چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸

چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی
قمارباز
در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها... اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
استاد یاقوتی گوهری گرانبها...
استاد یاقوتی گوهری گرانبها که در کان فرهنگ وادب  پارسی ومحلی نهفته بود اما، در عصری یافت شد که تاب قضاوت اورا نداشت،بیشمار فهمید،با درکی زود رس به ادراک تلخ...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: انجمن صنفی فرهنگیان کرمانشاه
نویسنده: انجمن صنفی فرهنگیان کرمانشاه
آرم حزب توده ایران

ترور اسماعیل هنیه در تهران و هدف‌های دولت جنایتکار اسرائیل و امپریالیسم آمریکا به‌منظور گسترش جنگ در منطقهٔ ما

حزب تودهٔ‌ ایران ترور جنایتکارانهٔ اسماعیل هنیه در تهران را به‌شدت محکوم می‌کند و معتقد است هدف دولت نژاد‌پرست اسرائیل گسترش جنگ و کشاندن دامنهٔ آن به خاورمیانه و به‌خصوص درگیر کردن مستقیم جمهوری اسلامی در این جنگ خانمان‌سوز است، جنگی که بی‌شک در جهت منافع درازمدت امپریالیسم در منطقهٔ ما خواهد بود. باید با درایت و هوشیاری از افتادن به این دام خطرناک پرهیز کرد و اجازه نداد میهن ما در جنگ خانمان‌سوزی ...

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌های جهان، “اسماعیل هنیه”، رئیس دفتر سیاسی سازمان حماس، ساعاتی پس از حضور  در مراسم سوگند ریاست‌جمهوری مسعود پزشکیان در تهران ترور شده است. کشته شدن “هنیه” کمی پس از آنکه اسرائیل مدعی شد فرماندهٔ ارشد نظامی حزب‌الله لبنان را در بیروت کشته است، اوضاع را در منطقه ما بیش‌ازپیش بحرانی کرده و در آستانهٔ درگیری‌های هر چه خطرناک و گسترده‌تر نظامی قرار داده است. اگرچه جزییات این ترورِ جنایتکارانه هنوز کاملاً روشن نیست، ولی خبرگزاری فارس، متعلق به سپاه پاسداران، در گزارشی نوشت اسماعیل هنیه با اصابت “پرتابه‌ای از هوا” کشته شده است. بر اساس همین گزارش، حمله به محل اقامت اسماعیل هنیه “حدود ساعت دو نیمه‌شب رخ داده است. … شهید هنیه که برای مراسم تحلیف رئیس‌جمهور [پزشکیان] به ایران آمده بود در یکی از اقامتگاه‌های ویژهٔ جانبازان در شمال تهران مستقر بود.” شبکهٔ خبری “المیادین” (در بیروت) هم نوشت ترور هنیه در تهران با شلیک موشک از کشور دیگری انجام شده است. علی خامنه‌ای در پیامی که به‌این مناسبت منتشر کرد از  جمله گفت اسرائیل: “با سوءِقصد به جان اسماعیل هنیه، زمینهٔ  مجازات سختی را برای خود فراهم ساخت…” و افزود ما “خونخواهی او را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به‌شهادت رسید، وظیفه خود می‌دانیم.”

سپاه پاسداران حکومت جمهوری اسلامی نیز در دومین اطلاعیه‌ای که در این زمینه صادر کرد  تهدید کرد: “بی‌تردید این جنایت رژیم صهیونیستی با پاسخ سخت و دردناک جبههٔ مقتدر و عظیم مقاومت به‌ویژه ایران اسلامی مواجه و برکات مجاهدت‌های شهید‌القدس، دکتر اسماعیل هنیه، در دفاع از آرمان و حقوق ملت فلسطین یاری‌بخش آنان خواهد بود.”

اسماعیل هنیه دیروز در حاشیه مراسم سوگند خود در مجلس با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، ملاقات و گفتگو کرده بود. مسعود پزشکیان، در واکنش به این ترور از سوی اسرائیل در خاک ایران، گفت:‌ “دیروز دست فاتح او [هنیه] را بالا بردم و امروز باید بر روی شانه‌هایم او را تشییع کنم. … جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و عزت و حیثیت و افتخار و شرف خود دفاع، و اشغالگران تروریست را از اقدام بُزدلانهٔ خود پشیمان خواهد کرد.”

