دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱

غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
نگاره‌ها
نسل‌ها می‌آیند ومی‌روند؛ گاه مبارزه می‌کنند برای زندگی. گروهی کوچ می‌کنند با دل در گرو خاک آبا و اجدادی ... و شاید اندکی تاریخ و سرنوشت بسازند. حاکمان هم گاه...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

جنگی که درها را باز کرد!

ناتو پس از حمله به یوگسلاوی به یک پیمان جنگی تبدیل شد. لشکرکشی خلاف قوانین بین‌المللی علیه افغانستان، عراق و لیبی، همچنین مداخلۀ غیرقانونی در سوریه، جایی که نیروهای آمریکایی تا به امروز در آن مستقرند، نقض قوانین بین‌المللی توسط ترکیه عضو ناتو در سوریه و عراق تنها نمونه‌هایی از عمل‌کرد ناتو طی این ۲۵ سال هستند.

توضیح مترجم:

بیست و پنج سال پیش در چنین روزی ناتو به یوگسلاوی حمله کرد. بیست و پنج سالگی این رویداد از آن نظر مهم است که آغازگر روندی بود که هنوز هم ادامه دارد. ناتو  بدون آن‌که از سوی شورای امنیت ماموریتی داشته باشد، به یوگسلاوی لشکرکشی و در عمل ناقض قوانین‌ بین‌الملی شد. «یونگه‌ولت» در ویژه‌نامه‌ای به این مناسبت به این رویداد  به عنوان یک مقطع تاریخی تاثیرگذار بر روندهای بعدی جهان پرداخته است. در یادداشت‌های این ویژه‌نامه، حمله به یوگسلاوی به عنوان سرمنشأ حمله‌های بعدی به کشورهایی چون عراق، لیبی، افغانستان و سوریه و همین‌طور حملۀ پوتین به اوکراین ارزیابی می‌شود.

یادداشت ترجمه شده از آرنولد شولتز از نظر فاکت‌های تاریخی قابل توجه‌اند. پیش از آن،  به آغاز بحث ژاکلین ناستیج، نمایندۀ مجلس آلمان از حزب چپ آلمان، در رابطه با زیرپا گذاشته شدن قوانین بین‌المللی و نقش المان در این زمینه نگاهی می‌کنیم. او در یادداشت‌اش باعنوان « ۱۹۹۹ یک نقطه‌عطف»(۱) می‌نویسد:

«۲۵سال پیش، دولت فدرال «قرمز-سبز»* (دولت ائتلافی حزب سوسیال دمکرات آلمان و حزب سبزها) در جنگی شرکت کرد که قوانین بین‌المللی و حقوق بشر را به زباله‌دان تاریخ سپرد. جنگی که در آن منشور سازمان ملل با بهره‌گیری غیرقانونی از تاریک‌ترین فصل تاریخ آلمان نقض شد. بند ۴ ماده ۲  که “تهدید و استفاده” از خشونت بین دولتی را ممنوع می‌کند، زیر پا گذاشته شد. از بین همه کشورهای شریک در جنگ، آلمان کشوری بود که خود را  پیرو شعار ویلی‌برانت: «دیگر نباید از خاک آلمان جنگی آغاز شود» می‌دانست. با این حال،  قانون اساسی  و معاهدۀ «دو به اضافۀ چهار» را زیر پا گذاشت. معاهده‌ای که  اتحاد آلمان را به ارمغان آورد و بر مبنای آن، آلمان متعهد شده بود از خاک‌اش فقط  ندای صلح برخیزد.»

آرنولد شوتزل سردبیر روزنامه «یونگه‌ولت»

جنگی که درها را باز کرد(۲)

جنگی که ناتو ۲۵ سال پیش علیه جمهوری فدرال یوگسلاوی به راه انداخت، هشت سال پس از پایان اتحاد جماهیر شوروی، شکست سوسیالیسم در اروپا و جنبش غیرمتعهدها را که در سال ۱۹۶۱ در بلگراد تأسیس شد، تکمیل کرد. قوانین بین‌المللی، به ویژه منشور سازمان ملل متحد برای مهار به‌کارگیری قدرت امپریالیستی، به طور موقت کنار گذاشته شد. ناتو به خود نمایندگی و حق حمله به یوگسلاوی را داد و در حقیقت دست به ترور دولتی زد.

