یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴

یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴

حال تحريميان بگويند، چه بايد كرد؟
كاملاً مشخص است که در دور دوم اگر تحریم کنندگان بر سر نظر خود بمانند، و جناح راست‌گرایان براساس آنچه که خود اعلام کرده اند مجموع آرا خود را به...
۱۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
حقوق ما: سال هشتم، شماره ۳۱۶
در این شماره: شکنجه در قوانین ایران: شکنجه؛ وسیله هراس افکنی در حکومت های غیردموکراتیک، مساله اعمال شکنجه در زندان ها و بقای حکومت ایران، شکنجه در قوانین جمهوری اسلامی...
۱۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
واضح‌ترین پیام این انتخابات امتناع اکثریت قاطع از رای‌دادن است، نظام را قبول ندارند
پیش‌بینی می‌کنم دور تازه‌ای از سیاست در کشور ما آغاز شده که تنها دو نیروی متشکل و دارای پایگاه اجتماعی معین وجود خواهد داشت و با هم رقابت خواهند داشت....
۱۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تيرماه
رهبر حکومت تاب نياورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب ديد. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نبايد با کسانی که "ذره‌ای با...
۱۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
بی رونق‌ترین انتخابات و نه مردم به جمهوری اسلامی
حتی اگر تفاوتهایی میان پزشکیان و جلیلی باشد اما به هر حال دولت بعدی تابع سیاستهای رهبری‌، ناقض حقوق بشر، گرفتار در چنبره نیروهای امنیتی و مافیای اقتصادی و ناتوان...
۱۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه‌ی ملی ایران، سازمان‌های جبهه‌ی ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: جبهه‌ی ملی ایران، سازمان‌های جبهه‌ی ملی ایران در خارج از کشور
بازتولید مقاومت در برابر شرکت در دور دوم انتخابات
مخالفت مردم با جمهوری اسلامی بیش از حد تصور رهبری آن است که گفت: «چرا انسان باید برای انجام یک کاری که خرج ندارد، زحمتی ندارد، مایه‌ای ندارد و وقت‌گیری...
۹ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
انتخاب میان شفافیت و تندروی: رقابت جلیلی و پزشکیان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران
هرچند تصمیم‌گیری نهایی در ایران دست رهبر نظام است، اما داشتن افرادی نظیر جلیلی در پست ریاست جمهوری می‌تواند ساتری باشد برای ندیدن سایر عوامل پشت پرده سیاست.
۹ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: م. آذری
نویسنده: م. آذری

آن‌چه در هفته ۱۳ – ۲۰ خرداد گذشت

در ایران شعله تنوری به‌نام انتخابات روشن شده است. در یک چشم به‌هم زدن هشتاد نفر خود را نامزد جایگاه نفر دوم حکومت کردند. زان میان آقای احمدی‌نژاد و تنی چند از دستیارانش. و، هشت ماه است که اسرائیل به کشتار فلسطینیان می‌تازد. اسرائیل نتانیاهو در اين هشت ماه با فلسطينيان و غزه آن کرده است که روزی، ۷۹ سال پیشتر؛ امريکا با هیروشیما و ناکازاکی کرد.

هفته ۱۳ – ۲۰ خرداد
هشت ماه است که اسرائیل به کشتار فلسطینیان می‌تازد. و بخشی از دولت‌های جهان به‌تماشا ایستاده‌اند. اسرائیل نتانیاهو در این هشت ماه با فلسطینیان و غزه آن کرده است که روزی، ۷۹ سال پیشتر؛ امریکا با هیروشیما و ناکازاکی کرد.

