سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۸

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۸

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
خاوران گلباران

به یاد یاران جانباخته فدایی در شهریور سال ١٣۶٧

ابعاد این جنایت آنقدربزرگ است که نمی توان در تاریخ این سرزمین جنایتی به هولناکی آن سراغ گرفت. آنقدر هولناک و بی‌رحمانه بود که هرگز نمی‌توان آن را فراموش کرد، و از پیگرد عاملان و آمران زنده این جنایت گذشت و در باره نقش مردگان باعث و بانی آن سکوت کرد و آنان را به داوری تاریخ نسپرد.

به یاد بهمن باقری، سیاوش شکوهی و حسین قاسمی‌نژاد

هر سال تابستان، یادآور تابستان سیاه سال ١٣۶٧ است. سالی که نظام جمهوری اسلامی هزاران زندانی اسیر، صادق‌ترین و فداکارترین جوانان این سرزمین را با قساوت و بی‌رحمی، توسط هیئت مرگ خود، و صرفا با چند سئوال به جوخه اعدام سپرد. ابعاد این جنایت آنقدر بزرگ است که نمی توان در تاریخ این سرزمین جنایتی به هولناکی آن سراغ گرفت. آنقدر هولناک و بی‌رحمانه بود که هرگز نمی‌توان آن را فراموش کرد، و از پیگرد عاملان و آمران زنده این جنایت گذشت و در باره نقش مردگان باعث و بانی آن سکوت کرد و آنان را به داوری تاریخ نسپرد.

برغم افشاگری‌هایی که تاکنون درباره این جنایت شده، اعدام‌های دستجمعی تابستان سال ١٣۶٧ همچنان راز سر به مهری است که مردم ایران در مورد آن کم می دانند. روزی باید این راز رمزگشایی شود، تا امکان تکرار آن، حتی با ابعاد محدود، با واکنش سریع وعمومی مردم متوقف گردد، و کسی جرات ارتکاب چنین جنایتی را به خود ندهد.

در پنجم شهریور ماه سال ١٣۶٧، تعدادی از زندانیان خبرهایی را در مرداد ماه در باره اعدام زندانیان هوادار سازمان مجاهدین خلق در زندان گوهردشت دریافت کرده بودند. در این روز و متعاقب آن خبرهای شوم، هواداران سازمان‌های چپ به اداره اطلاعات کرج فراخوانده شدند. پرسشنامه‌هایی به آنان دادند و از آن‌ها خواستند تا پرسشنامه را پر کنند. دراین پرسشنامه‌ها از وابستگی‌های سازمانی، مدت محکومیت، اعتقاد به خدا، پیغمبر، نماز خواندن و رفتن به جهاد برای جبران جنایت‌هایی که علیه نظام جمهوری اسلامی مرتکب شده اند، سوال شده بود. بعد از تکمیل پرسشنامه‌ها، زندانیان به سلول‌های انفرادی بند وزارت اطلاعات برده شدند و در صبح روز ششم شهریورماه همگی آنان را به طبقه اول منتقل کردند. 

زندانیان در کنار هم و رو به دیوار و در یک صف چمباتمه نشسته بودند. در این وضعیت یکی از آنان از نفر کناری خود نام  واتهامش را می پرسد. او پاسخ می دهد منم حسین! هم سیگاری تو. او سپس از حسین می پرسد نفر بعدی تو و بعد ازآن، نام و اتهامشان چیه؟ حسین بعد از پرسش از آن ها پاسخ می دهد کناری من بهمن باقری است وبعد از او هم سیاوش شکوهی است. آنان ازهواداران سازمان هستند و با یک گروه مستقل در کرج ارتباط داشته اند. او به حسین می گوید من آنان را از دبیرستان می شناسم. ما در منطقه بهار، برغان و عظیمیه کرج ساکن بودیم، و از حسین می‌خواهد از آنان سوال کند که آیا از ماجرای اعدام‌ها باخبرند؟ حسین بعد از پرسش می‌گوید متاسفانه هیچ کدام از آنها و حتی نفر بعدی نیز که هوادار حزب توده ایران است، اطلاعی از اعدام‌ها ندارند. او به حسین می گوید، همانطور که می‌دانیم از مرداد ماه زندانیان هوادارسازمان مجاهدین خلق را اعدام می کنند. بگو حواسشان باید باشد، چون خبرهایی که دریافت کرده‌ایم تعدادی از آنان را در مرداد ماه اعدام کرده اند.