جمهوری فدرال  آلمان که با ضمیمه شدن جمهوری دموکراتیک آلمان بزرگ شده بود، در این حمله شرکت کرد. پانزده سال پس از حمله، گرهارد شرودر، صدراعظم وقت آلمان اعتراف کرد: “ما هواپیماهای خود را (…) به صربستان فرستادیم و آن‌ها همراه با ناتو یک کشور مستقل را بمباران کردند -بدون این‌که شورای امنیت در این مورد تصمیم گرفته باشد.” جانشین او اولاف شولتز و وزیر امور خارجه‌اش آنالنا بِربوک به این موضوع نگاه کاملاً متفاوتی دارند و هیچ گونه نقض قوانین بین‌المللی را در این چارچوب نمی‌بینند.

ناتو (با این حمله) آغازگر نقطه‌عطفی شد که ناتو را پس از آن به یک پیمان جنگی تبدیل کرد.  لشکرکشی خلاف قوانین بین‌المللی علیه افغانستان، عراق و لیبی، همچنین مداخلۀ غیرقانونی در سوریه، جایی که نیروهای آمریکایی تا به امروز در آن مستقرند، نقض قوانین بین‌المللی توسط ترکیه عضو ناتو در سوریه و عراق  تنها نمونه‌هایی از عمل‌کرد ناتو طی این ۲۵ سال هستند. نقض قوانین بین‌المللی به ویژه توسط ایالات متحده آمریکا و جمهوری فدرال آلمان در (حمایت از) نسل‌کشی اسرائیل در غزه نیز آخرین نمونه از پاگذاشتن ناتو در راهی است که جنگ ۱۹۹۹  راه ورود به آن را باز کرد. روسیه نیز از همین راه و با استفاده از همین در،  در سال ۲۰۲۲ وارد اوکراین شد.

صدور حقوق بشر و دموکراسی که برای توجیه ماجراجویی‌های غرب از آن‌ها استفاده می شود، مستلزم انکار حق حیات است. علاوه بر این، شیطان‌سازی یک رئیس دولت توسط سیاست‌مداران و رسانه‌های غربی از آن زمان به بعد جدی -به مفهوم مرگ‌بار- شده است. اسلوبودان میلوشویچ در زندان هلند به قتل رسید، صدام حسین عراقی و معمرالقذافی لیبیایی توسط باندهای محلی تحت نظارت ناتو به طرز وحشیانه‌ای به قتل رسیدند. در رسانه‌های غربی، این سه نفر به ترتیبِ بازگشت‌کنندگان «هیتلر»، «قصاب‌» و «فاشیست‌» بودند. اما مخاطبان غربی چیزی در مورد حامیان اوکراینی فاشیست باندرا، که به نمایندگی از ایالات متحده و از طرف اتحادیۀ اروپا، رئیس‌جمهور آزادانۀ منتخب اوکراین را در کیف در سال ۲۰۱۴ سرنگون کردند، چیزی نشنیدند و نفهمیدند.

در ۱۷ فوریه ۲۰۰۸، اکثریت اعضای ناتو اعلامیۀ یک‌جانبۀ استقلال کوزوو را به رسمیت شناختند. این امر به هدف فوری جنگ ۱۹۹۹ دست یافت: اولین تغییر خشونت‌آمیز (ومداخله‌جویانه) مرزی در اروپا از سال ۱۹۴۵. کوزوو در واقع یک منطقۀ تحت‌ حمایت ناتو است که ۴۸۰۰سرباز ناتو از ۲۸ کشور هنوز در آن مستقرند. قرار است تعداد نیروهای آلمانی در ماه آوریل دوباره افزایش یابد.

یوگسلاوی در ۷۸روز بمباران در سال ۱۹۹۹ شکست خورد. در اوکراین، کودتاچیان “عملیات ضد تروریستی” خود را علیه قیام دونباس در سال ۲۰۱۴ آغاز کردند. اما راهپیمایی سریع شکست خورد – احتمالاً این بزرگترین شکست امپریالیسم از سال ۱۹۹۹ بود. زمان دوباره در حال تغییر است.

 

* دولت قرمز-سبز، اصطلاحی است که به دولت اٍئتلافی  متشکل از حزب سوسیال دمکرات آلمان و حزب سبز المان با توجه به رنگ‌های نمادینی که استفاده می‌کنند، گفته می‌شود. قرمز، نماد حزب سوسیال دمکرات و سبز نماد حزب سبز است.

(۱):

۱۹۹۹: Die Zeitenwende

(۲):

Der Türöffnerkrieg

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۵ فروردین, ۱۴۰۳ ۹:۰۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴

سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان