چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۶

چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۶

اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حاکمیت و اسلام رساله ای دستگاه قضایی
نفی استقلال قوه قضاییه و نیز اعمال نفوذ و دخالت مستمر این قوه در امر قانونگذاری و بطور کلی تمرکز قوای سه گانه در دست یک فرد بر پایه اصل...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
شناختها و تجارب بالقوه و بالفعل ما چگونه رشد می کنند
ما انسانها از طرفی با واقعیات درونی خود و از طرفی دیگر با واقعیات بیرونی از خود که به اجتماع و محیط زیست تعلق دارند سر و کار داریم...چرا تجارب...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است
خانم امیرا هاس، خبرنگار هاآرتص، توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس، سیاست داخلی اسرائیل و چشم انداز آینده مردم غزه را تحلیل می کند
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
ترامپیسم ایرانی
پیش از ترامپ، سلطنت‌طلبان در میان گروه‌های مخالف رژیم جمهوری اسلامی چندان به حساب نمی‌آمدند. اکنون ممکن است با نیروگیری دوباره‌ی ترامپ، سلطنت‌طلبان دوباره بیش‌فعال شوند. ایضاً از همین رو...
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
یک دیدار
فریده صلواتی، یکی از دختران جسور و برخوردار از آگاهی سیاسی و اجتماعی، یک انساندوست  و از آسیب‌دیده گان انقلاب زن،زندگی،آزادی است. مزدوران حکومت اسلامی با شلیک بیش از ده...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
سهیل نام دیگر تو هست
بر بال خیال تو سر گذاشتم، آسمان و دریا را آبی دیدم، زلال همچون چشمان تو. پاک و روشن مثل سپیدی قلبت. در خود ویران شدم. از بی مهری روزگار...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد

حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است

خانم امیرا هاس، خبرنگار هاآرتص، توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس، سیاست داخلی اسرائیل و چشم انداز آینده مردم غزه را تحلیل می کند

نویسنده و مصاحبه کننده: هانو هاونشتاین Hanno Hauenstein

مقدمه:

امیرا هاس یکی از مشهورترین روزنامه نگاران اسرائیلی است. در روز یکشنبه، زمانی که خبر توافق آتش‌بس علنی شده بود، ولی قبل از آزادی اولین گروگان‌های اسرائیلی توسط حماس، با او صحبت کردیم.

هانو هاونشتاین: خانم هاس، جدول زمانی توافق آتش بس که اکنون لازم الاجرا شده است، بسیار یادآور پیش نویس های قبلی است که نتانیاهو بارها و عمداً آن ها را به تعویق انداخته است. آیا تحولات کنونی را تغییر استراتژی نتانیاهو می‌دانید؟

امیرا هاس: ترامپ نتانیاهو را مجبور به موافقت با آتش بس کرد. نفوذ او بر نتانیاهو بسیار بیشتر از بایدن است. برخی می گویند که بایدن در حمایت از جنگ نسل کشی اسرائیل بسیار واضح تر عمل کرده است. فکر نمی‌کنم بایدن تلاش واقعی برای فشار به آتش‌بس انجام داده باشد. همزمان ارتش اسرائیل نیز در حالت آماده باش قرار دارد. سربازان بیشتر و بیشتری در غزه می میرند، نیروها خسته شده اند، ارتش غرق شده است – با عملیات در سوریه، لبنان و کرانه باختری، جایی که سرکوب، کشتار و خشونت اسرائیل علیه مردم فلسطین تشدید شده است. من باور ندارم که این تصاویر از غزه است که دولت اسرائیل یا اکثریت اسرائیلی ها را به فکر وادار می کند.

هانو هاونشتاین: آنها در فلسطین, نزدیک رام الله  زندگی و کار می کنند. این روزها فلسطینیان خارج از غزه به حماس و توافق چگونه نگاه می کنند؟

امیرا هاس: بسیاری احساس می کنند که حماس آبروی فلسطینی ها را بازگردانده است. تعمیم چنین تصوراتی تا حد زیادی به این بستگی دارد که با چه کسی صحبت می کنید. در میان افرادی که در اینجا می شناسم و بر اساس آنچه در فیس بوک خوانده ام، مطمئناً این احساس وجود دارد که حماس به چیزی دست یافته است. در خود غزه انتقادات فزاینده ای وجود دارد. در آنجا بسیاری از مردم از شکست صحبت می کنند تا افتخار. آنچه مردم غزه در ۱۵ ماه گذشته تجربه کرده اند، نکبت دومی است – شاید حتی بدتر از نکبت اول ۱۹۴۸

هانو هاونشتاین: آیا می گویید حماس به اهداف نظامی خود دست یافته است؟

امیرا هاس: حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ سه هدف اصلی داشت: توقف تهاجمات به مسجد الاقصی در بیت المقدس، آزادی اسرای فلسطینی و جلوگیری از حملات شهرک نشینان در کرانه باختری. اساساً اهداف متواضعانه, به دور از تقاضا برای مذاکره بر سر تشکیل کشور فلسطین. از این اهداف تنها در زمینه آزادی زندانیان پیشرفت هایی حاصل شده است. و حتی پس از آن، اسرائیل از آزادی چهره های سیاسی کلیدی مانند مروان برغوتی و احمد سعادت خودداری کرد. بنابراین، در غزه، این سؤال مطرح می شود که آیا بهای آن, رنج عظیم و نابودی تقریباً کامل غزه , موجه بوده است؟ فلسطینی ها باید خودشان قضاوت کنند. واقعیت این است که اهداف به طور کلی محقق نشد. راست افراطی اسرائیل حضور خود را در مسجد الاقصی افزایش داده است. حملات شهرک نشینان در کرانه باختری افزایش یافته است.

هانو هاونشتاین: ۱۵ ماه گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟

امیرا هاس: اگر اسرائیل را همانطور که بسیاری از دانشگاهیان و فعالان فلسطینی در سراسر جهان انجام می دهند, به عنوان یک موجودیت استعماری شهرک نشین تحلیل کنید، و من فکر می کنم این یک تحلیل محکم است، باید بگویید: این پروژه تقویت شده است. غزه کاملا ویران شده است. مردم آنجا ده ها سال عقب افتاده بودند. ممکن است ۷۰ تا ۸۰ سال طول بکشد تا آنها بتوانند غزه را بازسازی کنند. شاید پروژه استعماری شهرک نشینان در ۲۰۰ سال آینده ناپدید شود، شاید هم نه. اما در حال حاضر موقعیت فلسطینی ها بهتر نشده است. آنچه ممکن است بهبود یافته باشد، اعتبار حماس در خارج از غزه است. اما جناح راست اسرائیل نیز حوادث غزه را به عنوان یک پیروزی معرفی می کند.

هانو هاونشتاین: به چه صورت؟

امیرا هاس: حزب الله فلج شده بود. تحولی تاریخی در سوریه رخ داده است که با وقایع غزه شکل گرفته است. همه اینها بخشی از زنجیره تحولاتی است که پس از ۷ اکتبر آغاز شد. اگرچه حماس شکست نخورد، غزه ویران شده است و تعداد بی‌شماری فلسطینی آواره یا فرار کرده‌اند.

هانو هاونشتاین: الحاق خزنده کرانه باختری پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیز تسریع شد. این پیشرفت را چگونه ارزیابی می کنید؟

امیرا هاس: آنچه واضح است این است که تشکیلات خودگردان فلسطین از نظر سیاسی قادر به دفاع از مردم فلسطین نیست. خود را به اظهارات رسمی و کمک های مادی و پزشکی محدود کرده است. در صحنه، تشکیلات خودگردان جدی گرفته نمی‌شود و به عنوان امتداد اسرائیل در نظر گرفته می‌شود. از نظر سیاسی بسیار ضعیف است. سیاست در کرانه باختری به شدت پراکنده است. این ایالت، به سختی در موقعیتی است که بتواند با برنامه های توسعه طلبانه دولت اسرائیل مقابله کند.