امریکا زیر فشار افکار عمومی جهان اندک با نتانیاهو سر ناسازگاری نشان داد. آقای بایدن طرح صلحی را میان اسرائیل و حماس در دستور کار نهاده است. و خب، آقای نتانیاهو چندان روی خوش نشان نداده است. مصر و قطر می‌کوشند طرف فلسطینی، حماس؛ را به‌قبول پیشنهاد آقای بایدن وادارند. هفده کشور، زین میان برزیل و اسپانیا؛ از پیشنهاد آقای بایدن پشتیبانی کرده‌اند. حکومت اسلامی در ایران روی خوشی به این پیشنهاد نشان نداده است. آقای خامنه‌ای در مراسم پانزده خرداد، بار دیگر حمله حماس به اسرائیل را سرآغاز دوران تغییر و زوال قدرت امریکا دانست.
از جنگ گفتم. از جنگ روسیه و اوکراین هم بگویم که هم‌چنان جان می‌گیرد و ویران می‌کند.
و آقای زلنسکی، به‌پاس مقابله با روسیه؛ به مراسم «دی دی» فراخوانده می‌شود و از روسیه، به مثابه وارث قانونی شوروی در معادلات جهانی؛ در این مراسم خبری نبود. بایدن در این مراسم فاش ساخت که دوران جنگ غرب است با … از لب‌های آقای بایدن می‌شد خواند جنگ با کی.
زمانی، ناتو چنین می‌پنداشت که در صورت حمله روسیه به کشورهای عضو ناتو، نیروهای آمریکایی برای دفاع از کشورهای اروپایی عضو ناتو، از راه هلند وارد اروپا خواهند شد. اما بر اساس بازنگری تازه‌ی ناتو، ناتو به دنبال مسیرهای جایگزین است. ناتو می‌گوید بنادر شمال اروپا در برابر حملات هوایی روسیه آسیب‌پذیر ارزیابی می‌شوند و ناتو بایددر پی یافتن راه‌های دیگر باشد.

در ایران شعله تنوری به‌نام انتخابات روشن شده است.
پس از کشته‌شدن آقای رئیسی در پی سرنگونی بالگرد حامل او، حکومت اسلامی در ایران در پی گزینش نفر دوم است. این عنوان نفر دوم را اپوزیسیون حکومت اسلامی ساخت و به‌خورد حکومت داد و حکومت اندک اندک پذیرفت که واژگان رئیس جمهور در حکومت اسلامی چندان مسمایی ندارند، به واژگان نفر دوم تن داد. باری؛ در یک چشم به‌هم زدن هشتاد نفر خود را نامزد جایگاه نفر دوم حکومت کردند. زان میان آقای احمدی‌نژاد و تنی چند از دستیارانش. و فریاد همه‌ی آن‌ها که می‌اندیشند درآمد. یکی گفت، از همین رقم هشتاد، بی‌برنامگی حکومت آشکار می‌شود و به‌ویژه آن‌گاه که از شکم هیات وزیران دولت آقای رئیسی پنج نامزد بیرون آمده‌اند. و، همین هیات وزیران دولت سیزدهم که پنج‌تایشان برای نفر دوم شدن نام نوشته‌اند، برای پشتیبانی از یکی از این نام‌نوشته‌ها اقدام به جمع‌آوری استشهاد محلی کرد.
البت، تا به نمایش انتخابات مانده است. در برابر این هشتاد نفر یک مانع بلند، گرچه قوز کرده، گذاشته شده و همه‌ی این هشتاد نفر پریدن از روی این مانع را نتوانند.
در ارتباط با این انتخابات آقای خاتمی در بیانیه‌ای بر سر دوراهی ایستادن خود را اعلام کرد. بر سر دوراهی ایستاده بود آقای خاتمی که ۱۵۱ تن، زان میان آقای ظریف وزیر امور خارجه پیشین حکومت اسلامی؛ برای «راهگشایی» بیانیه‌ای بیرون دادند. این‌که کدامین نام‌نوشته توانایی پریدن از روی مانع شورای نگهبان را خواهد داشت و این که مردم ایران اساسن این انتخابات را جدی خواهند گرفت و پای صندوق‌های رای خواهند رفت و یا نه، کس نداند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در ارتباط با انتخابات در ایران بیانیه‌ای داده است. این بیانه را این‌جا بخوانید.

انگلیس، فرانسه و آلمان در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل از موارد نقض توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ توسط ایران نوشته‌اند. این کشورها می‌گویند که این گام آن‌ها با هدف فشار آوردن بر جمهوری اسلامی برای حل و فصل موضوع هسته‌ای از طریق کانال‌های دیپلماتیک و اجتناب از اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل انجام شده است. و البت، سال‌ها پیشتر رئیس جمهور امریکا، ترامپ؛ امضای امریکا در پایین این توافق را پس گرفته، توافق را بی‌ارزش دانست.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۷ خرداد در گزارشی در این ارتباط نوشت، نامه انگلیس، فرانسه و آلمان تهدیدی برای “بازگرداندن سریع” تحریم‌های سازمان ملل نیست، اما نامه یادآوری می‌کند که اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ۲۶ مهر ۱۴۰۴ به‌پایان می‌رسد. قطعنامه ۲۲۳۱ زمینه‌ساز فعال کردن مکانیسم ماشه و اعمال مجدد تحریم‌ها است.

