سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۹ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۴:۳۰

شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۰

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۳ تا ۲۰ بهمن ۱۴۰۲)

 

جمعه ۱۳ بهمن

‌ــ در یک کنسرت موسیقی در اصفهان از حضور و اجرای نگار اعزازی، دف‌نواز، جلوگیری شد.

ــ سازمان دفاع از گردش آزاد اطلاعات (DFI) که در زمینه‌ی نقض حقوق روزنامه‌نگاران فعالیت می‌کند، در گزارش ماهانه‌ی سرکوب روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها در ایران نوشت که جمهوری اسلامی در یک ماه اخیر برای ۲۵ روزنامه‌نگار و ۱۳ رسانه پرونده‌ی قضایی تشکیل داده است.

شنبه ۱۴ بهمن

ــ به گزارش کانال‌های دانشجویی، دست‌کم پنج دانشجوی دانشگاه هنر سوره «بدون برگزاری کمیته انضباطی و طی رویه‌ی قانونی»، پیش از آغاز نیم‌سال جدید، از تحصیل تعلیق شده‌اند.

ــ محمد سعیدی‌ ابواسحاقی، فعال صنفی معلمان لردگان (چهارمحال ‌و بختیاری)، به دلیل حمایت از اعتراضات مردمی و همراهی با خانواده‌ی جان‌باختگان، اجرای مضامین هنری در قالب موسیقی و آواز در هم‌دردی با معترضان و حضور در اعتراضات فرهنگیان، از آموزش و پرورش اخراج شد.

یکشنبه ۱۵ بهمن

ــ نسرین حسنی، روزنامه‌نگار، پس از مراجعه به اجرای احکام بجنورد، برای تحمل دوران حبس هفت‌ماهه‌ی خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

ــ هیرش سعیدیان، روزنامه‌نگار و خبرنگار اقتصادی، به دادسرا احضار و به اتهام‌های «نشر اکاذیب»، «توهین به مقامات و مامورین» و «افترا» بازجویی شد.

ــ وفا احمدپور دامناب (وفادار)، خواننده‌ی رپ اعتراضی، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

دوشنبه ۱۶ بهمن

ــ خبرنگاران سایت «فردای اقتصاد» در محل کار خود بازداشت شدند و وسایل ارتباطی شخصی آن‌ها توقیف شد.

ــ احمد شکرچی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، با انتشار نامه‌ای در صفحه‌‌ی شخصی‌اش خبر داد که با عدم‌تمدید قراردادش از این دانشگاه اخراج شده است.

ــ سیدمحمود کاشانی، سیدمهدی کریمی فارسی و ابوذر نصرالهی، سه وکیل دادگستری، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شدند.

سه‌شنبه ۱۷ بهمن

ــ انجمن قلم (پن)، شاخه‌ی امریکا، با انتشار بیانیه‌ای بازداشت وفا احمدپور (وفادار)، خواننده‌ی رپ اعتراضی، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری او شد.

ــ مرتضی پروین‌جدا، بازیگر تئاتر، که بارها به دلیل فعالیت‌های مدنی خود طعم بازداشت و حبس و شلاق را چشیده است، بار دیگر در اردبیل بازداشت شد.

ــ مهدی افشارنیک، خبرنگار اقتصادی، احتمالا از ۱۱ بهمن، در بازداشت است. از دلیل این بازداشت و نهاد مسئول آن هنوز اطلاعی در دست نیست.

ــ خسرو علیکُردی، وکیل دادگستری، که پیش‌تر در پرونده‌ای دیگر به یک سال حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده بود، با گشایش پرونده‌ای تازه به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروه‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی» به دادسرای مشهد احضار شد.

ــ طاهر نقوی، وکیل دادگستری، در کرج بازداشت شد. از دلایل بازداشت و مکان نگه‌داری او اطلاعی در دست نیست.

چهارشنبه ۱۸ بهمن

ــ سیامک ابراهیمی و شاهرخ احمدی، که به اتهام‌های «اجتماع و تبانی»‌ و «تبلیغ علیه نظام» به‌ترتیب به ۵ سال و ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند، بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شدند.

ــ وسیم‌علی بلوچ، خواننده‌ی بلوچ، پس از پانزده روز بازداشت از زندان چابهار آزاد شد. هنوز از دلایل بازداشت و نحوه‌ی آزادی او اطلاعی در دست نیست.

ــ رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کنند، با وجود وضعیت وخیم جسمی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده‌اند.

پنجشنبه ۱۹ بهمن

ــ مهرداد عسگری، نیکان خبازی، علی تسنیمی و بهزاد بهمن‌ نژاد، خبرنگاران سایت «فردای اقتصاد» به‌همراه مدیران مالی این رسانه از سه روز پیش که بازداشت شدند هم‌چنان در ساختمان محل کار خود محبوس مانده‌اند.

ــ نرگس فداکار، دانشجوی دانشگاه ارومیه، ۴ ترم از تحصیل تعلیق شد.

ــ انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور، عزیز قاسم‌زاده، تیمور باقری و طهماسب سهرابی (اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان) و غلامرضا اکبرزاده باغبان، علی نهالی، محمدجواد سعیدی و جهانبخش لاجوردی (فعالان صنفی فرهنگیان گیلان) به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت و برگزاری تجمعات صنفی» و «تمرد» به دادگاه انقلاب اسلامی رشت احضار شدند.

تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن, ۱۴۰۲ ۱۰:۱۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

۳۰ مه؛ روزی برای یادآوری زنانی که صدایشان جرم تلقی شد اما خاموش نشد 

بازتعریف «ضد امپریالیسم» در عصر جدید…

🎙 پادکست رادیو مرز: کمک رساندن | روایت کسانی که در جنگ به دیگران کمک کردند.

آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش

رفیق نازنین مان، داود عسگر پور عزیز بدرود

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…