صف زندانیان به تدریج کوتاه‌تر می‌شد، تا نوبت به فرد سوال کننده رسید. او را با چشم بند به اتاقی منتقل کردند و در همان حال مورد پرسش قراردادند. تعدادی از همان سوال‌های روز قبل تکرار شد. بعد از پرسش و پاسخ، او را به بند عمومی که با تعداد زیادی از زندانیان بعد از عبور از، به اصطلاح دادگاه، تشکیل شده بود، منتقل کردند. در این بند بهمن باقری و سیاوش شکوهی غایب بودند. رفقا و هم بند‌های آنان احتمال می‌دادند که اعدامشان کرده‌اند. با گذشت چند روز و با جابجا شدن همه زندانیان اطمینان حاصل شد که آن دو یار جدا نشدنی از هم، در همان روز ششم شهریور ماه اعدام شده اند. چون بعد از آن تاریخ، هرگز در جایی دیده نشدند و خبری از آن‌ها به دست نیامد. 

در اولین ملاقات بعد از اعدام‌ها خبر رسید که حسین قاسمی‌نژاد نیز اعدام شده است. آری جمهوری اسلامی این رفیق دوست داشتنی، صبور و فداکار را، بعد از فراخواندن از بند عمومی در روز سیزدهم مهر به جوخه اعدام سپرده بود.

امروز نیز با گذشت ٣۵ سال از آن فاجعه دهشتناک، همچنان یاد و خاطره رفقای جان باخته فدایی و هزاران رزمنده آزادی و عدالت، چون روزهای تابستان ١٣۶٧ قلب و روح همه آزادی‌خواهان را به درد می‌آورد. یقینا فداکاری آنان در قلب و روح مردم حق شناس این سرزمین نیز گرامی و ماندگاراست.

جمهوری اسلامی نه تنها نتوانسته است عشق مردم را به آنان، که جانشان را فدای راه آزادی و آزادگی کردند، از آنان بگیرد، بلکه سیاست‌های سرکوب گرانه نظام جمهوری اسلامی ایران موجب شد تا هر چه ازسال ١٣۶٧ دور می‌شویم، طنین دادخواهی مردم این سرزمین برای اجرای عدالت در باره آمران و عاملان این جنایت بلند‌تر شود. آنچه امروز نیز مردم درصحنه مبارزه برای آزادی وعدالت در داخل و خارج کشور خلق می کنند، ادامه همان مبارزاتی است که در دهه ۶٠، بویژه در سال ١٣۶٧، هزاران زندانی بخاطر آن به جوخه‌های اعدام سپرده شدند. 

یاد ونامشان گرامی، و راهشان پر رهرو باد 

ش- اسدیان   ٢٣ مرداد ١۴٠٢

تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد, ۱۴۰۲ ۳:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. بهنام باقریزاده گفت:

    درود بر شما و با یاد تمامی جان باختگان،
    من بهنام باقری زاده، برادر بهمن باقری هستم، با دیدن این مطلب بعد از سال‌ها به روز جان باختن عزیز دلم بهمن و دوست بسیار صمیمیش سیاوش که از هم ناگسستنی بودن واقف شدم و داغ دلم دوباره تازه و تازه تر شد.
    از نویسنده این مطلب ش. اسدیان کمال تشکر رو دارم و خیلی دوست دارم بیشتر اطلاعات بیشتری نسبت به برادرم و ماجراهایی که به حتم در‌جریانش نیستم آگاهتر شوم. ممنون ‌و متشکر میشم تا در صورت امکان راهی برای برقراری ارتباط با نزدیکان برادرم بهمن و سیاوش در زندان راهی پیدا کنید.
    با تشکر بهنام باقریزاده

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