از آن کشور وارد درگیری مستقیم نظامی با ایران شوند. خطرات یک چنین درگیری محدود به نیروهای نظامی آمریکایی و اروپایی در منطقه نخواهد بود و تمام متحدان آمریکا در منطقه و شاهراه اقتصاد نفتی جهان از خلیج فارس را تهدید خواهد کرد.

به گفته این نشریه دولت بایدن بحث در مورد رویکرد جدید را در ماه ژانویه آغاز کرد و در ماه فوریه به اسرائیل و سایر متحدان خود و شرکای E3 – فرانسه، آلمان و بریتانیا – در این باره توضیح داد.

به گفته چهار تن از مقامات اسرائیلی، دیپلمات های غربی و کارشناسان آمریکائی، پیشنهاد مورد بحث شامل توقف برخی تحریم ها در صورتی است که ایران برخی از فعالیت های اتمی خود را منجمد کند و عمدتا غنی سازی اورانیوم را با خلوص ۶۰ درصد متوقف نماید.

یک مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی به اکسیوس گفته اند که ایرانیان از بحث های آمریکا آگاه هستند اما تا کنون این ایده را نپذیرفته اند. این رویکرد مشابه رویکردی است که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و بیل برنز مدیر سیا که اعضای ارشد دولت اوباما بودند، در سال ۲۰۱۳ رهبری می کردند، زمانی که ایران و قدرت های جهانی توافق موقتی را امضا کردند که شامل محدودیت کوتاه مدت بخش هایی از برنامه هسته ای ایران در ازای برداشتن برخی تحریم ها بود.توافق موقت اصلی برای مدت شش ماه بود و چندین بار تمدید شد تا اینکه توافق کامل هسته ای طرح اقدام مشترک (برجام- JPOA) در ژوئیه ۲۰۱۵ به دست آمد.

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید به اکسیوس گفته است که رئیس جمهور بایدن «کاملا متعهد است تا اطمینان حاصل کند که ایران هرگز سلاح هسته ای به دست نمی آورد و ما هنوز معتقدیم دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به آن هدف است.» این سخنگو افزود که دولت در هماهنگی کامل با شرکا و دوستانش از جمله اسرائیل برای تمام گزینه ها و احتمال های ممکن آماده می شود. به گفته سه مقام اسرائیلی و دیپلمات های غربی، مقامات ایرانی تا کنون رویکرد جدید را رد کرده اند و می گویند توافق پیشین آمریکا کار نکرد و معامله ای را نمی خواهند که چیزی کمتر از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ را شامل شود.

مدت کوتاهی پس از آن که دولت بایدن در سال ۲۰۲۱ به مقام ریاست جمهوری رسید، آمریکا و ایران سعی کردند از طریق میانجیگری اتحادیه اروپا به توافق موقت با ایران برسند، اما طرفین نتوانستند به توافق برسند و تصمیم گرفتند به جای آن سعی کنند توافقی برای بازگشت کامل به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بدست آورند.

توافق در مورد بازگشت به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ اوایل سپتامبر گذشته تقریبا به دست آمده بود، اما ایران در آخرین لحظه پس از آن که کشورهای غربی تقاضای ایران را برای توقف تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد سایت های هسته ای اعلام نشده رد کردند، کنار کشید.

جنبش زن زندگی آزادی در پایان تابستان و پاییز سال گذشته در اوج خود قرار داشت و جلوه داخلی و خارجی آن به حدی بود که مسئولین دیپلماسی در غرب هر نوع مذاکره با جمهوری اسلامی را عملا اعطای مشروعیت دیپلماتیک به رژیمی میدیدند که از سوی مردم خودش فاقد مشروعیت شناخته میشد.

مقامات غربی در مصاحبه های مختلف و دیدارهایی با نمایندگان مهاجرین ایرانی تاکید می کردند که هر نوع مذاکره و توافق با طرف ایرانی از روی میز برداشته شده است.تغییرات در واقعیت های روی زمین باعث شده که راهکارهای دولت بایدن و شرکای آمریکایی نیز متحول گردد.

جنگ در اوکرائین که بر اقتصاد اروپا تاثیرات مخرب زیادی داشته است باعث شده که فشار اروپا بر طرف آمریکایی افزایش یابد تا به فرصت استفاده از لغو تحریم های ایران برای جایگزینی نیاز به سوخت از روسیه بیشتر بیاندیشد.

رژیم جمهوری اسلامی عملا با تشدید خشونت بار سرکوب ها از یک سو و افول جنبش که نتوانست همراهی اقشار و تشکل های صنفی را به میدان بیاورد باعث شده است که اکنون دوباره تهدید جمهوری اسلامی دارای تسلیحات هسته ای طرف غربی را به نزدیک شدن به میز مذاکره ترغیب نماید.

همانطوریکه در خروج نیروهای آمریکا از أفغانستان دیده شده بود، دکترین سیاست خارجی بایدن دنباله دکترین اباما است که عمدتا به معنی خروج نظامی از خاورمیانه و انتقال مرکز توجه به آسیای جنوب شرقی و مقابله اقتصادی با و کنترل نظامی چین است.

تاکید عربستان بر عدم تمایل به پیوستن به قرارداد ابراهیم بدون تضمین تاسیس دولت فلسطینی در ساحل غربی از سوی اسراییل انتظاری که با سر کار آمدن دولت دست راستی نتانیاهو تقریبا محال بنظر میرسد، آنها را از تضمین امنیتی اسراییل نا امید کرده و سبب نزدیک شدن اعراب متخاصم به ایران گشته است.

با عدم توجه آمریکا به حضور نظامی در خاورمیانه اعراب به این صرافت افتاده اند که در واشینگتن و لندن گوشی برای شنیدن مطالبات آنها مثل سابق وجود ندارد. کشورهای عربی منطقه بویژه عربستان سعودی و امارات متحده با وساطت کشورهای چین و روسیه به این واقعیت عینی نزدیک شده اند که مسایل خود را با ایران باید مستقیما حل کنند.

نویسنده گزارش باراک راوید برگردان فارسی و تفسیر خبری: گودرز اقتداری

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردین, ۱۴۰۲ ۱۲:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟

این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!

تحولات ایران مابین دو کنگره

اعتراضات سراسری بازنشستگان در روزهای یکشنبه و دوشنبه هر هفته

زنان و مجازات اعدام در ایران: دریچه‌ای به آسیب‌شناسی جنسیتی مجازات مرگ

نه به اعدام! برای پخشان و تمام کسانی که صدایشان خاموش شده