هانو هاونشتاین: شما به عنوان منتقد صریح گزارش اسرائیل در مورد اشغال شناخته می شوید. آیا گزارش دهی در ماه های اخیر تا حدودی بهبود یافته است؟

امیرا هاس: رسانه های اینجا امروز کمی بیشتر در مورد تخریب فیزیکی در غزه گزارش می دهند، اما فقط به میزان بسیار محدود و به هیچ وجه نزدیک به وسعت تخریب نیست. فاجعه انسانی نیست.هیچ گزارشی از میزان مردم کشته شده و وضعیت  آن ها ذکر نشده است و هیچ داستان واقعی گفته نمی شود. مردم اسرائیل به سختی می دانند که ارتش واقعاً چه می کند. اما نکته مهم این است: آنها نمی خواهند بدانند. هنگامی که اطلاعات درز می کند، به عنوان تبلیغات حماس رد می شود. نگرش کلی همچنان این است که همه در غزه یک قاتل یا متجاوز بالقوه هستند. به اعتقاد من، دیر یا زود، جامعه اسرائیل باید با واقعیت این جنگ نسل کشی و جنایاتی که در آنجا مرتکب شده است، مقابله کند.

هانو هاونشتاین: در ماه‌های اخیر، جناح راست در اسرائیل آشکارا خواستار اخراج و جابجایی اجباری شمال نوار غزه شده است. آیا خروج ارتش، همانطور که در توافقنامه آتش بس پیش بینی شده است، حتی واقع بینانه است؟

امیرا هاس: بر اساس این توافق، فلسطینیان باید اجازه داشته باشند به شمال غزه بازگردند، اما مشخص نیست که چگونه و چه زمانی. به نظر می رسد طرح راست اسرائیل برای ساخت شهرک های یهودی در آنجا فعلا شکست خورده است. این طرحی است که باعث ناآرامی در سطح بین المللی شده است، حتی در کشورهایی مانند آلمان که از ابتدا از جنگ نسل کشی حمایت کردند. اما واقعیت این است که پاکسازی قومی قبلاً در آنجا انجام شده است. بین ۱۲۰ هزار تا ۲۰۰ هزار  نفر فرار کرده اند که بسیاری از آنها اکنون در مصر هستند. افراد زیادی می خواهند غزه را به طور کامل ترک کنند.

هانو هاونشتاین: ۱۵ ماه گذشته چگونه شخصاً بر شما تأثیر گذاشته است؟

امیرا هاس: شرایط کنونی مرا به یاد زمان حملات انتحاری در انتفاضه دوم می اندازد. در آن زمان، ما در سمت چپ چیزهایی گفتیم که جریان اصلی مایل به شنیدن آنها نبود. اکثریت کورکورانه به ارتش اعتماد کردند و گزارش هایی را که تصویر متفاوتی را ترسیم می کرد نادیده گرفتند. زمان زیادی طول کشید تا مردم متوجه شوند که گزارش ما از اقدامات اسرائیل در کرانه باختری مستحکم و روشن است. در چند ماه گذشته، من خودم شاهد عینی نبودم, در غزه نبودم. اما به افرادی که در آنجا می شناسم  و تجربه من که در این سالها به دست آورده ام اعتماد دارم.

هانو هاونشتاین: می توانید مثالی بزنید؟

امیرا هاس: وقتی از منابع موثق می شنوم که اعضا یک خانواده به طور کامل کشته شده اند، مطمئن می شوم که این حقیقت است. حتی اگر ارتش ادعا کند که یک هسته تروریستی بوده است. تجربه ای دردناک و بسیار خسته کننده که بارها و بارها تکرار شده است.اما این بار در مقیاسی غیرقابل تصور. چیزی بیشتر از ویرانی و کشتار و رنج اتفاق افتاده است.