حسین شنبه‌زاده، ویراستار، مترجم و فعال شبکه‌های اجتماعی؛ روز سه‌شنبه، ۱۵ خرداد؛ پس از آنکه زیر یکی از پست‌های حساب علی خامنه‌ای، رهبر حکومت اسلامی در شبکه اجتماعی “ایکس” یک نقطه (.) گذاشته بود، در شهر اردبیل بازداشت شد. این نقطه با استقبال گسترده از سوی کاربران رو‌به‌رو و بسیار بیشتر از خود پست “لایک” شده بود.
جلال افاقی، دادستان مرکز استان اردبیل روز جمعه به خبرگزاری میزان گفت که اتهام آقای شنبه‌زاده “هتاکی‌های متعدد، اهانت به مقدسات و در موردی دیگر جاسوسی برای افسران رده بالای موساد” است. او افزود، آقای شنبه‌زاده “از طریق شبکه‌های اجتماعی” با موساد در ارتباط بوده و قصد داشته از مسیر ارومیه از کشور خارج شود.

به گزارش خبرآنلاین، جریان خودکشی در بین اعضای جامعه پزشکی، این روزها بیشتر به یک اپیدمی شبیه است و متأسفانه دست‌کم به فاصله هر چند ماه، خبر تلخ خودکشی یکی از اعضای کادر درمان را می‌شنویم. پدیده «خودکشی پزشکان» از حدود پنج سال پیش با عناوین مختلفی همچون «فوت ناگهانی» فلان پزشک جریان پیدا کرد و در سال ۱۳۹۸ پررنگ‌تر شد. از آن تاریخ تا به امروز، جامعه پزشکی دو موج مختلف خودکشی را پشت‌سر گذاشت که موج دوم آن در سه سالِ گذشته اتفاق افتاد و طی آن ۱۳ رزیدنت خودکشی کردند. این تجربه دردناک، دی ماه سال ۱۴۰۲ نیز با خودکشی سه رزیدنت دیگر در طول یک هفته تکرار شد. متأسفانه در آغاز سال جاری نیز زنجیره خودکشی کادر درمان، با مرگ پزشک جوانی به نام پرستو بخشی، متخصص قلب و عروق در بیمارستان دلفان از سر گرفته شد. یک ماه بعد از این اتفاق، جامعه پزشکی با دو خودکشی دیگر نیز مواجه شد؛ که اولی درگذشت.
ساعات کاری طاقت‌فرسا، شرایط اجتماعی نامطلوب، حجم بالای کار، مسئولیت‌های فراوان، عدم دریافت حقوق مناسب و نداشتن امنیت شغلی مجموعه عواملی است که انگیزه اعضای کادر درمان را برای ادامه فعالیت می‌گیرد. پزشکان خود رهایی از این شرایط را مهاجرت دیده‌اند. طبق آمار مصوب رصدخانه مهاجرت، ۷۴ درصد از پزشکان و پرستاران تا تابستان ۱۴۰۱ تمایل به مهاجرت از کشور داشتند. و ۴ هزار پزشک طی سال گذشته از ایران مهاجرت کردند. در آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است که ۸ هزار پزشک جراح ایرانی در امریکا کار می‌کنند.

آقای قاسم رضایی، جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی از استقرار ۷ هزار نیروی پلیس در سواحل شمالی ایران برای “کنترل سواحل و تفرجگاه‌ها و ایجاد نظم” خبر داد.
جانشین فرمانده انتظامی حکومت اسلامی گفت: “مسافران چه زن و چه مرد در سواحل باید به قانون احترام بگذارند و کسی که رعایت هنجارهای قانونی مثل حجاب را رعایت نکند جرم مشهود است و وظیفه نیرو‌های انتظامی این است که این مسئله را مدیریت کند”.

 

تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ ۷:۴۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حال تحریمیان بگویند، چه باید کرد؟

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۳۱۶

واضح‌ترین پیام این انتخابات امتناع اکثریت قاطع از رای‌دادن است، نظام را قبول ندارند

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

بی رونق‌ترین انتخابات و نه مردم به جمهوری اسلامی

بازتولید مقاومت در برابر شرکت در دور دوم انتخابات