دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

یک سال پیش قتل حکومتی دختر ایران، مهسا (ژینا) امینی در آستانۀ بیست‌ودوسالگی‌، انگیزۀ آغاز یکی از اثرگذارترین جنبش‌های پس از انقلاب بهمن شد. واکنش مردم به قتل حکومتی ژینا، از اعتراضات دامنه‌دار آغاز و به جنبش «زن، زندگی، آزادی» فرارویید، جنبشی که در ژرفای جان مردم و میهن لانه کرده است.

جنبش «زن، زندگی، آزادی» به‌سرعت گسترش یافت و اعتراضات گسترده‌ای در بسیاری از نقاط کشور برانگیخت. زنان و مردان جوان به خیابان‌ها ریختند و صدای اعتراض به خشونت حکومتی و در ادامه به استبداد حکومتی را بلند کردند. واکنش حکومت، مانند همیشه، سرکوب وحشیانه با استفاده از تمامی امکانات موجود بود، که به جان باختن چندصد نفر، به زخمی شدن چندین هزار نفر و به زندانی شدن بیش از ۲۵ هزار نفر منجر شد. مأموران حکومت ولایی جمهوری اسلامی ایران حتی در دبستان‌ها نیز وارد و اقدام به ضرب و شتم و کشتار خردسالان و نوباوگان ایران کردند. بسیاری از کودکان برای انتقام‌گیری از مخالفت‌شان با این حکومت ضدمردمی به قصد «اصلاح تربیتی» به دارالتأدیب‌های حکومتی فرستاده شدند.

اما تمامی اقدامات حکومتی نتوانست مانع از ادامهٔ اعتراضات مردم و تلاش دامنه‌دار و نیرومند مردم برای تحمیل خواست‌های خود بر حکومت شود. دامنهٔ مخالفت مردم به کل نظام ولایی جمهوری اسلامی کشیده شد و عمق شکاف میان مردم و حکومت مبتنی بر استبداد دینی را عیان کرد. جنبش «زن، زندگى، آزادى» با تحمیل برخی از خواست‌های خود بر حکومت جمهورى اسلامى، عدم تمکین جامعهٔ مدنى به تحمیل حجاب اجبارى بر زنان را به مثابه دستاورد ارزندهٔ این جنبش تثبیت و گفتمان «تغییر» را به گفتمان عمومى در جامعه و در ذهن و رفتار آحاد مردم ایران تبدیل نمود. تبدیل گفتمان عمومی اجتماعی به گفتمان «تغییر» نظام حکومتی ایران دستاورد عظیم و ماندگاری است که به باور ما گام تعیین‌کننده‌ای در رقم زدن سرنوشت میهن ما خواهد بود.

هرچند از چندماه پیش، به دلایل عدیده، حضور مردم معترض در خیابان‌ها کاهش یافت، و تا پیش از سالگرد قتل حکومتی ژینا خیابان‌ها تقریبا از اعتراض خالی شد، اما جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. امروز از پس یک‌سالگی جنبش به روشنی می‌توان دید که خواست بزرگ‌ترین بخش‌های مردم ایران استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت است. خواست برقراری جمهوری مبتنی بر اصول پایه‌ای دموکراسی و سکولاریسم مطالبه‌ای‌ست که بخش‌های گسترده و متنوعی از طیف نیروهای سیاسی میهن‌دوست ایران را حول خود متمرکز کرده است.

اکنون در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی، و سرآغاز جنبش «زن، زندگى، آزادى» حکومت ولایی جمهوری اسلامی که هرگز جز سرکوب و کشتار راه و رویکردی را در مواجهه با مردم برنگزیده است، در هراس از بروز برآمد، خیزش و جنبشی دیگر، دست به اقداماتی وسیع برای پیش‌گیری از امکان برگزاری مراسم مربوطه زده است. از جملهٔ این اقدامات امنیتی کردن وسیع مناطق کردنشین ایران، با تمرکز بر سقز، زادگاه ژینای عزیز است.

تلاش برای تأمین سکوت خبری و منع گزارش از اقدامات احتمالی بازماندگان و دیگر گروه‌های مردم، دستگیری گسترده و ایذایی حکومتی و افزایش فشار بر خانواده‌های جان‌باختگان بخشی از تلاش جامع حکومت برای مقابله با مردم است. از جملهٔ این اقدامات دستگیری شمار زیادی از خانوادهٔ جان‌باختگان جنبش «زن، زندگی، آزادی» است. بر پایهٔ گزارش‌ها چند کودک نیز در میان بازداشت‌شدگان وجود دارند.

ما این رویکرد را نشان رعب حکومت ولایی از مردم می‌دانیم، آن را به‌شدت محکوم می‌کنیم و بر این باوریم که مطالبهٔ «تغییر» بنیادی در ارکان نظام حاکم بر میهن‌مان، غیر قابل بازگشت است و حاکمیت جمهوری اسلامی هرگز قادر نخواهد بود شبح این تغییر را که در سپهر عمومی میهن ما در گشت‌وگذار است، مهار یا نابود کند.

علیرغم فشارهای اعمال‌شده بر خانواده‌های جان‌باختگان جنبش، حکومت ولایی نخواهد توانست مانع تداوم این جنبش شود. هم‌چنین علاوه بر مراسمى که توسط خانواده‌هاى جان‌باختگان و همهٔ نیروهاى راسخ ادامه‌دهندهٔ این جنبش پیگیرى مى‌شود، و در کنار موضع‌گیری‌های پیگیرانهٔ نیروهای دخیل در آن، زندانیان سیاسی نیز دست به برنامه‌ریزی اقداماتی در این ارتباط زده‌اند. گروهی از زندانیان سیاسی زن، از روز جمعه، ۲۴ شهریور اقدام به تحصن اعتراضی در حیاط زندان اوین کرده‌اند. بر پایهٔ آخرین گزارش‌های دریافتی، دیروز، شنبه، ۲۵ شهریور ۱۴۰۲، شماری از زندانیان زن در زندان قرچک ورامین به مناسبت سالروز قتل حکومتی ژینا امینی دست به اعتراض زده‌اند. در پی این اقدام جسورانه، نیروهای یگان ویژه با ورود به بند این زنان سرفراز ایران، اقدام به ضرب‌وشتم شدید آنان و شلیک تیرهای ساچمه‌ای به سوی‌شان کرده‌اند که منجر به مجروح شدن شماری از آنان شده است. هم‌چنین گزارش‌ها حاکی از وقوع حریق در این زندان است. از سوی دیگر خانم نرگس محمدی، از مبارزان سرشناس آزادی‌خواه از زندان اوین، خواهان اعتراض در سطح ملّی در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شده است. پیش‌تر نیز شماری از زندانیان سیاسی مرد اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرده بودند. دانشجویان زندانی، علی یونسی و امیرحسین مرادی در اقدامی اعتراضی تا به دیروز دست به اعتصاب غذای تر زدند. هم‌چنین پنج زندانی سیاسی، آقایان مصطفی تاج زاده، سعید مدنى، حسین رزاق، محمد محمودیان و محمد نجفی اعتصاب غذای خود را اعلام نموده‌اند. در ارتباط با اقدامات اعتراضی در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی، به عنوان نمونه بخشی از دانشجویان چهار دانشگاه علم و صنعت، امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه بهشتی نیز بیانیه‌هایی صادر کرده‌اند.

سازمان ما با توجه ویژه به جایگاه هزاران زندانی سیاسی آزادی‌خواه در مبارزات تحول‌طلبانهٔ مردم، از اقدامات آنان استقبال می‌کند و در سالگرد جنبش «زن، زندگی، آزادی» بار دیگر خواهان آزادی بی‌قیدوشرط همهٔ زنان و مردان آزادهٔ محبوس در تاریک‌خانه‌های حکومت ولایی جمهوری اسلامی است. هم‌چنین ما بر مبارزهٔ بی‌امان میلیون‌ها مردم تحول‌طلب میهن و دانشجویان مبارز ارج می‌گذاریم و معتقدیم مبارزات مردم زودتر از آن که حکومت مستبد دینی فکر می‌کند به ثمر خواهد نشست. ما اقدامات مردم میلیونی تحول‌طلب و همچنین اقدامات همۀ این زندانیان شجاع و دانشجویان مبارز را می‌ستاییم و آن‌ها را گامی در راستای ژرفابخشی به مبارزۀ مردم در چارچوب جنبش «زن، زندگی، آزادی» می‌دانیم و بر همۀ این مبارزان درود می‌فرستیم!

در سالگرد قتل حکومتی دختر ایران، ژینا (مهسا) امینی، هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از سوی همهٔ فداییان خلق ایران از ژینای عزیز یاد می‌کند و نام و یاد همهٔ جان‌باختگان جنبش «زن، زندگی، آزادی» را بزرگ می‌دارد.

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

 

پاینده و پیروز باد جنبش «زن، زندگی، آزادی»!

یک‌شنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ (۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۲۶ شهریور, ۱۴۰۲ ۸:۴۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. مهرداد دارستانی گفت:

    اعتراضات سرتاسری اسراییل وارد سی و هشتمین هفته خود گردید و تلاطمات سیاسی و حقوقی و اجتماعی سرتاسر امریکا و اروپا را فرا گرفته است .
    گمان نمیکنم با وجود همه این جریانات بهم پیوسته جهانی هیچگونه رخوت و رکود طولانی مدتی بر ایران حاکم باشد .
    هدفدار بودن و قانونمند بودن اعتراضات درون کشور و تمرکز همه جانبه اجتماعی بر موضوع لغو حجاب اجباری و حکم اعدام یک امر انقلابی و راهگشایانه برای جامعه تکامل طلب و استقلال طلب ایران است .
    دستیابی قانونی به این دو خواسته ،از هر انقلابی ایران و ایرانیان را شکوفاتر و بهتر خواهد نمود .
    دانشجویان کارگران مردمان میهن پرست و نهادهای اجتماعی باید که همه نیروی خود را برای دستیابی به این خواست بزرگ ملی بسیج نمایند .
    دولت یک ملت برآیند وجدان آن ملت است .
    منتسکیو
    اگر وجدان ملت ایران خواهان لغو قانونی حجاب اجباری و حکم اعدام باشد خدا هم نمیتواند که در برابر وجدان ملت ایران بایستد اخوندها که جای خود دارند .

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