ترور جنایتکارانهٔ اسماعیل هنیه در تهران، پس از سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدارش با مقام‌های آمریکایی و احتمالا مشورت با آنها برای گرفتن چراغ‌سبز دولتش از جانب امپریالیسم آمریکا برای انجام این عملیات در خاک ایران است. ترور رهبر مذاکرات صلح حماس در تهران، درعین‌حال نشانگر این واقعیت است که دولت جنایتکار و نژادپرست اسرائیل زیر فشار افکار عمومی جهان و درحالی که  به “جنایت علیه بشریت”‌ محکوم شده مترصد بوده است تا به‌هرقیمتی شده برای حفظ خود دامنه درگیری‌های نظامی‌اش را گسترش داده و خصوصاً دولت ایران و لبنان را هم در این جنگ خانمان‌سوز  در منطقه درگیر کند.

نخست‌وزیر قطر که نقش میانجیگر در مذاکرات صلح میان اسرائیل و حماس را داشته است، در واکنش به این ترور گفت:‌ “وقتی یکی از طرفین مذاکره کننده طرف دیگر را ترور می‌کند، چگونه می‌توان به میانجیگری امیدوار بود.” دولت آمریکا ضمن ابراز “بی‌اطلاعی”‌ از این ترور و “دست نداشتن”‌ در آن، هشدار داد در صورت حمله به اسرائیل از این کشور دفاع خواهد کرد.

ترور اسماعیل هنیه در تهران سؤال‌هایی جدی دربارهٔ وضعیت دستگاه‌های امنیتی ایران نیز مطرح می‌کند. این نخستین بار نیست که دستگاه‌های امنیتی اسرائیل توانسته‌اند به‌ راحتی در خاک ایران عملیات تروریستی انجام دهند. ترور “اسماعیل هنیه” گسترهٔ  نفوذ دستگاه‌های اطلاعاتی امپریالیسم در دستگاه‌های امنیتی ایران را  بار دیگر  روشن می‌کند. از ترور قاسم سلیمانی در عراق تا ترور‌های دانشمندان اتمی ایران و همچنین ترور شماری از فرماندهان سپاه در سفارت جمهوری اسلامی در سوریه نشانگر فساد و نفوذ گستردهٔ دستگاه‌های امنیتی اسرائیل و امپریالیسم در دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم ایران است، رژیمی که “توانمندی‌‌ امنیتی اش” را فقط در سرکوب خشن و خونین دگراندیشان در میهن‌ما نشان می دهد.

حزب تودهٔ‌ ایران ترور جنایتکارانهٔ اسماعیل هنیه در تهران را به‌شدت محکوم می‌کند و معتقد است هدف دولت نژاد‌پرست اسرائیل گسترش جنگ و کشاندن دامنهٔ آن به خاورمیانه و به‌خصوص درگیر کردن  مستقیم جمهوری اسلامی در این جنگ خانمان‌سوز است، جنگی که بی‌شک در جهت منافع درازمدت امپریالیسم در منطقهٔ ما خواهد بود. باید با درایت و هوشیاری از افتادن به این دام خطرناک پرهیز کرد و اجازه نداد میهن ما در جنگ خانمان‌سوزی دیگر درگیر شود که عواقب آن برای ایران و منطقه فاجعه‌بار خواهد بود. حزب تودهٔ ایران از همه نیروهای مترقی ایران و جهان می‌خواهد تا ضمن محکوم کردن این جنایت که برخلاف همهٔ قوانین بین‌المللی است تلاش‌های‌شان را در مسیر جلوگیری از جنگی در منطقه که نتایجی فاجعه‌بار در پی خواهد داشت‌ و در کنار آن تحمیل صلح به جنگ‌طلبان به‌کار گیرند.

حزب تودهٔ‌ ایران

۱۰مردادماه ۱۴۰۳

تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد, ۱۴۰۳ ۴:۲۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟

چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟

قمارباز