هانو هاونشتاین: ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را چگونه می بینید؟

امیرا هاس: من نمی خواهم رنج غیرنظامیان اسرائیلی را که در آن روز مورد حمله قرار گرفتند، به حداقل برسانم و بی ارزش جلوه دهم, این نیز بسیار واقعی است. در عین حال، من آن را بسیار ناامید کننده می‌دانم، زیرا من و بسیاری دیگر سال‌ها هشدار می‌دهیم که عادی جلوه دادن اشغال نمی‌تواند به سادگی برای همیشه ادامه یابد. اما برای اکثریت قریب به اتفاق مردم اسرائیل، این هشدارها بی ربط و پوچ به نظر می رسید، زیرا آنها به زندگی در کنار اشغال عادت کرده بودند.

هانو هاونشتاین: به نظر شما بهترین نتیجه این توافق آتش بس چه خواهد بود؟

امیرا هاس: بهترین نتیجه رسیدن به مرحله دوم خواهد بود: عقب نشینی کامل اسرائیل در ازای باقیمانده گروگان ها و پایان دادن به جنگ. اما در حال حاضر ما حتی نمی دانیم چه تعداد از این گروگان ها هنوز زنده هستند. بزالل اسموتریچ قبلاً اعلام کرده بود که دولت را ترک نمی کند زیرا به او تضمین داده شده است که جنگ می تواند پس از مرحله اول توافق ادامه یابد. از این نظر، در حال حاضر فضای کمی برای خوش بینی وجود دارد.

هانو هاونشتاین: شما چه فکر می کنید, اگر یایر لاپید، رهبر مخالفان و متحدانش امروز در اسرائیل قدرت داشتند, آیا ما امروز در جای دیگری بودیم؟

امیرا هاس: اگر ۷ اکتبر در زمان نخست وزیری لاپید اتفاق می افتاد، اپوزیسیون دست راستی احتمالاً فوراً چنین دولتی را سرنگون می کرد یا یک دولت وحدت را تحمیل می کرد. از بسیاری جهات، اپوزیسیون لیبرال در اسرائیل به اندازه رهبری فعلی مشکل ساز است. اگرچه بسیاری از نمایندگان آنها از اعتراضات علیه دولت حمایت کردند، اما از نظر نظامی کاملاً از حملات هوایی به غزه، جنگ نسل کشی، حمایت می کنند. از نظر میزان تخریب، فکر نمی کنم تفاوت چندانی وجود داشته باشد. تنها تفاوت قابل توجه احتمالاً این است که چنین دولتی نمی تواند برای مدت طولانی در قدرت بماند.

مصاحبه کننده: هانو هاونشتاین – Hanno Hauenstein

 

خانم امیرا هاس Amira Hass  یکی از شناخته شده ترین روزنامه نگاران اسرائیلی است که از سال ۱۹۸۹ به عنوان خبرنگار برای روزنامه چپ لیبرال هاآرتص کار می کند و عمدتاً از کرانه باختری گزارش می دهد.

منبع: Der Freitag

https://www.freitag.de/autoren/hanno-hauenstein/amira-hass-hamas-hat-ziele-nicht-erreicht-israelische-rechte-ist-gestaerkt#selection-1617.0-1622.1

خانم امیرا هاس Amira Hass  یکی از شناخته شده ترین روزنامه نگاران اسرائیلی است که از سال ۱۹۸۹ به عنوان خبرنگار برای روزنامه چپ لیبرال هاآرتص کار می کند و عمدتاً از کرانه باختری گزارش می دهد.

تاریخ انتشار : ۲ بهمن, ۱۴۰۳ ۹:۱۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است

حاکمیت و اسلام رساله ای دستگاه قضایی

شناختها و تجارب بالقوه و بالفعل ما چگونه رشد می کنند

حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است

ترامپیسم ایرانی

یک دیدار