چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

رضا پهلوی آلترناتیوی نیست که اسراییل دنبال آن است.

نوشتۀ حاضرنگاهی دارد به سفر اخیر رضا پهلوی به اسراییل. قبل از هر چیز جهت تبری جستن از انتساب خصومت نگارنده با رضا پهلوی، سعی شده است در حد مقدور بدون تعصب ، بدون جانبداری در باره چرایی و اهداف این سفر که چندان هم مشخص نیست ، بدان پرداخته شود در این یادداشت تلاش شده که با رجوع به رسانه‌های معتبر و منابع تاریخی به تحلیل و تبیین این سفر بدون پیش‌فرض، پرداخته شود.

در خبرها آمده بود که رضا پهلوی روزیکشنبه ۱۷ آپریل برابر با ۲۷ فروردین در توییتی نوشت هدفش از سفر به اسراییل،«ابلاغ پیام دوستی ملت ایران ، گفت‌وگو با متخصصان آب اسراییلی در بارۀ چگونگی مواجهه با بحران منابع آب ایران ، ناشی از سوءاستفادۀ رژیم جمهوری اسلامی، و ادای احترام به قربانیان هولوکاست است». اما جالب توجه است که در این سفر جز همسرش که فاقد تخصص و کارشناسی لازم در حوزۀ آب است، فرد دیگری همراه ایشان نبود.

بازتاب سفرشاهزاده چنان واضح و آشکارشد که نیاز به شرح ندارد . به گفتۀ منشه امیر، مدیر رادیو اسراییل ، رضا پهلوی را از درب عادی فرودگاه بیرون آوردند و پروتکل‌های شخصیت‌های بزرگ را در مورد او اجرا نکردند و برایش فرش قرمزهم پهن نشد . منشه امیر ادامه می‌دهد : « اصولا وقتی شخصیت بزرگی وارد فرودگاه شود، او را به سالن وی.آی.پی منتقل و سپس از درب مجزا منتقل می‌کنند . اما این اتفاقات روی نداد. حتی کنفرانس مطبوعاتی هم برای ایشان ترتیب داده نشده است.» هم‌چنین بنا به اخبار رسانه‌ای اسراییلی دیدار نتانیاهو با رضا پهلوی در دفتر کارش انجام نشد، بلکه در حاشیۀ مراسم هولوکاست و در اطاقی بدون مبلمان ، با او به گفت‌وگو نشست. شکل و نحوۀ استقبال عادی از شاهزادۀ سرگردان، جای بحث دارد و نشانۀ جدی نگرفتن ایشان را آشکارتر ساخت.

از زمره دیگر اقدامات رضا پهلوی این‌که یک روز خود را رانندۀ اتوبوس انقلاب می‌خواند؛ اتوبوسی که ۶ الی ۸ نفر لیدر انقلاب خیالی را سوار می‌کند و بعد حتی فرصت نفس تازه کردن به خودش نمی‌دهد و بلادرنگ منشورنویسی راه می‌اندازد . مدتی هم از عبارت «من وکالت می‌دهم » یعنی وکالت مردم به خودش سخن ‌می‌راند. تبلیغات علنی او جهت لیدر شدن چندان کم نیستند. سلسله حرکات مضحک ایشان حتی صدای سرسخت‌ترین حامیانش را هم در آورده است. و اما از این سفر چه نتیجه‌ای به دست آمد، جز این‌که علاوه بر به نمایش گذاردن خطای سیاسی محض رضا پهلوی ، عجزاو را بعد از شکست‌ها و افتضاحات اخیر و گذشته آشکارترنمود . کاش ایشان می‌دانست امروزه در سپهر سیاست ، تقریبا هیچ سیاست‌مداری را نمی‌توان یافت که مشاور و یا تیمی از مشاورانی در کنار خود نداشته باشد . آیا شخص رضا پهلوی واقعا مشاور سیاسی دارد؟ یا نه، شاید تصمیماتش را شخصا وبدون هماهنگی با کسی می‌گیرد. اگر پاسخ منفی است و ایشان مشاور سیاسی ندارد، جای تاسف است و اگر هم دارد چرا از خیل اندک سلطنت‌طلبان هیچ صدای اعتراض به مشاور احتمالی او، پرویز ثابتی تازه ظاهر شده در نیامد تا به او گوشزد کنند.

 

برنامۀ سفر رضا پهلوی به اسراییل در آینده چالشی بر چالش‌های بزرگ او خواهد افزود.به گمان من افتضاحات سیاسی شاهزادۀ بی‌تاج وتخت،ناشی از فقر دانش سیاسی اوست. ایشان اگر درایت سیاسی داشت، با پرویز ثابتی قدم در راه بی‌بازگشت نمی‌گذاشت که در نهایت به ضرر او تمام شده و خواهد شد.سفر رضا پهلوی به اسراییل در گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس این‌گونه بازتاب یافته است:

«رضاپهلوی که هنوز ساکن آمریکاست می‌خواهد پادشاهی پارلمانی را جایگزین روحانیون حاکم کند. معلوم و روشن نیست که او برای بازگشت به قدرت می‌تواند چقدر حامی داشته باشد.» به نظر می‌رسد رضا پهلوی و مشاوران احتمالی پشت صحنه‌اش پس از دیدار معصومه علینژاد قمیکلا در پاریس با امانوئل ماکرون و نازنین بنیادی با کامیلا هریس و تونی بلینکن در امریکا، گمان می‌کردند از او هم در سفر به اسراییل به گرمی استقبال خواهد شد. لیکن استقبال سرد و غیر رسمی و غیر دیپلماتیک از ایشان چنان بود که حتی شاه‌الهی‌ها را هم در بهت و حیرت فرو برد. تنها نتیجۀ عینی و غیرقابل انکار سفر شاهزادۀ ۶۲ ساله ، تحت عنوان سفر برای آب و تاج این شد که نقاب دروغین میهن‌دوستی و دمکرات بودنش کنار برود و بار دیگر سیمای ضد ایرانی لیدر پهلویست‌ها و حواریون‌ اش آشکارتر شود.اشتباه محاسباتی رضا پهلوی ناشی از آن بود که فکر می‌کرد چون لابی اسراییل در امریکا حامی اوست، با سفر به اسراییل می‌تواند تبلیغ کند که دولت اسراییل هم از وی حمایت می‌کند. آخرین ابتکار رضا پهلوی در سفر به اسراییل حضور در دیوار ندبه و ورد خوانی با عباراتی که تداعی کنندۀ افکار منسوخ شدۀ ضد عربی، آن‌هم در دورۀ سلطۀ دولتی افراطی، نژاد پرست و با سابقۀ تروریستی است که منجر به انقطاع پهلوی از واقعیات ایران ومنطقه و جهان شد و نقطۀ پایانی حیات سیاسی اوست .

سفر آقای پهلوی به اسراییل نوعی دریوزگی برای رسیدن به تاج و تخت به درگاه کسانی بوده که رضا پهلوی آنان را به چشم «صاحبان واقعی قدرت جهانی» می‌بیند. اما واقعیت نشان از آن دارد که حمایت مالی و رسانه‌ای غرب از ایشان، تنها به این خاطر است که از وی به عنوان ابزاری برای امتیازگیری از جمهوری اسلامی استفاده کنند. با این اوصاف رضا پهلوی باید دست به پاک‌سازی تصورات غلط در نقش شاه آتی بزند. یعنی یک نکته به صورت ضبط شده در حافظۀ تاریخی خود را فراموش کند که آمریکا و انگلیس یک بار دیگر خاندان پهلوی را به تاج و تخت می‌نشانند.سفر وارث سلسلۀ مدفون شده زیر بهمن ۵۷ به اسراییل، بر شکست خوش‌باوری آن دسته از عناصر چپ دموکرات و جمهوری‌خواه که خواهان پیوند جمهوری‌خواهان با پهلویست‌های با ماسک مشروطه‌‌اند، تاثیر بسزا دارد و ممکن است آنان را از یک خطای تاریخی باز دارد. تمام اقدامات بی‌حاصل رضا پهلوی ثابت می‌کند که او فقط و فقط به دنبال حمایت قدرت‌های غربی به‌ویژه آمریکا و اسراییل است. لیکن به خاطر فقدان شم سیاسی متوجه گردش به شرق رژیم جمهوری اسلامی نمی‌شود. و کلام آخر :

 

رضا پهلوی در مصاحبه‌ای می‌گوید:از آن زمان نزدیک به ۳۹ سال می‌گذرد من اون موقع ۲۰سال سن داشتم و تجربه بسیار کم.امروز ۵۷ سالمه با یک کوله بار تجربه  اندیشه،تفکر و دیالوگ.صرف‌نظر از ریاضی ضعیف او که ۲۰ به اضافه ۳۹ میشود ۵۹ نه ۵۷،.باید از او پرسید اگر واقعا یک کوله بار اندیشه ، تفکروتجربه بر دوش داری، چرا فریب خوردی و در بد ترین زمان ممکن به اسراییل سفر نمودی؟ بر خلاف ادعای همه‌چیزدانی ، شاهزاده بسیار بی‌تجربه و به میزانی فاقد دانش سیاسی است که متوجه نشد وفریب پرویز ثابتی را خورد و در شرایطی به اسراییل سفر کرد که دولت افراطی ناتانیاهو به خاطر سرکوب جنبش مدنی مردم اسراییل در سطح جهان مورد اعتراض قرار گرفته و حتی جو بایدن با همۀ علاقه به حمایت از اسراییل، اکنون حاضر نیست به اسراییل سفر کند و یا ناتانیاهو را به کاخ سفید دعوت کند. رفتن به اسراییل نهایت خبط سیاسی مدعی تاج وتخت کیانی بود.

از تاریخ که موضع ضد اسراییلی پدر رضا پهلوی را ثبت کرده یاری می‌گیرم. شاید آشنایی ایشان با نگاه پدرش نسبت به اسراییل باعث شود هشیاری خود را بازیابد. روزنامۀ اطلاعات در سال ۱۳۵۵ از قول محمدرضا پهلوی می‌نویسد: شاهنشاه آریامهر: اماکن مقدس اسلامی نباید در دست اسراییل باشد (۱)پدر ایشان در در مصاحبۀ مطبوعاتی دیگری با روزنامه‌نگاران فرانسوی می‌گوید : ایران به کشور های عربی برای جنگ با اسراییل کمک می‌کند. (۲) و یا در ضیافت شام به افتخار حافظ اسد می‌گوید: ایران موضع قاطعی برای احقاق حقوق فلسطین دارد. (۳) شاید برخی‌ها موضع‌گیری‌های محمد رضا شاه را صوری بدانند و حتی رضا پهلوی آن را نپذیرد. ولی چند نقل مستند از پدرمی‌تواند نشان دهد که منتظرالسطنه چندان درایت سیاسی و استقلال فکری نداشت و ندارد که حداقل در این سفر به دیوارندبه نرود و وردخوانی نکند. آیا تا حالا آدم با هوشی را دیده اید که با دیوار صحبت بکند؟! تازه کسی که می‌خواهد رهبر آتی ایران هم بشود. رضا پهلوی شاید گمان برده است با چشمان بسته و وردخوانی دعای عبور از جمهوری اسلامی او اجابت می‌شود . دعایی که تصویری از او را نشان می‌هد که بفرمایید این هم از سکولاریسم رضا پهلوی! سفر رضا پهلوی به اسراییل و استقبال غیر رسمی و دیدارچند دقیقه‌ای در آبدارخانۀ محل کنفرانس هولوکاست، نشان داد که این سفر نه تنها حمایت اسراییل از او را به همراه نداشت، بلکه افتضاح دیگری بر پروندۀ مفتضحانۀ او افزود. چرا خود رضا پهلوی خودشاه‌پندار متوجه خطاهای سیاسی خود نمی‌شود؟ واقعا چرا؟

 

پانویس:
روزنامه اطلاعات . پنجشنبه ۲۰ خرداد ۲۵۳۵ شماره ۱۱۵۰۳۲
خاطرات اسدالله علم، وزیر دربار شاه و نزدیک‌ترین شخص به شاه جلد پنجم ص ۲۲۷۳

خاطرات اسدالله علم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، جلد ششم ص ۳۳۵۸

 

 

تاریخ انتشار : ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۲ ۲:۲۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. مهرداد دارستانی گفت:

    رضا پهلوی پس از شهادت مانوک خدابخشیان بدست پوتین جلاد تقریبا بدون مغز متفکر شده است و خودش هم نمیداند که کدام طرف برود .

    شهید مانوک خدابخشیان با بنیانگذاری انستیتو پژوهشهای استراتژیک و راهبردی ممد بوقی 😂جان تازه ای به پهلویسم بخشید که با در گذشت او کاملا پرپر شد .

    رضا پهلوی قرار پرونده شهادت مانوک بدست پوتین را به دیوان داوری لاهه بفرستد 😅😂🤣

    پزشکان معتقدند قدم زدن و دوچرخه سواری بسیار مفیدتر از تعقیب اخبار رضا پهلویست .

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